• 1
    sanıyorum tarihi bir öneme sahip olması dolayısıyla ayrı bir paragrafı hakediyor.

    riva ve florya arazileri için emlak konut ile yapılan protokolün detayları anlatılacak bu toplantıda. yani geleceğimiz bu toplantı ve sonrasında şekillenecek.

    şimdilik sızan detaylara göre florya'daki tesisler riva'ya taşınacak.
    emlak konut 508 milyon tl'lik garanti gelir mektubu veriyor. bana göre bu rakam çok ama çok az.
    ancak projedeki gelir paylaşımı %80 galatasaray'ın %20 de emlak konut'un olacak. yani toplam kazanç beklentisi 1,5 milyar tl.

    fakat çok temkinliyim.
    zira devletle yapılan bir protokolün bizi çok zayıf duruma düşüreceği endişesini taşıyorum.
    nasıl mı? elimizde bir arazi var. o arazinin değerini belirlemek aslında devletin elinde. vereceği imar, uygulayacağı proje, yapacağı yollar, sunacağı alt yapı hizmeti...
    peki alıcılar? misal yandaş kesim ortaya çıkacak proje ile 3'te 1 fiyatına alım yaparsa? emlak konutun %20 üzerinden uğrayacağı zarar mı daha fazla olur, yoksa yandaşların elde edeceği kar mı?
    bir avm'nin 300-400 milyon dolar ettiği zamanda yaşıyoruz. istanbul'un bu kısımlarını pek bilmiyorum ancak bahsedilen metrekarelerdeki arazilerin bahsedilen rakamlara elden çıkarılmasının çok da makul olmadığını sağdan soldan okuyoruz... amk semt kurulacak büyüklükte bir alan değil mi burası?

    hele projeyi görelim. galatasaray'ın proje ve satış üzerindeki yetkisinin ne olacağını öğrenelim. ona göre karar veririz.

    ayrıca bu toplantıda yapılacak spor salonu falan da konuşulacakmış. gündeme bak anasını satayım. galatasaray'ın geleceği diyoruz, adamlar aynı divan kurulu toplantısına spor salonu inşaatını da sıkıştırıyorlar. o yaşta götleri acır hepsinin amk... ama neyse...

    gerginim sözlük.

    ayrıca kasım gibi de genel kuruldan sunulan proje için yetki istenecekmiş.
    kabul edilirse ne ala, kabul edilmezse sanıyorum kabus gibi gelişmeler, ottan boktan kesilen cezalar galatasaray'ı bekliyor...

    edit: daha önce yanılmıyorsam tanesinden 1 ila 3 milyon dolar gelir elde edilmesi planlanan kimi villa tipi kimi 3 katlı apartman şeklinde 1000 adet binadan oluşan bir proje vardı.

    1175 dönümlük bir araziymiş burası.
  • 2
    nasıl ayarlanmışsa takım iyi gidiyor, hafta sonu derbi var. bu yılki asıl gündemimiz olması gereken toplantı. ama haydi yönetime baskı yapalım desek;
    "aslolan galatasaray!", "bozmayın bu güzle ortamı" v.b. söylenecek ve susturulacağız. zaten elimizden de bir şey gelmez.

    hayırlısı diyip, genel kurulda gerçek galatasaray sevdalısı bir kaç kişi vardır da en az hasarla atlatırız diye umut etmek.
  • 6
    "riva ve florya projelerinden 500 milyon dolar gelir bekliyoruz.22 ekim'de riva ve florya ile alakalı tarihimizin en önemli genel kurulu'na hazırlanıyoruz''

    an itibarıyla divan kurulundan riva ve florya projesiyle alakalı medyaya düşen bunlar. projenin detayları ne zaman ilan edilip ne zaman tartışılacak acaba. üstelik çeşitli değerlendirmelerde 1 milyar dolar gelir getirebileceği söyleniyordu. olabileceğin en azına mı razı olduk acaba?

    insanlar ikna olmazsa, en iyi projeyi yapıyor olsalar da büyük tepki çekerler. bu kadar kritik bir konuda yönetim kendini çok iyi anlatmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın