• 2347
    --- alıntı ---

    yine taraftarının gözünü transfer bürümüştür. allahtan akıl fikir diliyorum.

    sekizinci olduğumuz sezon istisnasız tüm taraftarlar orta ve uzun vadede "sürekli başarı"dan bahsediyorlardı, hani 3-4 yıl bir başarı beklemiyoruz ama çıkıp yenildiğimiz maçlarda bile takır takır top oynayan bir takım olsun yeter denilmiyor muydu?? e oldu?

    ama 2011-2012 sezonunda alınan şampiyonluk ve şampiyonlar ligi vizesiyle beraber yeniden herkes yıldız da yıldız diye sayıklar oldu. yahu hadi bu sene gözü karartıp hamite 5, meloya 4, 28 yaş üstü bir yıldız futbolcuya 5 m eur civarı yıllık ücret verip anlaştığımızı düşün. bu sene şl kupasını mı alacağız?

    r.madridin barcelonanın bayernin bizi beklediği ligi hani? 10-15 m eur a alınabiliyosa bu kupa gerizekalımı tüm avrupa sürekli genç takım iskeleti, fabrika gibi çalışan bir altyapı kurmaya uğraşıyor? la masia kalitesine ve mantalitesine ulaşabilmek, takımına bir ekol, bir sistem oturtabilmek bu kadar kolay işler mi?

    fatih terim eski fatih terim değil artık bunu yaşı yetenler farketmiştir şu zamana kadar, ne ilk döneminde nede 2. döneminde yaptığı hataları tekrarlamayacak bir görüntü çiziyor galatasarayda. açıkçası benim bile tahmin etmediğim bir olgunluğa ulaşmış yıllar sonra.

    şunuda söylemek gerekir ki bilmeyenler için fatih terim demek özkaynaklar demektir, altyapıdan geleceği parlak oyuncu keşfetmek demektir.
    zaten ilk senesinde yedeği olmayan bir kadroyla ligi domine etti ve şampiyon oldu.

    aldığı hiçbir başarısını astronomik fiyatlarla yapılan transferlere borçlu değildir fatih terim. bu seneyi ayrı tutuyorum çünkü o kadar birikmiş vasıfsız topçu vardı ki takımda bir yerlerden başlamak zorundaydı. ve selçuk gibi bir yıldız transfer edildi ki galatasarayın muslerayla beraber en büyük iki transferinden biridir son yıl içerisinde.

    şu ana kadar alınan isimler umut bulut ve dany. ikiside direkt olarak takımın ihtiyacı olan türden oyuncular. bu mantaliteyle yapılan transferlere de ağzımı açıp tek kelime etmem, kimse de etmemeli.

    mali açıdan çok iyi günler bekliyor galatasarayı. stat gelirleri, sportif aş birleşmesi, artırım derken yavaştan rayına oturmaya başladı para giriş çıkışı. ama kimse de kendini kandırmasın, galatasarayın hala bi kamyon borcu var ödenmesi gereken ve kısa vadede çözülecek boyutta değil maalesef.

    şimdi tüm bu yukarıda saydıklarımızı göz önüne almadan hala 2 kanat 1 forvet diye sayıklamanın alemi yok. zaten bir tavan ücret var takımda herkesin bildiği. bu takımda hiç kimse selçuktan daha fazla para a-la-maz. nokta. yönetimde buna göre hareket ediyor zaten.

    bu şartı sağlayan kaliteli oyuncu arayışında şu an yönetim, bulunursa güzel, ama bulunmazsa da koy altyapıdan 4 tane çocuk as kadroya varsın elleri ayakları birbirine dolaşsın, bekleyelim. kulübün kendi evlatlarına şans verelim, arkasında duralım.

    bu tepkilerin birazda ünal aysaldan kaynaklandığını düşünüyorum ama ünal aysal futbol piyasasına yabancı bir insan herkesin bildiği gibi iş adamı yönü daha ağır basan bir insan. keşke transfer konularında bu tarz açıklamalar yapmasa ama ben gayet tebessümle izliyorum her açıklamasını. seksi kulüp, sarısın taş gibi forvet vs... taraftarın bu kadar kolay gaza geleceğini tahmin etmemiştir eminim. öğrenicek zamanla, kızmıyorum.

    "iyi güzel de stadı dolduracak yıldız lazım hojaa" diyeceklere de tek sözüm gelmesinler maçlara. la liga var ntvsporda.
    yıldız karnavalı..
    açın izleyin..

    şahsen koşan, mücadele eden, yenilgiyi kabul etmeyen, parçalı formasının hakkını veren bir takım izlemeyi, içi geçmiş yıldızlarla dolu bir takım izlemeye tercih ederim.

    --- alıntı ---

    http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29273671
App Store'dan indirin Google Play'den alın