resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2612
    şu an kendimi akbaba gibi hissediyorum ama yazmazsam çatlarım. öncelikle melo'nun geçen sene gösterdiği performansa laf söyleyen çarpılır, yüzü götüne döner. fakat nedensiz bir şekilde kendisine güvenmiyordum, her maç beni göt etmesine rağmen. halen bu güvensizlik içimde var. geçen sene çok gol atması, hücumda en az savunmada olduğu kadar iyi olması bizi çok rahatlattı. aynı şekilde selçuk'un da hücum performansı tam bitirici bir santrafor eksikliğimizi kapatmış oldu. fakat bu sene yapılan hamleler ile birlikte kanat, santrafor etkinliğimiz çok artacak. bu sebepten de orta saha oyuncularımızın geçen sene olduğu kadar hücumsal katkı vereceğini düşünmüyorum. en azından oynayacağımız mantalite buna izin vermeyecektir. selçuk sorumluluğu şut atmak yerine pas atarak üzerine alacaktır. aynı şekilde gelseydi melo da.

    melo defansif anlamda mükemmel bir futbolcu değil. hiçbir zaman da olmadı. zaten geçen sene tutmasının sebebi daha komple bir oyuncu olmasıydı. defanstan top çıkarması, dikine çalım atarak gidebilmesi, uzun mesafeli isabetli paslar ile oyun yönü değiştirmesi bizi çok rahatlattı. bu sene ise bu görevi devralabilecek, en azından bu kadar yük binmemesini sağlayacak yeni parçalar eklendi. * bu sebepten bu sene selçuk'un partneri defansif anlamda daha iyi olmalıydı ve hücumda gerektiğinde katkı sağlamalıydı. melo için amrabat kadar ısrarcı olunmamasının sebebi bence bu. zira kendisi kadar hatta daha iyi defans oynayacak orta saha oyuncusu bulmak çok zor değil. fakat melo bunların yanı sıra çok iyi bir hava hakimiyetine sahip. işte melo'dan sonra yöneldiğimiz isimler bu konuda biraz sıkıntılı. fakat bu da aşılmayacak bir durum değil.

    kısacası melo bu sene geçen sene oynadığı rolü üstlenmeyecekti. bu melo'dan vazgeçme sebebi değil kesinlikle. ben de gelmesini isterdim fakat dünyanın sonu olduğunu da düşünmüyorum. sonuç olarak bu sene oynayacağımız oyuna melo kadar katkı sağlayacak bir isim bulabiliriz. tek riskli durum yeni gelecek futbolcu melo gibi takımı tanıyan ve uyum sağlayan birisi olmayacak ve bunun için bir süre geçmesi gerekecek. o sebepten yönetim elini çabuk tutmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın