resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2627
    felipe melo'nun manejerinin yaptigi portekizce yazili aciklamayi, google translate ile cevirip haber yapanlar tarafindan, sözluk kaos ortamina sokulmustur. muadil arayanlar mi dersin, melo'suz olmaz diyenler mi, melo vs. bilmem kim basligi acanlar mi? gercek su ki o yazili aciklamayi hangi dile cevirirsen, hepsinde farkli bir anlam cikiyor. o yuzden bu kadar panik havasi estirmeye gerek yok diye dusunuyorum.

    ayrica kendisi öyle dipsiz bir kuyudur ki, gelecek sezon ayni performansi gösterecegi muammadir. nedenine gelince, bu adam 2003 yilindan beri hicbir kulupte 1 seneden fazla tutunamamis. bunun en buyuk sebebi, ilk yilda gösterdigi performansi ikinci yilda göstermiyor olmasidir. kendisi muhtesem bir oyuncu ama oynarsa. hatta belkide dunyanin en iyi 10 defansif ortasaha oyuncusundan biri bile olabilir. yalniz fatih terim kavga olayindan sonra melo icin, "bu zamana kadar cok seye göz yumduk" gibi bir beyan vermisti. "galatasaray zeki davranarak kendisini kiralamistir. bu nisanlilik dönemini atlalim bakalim, evlenecek miyiz evlenmeyecek miyiz? melo kariyerinde hic olmadigi kadar, oynadigi takima faydali olmustur." diye de eklemisti. yani o da bunun farkinda.

    fatih terim bu riski alacakken, takima maddi olarak en az zarari vermek istiyor ki haklidir. bu durumda galatasaray da pazarliklari sonuna kadar yapmakta haklidir. cunku kendisi ile yapilacak minimum 3+1 yillik sözlesme sonucunda, melo'nun maddi ve manevi tum sorumlulugunu almis oluyorsunuz. 4 yil icin 15-20 milyon euro'luk yukun altina sirf taraftarin gönlu olsun diye girmek buyuk bir risktir. burada hic kimse melo'nun ayni performansi, sorun cikarmadan seneye de gösterecegini garanti edemez. juventus'un kendine sadece bonservisi icin 25 milyon euroödedigini ve su an elinden cikaracak olmasi ile ne kadar buyuk maddi zarar ettigini bir dusunun.

    --- alıntı ---

    melo concluded by saying, "i’ve received an offer from europe that will vastly improve my salary. we’re finalising the details and over the next few days everything out to be completed."

    http://bleacherreport.com/...nother-european-club

    --- alıntı ---

    kendi yapmis oldugu yukaridaki aciklamaya göre, avrupa'da bir takimdan* kariyeri boyunca aldigi ucretin uzerinde bir teklif aldigini ve önumuzdeki gunlerde anlasma saglayacagini aciklamis. asagidaki okuyucu yorumlarinda da melo juventus'tan daha fazla parayi kazanabilmek icin ayrilmak istiyor denmis. galatasaray kendisine, kariyeri boyunca kazanamayacagi bir teklifte zaten bulunmustur ve dunyada hicbir kulup melo'ya bu ucreti önermez, önermeyecektir.* galatasaray ve fatih terim de bunun farkinda oldugu icin hakli olarak pazarligi kizistirmistir. menajerinin yaptigi aciklama ise tamamen zarftan ibarettir. unutulmamasi gereken, galatasaray o paraya melo gibi oynayacak oyuncu bulabilir ama melo, kendisine galatasaray'dan fazla para verecek baska bir kulup bulamayacaktir. özellikle 30 yasina girecek bir futbolcuya, 4 yil boyunca o parayi verecek baska takim yoktur. bugunku gelismeler tamamiyle pazarligi kizistirmak icin yapilmis gelismelerdir. "anlasamadik" bahanesiyle juventus'u indirim yapmaya zorluyor olabilirler. cunku juventus 2014 yilina kadar melo'nun sahibidir ve kadroda dusunmedigi bir oyuncuya parasini yine de ödemek zorundadir.

    fatih terim'in melo hakkindaki aciklamalarini dikkatle dinlemenizi öneriyorum. burada da, fatih terim melo'yu kadroya tekrar alip almayacagi konusunda kararsiz oldugunu belirtmis ve sanki melo'suz super final oynayacaginin sinyalini vermistir. ancak hepimiz ve kendisi dahil melo'nun super final'de forma giyecegini, fatih terim ne derse desin biliyorduk. kendisi galatasaray ile anlasamaz ise, yerine daha iyi bir futbolcu gelecek demektir. ne fatih terim ne de yönetim, her iki tarafli risk alacak kadar salak degildir.

    http://www.youtube.com/...re=player_detailpage #t=487s

    edit: bu entry ile, melo'nun paraci oldugunu degil, alabilecegi en yuksek teklifi galatasaray'dan aldigini ve teklifi kabul etmek zorunda oldugunu vurgulamaya calistim. yanlis anlasilmasin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın