resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2642
    galatasaray orta sahası için alınacak en iyi oyuncudur.

    öncelikle şunu belirtmek gerekirki, amrabat için kayserispor'a 8 milyon euro veriyorsanız eğer (kesinlikle eleştirmek için söylemiyorum. hoca istedisye bütçe zorlanıp verilir. sadece bütçe genişliğini örneklemek istiyorum) paranız var demektir ve 2 aydır melo'yu almıyorsanız, sorunun melo'nun istediği sözleşme bedelinden kaynaklandığına inanmam.

    melo, galatasaray için çok önemli. çünkü melo sadece ön libero değil. melo gerektiğinde dribling yapapilen, adam eksilten çıkışlar yapabilen çok teknik bir ön libero.
    herşeyin ötesinde melo'yu çok özel kılan bir teknik özelliği varki, bir ön liberoda bunu bulabilmek çok zordur.
    melo çok iyi bir pasör. özellikle fatih terim'in sisteminde çok büyük rol oynayan uzun mesafeli ters topları kusursuz atıyor melo. bu da taktiksel anlamda galatasaray'ı çok rahatlatıyor. en başta selçuk'u rahatlatıyor. selçuk'u top çıkarırken gereksiz şekilde yormamış oluyoruz.
    geçen sezon yaratıcı oyuncumuz olmadığı halde skor üretmekte zorlanmamamızın temel nedeni topu hücumda sürekli boş bölgede oynamamız ve topu boş bölgelere iyi yönlendirmemizdi. bunun da 2 sebebi iyi alan daraltarak etkili presle topu rakip kaleye yakın bölgede çalmamız, ve bu çaldığımız topların yönünü çok etkili ve hızlı şekilde değiştirmemiz.
    melo hem o etkili pres aşamasında hem de kazanılan topu iyi kullanma anlamında galatasaray'ın elini çok rahatlattı. çok iyi top kullanan bir savunmaya sahip olmasak da pres yediğimizde pek zorlanmadık. melo bunları düşünülerek mi transfer edildi bilinmez. ancak fatih terim melo'yu çok kolay tanıdı ve ondan maksimum verimi aldı.
    melo için adı geçen oyunculara bakıyorum, hepsi belki iyi oyuncular. ancak hiç biri melo'nun muadili değil.
    taktiksel anlamda melo'nun boşluğunu doldurabilecek oyuncular arasında benim aklıma ilk etapte gelen gökhan inler.
    ama takımı tanıyan, daha da önemlisi melo'yu çok iyi tanıyan bir takım varken böylesine bir riski almak bana çok doğru gelmiyor.
    gökhan inler transfer listesinde muhtemelen yok. olsa bile maliyeti melo'dan fazla olur ve gelmesi zordur.
    belki gökhan inler ve bir yabancı sol bek hamlesi kademe atlatırdı ama aksi taktirde melo'yu göndererek takım kalite seviyesini yukarıya taşımak pek mümkün gözükmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın