• 11
    galatasaray ve spor ile ilgili konularda, siyasi mesaj kaygısıön plana çıkmadan sadece içerik anlamında siyaset ile ilgili konulara dokunulabilecek türden entrylerdir. yani ilgi alanımız içindeki konulara siyaset karışmışsa bunlarla ilgili doğal olarak bir şeyler yazacağız, yazmalıyız da. bunu yaparken, siyasi konu spora bulaştı diye fırsatı bulup politik konularla ilgili içindeki kini, nefreti, sempatiyi, aşkı, sevgiyi sözlüğe dökersen; ya da hazır konuyu bulmuşken engin siyasi görüşlerimle milleti aydınlatayım, bunlar zaten koyun, benim baktığım gibi bakamıyorlar hayata, hepsi kandırılmış, uyutulmuş havasına girip nutuk çeker gibi siyasi mesajlara boğarsan olmaz. burada, galatasaray sözlük'te olmaz. çünkü burada olay galatasaray.

    bunla ilgili daha önce de verdiğim bir örneği aşağıda tekrardan belirtmek isterim. sadece örnek olması açısından yazıyorum, anarşik ruhlu kardeşlerimiz ''aa bize nasıl yazmamız gerektiğini söylüyor, kalıplaştırıyor, bizi gütmeye çalışıyor' tribine girmesin. maalesef bazı arkadaşlar kuralsızlık saçmalığını o kadar benimsemiş ki, olaylara sağlıklı yaklaşamıyorlar. önceden söylemekte fayda var bu açıdan.

    başlık : recep tayyip erdoğan
    entry 3: fenerbahçeli başbakan. doğalgaz'a daha dün ne zam yaptı öyle, dış siyasette de çok başarısız. emeklinin, işçinin anasını ağlatmıştır. (burada arkadaşımız ilk cümleyle format içine aldığını saymıştır, fakat arkasından siyasi mesajları döşemiştir. bu sözlüğü ciddi anlamda hiç ama hiç ilgilendirmemektedir. ilgi alanımız dışı )

    entry 4 : galatasaray'ın türk telekom arena stadında tek bir allah kuruşu yok şeklinde demeç vermiştir. kendisi galatasaray camiasının büyüklüğünün farkında değildir. başbakan olarak bu tip konularda tarafsızlığını kaybetmemelidir. (uygun)

    entry 5: galatasaray'ın türk telekom arena stadında tek bir allah kuruşu yok demiş padişah. senin peki oğluna aldığın gemiler ne olacak? başarısız icraatlerinini hesabını ver önce. seni indireceğiz o tahttan merak etme. (bu da ilk cümle itibariyle ilgi alanımız içinde gözükse de burada siyasi mesaj işin içine girince direkt format dışı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın