• 227
    altın madalya gelmeyince türkiye olarak 60. sıraya gerilediğimiz oyunlar. 2 gümüş ve 3 bronz da zaten başarı değil.

    türkiye olarak birinciye 1000 cumhuriyet altını, ikinciye 600 cumhuriyet altını ve üçüncüye de 300 cumhuriyet altını veriyoruz. singapur ve hong kong dışında bu kadar çok başarı primi veren başka ülke de yok. şu anda tepede olan ülkelerin verdikleri düşük başarı primlerini görseniz şaşırırsınız. demek ki bu iş primle olmuyor. sporu desteklemek de bu değil. daha önce madalya alan oyuncularımızda da gerilemeler gördüm. hiçbirinde istikrar denen şey kalmamış. açıkçası bunda ödül sisteminin oyuncuları başta aşırı gerdiğini ve madalya garanti olduğunda da aşırı gevşemenin altın madalya alamamada faktör olduğunu düşünüyorum. mesela en az bronz garanti mi sal gitsin, bronz için mücadele ediyor sanki bizimkiler. bilmiyorum belki abartıyorum ama olimpiyatlara formda oyuncu götürememeyi de tartışmamız lazım. mete gazoz ve busenaz sürmeneli gibi geçen olimpiyat altın alan sporcular nasıl bu kadar geriledi mesela. neden bu kadar çok final kaybediyoruz. bilmiyorum, analiz edilmesi lazım.
  • 229
    https://x.com/driesreis/status/1821641585454383557

    --- alıntı ---

    olimpiyatlarda 54. olmuşuz.. fener’in çok sporcu göndermesiyle övündüğü organizasyon bize ancak zulümpiyat olurdu zaten.

    yazık.

    --- alıntı ---

    yazıklar olsun.

    bizim gibi bir olimpiyat ülkesinin adamcılık yüzünden geldiği hale bak. arkadaş hakedeni götürün şu olimpiyatlara. fenerliler yüzünden düştüğümüz şu durumlara bak.
  • 230
    ülke olarak çok kötü geçirdiğimiz olimpiyatlardır. her sporcu elendikten sonra olsun önemli değil çok iyi mücadele ettin demek yerine, hataları güzelce deklare edip azla yetinmeden gelişime odaklanılmalıdır. madalya alan önceki sporcuları rehavete sokan, gereksiz pozitif ya da gereksiz negatif hava oluşturarak bu sürece neden olan en başta medya olmuştur.
  • 231
    madalya sıralamasında 60. sırada olduğumuz olimpiyatlar. rezalet kere rezalet şu durum. belki de son 30 yılın en kötü performansı.

    sporcuları başka ülkelerde hazırlanan ukrayna
    3 altın 3 gümüş 2 bronz,

    ambargo üstüne ambargo yiyen iran
    2 altın 2 gümüş 2 bronz,

    romanya 3 altın 4 gümüş 1 bronz,

    azerbaycan 2 altın 1 gümüş 1 bronz,

    türkiye 0 altın 2 gümüş 3 bronz.

    özbekistan, endonezya, tayland, guatemala, cezayir, bahreyn, pakistan önümüzde olan ülkeler. erkek güreşçilerimizin “tamamı” ilk turdan elendiler. ekol sporumuz haltere yalnızca 1 sporcu gönderebilmişiz. normal şartlar altında spor bakanının anında bileti alınıp, görevden el çektirilmesi gerekirken adam yusuf dikeç tweetleri atıyor. siyasal islamın ülkeyi geri götürmediği tek bir alan bile yok.
  • 232
    sosyal medyada milli voleybolcularimiza, bokscu kizlarimiz hakkinda yazilanlari okuduktan sonra daha iyi anladim. bu kadar elestiride bulunanlara sormak lazim. senin bu hayatta ne gibi bir basarin var da bu kadar ileri geri konusabiliyorsun? once saygi duymayi sonra birbirimize destek olmayi ve en sonunda birlikte calisip basarili olabilmeyi tekrar hatirlamamiz ya da ogrenmemiz gerekiyor. bu ulke nasil bu hale geldi? gercekten cok yazık. sen cocugunu yetistir, milli sporcu yap, olimpiyatlara gonder. bakalim kacinci oluyor? oglun, kizin gitti rakiplerini gecip gumus madalya aldi diyelim. sosyal medyada cocugun dahil sana da bir guzel sovsunler. sonra oturup bir dusun. bu ulke neden olimpiyatlarda 60. diye.
  • 233
    geçen gün trtspor olimpiyat yayınını kesip başakşehir'in ilk maçını zaten 6-1 kazandığı turun ikinci maçını canlı verdi. uyduruk bir takımla oynuyor zaten ama ayrıca başakşehir kim, taraftarı bile yok. sen bu lüzumsuz maçı niye ana kanalında verirsin, kim seyrediyor mesela... versene prime time'da eskrim, atletizm, yüzme... trt bu konuda bir sorumluluk hissetmiyor zaten orası net. ancak dakika başı reklam sokup maç zevkinin içine etsin.

    sözün özü biz bu kafayla hiçbir başarı elde edemeyiz, pakistan'ın, endonezya'nın gerisinde kalırız.
  • 234
    repesaj branşında hatırı sayılır başarılar elde ettiğimiz organizasyon.

    işin şakası bir tarafa tabi, sonuçta olimpiyat bu. kotayla, dereceyle falan gidiiyor. fatih hocanın deyimiyle sicilin parayla nüfuzla reklamla doldurulamadığı yer. ha zamanında bu lafın muhatabı olan kişi, olimpiyat senesinde kota almış sporcuları sağdan soldan toplayıp "en büyük spor kulübü" geyiği yapmaya devam ediyor ama onların bahtsızlığı(!) garanti madalya sporcuları bile vurmuş durumda.

    taraftarının yaptığı rezillikleri saymıyorum bile...

    genel olarak duruma bakılırsa, olimpiyat öncesi internette çok çok nadir bulunabilen türkçe ve objektif yorumlarda madalya kazanır diye beklenen sporcular arasında bir tek busenaz sürmeneli ve mete gazoz ıskalamış durumda. mete çeyrek finalde dünya 1 numarasına denk geldi. busenaz'ın durumu biraz daha karışık. cinsiyet durumu bir sebepten tartışmalı hale gelmiş bir rakiple oynadı. yarı finale çıksa gelecek olan rakibi de aynı tartışmaların odağındaydı.

    sıradan çinko karbon vatandaş gözüyle bakınca hakikaten madalya için giden birkaç sporcu haricinde belki cimnastik takımı ve filenin sultanlarının da madalya alması bekleniyordu. iki takım da aslında potansiyelinin elverdiği noktaya kadar gitti. filenin sultanları çin'i yenebilerek aslında belki de kendisini bir adım da ileriye götürdü.

    buraları başarısızlık olarak görmek haksızlık olur. türkiye'de ortalama bir spor gazetesi 16 sayfa ise; 14'ü futbol, 1'i basketbol, yarısı voleybol, kalanı da diğer branşlardan oluşur. dönen ekonomisi de, devletin ilgisi de, imkanları da aynı oranda dağılır.

    böyle bir ülkede futbol-basketbol-voleybol dışı bir branşta değil olimpik seviyeye çıkmak, o sporu belli bir yaşa kadar yapabilmek bile bir başarıdır. eleştirilmesi gereken branş bazında pek çok politika vardır elbette. mesela halter'i nasıl kaybettik, güreşte nasıl silindik. ikinci bir süreyya ayhan neden çıkmadı, aslı çakır'lardan sonrası neden ip gibi kesildi?

    bunlar cevaplanması gereken, cevabına göre tedavinin uygulanması gereken sorular.

    tabi gerçekten umursayan varsa...
  • 236
    kaykayda avustralya adına altın kazanan arisa trew kardeşimizin madalyadan çok alacağı pet ördek için sevindiği olimpiyat.*

    pet ördek istiyormuş ama ailesi almıyormuş, madalya kazanırsam olur mu demiş, onlar da olur demiş.
    https://youtube.com/...?si=9b5NFyn1gOGTjckf

    bu kardeşimize en az 100 tane ördek almayan aile vatan haini olmalı. hemen biri bu kıza ördek alsın.
  • 241
    madalya sıralamasında ciddi şekilde türkiye'nin kırgızistan'ın arkasında bitirme riski bulunmakta. kırgızlar boksta final, güreşte de en iyi sporcularını hala oynatmadılar.

    kırgızistan olimpik sporların çoğu için tesis bile bulunmayan, benzinin yol kenarında pet damacanadan doldurulduğu, son derece fakir bir ülke.

    açıkçası bu olimpiyatların genel olarak türkiye için toplamda başarısız olduğunu düşünmüyorum.
    tokyo olimpiyatlarındaki yüksek madalya sayısının sebebi türkiye'nin klasik sporları harici o turnuvaya özel karate turnuvası düzenlenmiş olmasıydı. yıllardır birkaç sporda (ve uzun mesafe koşuda doping yapmada) özelleşen ülkemiz ilk defa voleybol, atletizm ve yüzme gibi dallarda ciddi sporcular çıkardı. okçuluktaki gelişim devam etmekte, atıcılık da buna eklendi.

    asıl olan olay güreş, halter, tekvando ve judo gibi türkiye'nin daha iddialı olduğu bazı branşlarda ciddi bir sporcu yetiştirememe sıkıntısı. bu da direkt olarak federasyon başarısızlığıyla alakalı.
  • 242
    100 yıldır yüzülmesi yasak olan seine nehrinde sporcular yüzdürülerek tartışmalı bir karara imza atılan oyunlar.

    nehrin arıtılması, atık ve kanalizasyon suların nehre akmasını engellemek için nehrin altına büyük bir atık su havuzu yapılmış ve bunun için 1.4 milyar euro harcanmış. ancak yoğun yağışlar sonrası deponun taştığı ve bir kısmının nehre karıştığı söyleniyor. yapılan bazı ölçümlerde bakteri seviyesi yüzülebilir seviyenin üstünde ölçülmüş ve bazı müsabakalar da bundan dolayı son anda ertelenmişti. bugün de maraton yüzmede sporcular yaklaşık 2 saat burada yüzdü.

    bizzat kendisi de seine'e atlayan paris belediye başkanı hidalgo ve cumhurbaşkanı macron ise, yüzülebilir seine nehrinin olimpiyatlardan sonra da artık devam edeceğini ve olimpiyatların mirası olarak kalacağını ifade etmiş.

    https://www.politico.eu/...-mayor-anne-hidalgo/

    https://english.news.cn/...a55ac6babd35c/c.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın