• 1093
    olumlu olan tek bir sey var ki o da, hic 30 yas ustu transfer yapmamis olmamiz. en yaslisi batshuayi 30 yasinda, ve ne verecegi net olan bir isim. daha once 30 yas ustu transfer yapmadan gectigimiz bir sezon var mi bilmiyorum.

    onun disinda bu kadar plansiz gecirilen bir donem de hatirlamiyorum. cok kotu transferler gorduk ama, rastgele sol stoper olmadiysa o zaman sag kanat alalim diye bir sey gormedim dogrusu.

    genel olarak baktigimda benim cikarimim su: okan hoca iyi futbolcu olmayacaksa illaha ki bir bolgeye transfer yapalim diye dusunmemis, elzem olan bolgeler disinda (ki bence osimhen ve sallai disinda kirmizi alarm veren yerlere transferler yapildi) iyi futbolcu olmayacaksa gerek yok kafasinda bir sezon gecirildigini dusunuyorum. misal: hermoso olmadiysa illaha sol stoper sart degil, abdulkerim, kaan, berkan ile hallederim.

    tabii kirmizi alarmlar kaldi! hoca zalewski'yi cok istedi zannimca fakat yine o olmadiysa kostic alalim demek yerine bos kalsin ben edekilerle hallederim dedi. en buyuk hata bir orta saha transferini kirmizi alarm olarak gormemesiydi.

    basitce yemege kotu malzeme koymayalim, ben biseyler yaparim diye dusunuldu. curuk elmalar da sutlandi. bilemiyorum... okan hoca ilk sezonundan beri futbolculari geleneksel pozisyonlari disinda cokca basarili sekilde kullandi. mertens'i 10 numara, baris'i bek, berkan'i zaman zaman stoper ya da sol bek...

    tek avuntum bu: jelert, sara, batshuayi, jakobs, osimhen ve sallai yas ortalamasi 25.5. ziyech'i de gonderebilsek iyiydi.

    bunu neden yazdim. cunku simdiki yonetim umarim ki gittikten sonra, yanlis bir algi ile tekrar taraftar yildiz istiyor 30 yas ustu patateslere yonelelim beklentisini olusturmamak yeni yonetimlerde. bozuk saat de olsa bazen dogruyu gosteriyor. 100 parametreden bu parametre dogru secildi.

    edit: misal:

    fenerbahcenin patatesleri: cenk tosun, filip kostic, sofyan amrabat (kariyerinde dususte olan kuzey afrikali maalesef benim icin bu kategoride)

    besiktasin patatesleri: immobile, paulista, joao mario (son durumunu bilmiyorum gerci)

    patates 1 senelik cani kalmis, ya da aldigina pisman edecek, veyahut gondermek icin takla atacagin futbolcular olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın