• 5
    siyasi söylemi bulunan bir galatasaraylı isminin sol çerçevede gözükmesi ile birlikte bu kişinin siyasi görüşünü beğenmeyen karşı siyasi görüşlü denyo bir yazarın beyninde entry, entry, entry sinyalinin şartlı refleks sonucu yazıya dökülmesi eylemidir.

    şartlı refleks denince bu işin mucidi ivan petroviç pavlov'dan (rusça'sını da yazalım afili dursun; иван петрович павлов) bahsetmemek mümkün değil.

    --- alıntı ---
    pavlov'un köpekler üzerinde yaptığı klasik koşullanma deneyleri ünlüdür. köpeğe ilk olarak birkaç kez zil çalınır. fakat köpek tepki vermez. sonradan et verilir. köpeğin salyaları akar. sonra et ile birlikte zil çalınır. daha sonra et verilmediği halde zil çalındığında köpeğin ağzının suyunun aktığı görülür. şartlı ya da şartlandırılmış refleks denen olay da budur. pavlov, bu davranışın, psikolojik etkinlikle özdeş olan yüksek düzeyde sinir etkinliğinin belirtilerinden biri olduğunu öne sürer ve psikoloji alanında geçerli tek yaklaşımın deneysel yöntem olduğunu vurgular.
    --- alıntı ---

    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0van_Pavlov

    hem siyasetin spora müdahalesine bok at hemde galatasaray sözlük içinde siyasi görüşünle galatasaraylılara bok at. bölme sevdamızı. bi tek sen misin iq'sü yüksek.

    edit; aynı durum elit olmayan yerli, köylü, arabesk isimler içinde geçerlidir. insan ırkçılığına da karşıdırlar ancak en büyük ırkçı bu elit gerzekliğidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın