• 1
    sezon sonu* bitecek sözleşmeleri hala uzatılamayan ikili. fenerbahçe'ye gidecekleri yönünde haberler de çıkmaya başladı.

    sorun para mı yoksa süre alamamaları mı bilmiyorum ancak selçuk inan'ın forma giydiği, arda turan'ın transfer olacağı takımda kalmak istememeleri çok normal. yine de oynamak isteyen adam fener'e gitmez diye düşünüyorum.

    neyse bu çocuklar önemli değil biz 2021de selçuk'la arda'yla falan oynamaya devam ederiz. alt yapı kontenjanı için semih kaya da dönebilir hatta.
  • 2
    ozan kabak, atalay, mustafa kapı, emre belözoğlu...
    ben bu adamları gördükten sonra şunu anladım, gençlere forma vermeye gerek yok bu ülkede. önce oturacaklar paşa paşa sözleşme imzalayacaklar, sonra forma şansı bulacaklar. senelerce eğit, sonra yaptıklarına bak.

    14 yaşında mustafa kapı ilk resmi maçına çıktı da ne oldu? al işte... oyuncuların fenerbahçe'ye transferi konuşuluyor. gerçekleşir veya gerçekleşmez. ama şu sözleşme işi sorun oluyorsa bir şeyler vardır ortada.

    neyse galatasaray'dan vaktinden önce ayrılanların ne olduğunu gördük. en azından bir gerçek var ki bu camia hak edene formayı veriyor. hak etmeyene de veriyor ama hak eden çıkışını hep yakalamıştır. yoksa ozan kabak, emre, okan gibi isimler galatasaray'da sivrilirken merih gibi isimler kariyerlerini fenerbahçe'den kaçabildikleri için yaratmazlardı.

    kapı açık, kimsenin arkasından ağlayacak değiliz.
  • 3
    bu çocuklar biz peş peşe şampiyonluklar kazanırken de sözleşme imzalamamışlardı, ozan kabak gibi bir örnek varken de imza atmamışlardı. olayın ne türk futboluna kazandırdığı gençler ortada olan galatasaray spor klubü'yle, ne futbolumuza tonla isim sunmuş fatih terim'le, ne yaptığı aptallıkların tamamına yakını galatasaray forması giymediği dönemde gerçekleşen arda turan'la, ne de olayın tamamen dışında olan selçuk inan'la alakası var. adamların menajerlerinin zihniyeti belli. konu arkadaş çevremizde konuşulurken de, burda da hep hatırlatırım.

    (bkz: güde fazıl özdemir/#2680694)

    olay zihniyet meselesi. oyuncuların da aklı karışıyor. altyapı maçlarını izleyip atalay'ın tavırlarına ve oyuna katkısına bakanlar bana hak verecektir. sözleşme yenileseler bile kazanmaları gereken çok şey var.
  • 4
    kendilerine sunulan sözleşme şartları ortaya çıktıktan sonra gömülmelerine hak verebileceğim ikili.

    açmak gerekirse; mesela biz kendilerine asgari ücretten 4 yıl sözleşme sunup, selçuk inan bu dünyadan göçmeden forma vermeyeceğimizi beyan ediyorsak imzalamamalarında bir yanlış görmüyorum. takıma sadece zararı olan adamlara yıllık 4 m euro (26 milyon tl) verirken, bu yaştaki oyunculara en azından beslenmesini sağlayacak kadar para vermen lazım ki adam hayatta kalabilsin! florya dışında a101'den alınan 1.28 liralık hazır noodle yiyerek gerekli gelişimi sağlayabileceklerini düşünmüyorum. dahası forma alabileceği ihtimalini de hissetmesi lazım ki bir gelecek görsün kendinde. galatasaray'da eli ayağı tutan orta saha sayısı sıfırken şans bulamayan bir genç oyuncu, fenerbahçe'de 16 tane orta saha varken ferdi kadıoğlu'nun her maç süre aldığını gördükten sonra takımda kalmak istememesi çok normal. eğer ortada böyle bir tablo varsa bu ikilinin yerinde benim çocuğum olsaydı, ben de bunca yıllık taraftarlığa rağmen çocuğumun geleceği için buradan kurtarmak için elimden geleni yapardım.

    gelelim ikinci ihtimale; bu ikili eğer önerilen uygun ücreti beğenmiyor, takımdan ayrılmaya yol yapmak adına isteksiz davranıyor, forma rekabetine girmektense dışarıda fırsat kovalıyor, bir menajerin kayığına binip yetiştiği, büyüdüğü camiaya sırtını dönüyorsa yazıklar olsun derim. bugüne kadar ne kadroya, ne de alt yaş gruplarındaki maçlara alırdım. sözleşmesi dolana kadar antrenmana dahi çıkarmazdım.

    ve son ihtimal; bu ikili gerçekten selçuk'u kesecek kadar yeteneksiz, belhanda'yı kesecek kadar isteksiz ise bana haber versinler, florya'dan arabayla alıp samandıra'ya bırakayım.
  • 6
    gerçekten futbol oynamak istiyorlarsa yurtdışına açılmaları gereken ikilidir.
    galatasaray'dan fenere gitmeleri demek kariyerlerini alt liglerde tamamlamalari demek.
    para evet onemlidir ama hersey degildir.
    bugun yaptigin fedakarlik gelecekte sana misliyle dönebilir.
    misal caglar uc büyüklere ciddi rakamlara imza atabilecekken daha düşük paralara yurtdışına gitmiştir. büyük ihtimalle de bir iki sezon içinde o zararını misliyle kapatacaktir.
  • 7
    geçen sene sefa akgün adında milli futbolcu, trabzon'dan sözleşme uzatma teklifine menajeri ile geldiği için yollandı. sefa, erzurumspor'a gitti 4bin tl maaş 15bin tl peşinata. ünal karaman "yürek ruh olacak. 18 yaşındaki oyuncu kalkıp menajerle benim karşıma çıkmayacak. varım diyenle devam edeceğiz. trabzonspor kimsenin nazını çekmez bende bunların nazını çekmeyeceğim. yeter..." demişti. tahmin edebileceğiniz gibi o arkadaş silinip gitti, ünal hoca hiç profesyonel maçı olmayan gençleri hem ligde hem avrupa'da oynattı.

    uzatmayalım, kulübümüzün de trabzonspor gibi tavır takınıp menajeri ile gelen bu çocukları ivedilikle göndermesi lazım. arkadaşlar ne kadar potansiyeli olursa olsun.
  • 9
    menajer söylentilerinin doğruluğuna ithafen; o yaşlarında bilmem kaç yıldır menajer sahibi olan, cin olmadan adam çarpmaya çalışan 2000'liler. şunlara kapıyı gösteremeyen yönetim de teknik direktör de ortalıkta "yöneticiyim diye, teknik direktörüm diye" dolaşmasın. açık söylüyorum ben yönetici veya teknik direktör olsam bunların menajeri ile çalışan ne kadar altyapı oyuncusu varsa hepsini kovarım.
    az yukarıda kiraly, ünal karaman örneğini vermiş yok mu şunu galatasaray'da yapacak bir tane yiğit. menajerleri nereye istiyorsa oraya götürsün. 3-5 yıl, 200-300 bin lira kazanıp 3. lige düştüklerinde menajerleri kurtarır kendilerini.
    galatasaray'ın sizin gibi profesyonellere(!) ihtiyacı yok.
  • 10
    istedikleri takıma gitmekte özgür olan ikili. alt yapıyı yakından takip edenler şu an bu ikili için olumlu şeyler söylemiyor. ikilinin bir havalarda olduğuna dair yorumlar görmek mümkün. bence süre bulamamalarının hatta kadroya bile girememelerinin nedeni bu. dediğim gibi istedikleri takıma gidebilir ya da bizde kalabilirler. açıkçası ben bu ikiliden artık büyük birer oyuncu olacakları yönünde beklentide değilim. türkiye kupasında emin bayram oynayabiliyorken bu çocuklar neden oynamıyor? teknik heyet herhalde şahsen bu çocuklara diş bilemiyordur. biraz böyle de bakmak lazım olaya. hep oynatmayanlar suçlu olmayabilir. yolları açık olsun her nerede top oynayacak olurlarsa olsunlar.
  • 12
    potansiyelleri olan ancak hiçbir gelişim göstermeyen ikili. fiziksel olarak da üst yapıya uygun değiller. giderseler de üzülmem çünkü bartuğ elmaz'ın önü açılmış olur. özellikle mustafa kapı yüzünden ondan daha iyi durumda olan bartuğ u17'de zaman kaybediyor.

    altyapıda hazır bir oyuncu varsa sözleşmesine falan bakmazlar oynatırlar arkadaşlar, bu her zaman böyle olmuştur. bu arkadaşlar hazır değil, olacak gibi de gözükmüyor.
  • 13
    mustafa'yı bilmem ama atalay bu kafayla devam ettiği müddetçe bir yerlere gelmesi ve tutunabilmesi çok zor. üzülerek söylüyorum bunu. u19 maçlarında bile fizik olarak sahada üstünlük kuramayan, devamlılığı olmayan, yıllardır yerinde sayıp kendini geliştiremeyen bir futbolcu şu anda. hiç dışarıda suç bulmasın, en yakınında ozan gibi bir örnek var, o süreci gördü. yaşı geldi 20'lere ve hâlâ daha cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor. yetenek önemli evet ama daha fazlası gerekiyor profesyonel seviyede tutunabilmek için. umuyorum düzelir ikisi de ve uzun yıllar hizmet ederler. gençlerden asla ümit kesmedim, kesmem de. çünkü bu çocuklar gerçekten çok kıymetli, bizim değerlerimiz.
  • 14
    sözleşme uzatmadıkları için hain ilan edilen alt yapı oyuncularımız.

    sen büyük bir takımın alt yapısından çıkmışsın, potansiyelin var ancak 5 aydır kaleci hariç tüm oyuncuları formsuz, yaşlı bir takımda süre alamıyorsan ve o takımın teknik direktörü seni yürümeye hali kalmamış adama tercih etmiyorsa sözleşme uzatır mısın ? yahu senin geleceğe dair umudun yok ki ? senin hocan tv' ye çıkıp gençleri oynatacağız diyor, sen seviniyorsun şans sana geliyor diye, hop bakmışsın yine u19' la maça çıkmışsın. gençlere önem veriyor dediğiniz adam mecburiyetten ozan kabak' ı çıkarıp oynattı. söyler misiniz bana 3 senede hangi alt yapı oyuncumuz parladı da alkış tuttuk ? en son uzun süreli oynattığımız gençler semih ve emre çolak' tı. o da kaç sene önce. ondan önce de ferhat, uğur, aydın, arda çıkarabildik elde tutulur. o da mecburen ekonomik durumdan dolayı çıkarıp oynattık. sözleşme uzatıp yıllarca 18' e girmeden bekleyeceklerine, paslanıp 3. lig takımına gideceklerine bırakın yollarını çizsinler. birazda onların açısından bakın duruma.
  • 15
    eğer ki fenere gitmek gibi bir opsiyon tutuyorlarsa ellerinde, hemen bugün serbest bırakılmaları gereken ikili. futbolcunun önce akıllısı lazım. eğer doğruysa kafası bu kadar çalışmayan adamlara umut bağlamamıza gerek yok bence. daha sahada varlık gösterememiş adamlar beklemeyip ben bu takımda nasıl oynamam diye düşünüyorsa zaten bir b.k olmaz onlardan. ben zaten atalaydan çok umutlu değilim izlediğim bir kaç maçından edindiğim gözleme dayanarak ama diğer çocukta onun peşindeyse buyursun gitsin kurunun yanında yaş da yansın bişey olmaz.
  • 16
    yine acayip kafalara ve galatsaray taraftarının o bitmek tükenmek bilmeyen fizik fetişizmine kurban gidecek altyapı futbolcularımız. her kafadan bir ses çıkıyor. ama işin öznesi olan iki taraftanda açıklama yok. bende olsam gelecek göremediğim yerde durmak istemem. menajerlerinin oyununa geliyorlar falan filan geçin bunları. bu adamlar bu işten ekmek yiyecek ve en çok parayı menajer kazandıracak. bunu herkes biliyor dünyanın en yeteneksiz futbolcuları bile menajerleri sayesinde hayal dahi edemyeceğimiz paralar kazanıyorlar. başka bir açıdan bakacak olursak her sene uçan kaçan en iyi olan altyapımızdan elle tutulabilir kaç futbolcu çıktı bu zamana kadar? bu arkadaşların mükemmel futbolcular olacağınında garantisi yok. ben isterimki üzerlerine düşülsün eyt olupta oynayanlar yerine bu arkdaşlar oynasın ama çok zor. gitmek istiyorlarsada kalmak istiyorlarsada kendi bilecekleri iş. kalırlarsa destek olmak gerekiyor bence.
  • 17
    sene sonu takımdan ayrılabilirler ama fenerbahçe'ye gideceklerini falan düşünmüyorum.

    hadi gidiyor diyelim para için gidiyorsa tamam mantıklı derim fenerbahçe bu tür hamleleri hep yapar ama
    ortada o kadar örnek varken (fenerbahçe kulübünün genç futbolcu kariyeri bitirme) geleneği ortadayken genç bir futbolcu hele ki altyapı oyuncusu "galatasaray'da şans bulamıyorum o nedenle fenerbahçe'ye gidiyorum" diyorsa kim olursa olsun zihinsel problemleri vardır.

    böyle düşünüyorlarsa gerçekten gidebilirler zeka sorunu olan insanlardan uzak durmak lazım.
  • 18
    24.12.2019 tarihi itibariyle henuz kulup tarafindan sozlesme teklifi yapilmamis ikili.

    kulüp sozlesme teklif etmis de, bunlar kabul etmemis mi?

    var mi kulubun sozlesme teklifi? yok! sorabilirsiniz!

    bu cocuklarin yillik ne kadar kazandigini kac kisi biliyor kulup haricinde? 3-5-10?

    soyle soyleyeyim, ben kendilerinin yerinde olsam su anki yillik ücreti göbek ata ata kabul ederdim. ki mevcut meslegimde de az buz kazanmiyorum.

    atalay babacan'ın menajeriyle arasindaki sozlesme nisan 2021'de bitiyor. yenileyecegini dusunmuyorum.

    mustafa kapı'nin zaten yaşı geregi menajeri yok.

    neyse bu kadar yeter, birseyler netlesmistir zannediyorum.

    edit: su çocukların yillik kac para aldigini bile net olarak bilmeyen bir zahmet yorum falan yapmasin sozlesme hakkinda. hayir sonra hakaret ediyoruz, hakaret gelip bize guceniyor buna mi gonderdin beni diye.
  • 19
    genç bir oyuncunun forma şansı bulamadığı bir takımda kalmak istememesi kadar doğal ne olabilir? bizden ayrılacaklarsa da nereye gideceğinden kime ne? herkesin her kararına laf edebilecek pozisyon ve durumda değiliz. ortada taylan vs selcuk ve belhanda örneği var. şu sezonda forma vermeyen bir teknik ekip hiç bir zaman vermeyecektir zaten. umarim hollanda veya belçika gibi bir lige geçerler bu genç cocuklarimiz. fb'ye gider de kadroya girebilip oynarlarsa da ne yalan söyleyeyim icimde bir haset acar izlerim bizim çocuklari. terim ve ekibi düşünsün derim.
  • 20
    galatasaray'dan ayrılıp da fenerbahçe'ye gideceklerine ihtimal vermediğim genç oyuncularımız. forma şansı bulamadıkları için ve maaş için ayrılmak istiyor olsalar kendilerine aşağı yukarı aynı şartları sunacak başka bir takıma niye gitsinler ki? ha fenerbahçe artık modası geçmiş olan "rakipten oyuncu çarptık" kafasıyla yüzbinlerce lira maaş teklif edecekse bilemem!
  • 21
    atalay'ın durumu bence menajer kaynaklı. galatasaray'la arasının iyi olmadığını ve kötüye kullandığını söylüyorlardı. bence bedavaya fenere veya başka bir yere götürecek.

    mustafa kapının olayı bence farklı. yeteneği olduğu belli ama eskiden söylenildiği gibi aileden fenerli sanırım bu çocuk. kendisi eskisi gibi fener sevdalısı değildir ama o eski tweetlerini paylaştılar bugün iyice sinirim tepeme çıktı. fatih hocaya, galatasaray'a hakaret sayılabilecek tweetler filan. hoca da bunları öğrenmiş olabilir. bilemiyorum.

    atalaydan çok bir şey olmayacağı belli de bir şekil mustafa'yı ikna edip leipzig gibi proje takımlarına okutmamız gerek.
  • 24
    19 yaşında olup yaşıtları ile oynadığı u19 liginde 14 maçta 1 gol 0 asist istatistiği ile oynayan ofansif orta saha oyuncusu atalay ile 12 maçta 1 gol 0 asistle oynayan 17 yaşındaki mustafa kapı, eğer iddia edildiği gibi kapris yapıp sözleşme imzalamıyorlarsa yolları açık olsun. kendi yaşıtları arasında fark yaratamayan oyuncunun çok da işe yarar bir oyuncu olacağını sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın