resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 1976
    şimdiye kadarki kendisi hakkında ilk yazım olacak sanırım bu. her zaman temkinli yaklaşmışımdır kendisine. ne bir gün şikeci demişliğim vardır, ne de futbolumuzu kirleten adam olarak lanse etmişimdir. ama "havuzdan çıkma" tehdidini dile getirdiği konuşması hakkında bir şeyler karalama ihtiyacı hissettim.

    şimdi sen şike ve teşvik suçlamalarıyla karşı karşıyasın, öyle ya da böyle bu konuda belli bir süre içeride yatmışsın ve gelecekte de yatabilirsin. ama sen kalkıp kongrede böyle bir çocuksu tehditte bulunuyorsun. bu mu yani savunma anlayışın? "madem ben şike yaptım, havuzdan çıkayım da görün" ifadesi midir senin bu olaya bakış açın ve sözde haksızlığa karşı çıkış biçimin?

    zamanında aziz yıldırım havuz sisteminin korunması ve gelişmesi için bir çaba sarf etmiş olabilir. inkar etmiyorum. ama bu kendisinin kendisini ithaf edilen suçları işlemiş olma ihtimalini ortadan kaldırmaz.

    "havuzdan çıkarım" diyerek kimi tehdit ediyor aziz yılıdırm biraz incelemeye çalışalım.

    1- galatasaray'ı tehdit ediyor.

    akla gelen ilk seçenek bu olsa da, seçenekler içindeki en zayıf ihtimal aslında. sen havuzdan çıkıp fenerbahçe maçlarını başka bir platformda yayınlamayı göze alıyorsan, bunu ancak ve ancak arkandaki taraftara güvenerek yapabilirsin. diyelim ki fenerbahçe taraftarına güvenerek bu şekilde kulübün bir zarara uğramayacağını, taraftarın yeni platforma çok ilgi göstereceğini düşünüyorsun. madem sen bunu yapabiliyorsun, taraftar sayısı en az fenerbahçe taraftarı sayısı kadar olan galatasaray da pekala yapabilir.

    2- beşiktaş'ı tehdit ediyor.

    bu akla yatan bir seçenek değil. çünkü yaşanan süreçte beşiktaş'ın fenerbahçe aleyhine hiç bir şekilde söylem ve eylemde bulunmaması, aksine zamanın beşiktaş suan ise türkiye futbol federasyonu başkanı olan yıldırım demirören'in fenerbahçe'yi bu olaydan en az zararla kurtarma konusundaki girişimleri bu ihtimali çürütüyor.

    3- trabzonspor'u tehdit ediyor.

    en makul seçenek bu gibi görünüyor. çünkü trabzonspor bana göre haklı olarak bu süreçte gücü yettiğince fenerbahçe karşısında durmaya çalıştı (bunun en önemli nedeni de şike soruşturması kapsamındaki sezonda ligi fenerbahçe'nin arkasında averajla ikinci bitirmesidir. sonuçta bir beklentisi var). ancak eğer kulüpler fenerbahçe'nin havuzdan çekilmesi durumunda zarar görecekse, trabzonspor'un bu zararı kendi taraftarı yoluyla tazmin etme gücü yok. her ne kadar zamanında şampiyonluklar yaşayıp büyük takım unvanı almış olsa da, trabzonspor gerek şehir takımı olması gerekse kısıtlı seyirci kitlesi/potansiyeli nedeniyle küçük bir takımdır.

    4- anadolu kulüplerini tehdit ediyor.

    bu seçenek de ihtimal dahilinde değil gibi görünüyor. çünkü yine bu yaşanan süreçte anadolu kulüplerinin "aman bize zarar gelmesin, aman fenerbahçe'ye bir şey olur da küme düşerse biz maddi olarak biteriz" şeklindeki tutumları adaletin yanında değil güçlünün yanında olduklarını (dolayısıyla fenerbahçe'nin yanında) göstermiştir.

    sonuç: söz konusu ihtimaller dahilinde düşünülecek olduğunda, aziz yıldırım'ın bu tehdidi fazlasıyla amatör ve çocuksu durmaktadır. kendisini bu açıklamayı yapmaya iten şey ise "başkanımız bir çıksın göreceksiniz ne açıklamalar yapacak, masaya yumruğunu vuracak, siz biteceksiniz" şeklinde açıklamalar yapan fenerbahçe taraftarının gazını almaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın