resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:Monterrey
Yaş:63
Uyruk:İspanya
  • 2401
    zamanında fatih terim gidecek dertler bitecek sananlar varken şimdi de torrent gidecek dertler bitecek sananlar var. dünyanın en iyi hocasını getir bu rezalet kadroya kar etmez maalesef. ismail kartal ile kıyaslanması da hatalı fb'nin hem kadro kalitesi hem de derinliği bizden çok daha iyi durumda. belki eldeki malzemeye uygun bi' yapı oluşturabilecek esnek bi' hoca bizim açımızdan en azından şu aşamada çok daha uygun olabilirdi. torrent ise kendi felsefesini oynatmaya çalışan bi' hoca yani şöyle düşünmek lazım elinizde yün bere var ondan etek yapmaya çalışıyorsunuz bu da imkansız torrent'in durumu bu bence şu anda.
  • 2402
    kalmasını isteyenlerin argümanını merak ettiğim teknik direktörümüz.

    takımın saha içinde herhangi bir organizasyonu olmadığını herkes gördü.

    15 maçlık periyotta 4 galibiyet aldık. bu 4 galibiyetin ikisi küme düşme hattındaki en önemli rakiplerimiz olan rize ve göztepeye karşı.

    babel'in 11 başladığı maçlarda morutan yedek oturdu. babel'in tecrübesi üzerinden bir kariyer planı yaptı ama onda da başarısız oldu.
  • 2403
    enkaz denen marsilya, lazio, moskova ve barcelona deplasmanlarından 0 gol yiyerek çıkan takım ile 1 transfer sezonu geçirmiş teknik direktör.

    göreve geldiğinde transfer sezonu henüz açılmamıştı bile. o transfer arasını da gedson’u veto edip veya başkası tarafından edilmesine göz yumup, pulgar’ı takıma aldırdı.

    müthiş bir takım kurma dehası gerçekten(!).
  • 2404
    galatasaray kariyeri pek uzun sürmeyecek teknik direktör. sevimli bir hoca profili çiziyor, başarılı olsun çok istedim ama ufak tefek saman alevi gibi şeyler haricinde pek fark yaratamadı. umarım çok da zorluk çıkartmadan karşılıklı anlaşma yoluyla, tazminatının bir kısmından feragat ederek helalleşiriz sene sonu.

    kendisinin kulübün kasasında nakit olarak duran, harcanmayı bekleyen (!) 6-7 milyon euro'ya gencecik gedson'u bonversiyiyle almayı reddedip, sadece 1-2 aylığına pulgar'ı kiralık tercih ettiğine inanan ülkenin en kolay manipüle edilebilen taraftarının yorumlarını görmez umarım, yoksa o tazminatı çatır çatır ister adam.
  • 2405
    galatasaray'ın kadrosu şampiyonluk için yeterli değil hatta belki ilk 3 için de yetersiz ama 5.'liği, konferans ligine katılım ihtimalini bile kovalayamayacak kadar mı kötü ya da 5. adana demirspor'un veya 6. aytemiz alanyaspor'un kadroları mı çok iyi de onlara yetişemiyoruz?

    domenec torrent, sürekli olarak kaliteye değil de farklı oyuncu tiplerine ihtiyacı olduğunu söyleyerek zaten bu kadronun aslında kafasındaki oyuna uygun olmadığını dile getirmiş oluyor. zaten sıkıntı da kadronun benzer bir oyun oynatmayı çalışan fatih hocaya uygun olmadığı görülmüşken ve torrent'e uymayacağı da gün gibi ortadayken fatih hoca sonrası bu kadroya daha uygun bir futbol oynatacak teknik direktör getirmeyip torrent'i getirmek.

    izlenilebilir bir iç saha oyunu oynatıyor ama deplasman performansı çok kötü ve lig şampiyonluğunun da anadolu deplasmanlarından geçtiğini düşünürsek 2022-2023 sezonuna kendisiyle değil de deplasmanlardan bir şekilde 3 puan çıkartabilen winner özellikli bir teknik direktör ile başlamak daha doğru olacaktır.
  • 2406
    sonuç odaklı baksak başarılı mı? hayır.

    genç oyunculardan takıma monte ettiği biri var mı? hayır.

    oyun olarak kendisi geldikten sonra ileriye mi gittik, geriye mi? geriye.

    maç esnasındaki müdahaleleri yeterli mi? değil.

    2022-23 sezonunda takımda kalması için mantıklı bir sebep göremiyorum. sezonu kendisiyle kapatmak için bile sebep olmazdı normalde ama seçim olacak ve yeni gelecek başkan gelesiye kadar torrent ile idare edilecektir.
  • 2407
    galatasarayımızın kendisiyle geçirdiği her bir gün bizi gelecekte ki iyi günlerimizden adım adım uzaklaştırmakta ve yeni gelecek yönetimin geldiği ilk gün helalleşip yollarını ayırması gereken 'yardımcı' antrenör. yerine x kişisi gelse eminim ki 1.17 ortalamadan daha fazlasını yapabilirdi, hadi şanssızlık olsun başka sebepler olsun ama takım da gözle görülür en ufak bir gelişim olmaması kendisinin ne kadar vasıfsız olduğunun çok net kanıtı.
  • 2410
    kendisiyle alakalı olumsuz bir entry'nin en ofsayt entry'ler arasına girmesi neredeyse garanti. bunun sebebi fatih terim düşmanlığı mı yoksa torrent'in olağanüstü futbol aklı mı sorusunun cevabı bence çok net.

    burak elmas'ın en büyük hatalarından biri kendisini getirmektir, büyük bir macera denedi. futbolcuların kenara baktığında medet umacakları bir teknik direktör değil, taraftarın zaten umudu yok. bazen bir şeyi umit etmek, bir hedefe inanmak onu başarmanın yarısı olabiliyor. torrent'e ise inanan kimse yok, o nedenle uzatmanın bir manası da yok. umarım tazminat konusu ikili pazarlıkla bir şekilde çözülür ve gelecek sezon takımın başında kalmaz.
  • 2411
    bütün ofsayt entrylerimin sebebi olan şimdiki antrenörümüz. tazminatı metin öztürk tarafından açıklandı ve tutar 2.5 milyon euro. bunun adı hainliktir, bunun adı egodur ve burak elmas’tan sonra gelen her kim ise torrent’in geldiği günden bu yana ödenen paraları ve kendisine ödenecek tutarları kendi malıymış gibi takip etmesi gerekiyor. guardiola’nın yardımcısı diye bu paraları ödediler ve bunun adı iş bilmezlik, düşündükçe sinirleniyorum.

    kendisiyle yeni plan yapmamak gerekiyor çünkü bu yolu sonu çıkmaz sokak, avrupa yok, derbi yenilgileri ve şerefli 5.likler kovalarız. elbette ki galatasaray personeli olduğu için ödenen paralarını galatasaray ödemeli ancak tazminat konusu bambaşka. kendi gelecekleri bile belirsiz olan adamlar ne olduğu bilinmeyen bir adamla ve türk futbolunun geçmişine baktığımızda başarısızlıkla sonlanması muhtemel bu projeye 1.5 sene taahhüt veren elmas yönetimi torrent’e verilecek parayı ceplerinden ödemeliler. ne beklediler de ne oldu. saha içerisindeki takım ofansif olarak ne oynuyordu da bu adamdan üretmesini istediniz.

    2021-22 sezonu maçlarımız sona erdiği gün yollar ayrılmalı kendisiyle, bu işin şakası yok çünkü.
  • 2412
    fatih terim aynı oyunu oynatırken sürekli 'bu zengin takım oyunu, man. city bile bu oyunu düzgün oynayabilmek için defans hattına bilmem kaç milyon euro verdi' deniliyordu ama torrent geldiğinden beri bu eleştirileri göremedim.

    yanlış anlaşılma olmasın fatih hoca için de çokca 'hocam şu oyundan vazgeç' demiştim. onun vazgeçme ihtimali vardı torrent'in öyle bir ihtimali de yok. çalıştırdığı takımlar hep bu oyunu oynadı. neyse torrent düşmanı değilim başarılı olmayacağını bilsem de bir ihtimal bekledim ancak hiç ışık alamadım. seneye kalırsa yine destekleriz ancak benim kendisiyle ilgili hiç umudum yok.

    eğer gönderilirse de tazminatını 'fatih terim kalırsa istifa ederiz' tehditinde bulunup hocayı sezon ortasında gönderenler kendi aralarında para toplayıp bi zahmet ödesinler.
  • 2413
    sadece saha icini konusuyo diye övülen adamin da pek tabii saha icinde basarisiz olabilecegini ve saha icini konusurken de sacmalayabilecegini gösteren müstakbel eski teknik direktörümüz.

    "sans verelim", "vakit verelim" diyerek sezon basini harcarsak en gec kasim ayinda yeni bir hoca gelecegini hepimiz biliyoruz. tutmadi arkadas iste bu pizza yandi firinda. yeni baskan mutlaka sezon biter bitmez yeni hocayi aciklayip getirmeli. tazminat mazminat da halletsinler artik kim hallediyosa. yoksa kisir döngüye girecez yine hoca baskan ibra mibra diyerek.
  • 2414
    bir sonraki sezon galatasarayımızın başında olmayacak gibi duran teknik adam. geçenlerde yaptığı bir açıklamada zaten bunun ipuçlarını da kendisi vermişti. eğer bir çeviri hatası yoksa seneye burada olursam minvalinde bir söz söyleyerek konuşmasına başladı. kendisi de işlerin iyi gitmediğinin farkında olacak ki böyle bir cümle kurdu. ben en çok, ekibinden birinin şu an kiralık olan ve kadrodaki mevcutlardan - en azından- nicelik olarak daha iyi durumda bulunan oyuncuları izleyip izlemediğini merak ediyorum. olur da seneye takımın başında olursa emre akbaba ve yunus akgün için nasıl bir pozisyon ve oyun düşünüyor? mevcut alt yapıdan seneye takıma monte edebileceğini düşündüğü oyuncu var mı? benim tahminim bunları hiç bir zaman öğrenme şansımız ol(a)mayacak maalesef. maalesefi öyle istediğim için değil seneye kendisini göremeyeceğimiz için bu sorular yanıtsız kalacak diye kullandım.

    kendisini takımın başında olduğu sürece en çok eleştirdiğim konu ise maç içerisinde oyuna gerçekten hiç etkili bir müdahalesinin olmaması. kadronun dar ve nispeten kalite sorununa sahip olduğunu akılda tutuyoruz ama kenarda kim var ki diye hayıflanmak yerine göreve geldiği günden bu yana daha fazla sayıda oyuncuya dokunduğunu görmemiz gerekirdi. maalesef bunu göremediğimiz gibi torrentle birlikte performansı daha da kötüye giden yedekler topluluğu görüyoruz. bu kadroyu ben kurmadım dedikçe altındaki zemin kayganlaşıyor.

    ayrıca ligimizde etkili bir deplasman planı olmayan antrenörlerin maalesef başarılı olma şansı da yok.
  • 2416
    kendisine gece gündüz çaycı diye hitap edilen ama aynı zamanda eleştirilemediği söylenen teknik direktörümüz. adamın iç sahada ıslıklanmadığı maç yok neredeyse nasıl eleştirilemiyor yahu. daha önce de benzer şeyleri yazmıştım, kendisinin bizimle başarısız olduğu su götürmez bir gerçek. büyük ihtimalle önümüzdeki sezonu da kendisiyle göremeyeceğiz. bununla beraber kendisine yöneltilen eleştirilerin büyük çoğunluğu sadece insanların gözündeki fatih terim'in koltuğuna oturmasından kaynaklanıyor. göreve başladıktan sonraki ilk maçta bu adam bizi hücuma çıkaramıyor diye eleştiriler gördüm kendisi hakkında. insaf birazcık. nou camp'tan berabere dönüyoruz fatih hoca'nın mirası deniliyor, ligde kaybediyoruz bu adam beceriksiz oluyor.

    kötü teknik direktör veya bize uymuyor diyorsanız son dönemde ben de sizin gibi düşünüyorum ama sırf fatih terim'den sonra geldi diye saygısızlık yapıp çaycı bu falan diyecekseniz en büyük torrentçi de benim. bunca başarısızlığına rağmen insanların torrent'e toz kondurmamasının veya kendisini eleştiren yazıların ofsaytlara girmesinin sebebi de aynı. eleştirirken somut bilgiler üzerinden değil fatih terim üzerinden eleştiriyor büyük çoğunluk.

    bahsettiğim eleştiriler, fatih hoca olsa barca'ya elenmezdik, fatih hoca olsa kadıköy'de kazanırdık tarzı eleştiriler. oyun üzerinden yapılan eleştirileri zaten kastetmiyorum dediğim gibi bunların birçoğuna ben de katılıyorum.
  • 2417
    ben demiştim.

    niye ben demiştim, çünkü galatasaray kendisini getirirken tutup da bir projeyle getirmedi. geldiğinde kendisini guardiola'nın yardımcılığını yapmış olması dışında tanımıyorduk. fakat guardiola'nın yardımcılığı dışında bu kulübe katacak bir şeyi olmadığını çok da iyi biliyorduk.

    neden? şu yüzden, siz mesela gider çemişgezekspor'un başına jurgen klopp'u getirip de sonra şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazansın isterseniz, olmaz o iş. hani ekstrem örnek veriyorum, yaptığımız işin vizyonsuzluğu anlaşılsın diye.

    bu topraklarda dortmund gibi, liverpool gibi yapılanmanın olmamasının asıl sebebi taraftar sabırsızlığı değil aslında, yönetici mallığı. bu takımlar gidip sadece teknik direktör getirerek yapmıyor bu işi. işe ortasından girip tek bi adamla tüm dünyayı kurtarabileceğimizi mi sanıyoruz?

    kaç kez yazdık, bi kere bu topraklarda iki tane hakem performansıyla her şeyi değiştirebiliyorsunuz. bize iki senedir yapılanlar gibi. kimse de gidip tek kelam edemiyor. niye? e çünkü türkiye'de politik, ekonomik ve sportif ortam sebebiyle. bi kere bunu düzeltmeden sen gidip "ay ben avrupai yapılanma kurayım, dur şuraya taç hocası getireyim, aman bak bu adam senelerce guardiola'nın yanında çalışmış gelsin" dersen olmaz. bunun torrent'in futbol bilgisiyle, oynatmaya çalıştığı oyunla, kuracağı yapılanmayla falan ilgisi yok üstelik. ilk günden bunu söylüyor olmamızın sebebi de bu.

    sen gideceksin mesela, 2 milyon euro yatırım yapacaksın, antrenman malzemeleri, data analiz sistemleri alacaksın, avrupa'nın en iyi duran top hocalarını getireceksin, böyle bir organizasyon kuracaksın diyelim ki. sonra ne olacak? federasyonda senden nefret eden bir adam diyecek ki bunlar maç kazanamasın, hooop, her hafta özgüvenin yerle bir edilecek, maç kazanman imkansız hale getirilecek. noldu sonuç olarak, senin harcadığın 2 milyon euro çöp oldu, yatırımın karşılığını alamadın, zarar ettin.

    şimdi şey diyecek arkadaşlar olacaktır, efendim hakemi de yenersin, güçlü oyunla üstesinden gelirsin falan. o eskidendi güzel kardeşim, artık gelemezsin. neden? onun sebebi de ekonomik ortam. senin eskiden çok zor durumda kalırsak oynatırız diye aldığın 4. forvet necati ateş kalitesindeydi. çünkü euro bu seviyelerde değildi, sen o kadar büyük hatalar yapmamıştın, gelirin daha iyiydi vesaire. necati ateş kalitesi derken onu da açayım, şu an takımda yer alan tüm forvetleri top diye oynar necati. ve onun önündeki adamlar drogba, burak yılmaz, baros, elmander falandı. biri formsuz olsa öteki atar yani. bugün mohamed'in gözünün içine bakıyorsun gol atsın diye, diagne'nin rezalet performansına rağmen en ufak bir ışık görünce havalara uçuyorsun.

    o yüzden, kadro bu kadar derinliğini yitirmişken, alternatifin azalmışken, ekonomik olarak bitmişken hakemi de yenemiyorsun maalesef.

    dönelim konuya. torrent neden olmaz? neden daha ilk günden itiraz ettik? fatih terim etkisi var mı, dürüst olalım, var. ama o etkiyle verilen tepki torrent'e değil. en azından şahsım adına oyunu görmeden evvel tutup eleştirmedim. o eleştirilerin de geneli torrent'e değil burak elmas'a aslında.

    peki torrent neden olmaz? çünkü bizim futbolun ihtiyacı olan şey şu an için avrupai vizyon değil arkadaşlar, üzgünüm. hani torrent'i biraz tanıyıp oyunu gördükten sonra kendisinde avrupai vizyon olduğunu da söyleyemeyeceğim tabii ki, kendisi bildiğin kötü teknik direktör ama, bu isim torrent değil, nagelssman olsa, tuchel olsa olmaz.

    bi örnek olsun diye mesela, siz 1939 yılında almanya'da, ya bu ülkenin politikası çok kötü gidiyo, biz bi gazete açalım, ingiltere'deki, amerika'daki gibi hükümet eleştirileri yapalım derseniz nolur? 1 saat içinde kapınızda ss subayları belirir, 2 saat sonra vücudunuza saplanmış bir sürü kurşun vardır.

    bizim spor camiası kapkaranlık bir dönemin içinde, her yönden. bizim gönderdiğimiz adam bu camiayı en iyi kaldıracak adam zaten, orası net de, o olmadı diyelim, o olmasa bile buraya elini taşın altına sokmaktan çekinmeyecek, istediği bir şey olmayınca motivasyonu düşmeyecek, kavga edecek, uğraşacak bir adam gerekiyor. hala nasıl uyanmıyoruz bilmiyorum ama en son 2007 yılında yabancı bir hoca şampiyonluk kazandı bu ligde, sizce neden?

    işte torrent'e ilk günden olmaz diyenlerden biri olarak benim sebeplemem bu. bununla ilgili daha önce de birçok entry yazmıştım, mesela daha önce türk futbolcuların profesyonelliği üzerinden anlatmıştım:

    https://gss.gs/1604736

    şimdi de futbol yöneticileri üzerinden anlatmaya çalıştım.

    bütün bunların ötesinde, dome kötü hoca abicim işte. iyi bir antrenör, analist vesaire olabilir. ama rezalet bir hoca. her türlü istatistikte ilk yarıdan daha kötü durumdayız, üstelik kendisi gelmeden önceki 20 maçta 3 penaltı kazanabilen takım, kendisi geldikten sonraki 12 maçta 7 tane penaltı atmış olmasına rağmen. burasını da bi düşünürseniz anlayacaksınız zaten. ilk yarı kıyıma uğrayan galatasaray şu an ligin en çok penaltı kazanan takımı. bilmem anlatabiliyor muyum.

    edit: şeyi de eklemek lazım son paragrafa; istatistiklerimiz ilk yarıdan çok daha kötü, üstelik ilk yarı avrupa ligi sebebiyle 3 günde 1 maç oynamaya ve daracık kadromuzla rotasyon yapmaya çalışırken, şu an haftada 1 maç oynuyoruz, üstüne gomis'i ekledik, hadi diğerlerini saymıyorum. evet. dome çok iyi hoca.
  • 2419
    günümüz futbolunun en önemli şeyi sahaya doğru dizilmek. doğru atak yapmanın da, doğru savunma yapmanın da temeli bu. torrent'in gelmesiyle -takım kapasitesinin el verdiğince- yapabildiği en iyi şey bu oldu. daha farklı oyuncularla bunu daha üst seviyede yapabileceğine ben inanıyorum. city de, bayern de, son dönemki barça da, bunu en üst seviyede yapan takımlar. hem de öyle yıldızlar topluluğu takımlarla değil sistemin yıldızlaştırdığı oyuncularla...

    türkiye liginde uzun zamandır galatasaray aleyhinde işler döndüğü bariz açık. bunu bilerek bir strateji kurmak hoca ve yönetimin işi. disiplinli bir takım kurmak, futbol bilimini bilen insanlar ile birlikte bir kadro mühendisliği oluşturmak bence bu stratejinin en önemli ayağı. bunu keşke terim ile devam etmeyip bu sezon başı yapsaydık. eğer ne oynadığını bilen, istikrarlı ve diri bir takım kurarsak, hakem de federasyon da aleyhimizdeki çalışmalarında çaresiz kalır düşüncesindeyim. ama sürekli değişim rüzgarları esen bir camiada bu kırılgan yapı devam ederse her olumsuzlukta dağıtılır gideriz.

    sürekli hoca değiştirip, sürekli yenilenen heyecanlarla bir şeylerin kalıcı bir şekilde değişeceğine inanan varsa, yeni sezonda 12. haftadan sonra o rüyadan uyanır ve bir sezon daha kaybetmenin öfkesiyle bir sonraki hocayı beklemeye başlar.
  • 2421
    https://pbs.twimg.com/...jpg&name=900x900

    ligde oynanan maçlarda risk almamasını anlarım da, şu eften püften hazırlık maçında gençlere şans vermemesini anlayamam. kendisini savunduğum günler için pişmanlık duymaya başladım. bu anlayışla bize faydalı olması çok zor. şu hazırlık maçında 'hazır' oyuncuları tercih etmesi, önümüzdeki transfer sezonunda da 'hazır' oyuncuları tercih edeceği anlamına geliyor. kendisinin oynatmak istediği futbol için gerekli, 'hazır' oyunculara bizim bütçemiz yetmez. transfer sezonunda risk almak yerine kendisinin, ekibinin tazminatını ödemek daha mantıklı.
  • 2423
    kendisini getiren başkanın* ve yönetiminin değişeceğini düşünürsek, ilk önceliği genç oyuncuları denemek yerine, görevini sürdürebilmek için mümkün olduğunca maç kazanmak olacaktır.

    bu yüzden, önündeki maçlarda kullanabileceği oyuncuları 14 nisan 2022 galatasaray dinamo kiev maçında görmek istemesini anlayabiliyorum. yine de 1-2 genç oyuncu çıkarsaydı veya barış alper vs. yatırım yapılan oyuncuları parlatsaydı, gönderilsin veya gönderilmesin galatasaray kariyeri her şekilde daha iyi anılırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın