resim
Albert Riera Ortega
Görev:Teknik Direktör
Takım:G. Bordeaux
Yaş:42
Uyruk:İspanya
  • 1202
    eleştirilmesi gereken ama yerin dibine sokulmaması gereken oyuncudur.

    sercan yıldırım ile transfer sezonunun son günlerinde imza atan bir oyuncu riera. bu adam bırakın hazırlık kampını, ligin ilk maçını bile kaçırdı. takıma alışmaktı zarttı zurttu derken zaten sezonu yarıladı. geri kalan sürede de pek bir varlık gösteremedi.

    fakat riera kesinlikle hemen çöpe atılabilecek bir isim değil. ben de isterim bonservisli ya da en kötü bonservissiz bir şekilde kendisini elden çıkarmayı ama eğer çıkaramıyorsak da verim almayı bilmeliyiz kendisinden.

    mesela bu arkadaşın iyi yaptığı şeyler neler ? birincisi aklıyla oynuyor. kesinlikle bir abdulkader keita, bir nordin amrabat, bir engin baytar değil kendisi dikine oynamakta. ancak riera topu ayağına aldığında kesinlikle allah ne verdiyse oynayan bir adam değil. olumlu veya olumsuz yaptığı her hamleyi aklıyla yapıyor.

    ikincisi, şutları çok iyi riera'nın. bize bu sezon pek fazla gösteremedi ama açın bakın kendisinin çektiği şutlar ya direkten dönüyor ya da direği yalıyor. sırf bu özellik bile kendisinin yedek kulübesinde maçı değiştirebilecek oyuncu kontenjanından yararlanmasını sağlayabilir.

    üçünücüsü, fiziken çok iyi olmasa da teknik bir isim riera. topa hakimiyeti çok iyi. attığı paslar veya fiziki yetersizlğine rağmen attığı çalımlar bunu gösteriyor. belki ikili mücadelelerde biraz daha inatçı olsa * çok daha fazla verim verebilir.

    dördüncüsü ve son olanıysa, savunma yönü iyi riera'nın. sol bek oynamasından bahsetmiyorum, bekine yardım edebilen bir oyuncu kendisi. 4-4-2'de kanatlarınızın böyle olması çok önemli. eboue'nin atak bek olduğunu düşünürsek hamit transferi çok olumluydu mesela solda. hakan o kadar ileri çıkan bir oyuncu değil ama savunma yapmamız gereken zamanlarda riera iyi bir alternatif olabilir.

    yıllığı fazladır, zararlıdır belki ama sercan yıldırım bile bu sezonki hazırlık kampında geçen sezondaki sercan'ı aşmışken hele bi sakin olun beyler; soluklanın bi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın