resim
Emile William Ivanhoe Heskey
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.88
Uyruk:İngiltere
  • 6
    (bkz: büyük kaptan) ın vakti zamanında futbolu bırakmadığı dönemler kendisine sorulan "sizi en çok zorlayan forvet oyuncusu kim oldu?" sorusuna cevap olarak verdiği futbolcu.

    (bkz: emile heskey) mehmet yıldız ekolünü yaratan futbolcudur benim gözümde dünyada. hani mehmet yıldız ile bire-bir alakaları yok ama demek istediğim yetenekten önce fiziğiyle futbolunu oynayan forvet.

    heskey liverpool'a mustafa izzet'li (bkz: leicester city) den transfer olmuştu. hatta transfer olmadan önce fenerbahçe'nin kendisi ile ilgilendiği söylentileri de çıkmıştı basınımızda ama heskey'i liverpool kapmıştı. fowler-collymore devirlerinin kapandığı, owen-heskey ikilisinin goller atmaya başladığı dönemlerdi. 8 numarayı giyerdi.

    şu an kendisini aston villa'ya aldıran hocası (bkz: martin o'neill) asılnda onu leicester city'de yaratan adamdı. nese bu kadar endüstriyel futbol muhabbeti yeter.

    gelelim heskey'nin galatasaray ile alakasına... 2001-02 sezonunda şampiyonlar ligi'nde ali sami yen'deki maçta bize gol atarak liverpool'a beraberliği getirmişti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın