• 1089
    en rahat takım olarak girip, en sıkıntılı takım olarak çıktığımız transfer dönemi. şampiyonluk kupasının paraşütle uçurulması ile başlamış, hedef oyuncuların tek tek başka takımlara gitmesi ve ibrahim hatipoğlu'nun "daha 21 temmuz açıklaması" ile devam etmiş, zalewski skandalı ve cenk ergün'ün istifası ile sonlanmıştır.

    emeği geçen yönetici, teknik heyet, scout ekibi her kimse tebrikler. büyük iş başardınız.
  • 1090
    galatasaray'ın resmen içinin boşaltıldığı transfer dönemi. emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, muhteşem bir iş başardınız. özellikle kadronun daha güçlü hali beşiktaş'tan 5 yemiş, şampiyonlar liginde young boys faciasını yaşamışken bu hale gelmemiz resmen rezalet. bu sezonun ne olacağı belli oldu ama hayırlısı zaten her iki sene üstüste şampiyonluktan sonra çöküş yaşamasak olmazdı.
  • 1092
    jelert yerine daha fizikli ayi boğan bir sağ bek, sara yerine daha defansif bir oyuncu getirmiş olsaydık bence fena bir dönem olmazdı. osimhen, bats inanılmaz transferler. sallai, jacobs bence beklentinin üzerinde performans gösterecek takım oyuncuları. ayrıca takımda artik ziyech dışında bilmem nesinin keyfine göre takılacak, istikrarsız olarak nitelenebilecek oyunumuzda kalmadı. düzgün bir sol bek yedeği, orta sahaya okay gibi bir faydalı rotasyon topçusu ve son olarakta kerem ile devam etmiş olsaydıkta bence başarılı bir dönem olabilirdi. kısaca elimizde olan bütçeyi kötü kullandık, kalite olarak forvet dışında büyük düşüşler yaşadık ama bana göre daha istikrarlı takım oyuncularına gittiğimiz bir dönem oldu. tek oyuncu değiştirme hakkım olsa sara-hodjberg yapmak isterdim. gelenlerden bağımsız olarak ise zaniolo-amrabat takası, zaha ve dubois gibi oyunculardan bonservis kazanma fırsatlarının konuşulduğu bir ortamda bu oyuncuların takimdan ayrılışları çok büyük hayal kırıklığı yarattı. zaniolo>>amrabat+salai, zaha+dubois+tete>>sağ bek gibi bir tablo olması gerekirken biz bu oyunculardan bana kalırsa hiç bir kuruş kazanamadık, işte bu gercekten rezillik. gelecek sezon kiralik performanslari sonrasi zaha ile zaniolo' yu neremize sokacaz diye dusunmeyiz umarım. tete satışı içinse kendi adıma minnettarım...
  • 1093
    olumlu olan tek bir sey var ki o da, hic 30 yas ustu transfer yapmamis olmamiz. en yaslisi batshuayi 30 yasinda, ve ne verecegi net olan bir isim. daha once 30 yas ustu transfer yapmadan gectigimiz bir sezon var mi bilmiyorum.

    onun disinda bu kadar plansiz gecirilen bir donem de hatirlamiyorum. cok kotu transferler gorduk ama, rastgele sol stoper olmadiysa o zaman sag kanat alalim diye bir sey gormedim dogrusu.

    genel olarak baktigimda benim cikarimim su: okan hoca iyi futbolcu olmayacaksa illaha ki bir bolgeye transfer yapalim diye dusunmemis, elzem olan bolgeler disinda (ki bence osimhen ve sallai disinda kirmizi alarm veren yerlere transferler yapildi) iyi futbolcu olmayacaksa gerek yok kafasinda bir sezon gecirildigini dusunuyorum. misal: hermoso olmadiysa illaha sol stoper sart degil, abdulkerim, kaan, berkan ile hallederim.

    tabii kirmizi alarmlar kaldi! hoca zalewski'yi cok istedi zannimca fakat yine o olmadiysa kostic alalim demek yerine bos kalsin ben edekilerle hallederim dedi. en buyuk hata bir orta saha transferini kirmizi alarm olarak gormemesiydi.

    basitce yemege kotu malzeme koymayalim, ben biseyler yaparim diye dusunuldu. curuk elmalar da sutlandi. bilemiyorum... okan hoca ilk sezonundan beri futbolculari geleneksel pozisyonlari disinda cokca basarili sekilde kullandi. mertens'i 10 numara, baris'i bek, berkan'i zaman zaman stoper ya da sol bek...

    tek avuntum bu: jelert, sara, batshuayi, jakobs, osimhen ve sallai yas ortalamasi 25.5. ziyech'i de gonderebilsek iyiydi.

    bunu neden yazdim. cunku simdiki yonetim umarim ki gittikten sonra, yanlis bir algi ile tekrar taraftar yildiz istiyor 30 yas ustu patateslere yonelelim beklentisini olusturmamak yeni yonetimlerde. bozuk saat de olsa bazen dogruyu gosteriyor. 100 parametreden bu parametre dogru secildi.

    edit: misal:

    fenerbahcenin patatesleri: cenk tosun, filip kostic, sofyan amrabat (kariyerinde dususte olan kuzey afrikali maalesef benim icin bu kategoride)

    besiktasin patatesleri: immobile, paulista, joao mario (son durumunu bilmiyorum gerci)

    patates 1 senelik cani kalmis, ya da aldigina pisman edecek, veyahut gondermek icin takla atacagin futbolcular olabilir.
  • 1094
    yine bir dursun aydın özbek yönetimi ve yine aynı vasatlıkla geçen transfer sezonu.

    genç oyunculara yatırım yapmak bir yana halil dervişoğlu da gençti, 4 yıllık sözleşme verdiniz habire kiralayıp duruyoruz. mutsuzsa feshedeceksin sözleşmesini!

    metehan baltacı’yı yollasaydınız önü açılsaydı çocuğun, avrupa’da süre vermedi çocuğa okan buruk ve irfan saraloğlu. bir tane muhabir müsveddesi soramadı.

    emin bayram, metehan’ın yaşayacağını yaşamış olacak ki gitti. yolu açık olsun.

    yusuf demir, geçen yıl katıldı takıma. genç ve yetenekli; teknik adam beğenmiş ya hani, derbi maçta forma giyecek mi yoksa 37+ yaşındaki dries mertens mi forma giyecek?

    derrick köhn kamp geçirmedi mi? nasıl oluyorda 6 aylık oyuncun sezon başı göremeden başka takıma transfer oluyor? madem gidecekti nedem kamp sonrasına kalıyor, kampa niye götürüyorsun? fiyasko.

    sergio oliveira’ya 5.8m eur tazminat vermek yerine alt yapıya gönderilemez miydi? disiplinsiz davranışları nedeniyle açıklaması ile daha önce hiç mi başka oyuncu gönderilmedi? rakam doğru değilse iletişimden sınıfta kaldı dursun aydın özbek yönetimi

    380k eur kazanan roland sallai’ye %650 zamla 2.5m eur ücret teklif etmek ise akıl kârı iş değil. bu teklifin sorumlusu dursun aydın özbek , metin öztürk , ibrahim hatipoğlu , cenk ergün bana farketmez kim ise ortaya çıkar elbette.

    yanlışlar çok, dursun aydın özbek yönetimi’nin mali yönden ibra edilmemesini diliyorum.

    eğer muhalefet ortalığı karıştırıyorsa, dışardan başka takım müdahaleleri varsa vs. o zaman gs tv’ye çıkar açıklarsın. şayet bu kanalı izlenir kılmayacaksanız, böyle bir kanal neden var?!

    özetle dursun aydın özbek yönetimi iletişimden her türlü sınıfta kalmıştır. ne zaman konu florya projesi, florya arazisi olduysa o günden beri odak dağıldı.

    yeri gelmişken: yeni forma alma, stadyuma gitme gibi her tür harcamamı durdurdum. ben taraftar olarak hak ettiğim iletişimi, futbolu, teknik adam açıklamasını bulana kadar tek bir kuruş harcamayacağım. böyle kaliteli kadro ile başlayan nice sezonlar oldu, mucize olmaz ise şampiyon falan da olamayız boşuna hayal kurmaya gerek yok.

    mucize nedir? geçen yıl kenardan gol yememizi izleyip sonra oyuncu değiştiren okan buruk’un 45.dakikada oyuncu değişikliği ile maça başlayacağı gün bir mucizedir mesela. ‘ne oynadığımızı bilmiyorsunuz’ diyip ne oynadığını kendisinin de bilmemesi bir skandaldır, dahası kendine galatasaray muhabirleri diyen müsvedde muhabirlerin ona soru sormaması değil sorması mucizedir.

    çeyrek asırdan daha uzun süredir galatasaray’lıyım. bir çeyrek asır daha destekler ölür giderim. bana göre mevcut galatasaray yönetimi: dursun aydın özbek yönetimi galatasaray’ın şu kadrosuna ihanet etmiştir. ben unutmam. #3403272

    fikrimi ne değiştirir? bu takımın bugün oynanacak 14 eylül 2024 galatasaray çaykur rizespor maçı’nda ne oynandığını bilinmesi, 21 eylül 2024 fenerbahçe galatasaray maçı galibiyeti ve 27 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı galibiyeti ile barışırız. bu maçlar dahil 1 puan kaybı yaşandığı gün, ben de önce okan buruk’u ve sonra dursun aydın özbek yönetimi’ni yemek için yerimi alırım.

    bu arada son mesajım da okan buruk’a: hoca, biz seni savunduk, sana kaynak istedik. biz bu filmi izledik dedik. sen çıktın, yönetimi savundun ve taraftarın senin için ortaya koyduğu siperi kaldırdın attın. şimdi oklar senin üstünde hocam, ilk sen gidersin.
  • 1095
    yönetimin boey’in yerini jelert ile,

    köhn’ün yerini jakobs ile,

    torreira’nın yerini 8 numara olmayan sara ile,

    kerem’in yerini sol kanat olmayan sallai ile doldurmaya çalıştığı dönem.

    zaha’nın yerini doldurmaya tenezzül bile etmediler.

    bu kalite kaybını örtpas etmek için de icardi ve batshuayi varken en ihtiyacımız olmayan bölgeye osimhen’i getirdiler. daha ne istiyorsunuz bizden size osimhen’i aldık demektedirler.

    eh artık ligde orta sahasızlıktan 80. dakikalarda gol yiyip puan kaybetmemek için osimhen’i oynatırız torreira’nın yanında!

    bu adamlara öyle az buz para da harcamadılar 18 milyon euro sara… 5 milyon anca ederdi bana göre.
  • 1096
    geçen yaz transfer sezonuna nazaran oldukça iyi oyuncular aldığımız transfer dönemi. pek çok açıdan haklı olarak eleştirilecek yönler var ancak alınan oyuncular özelinde eleştirilecek bir şey yok. ne kadar işçi oyuncu varsa alındı. alınan oyuncuların hepsi takım kimliğini yukarı taşıyacak oyuncular. içi boş yıldız etiketli oyuncu alınmadı. alınan oyuncular temaslı futbolu seven defansif özellikleri olan futbolcular ki bu çok önemli. ben alınan oyuncular bakımından iyi bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. gurrpegi abime de katılıyorum okan hoca bu transferlerden çok memnundur.
  • 1098
    planlama ve maliyet yönünden rezalet geçmiş olsa da oyuncu kalitesi olarak 2023-2024 sezonunu tamamlayan kadrodan daha yukarı çıktığımız sezon. mevki mevki giden gelen şeklinde bakarsak;
    aurier - jelert
    köhn - jakobs
    oliveira - sara
    ndombele - yusuf
    tete - sallai
    vinicius - bats
    zaha - osimhen
    bu değişimlerde ben takıma güç kaybettirici bir eşleşme göremiyorum. takımın kan kaybettiği tek oyuncu kerem aktürkoğlu oldu. o da gitmek isteyen ve taraftarla bağı gergin olan bir oyuncu haline gelmişti artık. diğer yandan metehan ve yunus'un gelişini de takımı güçlendiren hamleler olarak görüyorum. özetle tektar edersem kötü bir kadro mühendisliği ve mali şartlarda kötü anlaşmalar yapıldı ama takımın oyuncu kalitesi bence gözle görülür şekilde yükseldi. takımın ahengini bozacak bir oyuncu kalmaması da olumlu. artık top tamamen okan buruk'ta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın