• 156
    6 mayıs 2012 günü sabahı çoğumuzun içinde şampiyonluğu bu maçta kazanacağımıza dair büyük bir inanç vardı. çoktan tatil havasına girmiş beşiktaş'a karşı sami yen'de alınacak galibiyetten ziyade fenerbahçe'nin çok zorlu geçecek trabzon deplasmanında büyük olasılıkla puan kaybedeceği düşünülüyordu. trabzon ile fenerbahçe'nin arasındaki ilişkilerin gergin olması, şenol güneş'in taktik dehası, fenerbahçeli oyuncuların üzerindeki "kazanma mecburiyetinin" getirdiği stres bizi bu düşüncelere itiyordu. stadyumdaki yerimizi de bu inanç ve arzuyla almıştık.

    şampiyonluk maçı olduğunun bilinci tribünlerin genelinde hakim değil gibiydi. tribünlerin tamamına yakının dolması bu sebepten ötürü olsa da arzu, hırstan eser yoktu. ayrıca burada yeni stadımıza kazandıracağımız ruhun bir parçası olan bayrak, flamaların eksikliğini de belirtmek zorundayım. şu maç eski mabedimizde olsaydı gelin gibi süslemeler yapılır, dev bayraklar getirilirdi. fakat şampiyonluğu kazanma ihtimalimizin olduğu bu maçta bu süslemelerden, atmosferden eser yoktu.

    maç esnasında kuzey üst tribününün doğuya yakın tarafındaydık. maçın ilk bölümünde arkamızdan sevinç çığlıkları gelmeye başlayınca bir anda bizim olduğumuz bölüme yayıldı, trabzon'un gol attığı söyleniyordu. daha sonrasında maçın 1-1'e geldiği söylentisi yayıldı. ilk yarı tamamlanıp yerimize oturduğumuzda ise fenerbahçe'nin 2-0 önde olduğunu öğrenince haliyle kafa karışıklığı yaşanmıştı. ilk gelen bilgiler ile arasındaki büyük çelişkinin sebebinin ne olduğunu ciddi anlamda merak ediyorum. trabzon'da ilk yarı bitmeden gelen gol farkı 1'e indirmiş ve şampiyonluk için yalnızca 1 gole ihtiyacımız kalmıştı.

    her iki maçta da son 5 dakikaya kadar şampiyonluk şansımız sürmüştü. fakat fenerbahçe'nin zorlu trabzon engelini kayıpsız aşması, bizim şampiyonluğumuzu da son haftaya ertelemişti. sami yen'de beşiktaş'tan 2 dakika içinde yediğimiz 2 gol ise bize herhangi bir şey kaybettirmiyordu. yine de oyun disiplininden bu kadar kolay kopmamız, 86. dakikaya 2-0 önde girdiğimiz maçtan beraberlik ile ayrılmamız bu gecenin bizde iyi hatırlanmamasına sebep olmuştu.

    yenilen beraberlik golü sonrası ise tribünlerin geneli şoka uğramıştı. o anlarda ise ultaslan'ın olduğu bölümde meşaleler peşi sıra yanmaya başladı. yanan bu meşaleler de şampiyonluğun yakın olduğunu işaret ediyordu.

    http://img94.imageshack.us/...6290184766721326.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın