• 5130
    antu kafasinda yazilarin artis gosterdigi sozluk. rakibin her hamlesine bok atma, alacagimiz oyuncu gelecek gibiyse kral etme, alamayacak gibiysek sovup sayma huylari ayyuka cikmis durumda. bir oyle bir boyle davranmak bize hic yakismiyor, yakismayacak da. bu sozluk ilk kuruldugunda sportmenlik ruhuna yakisir entryler iceriyordu. simdi ise facebookta herhangi bir galatasaray sayfasindan hallice ofke ve nefret dolu mantiktan ve sagduyudan uzak atarli giderli, laf sokmali entrylerle doldu.

    adam entry girmis kendi mantiginca, alttaki de onu nasil got ederimin derdine dusmus. misal felipe melo; oyle entryler giriliyor ki sozlukte sanirsin bir grup adamin kanlisi, bir grup da sulalesi. seref meselesine donmus is. yahu arkadaslar siz iyi misiniz diye sormak geliyor icimden. hatta amina korum sizin futbolunuzun demek geliyor. bu kadar mi gozunuzu hirs burudu gotu boklu oyuncular yuzunden? biz hep bir aileyiz hep birlikteyiz ayni gemide gideniz. cocukca ve omurgasizca davrandikca buranin ve dolayisiyla galatasaray taraftarlarinin sayginligi gun gectikce azaliyor.

    sike davasi suresince uefa gorevlilerinin her aciklamasinda, aha uefa cadiri kurdu fener siki tuttu, infantino sivazliyor diye milyon tane entry girildi. futbolun temizlenmesi derdinden cok fener siktirsin gitsin moduna girildi. bu bana gore cok yanlisti. bu meseleye taraftarlari birlestirerek organize bir hareketle yaklasmak gerekti ama yapamadik, buradaki aydin fikirli insanlarin on ayak olacagi bir hareket bir bilinc yaratmak gerekiyordu, renk ayirt etmeden herkesi temizlige davet etmenin yolunu bulmak gerekiyordu. en buyuk firsati yakalamisken bakis acimiz "sikeci picler"den oteye gidemedi ve tren bizim adimiza kacti. simdi istediginiz kadar ugrasin bu futbol temizlenmeyecek. uefa sivazlasada,sallandirsa da.

    tribunlerde oldugu gibi galatasaray sozluk gibi taraftar platformlari da kotuye gidiyor. basari odakli, omurgasiz, tutkusunu kaybetmis adamlar hep futbolun icine girdi. bu ayiba bu sozluk de dahil olmustur, benim icin en uzucu olani da bu zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın