• 169
    2012-2013 sezonunun kağıt üzerinde en büyük favorisi olması için küçük bir iki rötuşa ihtiyacı olan takımdır. batı konferansında en büyük rakipleri oklahoma city thunder ve onlarla baş edebilmeleri için ihtiyaçları olan bench kalitesi, hız ve atletizm. şu anki kadroya da yapmaları gereken eklemeler bu noktada dikkat çekiyor.

    nash-kobe-artest-gasol-bynum beşi bu ligi götürmek için gayet yeterli bir beş. ama içinde gedikler var. öncelikle steve nash yaşı itibariyle eskisi kadar mobil değil ve zaten savunma yapan bir guard hiç olmadı. özelikle russel westbrook, tony parker, cris paul gibi oyunculara karşı savunma anlamında ciddi zaafları olabilir. kobe bryant bu oyuncular üzerinde kullanılsa bu sefer zaten fazla süre sahada kalmasının yanında oyunun diğer yönünde onu çok yormuş olurlar. nash'in yedeği steve blake ise bu konuda kendisinden beter.

    kobe bryant'ın da yedeği yok. andrew goudelock ya da darius morris kobe bryant'ın yedeği olmak için yeterli değil. kobe bryant'ın 35 dk ortalamayla oynayacağını düşünürsek kalan 13 dakikayı skor anlamında değil - diğer oyuncular zaten bu yükü taşıyabilir - ama özellikle kelepçe oyuncu olabilecek birini bulmaları lazım. c.j miles, ronnie brewer bunun için biçilmiş kaftanlar. bakalım bu konuda herhangi bir adım olacak mı..

    jordan hill bench kalitesi ve derinliği açısından güzel bir transfer. josh mcroberts ile beraber uzun rotasyonuna backup olabilecek oyuncular.

    takımda bir diğer gedik kanat oyuncusu eksikliği. metta world peace* tam anlamıyla bir kanat oyuncusu (3 numara) değil. oyun tarzından dolayı hiç olamadı. bir spot up shooter, köşede bekleyecek, üçlükleri gönderebilecek pick and roll'de dışarıdan bombalayacak bir oyuncu müthiş olurdu. luol deng, caron butler gibi. artest 3 numarada kesinlikle yeterli bir oyuncusu ama artık bu yaşında oyuna katkısı sınırlı. grant hill eğer alınabilmiş olsaydı çok iyi bir iş yapılmış olurdu ama clippers'a kaptırdılar.

    frontcourt açısından zaten nba'in en iyi ikilisine* sahipler. yedekleri de fena değil ki zaten gasol yanında savunma yönü yüksek jordan hill ile beraber 5 numara da oynayabilir.

    sonuç olarak an itibariyle kağıt renkli ama delinmemek için yeteri kadar kalın değil. başladığım gibi bitireyim. bir iki rötuş şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın