• 1
    bugün oynanan sivasspor maçından sonra fbjk tayfa, yayıncı kuruluş çalışanları ve tüm türk spor medyası tarafından yapılan operasyon.

    bileğinin hakkıyla üç puan alan anlı, şanlı galatasaray'ı düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

    organize ancak amatör bir kötülük olan bu oluşumun karşısında tek yürek olmak galatasaray taraftarı'nın yegane görevidir. bu kötülüğe karşı geri adım atmamalıyız, objektif görünen ama içten içe fbjk tayfaya yanlayan gazetecilere, sosyal medya ünlülerine, içimizdeki maskeli taraftarlara pabuç bırakmamalıyız.

    (bkz: 29 aralık 2022 sivasspor galatasaray maçı)
  • 5
    29 aralık 2022 sivasspor galatasaray maçı sonrası ne idüğü belirsiz bir kitle tarafından salyalar saçarak koparılan kıyamet.

    sivas'ın iptal edilen golünün nedenini arıyorlar. pozisyon ofsayt ve karar doğru. hayır, çok net ofsayt bile olsa giren şey büyük olduğu için yine darlanacaklardı. paşalar bir de açıklama bekliyorlar, bak sen bak... bugüne kadar hiçbir kararın açıklaması yapılmamışken burada açıklanmalıymış. yok ya oldu olacak kompozisyon yazılsın. o zaman alanya maçında boey niye faul bile yokken kırmızı gördü bir anlatsınlar da bilelim. ve daha aklıma gelmeyen yüzlerce hata.

    lan adamlar sivas maçının son dakikasında mal bulmuş mağribi gibi penaltı aradı. yemin ediyorum o pozisyon ofsayt olmasa penaltı verecekti. hiçbir şey ama hiçbir şey yoktu o pozisyonda; ne itme ne çekme ne dirsek... hiçbir şey. ama verecekti penaltıyı, allah'tan çok bariz ofsayttı. ben de bunun açıklamasını istiyorum hadi bakalım hodri meydan. bana anlatsın hakem, neden var'a gitti? neden pozisyonu izledi? neden maç 13 dakika uzamasına rağmen 114 üncü dakikanın ortalarına kadar oynattı? ne amaçladı orada allah aşkına, ne oldu da var'a baktı? ne uyduracaktı? öyle ki, var'dan geldi ve kararını vermek için 5 saniye falan bekledi. hakem bile niye çağrıldığını anlamamış yav biz neden bahsediyoruz? o kararı açıklayıcı vücut hareketlerinin altındaki psikolojiyi ben gördüm burdan. neden beklediğini, ne karar vereceğini bile unuttuğunu ben biliyorum. durun salyalılar ben söyleyeyim: hakeme gel izle penaltı dediler. o da gitti baktı ve en ufak bir temas yokken bile hakkımızı yiyecek bir karar vermek üzereyken ofsayt yardımımıza yetişti.

    allah sizi bildiği gibi yapsın... resmen 2 puanımız güme gidecekti. iptal golün sebebi belli, hadi çok ahlaklı bireylerseniz bize nellson'un son saniyedeki yükselişine ne hakla penaltı verileceğini açıklayın.
  • 7
    ayakla oynama hizasındaki topa ayakla müdahele eden boey'e kırmızı kart isteyen futbol fukarası mı dersin? 4 kişinin inci gibi ofsaytta dizildiği pozisyona var müdahele etmesin penaltı olsun diyen mi dersin? oğlum sizi bana parayla mı verdiler?

    gol olan pozisyonda ofsayt çizgisi niye yok diye de yaygara yapmayın, ben çizdim. ev usülü, tertemiz, organik. dışarıda çekilen çizgilere bakmayın siz, hep zararlı onlar.
    sivas stadının zemininin bakımını da yaptım hazır açmışken. hadi yine iyisiniz köftehorlar. *

    https://gss.gs/0YU.jpg

    edit: pozisyonun gerçek iptal nedeni için:
    (bkz: #3509982)
  • 9
    bu sadece bu güne özel yapılan bir algı değil. yıllardır fb ve onun paralı medyası tarafından yapılan organize kötülüğün parçası. son beş yıldır iyice ayyuka çıktı. fatih terim çok açık konuşmasa da bahsettiği kirli yapı tam da bu işte. bunların amacı adalet değil. tek amaçları ayrıcalık. işin iğrenç yanı diğer takımlar da konu galatasaray olunca bu kötülüğün parçası olmaktan kaçınmıyor. hani hakemler de insandır, hata yapar diye bildiri yayınlamışlardı ya. işte o bildiriyi yarın tam sayfa resmi siteden yayınlamak ve sormak lazım. halen aynı görüşte misiniz yoksa hata galatasaray lehine yapılınca insan olmuyor mu hakem arkadaşlar? galatasaray'ı doğrarken ses çıkarmayan şeytan vb. maşalar neden böyle saldırı durumuna geçti sizce? hepsi planlı ve programlı. ancak hep ellerine ayaklarına dolaştı yaptıkları. çünkü gerçek adalet var. o hiç şaşmıyor çok şükür. tuncay şanlı kardeşim zamanında appiah'a anlatmıştı uygulamalı olarak. ders de almıyorlar. almasınlar. sivas'ın son fb ve bjk maçlarına bakın ve uğradığı haksızlıkları görün. ne hocaları ne de başkanları konuştu. konuşmaz. çünkü o organizasyonun ekmeğini yiyorlar. olan türk futboluna oluyor. başarı vs. zaten geçtim de insanları kışkırtıp ayrıştırıyorlar. daha üç gün önce bjk maçında olanları gördük. böyle bir tantana oldu mu? olmaz. çünkü orası organizasyonun parçası. bu organize kötülüğün başı kim ve kim finanse ediyor malumunuz. ancak iş kötü yerlere gidiyor. inşallah taraftarlar bu tahriklere kapılmaz. yoksa gidişat fena.
  • 10
    algı operasyonu falan değildir, doğru yöntem buysa siz devam edin, benim yöntemim bu değil. bugün bu olanlar fenerbahçe maçında fener lehine olsa bu kez burada biz yıkardık ortalığı. federasyonun yapması gereken ofsayt varsa çizginin neden çizilip yayımlanmadığını açıklamaktır.

    asıl algı operasyonu bu maçta olanı merak edip açıklanmasını istemek değil bunun açıklanmamasını savunmaktır. galatasaray'ın gayet kendi gücüyle, kadro kalitesiyle kazanabileceği ve puan kaybetse bile telafi edeceği boktan bir maçta hakemle maçı kazanmış algısı yaratılıyor şu an ve bu algıda federasyonun, var'ın payı var. galatasaray'ın kulüp olarak çizgi neden çizilmedi, sorun neydi diye sorması lazım.

    maçta bir gol iptal olmuş kimse tam olarak neden iptal olduğunu bilmiyor. galatasaray sözlük'te bile bir kanaat yok hangi durumun ofsayt olduğuna ilişkin ki belki ikisi de ofsayt zaten. o zaman kulüp şu çizgiyi gösterin bunun usulü bu değil mi diye sorsun, ne var bunda? bu küçültür mü galatasaray'ı yoksa büyültür mü?
  • 13
    arkamıza yaslanıp keyfini çıkarmamız gereken operasyon. bir başka tabirle, şampiyonluk hasreti 9 yıla çıkmak üzere olan ezeli rakip camiasının son çırpınışları da denebilir.

    ligin yarıdan çoğu henüz oynanmamışken, en basitinden haftaya katır kutur biçilebileceğimiz kadıköy deplasmanı varken, sadece 2 maç haftası sadece 1(yazı ile bir) puan önde gittik diye bu kadar feryat edilmesi karşı tarafın ne kadar bitik olduğunu göstermekten başka bir işe yaramamaktadır kanaatimce.

    dünya kupası'nda oynanan osuruktan bir maçtaki osuruktan golden bile jorge jesus güzellemesi çıkarmak gibi bir şey aslında bu tükenmişlik. kazara bizim lehimize fark iki maçlık bir seviyeye çıkarsa bunlar kafalarına huni takıp gezmeye başlar, biz de güle oynaya işi götürürüz...

    çok yakın bir geçmişte soyunma adasında rakip takıma meydan dayağı çeken topçuların ertesi maç paslaşıp attıkları golle şampiyonluk kaybetmiş bir takımın taraftarlarıyız. bu sezon 6 saniye kuralı gibi nadide uygulamalar hariç başımıza gelmeyen hakem hırsızlığı kalmamış. ki zaten ona rağmen lider olabildiğimiz için kopuyor bu yaygara.

    algı yapılır da hakemler aleyhimize çalışmaya başlar, biz de geride kalırız diye çekinmeye de gerek yok. 7 puanı çalındığı halde bu takım önde gidiyor zaten...

    o yüzden endişeye mahal yok endişeye...

    (bkz: biz bu sene şampiyonuz abi)
  • 14
    sadece 29 aralık 2022 tarihi özelinde değil camiamız üzerinde senelerdir yürütülen operasyonun bir ayağı.

    yönetim de buna hazırlıklı ki bugün nef stadyumunda bir basın toplantısı tertip edileceğini açıkladı dün gece. suyun karşı tarafının gücü ve simgesi olan koç güdümlü medya maalesef istediği algıyı yapabiliyor buna zaten alıştık. sadece senelerdir yaşadıklarımızı taraftarımızın unutmaması ve dün gece ve bugünden sonra yaşanacaklara bu çerçeveden bakması, olayları birbirinden bağımsız değerlendirmemesi naçizane tavsiyemdir.

    29 aralık sivasspor galatasaray maçında bi anda ülkede tüm futbolseverlerin bütün işi gücü bırakıp konuşmaya başladığı 29 aralık 2022 sivasspor'un iptal edilen golüne gelelim. pozisyonda golü veren orta hakemi çağıran var odası ve uzun inceleme sonrası iptal edilen gol sonrası endirekt serbest vuruşla başlayan oyun. belli ki ofsayt kararı çıktı ama öyle ilginç bir pozisyon ki çizgi çekilmiş görüntü riva'dan gelmeyince derbi öncesi sebep arayan koç güdümlü fenerbahçe medyasına asist yapılmış oldu. yine yangına körükle giden objektif taraftarlarımız da bu ateşe odun atmayı unutmadı.

    senelerdir yaşananlardan bağımsız sadece bir maç özelinde pozisyonu değerlendirdiğimde, empati kurup tam tersi bu şekilde bizim golümüz iptal edilseydi, çizilmeyen bir ofsayt çizgisi ile net olmayan pozisyon ve maçı da kaybetmiş olsaydık elbette ki anormal karşılardım. o sebepten bugün düzenlenecek basın toplantısında ya da öncesinde veya sonrasında tff'den ya da yönetimden pozisyon özelinde net ifadeler duymak istiyorum. olayı beka sorununa kadar götüren sözde yorumcular görüyoruz çünkü geceden beri etrafta. (bkz: uğur karakullukçu).

    lider olduğumuzdan beri görmeye başladık zaten, erden timur'un 23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçından sonra kullandığı bu ligi bitirmeyiz cümlesi üzerinden imalı mesajlar ve paylaşımlar. ligin zirvesindeki iki takım düşünün ki 15'er maç sonunda biri 9 deplasmana gitsin, diğeri neredeyse ocak ayına girdik 6 deplasmana çıksın ve bunların 3'ü de istanbul deplasmanı olsun. bunun tesadüf olduğunu düşünmek biraz saflık oluyo. geçene sene trabzonspor'un şampiyonluğu gibi arayı aç al git diye bir hesap yapılmış çok belli. o hesap tutmayınca ve sivas'tan 3 puanla dönünce dün gece düğmeye basıldı çok net. sezon başından beri aleyhimize öyle hatalar yapıldı ki ve bu senelerdir o kadar normalleştirildi ki gri pozisyonlarda bile lehimize karar çıkınca ortalık yangın yerine dönüyo. yahu 7 kasım 2022 fenerbahçe sivasspor maçında ceza sahası içinde olmayan bir pozisyona var'a rağmen penaltı çalındı ve o golle 3 puan aldı fenerbahçe. sana göre bana göresi olmayan bir pozisyonla.

    velhasıl, fenerbahçe camiası tarafından yürütülen bu algının sebebi yakın zamanda oynanacak 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçı öncesi kazanmak adına tff'yi, medyayı, hakemleri baskı altına almak ve bu kaosla beslenen taraftarlarına da oyalanacağı bir şeyler vermektir. umarım yönetim buna izin vermez ve senelerdir saha dışında kaybettiğimiz sezonlara yenisini eklemeyiz.
  • 16
    milliyet gazetesi spor servisi yine yeniden galatasaray ile ilgili mide bulandıran bir manşet ile kumpanyada yerini almıştır. sivasspor galibiyeti sonrası 'cim-bom var gücüyle' diye başlık atarak galibiyetin malum pozisyon sayesinde geldiğini söylemek en hafif tabirle aymazlıktır.

    https://gss.gs/Wnt.jpg

    bu başlık 'algı operasyonu' deyiminin tam karşılığıdır. gazetecilikte tetikçilik işte böyle yapılır.

    bakıyorum, okuyorum dünden beri inanılmaz bir saldırı var. sistematik bir şekilde tüm kanallarda ağzından tükürükler saça saça galatasaray'ı eleştiriyorlar.

    alp pehlivan, reha kapsal, rıdvan dilmen gibi isimler televizyonlarda alenen taraflı yorumlar yapıyor. mehmet ayan, serdar ali çelikler gibi zevatlar sosyal medyadan kin kusuyor. bu ülkenin yayıncı kuruluşu olan ve tarafsız olma mecburiyeti bulunan bein sports'ta güntekin onay yanındaki beşiktaşlı ve fenerbahçeli yorumcularla takımımızın aleyhine konuşuyor. aldığımız her galibiyet sonrasında rakibin kalecisi irdeleniyor, rakibin neden galatasaray'a yenildiği sorgulanıyor, altında art niyet aranıyor.

    yıllardan beri galatasaray'a karşı yapılan hakem hatalarına ses çıkarmayanlar damarları patlarcasına itirazda bulunuyorlar. tabi belirteyim dün akşamki galeyanın bir suçlusu da federasyondur. o gol neden iptal edildiyse açıklamak zorundalar.

    bakın bu kadar saat oldu çıt yok. bu sessizlik takımımızın galibiyetinin üzerinde şaibe iması oluşması için sergilenen bir davranıştır.

    bugünkü basın toplantısında 'galatasaray ağır taştır, altında kalırsınız' sözünü tüm aymazlara iyice ezberletin lütfen. cazgırın haklı olduğunu sandığı bu kara düzene müsaade etmeyin. taraftar olarak arkanızdayız, camiamızı ezdirmeyin.

    bir de o güntekin denen adamı orada oturtmayın.
  • 20
    elde patlamıştır. dün geceki maçla adalet arayanlarla ayrıcalık arayanlar ortaya çıktı ve netleşti. var kayıtlarının açıklanmasına gelince inanılmaz mutlu oldum. kulüp de benzer bir mesaj vermiş. sene başından beri hakemlerden en çok canı yana zaten biziz. 1 lehimize varsa 10 aleyhimize oldu. artık tff var kayıdı açıklama baskılarına fazla direnemez. görelim bakalım hakemlerin şeffaflaşmasından kim yarar kim zarar görecek? işin sonunda haklı olduğu için kazançlı çıkan kim olacak?

    (bkz: 3 ocak 2023 antalyaspor fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın