resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2707
    şimdi elimizde net bir rakam yok, '' felipe melo ne kadar para istedi, menajeri ne istedi, juventus galatasaray'ın melo için teklif ettiği rakamı kabul etti mi, yöneticilerin her defasında ''felipe melo'da sıkıntı yok, herşey yolunda gidiyor'' açıklamalarına rağmen son görüşmede neler değişti ?'' sorularına cevap veren resmi kaynak varmı ? veya ben görüşmede masada oturuyodum, melo 10 milyon istedi de bizimkiler kabul etmedi diyen varmı ? yok.

    sonuç olarak bu transfere dair elimizde hiçbir kaynak yok. işte bi' melo'nun twitter'da yazdığı ''herkese teşekkürler'' mesajı var. hepsi bu.

    melo'nun galatasaray'a yaptığı katkıyı eminim ki, doğru düzgün galatasaray'ı takip eden hiçbir taraftar reddetmiyordur. şimdi bi düşünün bakalım, sizce melo'nun galatasaray'daki önemini, eğer seneye galatasaray'da forma giymezse neler olabileceğini, melo yapılan teklifi kabul etmezse, ne gibi bir taktik izleneceğini yönetim ve fatih terim bilmiyor mudur ? siz galatasaray yönetimini tek bir oyuncuya endeksli mi zannediyorsunuz ?

    bir de bu oyuncuyu ilk senesinde efsane yapan taraftarlar var ki, onlara ayrı bir parantez açmak istiyorum. bir oyuncu eğer ki bir takımda 1 senesini kiralık olarak geçirdiyse ve o takımda futbol hayatını devam ettirmek istiyorsa, bir an evvel klüplerini biraraya getirir, ''benim işimi halledin, ben bir an önce antremana başlayayım'' der. biz nasıl bi' romantikliğe kapıldıysak, 70 gündür tatil yapan adama twitter'dan ''nolursun gel'' diye yalvarıyoruz. kamplar başlamış, takım beraber çalışıyor, şurda fenerbahçe maçına 2 hafta kalmış, oyuncu hala tatilde olduğu için kulübüyle yeni görüşme yapılıyor. hagi dediğin adam, babasının öldüğü gün, izin alma şansı varken ertesi gün gelip maça çıkıyor ve siz felipe melo'yu hagi'nin içinde bulunduğu efsanelerin arasına sokmaya çalışıyorsunuz. ee efendim hagi'nin yeri farklı, geçiniz.

    yahu akıl var mantık var, bu adam fatih terim'in takımındaki bi adamı, soyunma odasına kapatıp dövüyor. bu adam bu olayı, kendisini gösterme amacıyla gittiği takımda çıkartıyor. şimdi burdan kaç kişi, felipe melo'nun misal veriyorum, seneye herhangi bir nedenle fatih terim'e yumruk atmayacağının garantisini verebilir ? siz fatih terim gibi bir hocanın bu adamı ''aman olur böyle şeyler, takmayın kafanıza, veririz para cezası olur biter'' diyeceğine inanıyor musunuz ? fatih terim zaten bu olaydan sonra ''bu melo'nun ilk vukuatı değil'' diye demeç vermedi mi ?

    ilk başta yazdığım gibi, daha durumun ne olduğunu bilmiyoruz. ama her ne olursa olsun, bir futbolcu, kendisini tekrar parlatan bir takımın başkanı, belki de kiralamasındaki en büyük role sahip olan kişi hakkında ''galatasaray başkanı çocuk gibi, ehere mehere'' diyemez. çünkü felipe melo bu takımdan ayrılırsa - medyada çıkan haberlerin gerçek olduğunu varsayarsak- galatasaray'dan sonraki kulübe, bu takımda yaptıklarını referans göstererek gidecek.

    herşeye rağmen, felipe melo fatih terim'in sisteminde çok önemli bir futbolcu. zaten taraftarın hala içinde bir umut beslemesinin sebebi, fatih terim'in kadrosunda bu oyuncunun ne kadar önemli olduğunun bilinmesi. eh taraftar da, fatih terim kadar olmasa da, bu adamın takım içinde ne kadar kilit bir rol oynadığını görüyor. ama görünen o ki,* artık galatasaray'ın yeni bir ön liberoya ihtiyacı var.

    bundan bir süre önce, daha hamit, amrabat, burak transferleri gerçekleşmemişken, medyadaki haberlerin gazına gelip, yönetime laf sokanlar ile ilgili bi yazı yazmıştım. yönetim transfer yaptı, ünal aysal, ''aslan kral'' abdurrahim albayrak ''haldun üstünel'' oldu. şimdi roller yine değişti, ünal aysal cimri, düşüncesiz, vizyonsuz adam oldu. ben melo gelmezse kombineyi iptal ederim, aman efendim forma almam diyen varsa, allah adı verdim o formayı almasın. burada ben dahil, çeşitli sebeplerle kombine alamamış taraftarlar var. kombineyi iptal etmek isteyen kişi, rica ediyorum bizimle irtibata geçsin. galatasaray'ın sizin gibi yanar döner, iyi oyuncu varsa biz varız, yoksa yokuz anlayışındaki taraftara ihtiyacı yok.

    galatasaray'dan gitmek isteyen gönderilir, hep öyle olmuştur.istemeyen de gitmemiştir - metin oktay”
App Store'dan indirin Google Play'den alın