• 46
    geçenlerde sözlüğün başında vakit geçirirken, 13 yaşındaki kuzenim geldi yanıma ve sözlüğü gördü.
    "oooo abiii o ne yaaa... galatasaray sözlük, vayyy..." dedi. yanıma oturdu, "o ne, bu ne, senin nickin ne" diye sorular sormaya başladı. sorduklarını geçiştirip bir şekilde gönderdim başımdan.

    bir kaç gün sonra gördüm ki sözlüğe takılmaya başlamış. futbolcu başlığına giriyor, başlık içinde ara bölümüne bir şeyler yazıyor, futbolcuyla ilgili paylaşılan fotoğrafları görüyor. "lan oğlum ne ara öğrendin bunları" dedim. bana bir yandan bir şeyler gösteriyor, bir yandan "oooo... vayyyy..." efektleri veriyordu. twitter, facebook, oyunlar, tuhaf tuhaf programlar... iki dakikada başım döndü.

    giderken de arkamda şu soruyu sordu, "abii.. yazar kayıtları ne zaman açılacak yaaa..."

    eminim, şimdi sözlüğü bütün arkadaşlarına yaymıştır ve hepsi dört gözle yazar alımlarının açılmasını bekliyorlardır. yazar alımları açılır, hepsi yazar olur.(u: olamaz demeyin, adamın "kariyer.net" hesabı var) sonra sözlük ortaokul, lise çağındaki gençlerin eğlence alanı olur. daha sonra bunun önüne geçmek için "lan ne yapsak" diye telaş yapar modlar, "yazarları referansla alalım bari" derler. referansla yazar alımları açılınca da bizim ufaklık arkadaşlarıyla referans olup bütün okulu üye yaparlar sözlüğe.

    benim yaşadığım bu olay yeni sayılır. en son yazar alımlarından önce buna benzer bir olay yaşayan varsa itiraf etsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın