• 26
    bu dönemde sağ bek, 8 numara, 10 numara, sol açık ve sağ açık mevkilerine direkt ilk 11’e transfer yapılması şart.

    ziyech, zaha, tete, ndombele, aurier, oliveira ve vinicious bizimle olmaması gereken isimler. mertens de emekli olacak.

    yedek niteliğinde ise sol bek, sağ bek, 10 numara ve forvet gerekli. yani kafadan 9 isime ihtiyacı var bu takımın daha şimdiden.
  • 27
    yepyeni bir futbol aklının hamleleriyle ilerlemememiz gereken transfer dönemi. önümüzde 12 tane final maçı var. önce mayıs 2024'de lig şampiyonu olacağız, sonrasında da kendimizi bu döneme atacağız. 2019-20 yaz transfer sezonunda ffp sebebiyle bonservisi elinde oyunculara yada kiralık isimlere yönelmiştik, 2023-24 sezonunda da sanki bir önceki dönem çok iyi geçmiş gibi aynı haraketi tekrarladık. sonuç ortada, bu hamlenin işe yaramadığı ortada. bu takım, halatı birlikte çekmeli, takım olgusunun ne olduğunu bilen isimlerle sahaya çıkmalı. bu takımda bekini kovalayacak oyuncu tipleri yer almalı. bonservisi elinde isim transferleri ve fırsat transferi bende kusma etkisi yaratıyor artık. arma için mücadele edecek oyuncularla maceralara atılmalıyız.

    23 şubat 2024 günü mevcut sezonun kalanı için tek hedef: 12 maç+türkiye kupası+süper kupa.
  • 29
    bu sezon şampiyonlar ligi için mücadele edeceğimiz kesin. önümüzdeki sezon 12 yabancı oyuncu ile oynayacağız. yapmamız gereken ilk iş sözleşmemiz olan ve oynatmayı düşünmediğimiz yabancı oyuncularla yollarımızı ayırmak. elimizde kiralık olan oyuncularımız var. avrupa şampiyonası dolayısı ile oyuncularımıza talep olacaktır. sezon sonu elimizdeki iskelet oyuncu kadrosunu belirlemek ve yanlarına monteleri doğru yapmak.
  • 32
    yine yenilenme dönemi şeklinde geçecek transfer sezonu. maalesef. bıktım artık her sezon bir kamyon dolusu adamı getirip sezon sonu yeniden iskelet değiştirmekten. bir önceki sezon gayet de oturmuş, ne oynadığını bilen, takımı için savaşan oyunculardan kurulu bir ekiptik. eksikler belliydi, oraları tamamlayıp arkamıza yaslanıp izleyecektik takımı. bu kadar hazır olmayan adam, sırf ismi var diye takıma doldurulur mu? gerek var mıydı bunlar için bu denli para saçmaya, menajerlerin oyuncağı olmaya? ne kazandırdılar şimdi? bu anlayış bizim bütçemizdeki takımlar için olmuyor, artık bunu anlamak lazım. transfer çalımı, ünlü oyuncu falan bunlar boş işler. 2 oyuncun olur bu tarz, fazlası olmaz. bizde de bunlar icardi ve mertens, fazlasına gerek yok. ha, torreira gibi kariyerli oyuncu alınabiliyorsa ne güzel. hala daha aynı kafada olacaklar ki, devre arası aurier diye bir adamı bulup getirdiler. umarım artık sezon sonu bu anlayış değişir. hatalarını çok hızlı düzeltebilecek bir isim var yönetimde, erden timur. bu sezon da onun futbol yöneticiliğine adaptasyon süreciydi. inanıyorum ki seneye farklı bir anlayışta olacak.
  • 34
    muslera, sanchez, köhn, torreira ve icardi harici diğer oyunculardan çıkmamız gereken dönem. nellson ve mertensin bizimle 1 sene daha kalmayacağını varsayıyorum ve nellsondan gelecek olan olası 15-20 milyon euroluk gelirle birlikte toplam 7 oyuncu alma hakkımız oluşacak. artık zaha, tete oliveira vs. falan bunları satar mıyız kiralarmıyız alacaklarına karsılık gönderir miyiz, bilemiyorum. iskeletimiz sağlam ama yıllardır kanayan orta sahaya 2, sağ beke 1 ve sol açığa ister keremle rekabet edecek ister kerem’in yerine oynayacak 1 direkt, ocağı şubatı form tutsunlar diye beklemeyeceğimiz oyuncular alınmalı. gerisi rotasyon oyuncusu olabilir. o zaman 1 tane rehabilite edilecek adam kontenjanından adamda koyarsın kimse sesini de cıkartmaz.
  • 35
    tekrardan 2022-2023 sezonu yapılanmasına ihtiyaç duyulan dönem olacaktır. biz o sezon kurulan kadronun ekmeğini 2 yıldır lig de yiyoruz geleni ve gideniyle kadro kendini 3-4 kişi haricinde tüketti.

    kaleye muslerayı koyarım hiç tartışmam bile. sağ bek'e atletizm yönü kuvvetli bir bek transferi gerekiyor, hem sol beki hem sağ beki yedekleyecek dubois'i ise kadroda tutarım. defans sanchez, apo( satıldığı senaryoda, gider marcao'yu tekrar getiririm) sol bek köhn.

    orta sahaya ise 2023 yazından beridir elzem ihtiyaç olan 1 tane üst düzey, 1 tane tempolu breivik tarzı toplam 2 orta saha alırım. sol kanat kerem. on numaraya yine iyi bütçe ayırırım, bu isim rafa silva olabilir. sağ kanat olarak zaniolo'yu tutarım. arkasına ise yunus akgün'ü göndermem hem sağ kanat hem sol kanatımı yedeklerim. forvet ise icardi arkasına ise pivot özelliği çok gelişmiş tarza bir oyuncu alırım imkan olursa weghorst kalibresinde bir oyuncu.

    muslera, yabancı sağ bek, dubois, sanchez, köhn, torreira, 2 yabancı orta saha, yabancı oos, zaniolo, icardi, yabancı forvet. 12 yabancım bu şekilde olur. geri kalan kısımları ise gurbetçi türk yeteneklerle doldururum, eren dinkçi, yusuf kabadayı, can uzun vs.

    alacağım yabancıları da öyle 31 yaşından fazla almam, hele hele yok cok iyi oyuncu ama 1 yıldır oynamıyor, sıkıntıları var florya suyu iyi gelir minvalinde ise koşarak uzaklaşırım. cok mobil, kemik gibi kadro kurup, sparta prag karşısında düştüğümüz aciz durumlara düşmemek için elimden gelen herşeyi yaparım.
  • 36
    önümüzdeki sezon 12 yabancı ile oynanacak. bu sebepten çok ince eleyip sık dokumamız gereken bir dönem!
    vazgeçemeyeceğimiz yabancılar;
    muslera
    davidson
    nelsson (gitme ihtimali var)
    derrick
    torreira
    ıcardi

    vazgeçebileceğimiz yabancılar;
    aurier (performansını görmeliyiz)
    ndombele
    ziyech
    zaha
    sergio
    carlos
    tete
    burada ya zaha ya tete kalabilir

    dönecek yabancılar;
    mathias ross
    cicaldau
    debois
    yusuf demir
    zaniolo
    burada ross, cicaldao, yusuf, debois tekrar kiralanır. zaniolo yu bilemiyorum.

    eğer ki zaha/tete ikilisinden birisi ve zaniolo kalırsa toplamda 8 yabancı yapıyor.
    bu durumda sağ bek, 2 adet 8 ve 10 numaralar en elzem transferler yabancı oyuncu bakımından.

    türklerde vazgeçemeyeceklerimiz;
    günay (yedek olmayı sorun etmeyecek iyi bir yerli kaleci)
    apo
    kerem a.
    barış
    kaan (ameliyat sonrası formuna dönmüş)

    vazgeçilebilecekler;
    berkan
    kerem d.

    geri dönecek kiralıklar;
    yunus
    emin
    kazımcan
    halil
    yunus ve emin transfer yapabilirler. kazımcan ve halil tekrar kiralanabilir.

    gençler;
    eyüp
    siraçhan
    efe
    hamza
    ali turap
    hepsi kamp görmeli ve fiziksel olarak güçlenmeli. eğer ki istenilen seviyede değillerse, kiralanmalı.

    türk oyuncu transferi olarak gençlerin ve emin olunamayan diğer oyuncuların (kerem d, berkan, kazımcan, vs) durumuna göre ilerlenmelidir.

    muslera konusunu tam olarak bilemiyoruz. eğer ki kalacaksa sorun yok. allah korusun giderse, yerine iyi bir kaleci bulmalıyız.

    ideal kadro
    muslera (günay)

    sağ bek transfer (ali turap, barış, kaan) stoper: davidson(nelson)apo (emin)derrick (barış)
    ön libero torreira (berkan)
    orta saha 6/8 transfer (eyüp) 8 transfer (kerem d)
    sağ açık:barış (yunus, tete, zaniolo)
    10 numara: transfer (siraçhan)
    sol açık: kerem (tete yerine kalacaksa zaha, kalmayacaksa transfer)

    forvet: icardi (2xtransfer biri yerli)

    düzeltme: şişli meydanlarında dolaşan sağolsun, midtjso’yü pendik takımına bonservisiyle vermişiz. listeden çıkartıldı.

    ilave bilgi; transfer olarak kimi alırsak alalım, güçlü, mücadeleci, hızlı ve atletik olmalı. ve kesinlikle 24 yaş altı olmalı. sadece aman aman özelliği olan oyuncularda max 27 yaşına çıkalım.
  • 37
    olur arkadaşlar. transfer şans işidir. eksik bölgene oyuncu oyuncu alınca kesin tutacak diye bir durum yok. kağıt üstünde beklendiği gibi gitmeyebilir.

    avrupa'dan elendik ve gerçeklerle yüzleşme zamanı. tr ligi şampiyonluğu tüm kötü anıları unutturur. eleştiri yapılabilir ama yangın yapmaya veya kimseye bok atmaya gerek yok.

    bu sene için konuşursak; avrupa'dan elenerek bazı yanlışlardan dönülmesi için ağır bir ders almış olduk. ama umalım ki ders alalım. hayat geriye doğru yaşanmıyor. transfer sezonu açılana kadar yeni oyuncumuz olmayacak ve eksik olan noktalarımızı olmayacak yollarla denemeye kalkmamalıyız.

    transfer sezonu her zaman bizim gibi takımlar için yoğundur, geleni ve gideniyle. artık sezonun bu noktasında oyuncu kazanma, form tutmayı bekleme, oyuncu küstürmeme gibi konularla uğraşmadan verime yönelik tercihlerde bulunmalıyız
  • 39
    ligi şampiyon tamamlayıp bankalar birliğinden de çıktığımız zaman çok yükseklerden uçmadan genelde asker futbolcular transfer etmeliyiz. takımda yıldız yabancı olarak icardi, muslera, torreira ve davinson ile devam edilip ikna edilebilirse mertens ile 1 yil daha uzatmaliyiz. zaha satilip kiraliklarin hepsi ile yollar ayrilmali. tete'ye uygun bir teklif geldiği an paketlenip yollanmali.
  • 40
    her sene, öncesinde kafa patlattığımız, ümitlendiğimiz doğru hamleler yapılır artık diye düşündüğümüz dönemlerin bir yenisi daha. benim artık ümidim yok. scout transferlerinin ne kadar doğru ve verimli olduğu görüldüğü halde posası çıkmış eski yıldızlara bütçemizin çok üstünde maaşların verildiği dönemleri görmekten çok sıkıldık. yine yeniden saçma sapan oyuncular doldurulur. yok tedavi ederiz, yok yeniden kendini bulur gibi aptalca duygusallıktan çıkmadıkça, istatistik bilimini sürdürebilir şekilde yorumlayıp uygulamadıkça üst düzey bir kulüp olamayacağız. biz üst düzey kulüp olmayı repütasyonu yüksek oyuncu getirmek zannediyoruz. sonra millet tatilden dönsün, aman suratı asılmasın, aman şu deplasmana gitmem demesin diye bekler dururuz.
  • 41
    taraftar olarak görüşüm; bir mevkii için 4 yıllık 10-15m€ bütçe ayırabiliyorsak, büyük liglerin eskisi yıldızlara 4 yıllık toplam 15m€ imza parası+maaş vererek değil, nispeten az bilinen liglerin yükselen, formda yıldızlarına 10m€ bonservis ve 1,5m€ maaş vererek harcamamız gerekiyor. icardi, mertens gibi 1-2 transfer takıma hava katar ama bu tip fazla sayıda transfer zarar veriyor.
  • 42
    ilk önce dört altyapı ve dört türkiye'de yetişmiş oyuncuyu belirleyip ardından on iki yabancı ve beş gurbetçi oyuncu ile kadroyu tamamlamak gerekiyor.

    emin bayram, metehan baltacı, yunus akgün ve erencan yardımcı altyapı oyuncularımız olur. altay bayındır, abdülkerim bardakcı, kerem aktürkoğlu ve barış alper yılmaz da türkiye'de yetişmiş oyuncularımız olur.

    x/altay
    x/x - x/metehan - abdülkerim/emin - x/x
    x/x - x/x/x
    barış/yunus/x - x/x - x/aktürkoğlu
    x/x/erencan

    fernando muslera ve hatta dries mertens ile kesinlikle sözleşme yenilenmeli. davinson sanchez, derrick köhn, lucas torreira ve mauro icardi kalacak diğer yabancı oyuncular. gurbetçilerden kaan ayhan, kerem demirbay, berkan kutlu ve eyüp aydın devam etmeli.

    muslera/altay
    x/kaan - davinson/metehan - abdülkerim/emin - köhn/x
    torreira/berkan - x/demirbay/eyüp
    barış/yunus/x - x/mertens - x/aktürkoğlu
    icardi/x/erencan

    6 yabancı ve 1 gurbetçi hakkı kalıyor. gurbetçi oyuncu havuzu daha dar olduğu için oraya yapılacak ekleme sonucunda kalan bölgeleri yabancılarla doldururuz. bu işin matematiği budur.

    kaan dün kırmızı kart görmüş olabilir ama sağ bek transferi, kaan, barış alper ve b listesinde olacak ali turap bülbül ile sağ beki idare edebileceğimizi düşünüyorum. emin artık üçüncü stoperlik konumuna geçebilmelidir. erencan da üçüncü forvet olarak dursun. bunun dışında itiraz edilecek bir nokta olduğunu da düşünmüyorum. geri kalan tüm topçular da gönderilsin.

    (bkz: 22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçı)
  • 43
    herkes reçetesini açıklamış.
    benim de reçetem şu şekilde.

    transferler:
    forvet yedeği - tercihan kafa vuran pivot santrofor

    on numara - tercihan ilkay gündoğan gibi worldclass tecrübeli bir isim

    sol açık yedeği - zaha pahalı bir yedek onu gönderip daha mantıklı bir scout transferi

    8 numara - tartışma götürmeyecek birisini transfer etmemiz gereken yer

    tete giderse onun ikamesi de alinabilir
    dubois giderse onun ikamesi alinabilir

    gidecekler:
    mertens - futbolu bırakacak
    vinicius - kiralık sözleşmesi sonu
    ziyech - yallah arabistana veya ingiltereye
    ndombele - yallah arabistana veya ingiltereye
    nelsson - 12 yabancı kuralı nedeniyle artık gitmesi gerekli. kaan,emin metehan bizi götürür
    oliveira
    zaniolo
    zaha - yallah arabistana veya ingiltereye, yedek için çok pahalısın kardeş
    yunus
    yusuf - kiralık
    akman kardeşler ve diğer altyapı ürünleri - kiralık

    22 kisilik kadro şöyle:
    forvet: icardi, yedek transfer
    on numara: ilk onbire transfer
    sol açık: kerem, yedek transfer
    sağ açık: bay, tete
    8 numara: ilk onbire transfer, demirbay, eyüp
    6 numara: torreira, kaan, berkan
    sol bek: köhn, bay, berkan
    sağ bek: dubois, kaan, bay
    defans: abdülkerim, davinson, emin, metehan, kaan
    kaleci: muslera, günay, batuhan

    not: tum transferler yabanci olsa bile kadroda 11 yabanci oluyor
  • 46
    2023-24 sezonu transfer döneminden daha iyi olmayacaktır. türkiye ve dünya gerçeklerinden ve ekonomik gerçeklerden bihaber arkadaşlar yine gaza gelecek, her mecrada her kafadan bir sürü ses çıkacak. binlerce kere yine yazılacak, çizilecek ve de konuşulacak. ama kim gelirse gelsin buraya yazıyorum; bu sezondan* daha iyisi olmayacak. hani tesadüfen denk gelir bilemem. tabiki gönlüm erden timur başkandan yana ama olmazsa da bu işin başına geçen umarım becerikli ve galatasaray sevgisi olan biri olur yine. beceriksiz ya da saçma sapan tipler gelirse bir de, mumla ararız bu sezonları. çünkü bu gözler neler neler gördü.
  • 47
    düşüşte olan oyunculardan ziyade çıkışta, genç ya da nispeten genç oyunculara yönelmek gerekiyor. bence köhn profil olarak buna güzel bi' örnek. ndombele, ziyech, kerem demirbay, oliviera gibi örneklerden uzak durulmalı. çünkü avrupa'da fiziki mücadele çok daha ön planda. siz rakibe fiziki olarak karşılık vermezseniz sonuç genelde hüsran oluyor.
  • 48
    abdurrahim albayrak ve cenk ergün ikilisi ile sözleşmesinin son senesinde olan oyunculara 10 milyonlar gömeceğimiz, düşüşte ama kendini toparlamaya niyet etmiş yıldızlar yerine düşmüş yıldızları toplayacağımız, kendini kanıtlamış ve ya kanıtlayacak oyuncuları tercih etmeyeceğimiz, menajer şişirmesi oyunculara yöneleceğimiz dönem olacak. oyuncu satma işini de beceremeyen bu ikili ile yeni sergio sözleşmeleri, yeni belhanda sözleşmeleri ile mutlu oluruz. 5 sene belhanda, 4 sene sergio ikisi de korkunç maliyetler ama bunun yerine bedava alınan tete eleştirelim, zaha transferini eleştirelim. tete'nin 2 katı maliyete sekidika ile devam ederiz, zaha'nın 2 katı maliyete 33lük kanat alırız artık.
  • 49
    geçen dönemde bonservis ödemesi konusunda sorunlarımız olduğu için, yüksek maaşlı bonservissiz oyuncu alınmaya çalışıldı günü kurtarmak adına. gönderilecek yabancı bolluğu da süreci çok geciktirdi. çoğu oyuncun kiralık ve gidecek. önümüz sezon ise elimizde cicaldau haricinde satmakta zorlanacağımız bir oyuncu da kalmıyor. bankalar birliği borcunun kapanmasından sonra, rahat rahat bonservisli potansiyelli düşük maaşlı yetenekli oyuncular konusunda odaklanılacağını tahmin ediyorum. yıldız sevdası ağzımızı yakmışken bir daha böyle hatalı bir yol izleyeceğimizi düşünmüyorum. bu kadronun kaldığını varsayarsak, 4 hakkımız kalacak. yabancı sağ bek, 8 numara, 10 numara, forvet scouting transferleri ile, 1-2 yerli oyuncu takviyesi ile bu senaryo da bile harika bir takım çıkar ortaya. en önemli kriter düşük maaş ve potansiyel. eğer 4' te 4 yapabilirsek transferde avrupa'da başarı gelir, lig şampiyonluğu ise çok yüksek bir puanla gelir.

    1-muslera (sözleşme 1 sene uzatılır)
    2-davinson sanchez
    3-nelsson
    4-köhn
    5-torreira
    6-zaha
    7-tete
    8-icardi
    9-oliveira (muhtemelen kiralık gider, satamayız)
    10-cicaldau (muhtemelen kiralık gider, satamayız)
    11-dubois (bonservisiyle gider)
    12-zaniolo (satılır)
    13-yusuf demir (muhtemelen kiralık gider, satamayız)
  • 50
    kesinlikle 28 yaş üstü kimseye gidilmemesi gerekiyor. molde-kopenhag-prag maçları bize yol göstermiş olmalı artık. fiziken kuvvetli bir takım olacaksın. nokta. ha mertens gibi bir adam bulunur o zaman al problem yok.

    bu transfer döneminin en önemli olayı eldeki iş yapmaz, içi geçmiş adamlardan kurtulmak olmalı. kiralıklar zaten gidecek ziyech başta olmak üzere. zaha ve tete’den kesinlikle çıkılmalı. bu adamlar bize uyan adamlar değil yazın da söylediğimiz gibi. inşallah akıllanmıştır sevgili yönetimimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın