• 752
    şampiyonlar liginden gelecek parayla transfer yapacaklarını söyleyen bir yönetimimiz vardı. ne kadar ilginçtir ki, gerekli yerlere transferler yapılmadığı için şampiyonlar ligine gidemedik. tabi tek sıkıntı elbette ki transfer değil, oyun planındaki saçmalık, sistemsizlik falan da etkili oldu ama 2 maç sonunda 30 milyon euro'nun geleceği yerde de bu tür plansızlık ve beceriksizlik yapılmamalıydı.

    sağ bek aldık ama barış alper'i oynattık orada,
    ısrarla sol bek almadık ve ikinci yarı berkan'ı attık oraya,
    kanat oyuncularımızın hepsi berbat durumda ama ne satış yapıldı, ne de oyuncu alındı.
    mertens dışında forvet arkası veya 10 numara oynayacak oyuncumuz yok. o olmayınca başı kesik tavuk gibi oynuyoruz.

    daha nicelerini sayabilirim ama işte pr güzelleri ibrahim hatipoğlu ve cenk ergün poz kesmekle meşguldü. eray yazgan bilet depolamakla meşguldü. dursun özbek taşınmazları nasıl daha aza satabilirim düşüncesiyle meşguldü. maalesef ki okan hocamız da bunlara destek vermekle meşguldü.

    (bkz: 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı)
  • 755
    ilgili maç ile birlikte bizim için büyük oranda kapanmış dönem. bu saatten sonra 20'ye satabileceğin adama 10 teklif gelmez. 10'a alacağın adamı da zaten sende para ve limit olmadığı için alamazsın. kurtulabilirsek bir kaç yüksek maaşlı oyuncudan çıkıp, bir iki düşük bütçeli transfer yapıp tamamlayacağız. korkum, böyle çok isim olmadığı için yalnızca icardi tarafından. transfer yapabilmek için kendisini kaybedebiliriz.

    (bkz: 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı)
  • 757
    6 ve 10 numara mevkilerine 2 tane zebellah gibi futbolcu lazım.

    adres belli. ligue 1'den genç, potansiyelli, 1.85-1.90 civarı, dinamik, iki tane kalıplı adam alıp gelsinler. nasılsa şampiyonlar ligi yok. kadro lig için de yeterli. bu kumar oynanır. ya boey gibi astronomik rakamlara satarız ya da en kötü carole gibi aldığımız fiyata okuturuz.

    takımda artık 1.72 boylarında yeni transfer görmek istemiyorum.
  • 759
    transfer falan yapılmaması gereken sezon.

    2 senedir bu takımın ihtiyacı 2 adet fizikli orta saha, 1 rashica, 1 tane de savunması sağlam bekti. ayrılanlara göre de yine fizikli adamlarla yerini doldurmak gerekiyordu.

    eldeki kadroya çift orta sahaya oynatan, bundan vazgeçmeyip kötü sonuçta suçu oyuncularına atan, fiziğin önemini anlamamış adama transfer yapmaya gerek yok.
  • 760
    acilen felipe melo'nun transfer edilmesi gereken dönemdir. oynamasa bile bu takımı aktif futbolcular arasında karakteriyle toparlayacak tek kişidir. başka da transfer yapmaya gerek yok. ayrıca transferi taraftarı da yeniden morallendirir. taraftarı hava alanına karşılamaya getirtir kendisi. ki bu sezon hiç karşılama yapılacak bir transfer yapılmadı.

    gitmek isteyenler de hemen gönderilsin. kalan sahalar bizim olsun.

    demek istediğim bu takıma bir "melo gibi karakter" transfer edilmelidir.

    başka da para harcamaya gerek yok. bu dönem daha fazla masraf çıkarmadan bitsin bir zahmet artık. şampiyonlar ligine kalabilseydik güçlenmemiz gerekirdi ama avrupa ligi için kadromuz yeterli sayılır. teknik ekipten şüpheliyim artık.
  • 761
    dursun aydın özbek yönetimi bir tane daha oyuncu almamalıdır. ana hedef şampiyonlar ligine katılımadıktan sonra gelecek oyuncu bize tamamen zarar yazacaktır. kimse gelmesin. kulüp yeni yönetime dek harcama dahi yapmasın.

    okan buruk hoca da artık oyuncuları nasıl daha geri götürürüm diye değil de nasıl ileri götürürüm diye kafa yorsun. aldığımız her oyuncu geri gidiyor nedense...
  • 763
    ben transfer istemiyorum, kadrom yeterli, zaten şampiyon kadrom var diyen adama transfer falan yapılırsa, o yapanların da futbol bilgisinden şüphe ederim. hoca olması gereken adama, bizim gibi teknik patron olmayan insanlar diyor ki hocammmmm bizim ndiaye gibi fizikli, atletik orta sahaya ihtiyacımız var? ne oldu hocam? gördün mü 12 kişiyi? allahın köy takımında defanstan topu alan iki depar ile muslera’nın dibindeydi! ben 3 milyon euro almıyorum ama senin hatlarının kopuk kopuk olduğunu televizyondan görüyorum. köy takımından deplasmandan ilk golü yerken , defans ile orta saha arası öyle boştu ki kaptırılan her top gol pozisyonu olarak geri dönüyordu. takımın sahaya inanılmaz bir şekilde yerleşme sorunu var. taktik falan çalışmıyor. koşmayan tonla da adam var. ne transferi hocam? bu takıma prime messiyi getirsen, 2 maç sonra bu kaos futbolu ile çöp ilan edilir!

    kaos futbol demişken, onun atası, mucidi, imparator kenarda boşta duruyor. sen kimsin ki kaos futbol oynatıp, katledince de ben transfer istiyorum diyorsun? hayırdır ya? gelenlerin de mi futbol hayatını bitireceksin? her gelen oyuncu 2 maç güzel top oynayıp, geriye gidiyor! sara geldi dedim 2/3 maç izleyin izleyin doyasıya çünkü okan buruk idmanı yemiş bir sara, sonrasında fiziken bitecek!!! bitecekte…

    bakın böyle yüzlerce resim var, video var. böyle saha yerleşimi mi olur?

    https://x.com/...lr-Ge1hNKWIdOt4BSGMA
  • 764
    alana kadar herkesi isteyen, alınca ise "ya bu düşündüğümüz gibi çıkmadı" diyerek kenarda çürümeye terk eden biri varken transfer yapılmamalı.

    zaten oyun kötü olunca, transfer ile bunu düzelteceksek bizi başka takım tutmaya davet etmek yerine kendisi teknik direktör olarak real madrid, city falan çalıştırması lazım. ali turalp oynasın. biz bayern'den genç yetenek diye neden oyuncu transfer ettik? neden bir tane genç oyuncuya elin değmedi. senin zamanında bu kulüp sana bunu mu yaptı? elimizdeki oyuncuları neden değerlendirmiyoruz. sonuç olarak artık uel takımıyız öyle ekstra bir şeye de gerek yok.

    ali turalp oynasın.
    eyüp aydın şans bulsun.
    efe akman 18 oldu. suyun karşısı arda güler oynatıyordu sen niye oynatmıyorsun?
    gökdeniz neden yok?
    geçen sezon yunus akgün gitti diye mevlüt okuttun bu sene yüzüne bakmıyorsun?
    emin bundan dolayı gitti.
    metehan kenarda bekliyor.

    transfer değilde artık genç oyunculara şans verip onlara değer katmasını bekliyorsun ama yok tabi öyle bir şey.

    vakti zamanında hastag açıp transfer yasaklansın diyenlerin, transfere gerek yok bartuğ oynasın, mustafa kapı oynasın diyenlerin, bugün aynı dirayeti göstermesini ve işin transfer ile değil oyun ile çözülmesi gerektiğinin farkına varması gerekiyor.

    tam kadro kamp yapıyorsun üstelik!
  • 765
    başından sonuna kadar düzgün ilerleyen hiçbir adımı olmadı. bir ismi almaya çalışıyoruz olmayınca tamamen onun oynadığı futboldan alakasız başka bir isme yöneliyoruz. e takımın ihtiyacı o mu bu mu?

    mesela jelert. hem de 11 milyon euro. yahu bu transferi isteyen, onay veren, para veren herkes iş bilmezdir. 2024 model tarık çamdal olacak göreceksiniz.

    sara. 23 milyon euro. maçlardan ilk çıkan oyuncu:) iyi topçu ama 23 milyon euroya ben bütün takımı komple değiştiririm. yuh ki ne yuh.

    bu takıma en acil ihtiyaç sert ve kalıplı 6 numaraydı. çok özel biri olmasına gerek yok, hamal olsun yeterdi. mehmet topal gibi ya işte. geçiş hücumlarında sağlan dursun, torreira da önde hücum pres yapsın. bu kadar bile futbol aklı yok takımda.

    zaha, ziyech 433 oyuncusu. bunlardan kanat olmaz. bunu anlamak için daha kaç maç geçmesi gerekiyor.

    apo ölmüş, muslera kafa gitmiş, ya bu takıma ne olmuş böyle. yemin ediyorum torreira ve sanchez gitsin bu takım ilk 3'e giremez.

    şampiyonlar ligine katılamadık para yoku kabul etmiyorum. beşiktaş kaç yıldır final mi oynuyor da bu paraları harcıyor.

    apo, köhn, zaha, nelson gider. adam gibi bir stoper, sadece 1 stoper gelir sanchez ile tandem yapar, yedekler metehan ve kaan olur. sol bek sağlam defans yapan biri gelir. jelert elimizde patladı, satamazsın da, kontratı bitene kadar linnes gibi takılır sonra gidet memleketine.

    orta sahaya sert bir 6 numara alınır. torreira ve sara ile 3 lü orta saha oynarız. barış sağda kerem solda icardi veya batşuai de ilerde.

    özet geç diyenler için para yok vs anlamam, sol bek, stoper ve sert bir 6 numara gelir, köhn, apo, nelson ve zaha gider.

    yoksa önce teknik ekip sonra yönetim gider.
  • 766
    okan hoca dün maçtan sonra 2 transferle alakalı bir şeyler geveledi.

    öncelikle mevcut takım 2 transferle falan toparlanmaz. kanatlar rezil ötesi. orta saha helva kıvamında. sol bek allah’a emanet. minimum 4 transfer gerekiyor yani.

    ancak bu transferler kesinlikle mevcut yönetimle veya okan buruk’un isteğine göre yapılmamalı. mevcut yönetim adsız sansız kapalı kutu adamlara yüklü bonservis öder. okan buruk da aldıra aldıra anca 1.65 boyunda sıska topçu aldırır.

    mevcut yönetim ve hoca devam edecekse transfere gerek falan yok kısacası.
  • 767
    kavram kargaşasının tam gaz devam ettiği transfer dönemi.

    batshuayi alındı ilk. okan hoca hemen bu transferin ne kadar doğru olduğunun altını çizdi, yönetime teşekkür etti. elias jelert alındı sonra. okan hoca "uzun zamandır takip ettiğimiz bir oyuncuydu, bize çok fayda sağlayacak" dedi. dün de maçtan önce "benim çok beğendiğim bir oyuncu" dedi. gabriel sara transfer edildi, transfer edildiği gün beşiktaş maçından önce hoca "çok önemli bir orta saha ile görüşme halindeyiz. transferini bugün bitirebiliriz" dedi. oyuncuyu bolca övdü. başka da transfer yapmadık zaten. batshuayi, jelert, sara. bütün bu demeçlere rağmen, bir kesim ısrarla iddia ediyor ki jelert ve sara yüksek maliyetleri eşliğinde okan buruk'un izni, bilgisi, onayı olmadan cenk ergün tarafından galatasaray'a "çakıldı". okan hoca bu transferleri istediğini defalarca belirtmesine rağmen, uğruna savaşlar çıkartılan tez bu. şimdi bu tezin doğru olduğunu varsayalım. bu tez doğru ise, galatasaray futbol takımının teknik direktörü o veya bu nedenle yalan söylemiş oluyor. düşündüğünün, olanın bitenin dışında konuşmuş oluyor. bu çok kötü ve çirkin bir durum, amaç her ne olursa olsun. şimdi bir de iddia edilen tezin yanlış olduğunu ve bu transferlerin hocanın bilgisi, izni, onayı ile yapıldığını düşünelim. ki ben buna inanıyorum. o zaman bu sezon oynamış olduğu rezalet futbol ile yönetimin ne ilgisi var? hatipoğlu, ergün ve özbek gerçekten de bizzat okan hocanın dediği gibi istenilen sayıda transferi istenilen oyuncular çerçevesinde yaptılar ise, bu oynanan oyun ne? bunu bize yetkili birileri anlatabilir mi?

    okan buruk'u biraz dışarıda bırakarak ibrahim hatipoğlu'na gelelim. dün akşama kadar "şu transfer dönemi bir bitse de rahatlasak" şeklinde konuşan hocamız benzeri ibrahim bey de 48 saat önce transfer sezonunun kapattığımızı açıklamıştı. dün akşam ise o açıklamanın usulen olduğunu ve iki transferi bitirme aşamasında olduğunu ifade etti. ne değişti peki 24 saat içerisinde? nasıl bir aydınlanma yaşadı yönetim de iki transfere daha ihtiyacımız olduğu fikri hasıl oldu? dün akşam zaten transfer konusunda ilk çark eden okan hocaydı, "iki transfer daha yapılacak" cümlesi ilk onun ağzından çıkmıştı. peki bu iki transferin mantığını, sistematiğini kim oluşturacak? okan buruk bugüne kadar yapılan üç transfer için açık açık "mimarı benim" dediği halde insanların oyun ve kadro ekseninde silahlarını çevirdiği kimseler yönetim oluyor. bunu yaparak inandıkları ve güvendikleri teknik direktörlerine "yalan söylüyor" dediklerinin sanırım farkında değiller. haydi işin bu dürüstlük/yalancılık kısmını geçtik; yapılacak olan iki transfer bir gönül rahatlığı sağlayacak mı yoksa daha önce yapılan üç transfer gibi "hoca istemedi, yönetim aldı" tezi mi savunulacak?

    bunlar zor ancak bir yandan da galatasaray açısından cevaplanması gerekli sorular. üç artı iki. veya üç artı bir. galatasaray'ın bu sezon yapmış olduğu ve yapacağı transferler kimin futbol aklı doğrultusunda gerçekleştirildi? okan buruk "benim" diyor. senin ise hocam, bu oyun niye? senin ise hocam, biz neden takım ekseninde yönetimi suçluyoruz? senin değil ise hocam, kimin? senin değil ise ya da, sen niye o koltukta oturuyorsun? bostan korkuluğu musun? hangi amaç ve hizmet ile senin tasarrufunda olmayan hususları sahipleniyorsun? bu işin doğrusu ne? umarım transfer dönemi bitmeden bu işin tek gerçeğini öğrenme şansımız olur.
  • 768
    maçtan sonra hoca ve yönetim tarafından iki transfer yapılacağının söylenmesi tamamen taraftarın gazını almak içindi. sosyal medyada daha baskın olan taraftarın, her şeyin transferle çözüleceğini sanan toksik bir kitle olduğunu bildiklerinden hemen bu söyleme başvurdular.
    takımda ne hocası ne de yönetimi nereye nasıl bir transfer lazım bilen var mı acaba? şimdi hoca yalancı çıkmasın diye orta saha almayacaklar. en fazla defansif mi ofansif mi olduğunu bilemedikleri bir bek -sol bulurlarsa sol bulamazlarsa sağ bek- alırlar, bir de on numara ya da kanat ne denk getirirlerse artık onu, o kadar.
  • 769
    şampiyonlar ligi yarı finali, final beklentisinden feda sezonuna doğru evrilmeye başlayan transfer sezonu. acil yerli sağ bek ve sol bek alıp transferi kapatmalıyız. yoksa kaan’ı orta sahada kullanamayıp 6 ay orta sahada fizik gücü eksikliği çekeceğiz. dubois ve sergio’dan kullanmayacaksak (sistemi değiştirmeyeceksek) acilen çıkmak lazım.
  • 770
    bir transfer dönemi ancak bu kadar kötü yönetilebilir. takımın aksayan bölgeleri net bir şekilde ortadaydı aslında.

    ne yapacaktık? öncelikle bir tane sağ bek almalıydık. bu sağ bek fiziksel kapasitesi yüksek, savunması sağlam bir oyuncu olmalıydı. tam tersi olan jelert'i aldık. 8 numaraya atletizmi yüksek, dribbling atabilen bir adam alacaktık gittik onun da tersini aldık.

    sol bek alarm veriyordu, köhn'ü yedeğe çekip oraya net bir adam alacaktık hala alamadık. 38 yaşına gelmiş mertens'i yedeğe atacak, takımın hücumuna net katkı verecek bir 10 numara almalıydık onu da almadık.

    stoperde hantallaşan, eski formundan uzak apo'nun yerine hazır yerli sınırı kalkmışken bir tane ayağı iyi sol stoper alacaktık, onu da almadık. bazen torreira'yı dinlendirecek veyahut maçına göre torreira ile oynayacak bir tane defansif orta saha alacaktık onu da almadık.

    gitmeye hevesli kerem ile maaşına göre katkı alamadığımız zaha'yı gönderip oraya bir tane net kanat oyuncusu alacaktık onu da almadık.

    ne yaptık bu transfer döneminde? 30 milyon euro'ya yakın para harcadık takım hala eksiklerle dolu. bu sadece yönetimle de alakalı değil. takımın eksiklerini belirleyemeyen, alınan oyuncuların sisteme uymayışını göz ardı eden teknik ekip de büyük sorumlu. hiçbir takımda yönetim kafasına göre transfer yapmıyor. teknik heyetin onayından geçmeyen bir adam takıma transfer edilmez. jelert ve sara belki okan'ın ilk tercihlerinden değildi ancak bunların gelmesine onay verdi. hem de o paralara. şimdi ya bunlardan verim alabileceği başka bir sisteme geçme esnekliğini gösterecek ya da istifa edecek.
  • 771
    galatasaray için felaket geçen transfer dönemi. alınan oyuncular iyi oyuncular ancak takımımızın ihtiyacı olmaktan çok uzaklar.

    takımın sorunu fiziksel anlamda iyi oyuncunun azlığı iken gidip en kısa en fiziksel anlamda handikaplı oyuncuları alıyoruz. sonra diyorsunuz vardır bi bildikleri. yazık yani galatasaray’ın paraları böyle çarçur ediliyor.
  • 773
    şampiyonlar ligine katılamayarak büyük bir gelirden olduğumuz sezon. yüksek bir maaş bütçemiz var ve maaş bütçesinde hesaplanan gelirler karşılamıyorsa eğer-ki inanın bilgim yok- tüm teklifler değerlendirmeye alınmalı. hatta menajerlere yetki de verilmeli. yoksa pek çok yabancı oyuncu bonservissiz ayrılabilir takımdan. üstüne üstlük takımda huzursuzluk bile çıkabilir. son olarak da köhn'ün taksidi ödenmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın