• 168
    steve nash'i kadrosuna katarak saf point guard eksiğini kapatan takım. yıllardır el freni görevi üstlenen derek fisher'ın oynadığı pg pozisyonunda kadro efektif kullanılamıyordu. nash'in gelişi takıma faydalı olacaktır. tabii bunun gerçekleşmesi için kobe bryant'ın egolarından sıyrılması elzem. nash ile beraber uyum içerisinde oyun ortaya koyarlarsa özellikle nash'in mevcut ilk 5 sayesinde* asist ortalaması tavan bile yapabilir. kendisi 38 yaşında olmasına rağmen çok formda ve tam bir profesyonel.

    lakers'ta sadece kobe+nash+gasol+bynum dörtlüsünün toplam yıllık ücreti 72 milyon doları buluyor. kalan oyuncular için lüks vergisi sıkıntısı olabilir. bu nedenle dwight howard için bynum+gasol'un takas edilmesi şart. fakat orlando magic cephesine bakarsak ikisi* birlikte gidince takımdaki yıllık ücret 83 milyon doları buluyor. yani bu gerçekleşmeyecek bir durum. ancak bynum+draft pick > howard takası ihtimal dahilinde gözüküyor. lakers takası bu şekilde yapsa da hard cap'i aşmamak adına gasol muhtemelen draft pick karşılığı gönderilebilir. bu tabloda taşlar yerine oturmuş olur.

    lakers yine şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri konumuna gelebilir ama bench sıkıntısı yaşaması kuvvetli ihtimal. kenardan gelip katkı yapabilecek matt barnes şu an serbest ve bildiğim kadarıyla lakers'ın herhangi bir ilgisi yok. ayrıca jordan hill de sözleşmesi bitip ilgilenilmeyen oyunculardan biri. mitch kupchak ne düşünüyor bilmiyorum ama önümüzdeki sezon hedef şampiyonluksa ilk 5'i isabetli kurduğu kadar bench oyuncularını da belirli seviyede oluşturması gerekiyor.

    bunlar görünen köyün kılavuzu ama mike brown ile bu takım ne kadar ileri gidebilir muamma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın