• 2
    (bkz: #3234145)

    "...üstü çizilmesi gereken sahtekar."

    entry silinme gerekçesi: sözlük adabına aykırı entry

    gerekçenin uygulanma sebebi, galatasaray futbolcusuna yönelik söylemi.

    daha taa ne zaman ne denmiş bu konu hakkında, (bkz: olaylar/#2671633).

    kimlik, kişilerle yakınlık beni ilgilendirmiyor. kendisi, sözlükte can kardeşlerinin entry'leri hakkında defalarca kez işlem yapmış bir moderatör olan benim, işi kişiselleştirdiğimi ve subjektifliğimi kanıtlar ise saniyesinde moderatörlüğü bırakırım. insanları itham etmeden önce derince bi' nefeslenmekte fayda zira rumuz altıma bıraktığı entry fikir değil, itham. buyursun meydan kendisinin.

    ekleme:

    https://kadimhukuk.com.tr/...-kelimeler-yargitay/

    "...aynı şekilde kişiye soyut olarak "hırsız", "rüşvetçi", "sahtekâr", "fahişe" gibi yakıştırmalarda bulunulması hâlinde de hakaret suçu oluşmaktadır..."

    falcao için kullandığı "sahtekar" sözcüğü tck 125 kapsamında suç teşkil edebilir ve dolayısıyla ilgili kelimenin ceza hukukunda yaptırımı olabilir. bu noktayı aramızdaki hukukçu dostlarımız çok daha berrak biçimde açıklığa kavuşturabilirler. haliyle silinen entry'sinde kelime grubunun -hatta kelimenin- "cımbızla" çekilerek paylaşılması son derece doğal çünkü problem mevzubahis hitapta. yani entry sözlük adabına aykırı entry olduğu kadar belalı entry de. öte yandan silinen entry'lerin moderasyon üyeleri tarafından olduğu gibi paylaşılması sözlük etiği babında doğru olmayacaktır, bundan dolayı sadece entry'nin silinmesine sebep olan kısım alıntılanmıştır bendeniz tarafından.

    "sözlükte can kardeşlerinin entry'leri hakkında defalarca kez işlem yapmış bir moderatör olan benim" - arkadaşımızı burayı arabesk, devamını da ad hominem olarak görmüş, yorumlamış. vallahi benim ad hominem'lik ve arabesklik gibi kavramlardan anladığım iç anlam(lar) bambaşka şeyler ama varsın öyle olsun, arabesk olalım. yıllardır sözlükte olunmasına rağmen galatasaray futbolcusuna aleni suç teşkil eden bir kelimeyle seslenilmemesi gerektiğini bilmemekten; karşısındaki insanın yürüttüğü görevi ne derece adaletli yönetmeye çalıştığından ve bu uğurda söz konusu insanın muhtelif arkadaşlarıyla arasına mesafe girdiğinin farkında olmamasından ama buna rağmen yine de o ademoğlunu bilgisizce itham etmekten; galatasaray sözlük'ün "galatasaray'ın menfaatleri"ni türkiye cumhuriyeti anayasası kaideleri ve sözlük formatı altında savunduğunu unutmaktan; konuyu neredeyse "oyuncuyla bağlantılı mısın" kıvamında ayak altı bir düzeye indirmekten gocunmamaktan... kötü değildir. desi desi, santim santim hatta milim milim de açıklarım açıklamasına da karşılık alabileceğimi zannetmiyorum.

    ikili tartışmayı rumuz altına taşıdığım için sözlük ahalisinden şahsım adına özür dilerim. adaletli olabilmek uğruna epey bir şey yaptığım bu yolda "subjektif, kişiselleştiriyor" gibi muhteşem basit, bayat, çiğ ve temelsiz bel altıları görünce baraj kapakları açılıverdi.

    haydi selametle...

    minik bir ilave: canlandırma talebi "noktalama işaretleri içermeyen; içerdiği halde yanlış noktalama işaretleri kullanılan ya da noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılmamış entry'ler bu sebeple silinir." kaidesine aykırılıktan 2. kez ret yiyen entry'si formata uygun şekilde düzenlendiği için canlandırıldı, bu kadar basit.
App Store'dan indirin Google Play'den alın