• 5
    1 gün aranın ardından çeyrek finallerle devam edildi turnuvaya. öyle maçlara sahne oldu ki çeyrek final, canlı izleyemediğime üzüldüm.

    rusya-angola: 80-65

    günün ilk maçında favori çok zorlanmadan hedefine ulaştı. ilk çeyrek angola başabaş bir oyun oynamış olsa bile 2.çeyrekteki rusya savunması maçı koparmayı başardı. 2.yarıyı muhtemelen rölantide oynamışlardır. rusya yoluna emin adımlarla devam ediyor. angola ise yeni zelanda mağlubiyeti için başını taşlara vursun.

    http://london2012.fiba.com/.../9051/sid//game.html

    yunanistan-nijerya: 79-80

    günün ve turnuvanın en büyük sürprizi yaşandı bu maçta. izleyemediğim için en çok üzüldüğüm maç bu oldu. nijerya, venezuela ile başabaş oynamış, litvanyayı yenmişti ama yunanistanı yenecekleri aklımın ucundan geçmiyordu. çok büyük iş başardılar. üstelik ilk yarısını 13 sayı geride kapattıkları bir maçı kazandılar. inanmak pek çok işte olduğu gibi basketbolda da 1 numaralı etken zaferlerde. sabah youtube'dan maçın son anlarını izlerken bir görüntüye rastladım, o sanırım nijeryanın neden maçı kazandığını açıklıyor. maç son anlarında arkadaşları serbest atış atarken nijerya benchinin hali;

    http://i.imgur.com/L4znq.jpg

    bu da maçın son 1dksının videosu;

    http://youtu.be/jrAkWhmBoF8

    son pozisyonda spanoulis'e faul var mı bu açıdan pek emin değilim ama o pozisyon sonrası spanoulis'in hiçbir itirazı olmazken, koç zouros'un hali çok itici duruyor. inanan, savaşan takım yarı finalde. şimdi olimpiyatlar için önlerinde 2 kere final oynama şansı var. umarım londra biletini kaparlar.

    http://london2012.fiba.com/.../9051/sid//game.html

    makedonya-dominik: 76-86

    tam kaç sayıdan dönüp kazandı dominik bilmiyorum ama muazzam bir comeback yapmışlar. bir önceki maçta onlarla ilgili maç kazanmaları adına horford'un yanına ekstra skorer çıkarmaları gerek demiştim ve bu maçta horford çok iyi olmasa bile fransico garcia maçı makedonyadan alıp dominik'e getirmiş. muhteşem bir maç çıkarmış. makedonya'da ise bo'nun 35 sayısı yetmemiş. takımın 2.büyük yıldızı antic 1 sayı ile oynayınca mağlubiyet kaçınılmaz zaten. izlemesi zevkli bir takım olan dominik'in bileti alması keyifli oldu.

    http://london2012.fiba.com/.../9051/sid//game.html

    litvanya-porto riko: 76-72

    gelelim 40 dakikasını seyrettiğim maça. maç kalite anlamında beklentimden çok uzaktı. elenme stresi sanırım takımları çok etkilemiş ve çok fazla faule sahne oldu maç ve 2 takımda hiç ritme giremediler. maçta neredeyse hiç kopma olmadı. litvanya sürekli önde götürdü, porto riko onları kovaladı. maçın sonlarına doğru arroyo önderliğinde öne fırlamayı başardı riko ama litvanya onada cevap verdi ve maçın en kritik hücumunda saras çok soğukkanlı bir turnike attı. asıl film ise ondan sonra oldu. 35 sn kala top porto rikoda iken ve 1 sayı gerideylerken sevdiğim, saydığım, küçük dev adam dediğim barea resmen maçı elleri ile litvanya'ya teslim etti. o kadar anlamsız bir pas attı ki santiago'ya litvanyalılar hiç zorlanmadan çaldılar topu. ardından litvanyanın faul atışlarından sonra bu kez barea topu uzunla buluşturdu ama o kadar kalabalığın içinde verdiki, uzun steps yaptı ve orada maçı kaybettiler. şu an tam hatırlamıyorum ama eğer sorunu yoksa son topları neden ısınmış arroyo kullanmadı acaba? keza yüksek yüzde ile üçlük atan galindo'da bir seçenekti ama kullanmadılar. barea o kadar kötü değerlendirdi ki hücumları, bileti elleri ile litvanya'ya verdi.

    http://london2012.fiba.com/.../9051/sid//game.html

    bu sonuçların ardından;

    nijerya-rusya
    litvanya-dominik

    yarı finalleri oynanacak. bu maçları kazananlar londra biletini alacak ve ekstra olarak kaybedenler arasında yapılacak maçta kazanan 3.takımda londraya gidecek. son virajda bol şans 4 takıma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın