• 2
    2016-17 euroleague şampiyonu olan fenerbahçe ülker'de final four aşamasında süre alan 12 oyuncudan sadece 2'si yerli oyuncu.
    ahmet düverioğlu ve melih mahmutoğlu(kaptan)
    bakın burası enteresan bu iki yerli oyuncunun aldığı süre de aynı.
    1:12 dakika! evet aldıkları süre 1 dakika 12 saniye.
    ülkemizde düzenlenen eurobasket 2017'de hiçbir varlık gösteremeyen basketbol federasyonundan ve herşeyin en iyisini bilen cumhurbaşkanından ses yok.
    koraç kupasını alan efes pilsen kadrosunu hala ezbere biliriz.
    naumoski
    ufuk volkan
    mcrea tamer

    yabancı sınırlamasından yana değilim ama bu durum en fazla basketbolda kendini göstermektedir.
    kenan sipahi ve samet geyik gibi tofaş altyapılı çocuklar gelip büyük takımlara azcık süreler alıp gelişimlerini gösteremediler.
    o çok bilen yabancı sınırı isteyen tipler ne der acaba?
  • 4
    medyada söz sahibi olan, yabancı sınırına karşı galatasaray sözlük okur ya da yazarlarının dile getirmesi gereken bir konu.

    ülkemizde çok komik açıklamalarla çok önemli konular hakkında kitleler ikna edilebilse de, yabancı sayısı konusundaki basketbol ve futbol kiyaslamasinin gündeme gelmesini ve bu kıyaslama hakkında yorumları takip etmeyi isterim.

    mesela basbakanimizin eşi fenerbahçe'nin euroleague finalini izlerken ne gibi yüce bir yorumda bulundu acaba? bunu bilmek türk hakkı olarak hakkımız. çünkü futbol maçı ile ilgili yorumunu biliyoruz ve bu bilgiyi beynimden silemiyorum ben.
  • 6
    basketbolda yerli ve yabanci basketbolcular arasinda ucurum seviyesinde bir gelir farki yok. ayrica turkiye'ye gelen yabanci ile avrupa'da bir ulkede oynayan yabanci basketbolcu ayni ucretleri kazaniyor. ayrica futbolun aksine, hemen hemen her ciddi basketbol takiminin yabanci ulkelerle yarisir seviyede altyapi takimlari var. bu sartlar altinda yetisen yerli basketbolcularin yabanci siniri olsun olmasin yan gelip yatmasina zaten gerek kalmiyor. ayrica oyunun dogasindan mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama basketbol oynayan genclerin vizyonlari daha genis oluyor ve bilhassa ustduzey oynayanlari kendilerini turkiye ligi ile kisitlamayip nba'ye gitmeyi hedefliyorlar. hal boyleyken yabanci kisitlamasinin gelmesi oyunun kalitesini cok asiri etkilemez.

    eger futbolda da benzer bir bicimde altyapi yapilanmamiz olsa, futbolcular cukkayi doldurmak yerine kendilerini gelistirmeyi hedefleseler, once kaliteli birer birey olmayi basarabilseler, zaten yabanci kisitlamasi olsun mu olmasin mi diye tartismamiza gerek kalmaz. sorunun kaynagi bizim yerli futbolcularin ileri derece kultursuzlugu ve sadece kisa yonden koseyi donmekle limitli kucuk dunyalari. bu yuzden yabanci kisitlamasi basketbolda bizi ileri goturmez ama futbolda zaten geri kalmis turk futboluna pranga vurur.
  • 8
    basketbolda yabancı oyuncu gelmesine karşı değilim, türk oyuncuların gelişimine katkı sağlıyorlar deyip; tam aksi düşünceyi futbolda uygulamaya çalışmak başlı başına akılcılıktan uzak, keyfi ve birilerinin gönlünü hoş tutma amaçlı bir kararın yolda olduğunun göstergesi.

    oysa danışman sıfatına ek olarak federasyon başkanlığı yapan kişinin çok daha büyük sorumluluklar alarak, oyuncu yetiştirme meselesine eğilmesi gerekiyor. zira basketbol, futbola oranla oyuncu havuzu daha dar bir spor. meşhur replik ''genciz, güzeliz'' kısmını da bir kenara bırakırsak; yetenek anlamında çok ciddi sıkıntıları olan bir oyuncu havuzuna sahip milli takımın yabancı oyuncuyu tartışmaması, bu hakkı futbola devretmesi işin altında çok daha başka şeylerin olduğunu bu konulara kafa yoran herkese düşündürüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın