• 51
    simdiden yapilabilecek olan liste. gelmesi gerekenler kisminda 28 yas ustunde kimse olmayacak.

    gitmesi gerekenler:
    tete
    dombele
    vinicius
    aurier
    zaha
    ziyech
    oliveria

    gelmesi gerekenler:
    topla cikabilen bir 8 numara (lemina, badou n'diaye tarzi) - paranin esas kismi buraya yatirilmali, en buyuk eksiklik burada
    kohn'u dengleyebilecek bir sag bek (daha ayagi saglam basip oyun da kurabilen mariano tarzi)
    oliveria giderse, defansif yonu daha guclu top yapabilen bir 6-8
    ikinci bir forvet (gerektiginde icardi ile de oynayabilecek)
    yunus geri gelecekse 1 tane fuleli ve fizikli sag acik, gelmeyecekse 2. sag acik daha yunus tarzi olmali.
    kerem'i yedekleyebilecek fuleli ve fizikli bir adet sol acik
    mathias jensen dusunulmuyorsa, bir adet daha genc stoper

    satisiyla para kazandirabilecekler:
    victor nelsson
    barış alper yılmaz

    ilk 18'e monte edilmesi gerekenler: eyüp aydın, emin bayram, gökdeniz gürpüz
  • 52
    2023-2024 sezonunda yapılan her şeyi sıfırlamamız gereken dönem. iki dönem boyunca yapılan onlarca işten 2,5 tanesi mi tutar sadece ya? davinson, köhn, 0,5 demirbay. tutanların biri de 9 milyon bonservisli ama zaten normali bu olmalı. ver parasını oynasın. türkiye'nin en büyüğüyüm diyorsan çingene pazarlığına girme, beleşe bitik topçu düşsün diye bekleme.
  • 53
    kesinlikle takıma reset atılması gereken dönem.

    muslera-davinson-torreira-yeni akıllı on numara-icardi şu köprünün etrafını köhn gibi, barış alper gibi, kerem aktürkoğlu gibi genç dinamik oyuncularla doldurarak yeni transferleri yapmamız lazım. 2 sene üst üste (inşallah) şampiyon olmuş kadroya başarıya aç, şampiyonlar liginde oynamak isteyen oyuncular bulmalıyız. nelsson ve/veya barış alper'den iyi paralar gelebilir, bu yeni düzeni kurmak için.
  • 54
    fikrimce bir şeyler karalamak istediğim başlık, malum biz fm oyuncuları biraz oyunun etkisi ile hamleler bekliyor olabiliriz.

    kalede muslera devam etmeli, mevcut formu ile alternatifsiz olmaya devam ediyor.

    sol bekte köhn ve yerli bir alternatif
    stoper hattında, apo,sanchez,emin satılmazsa nelsson, iyi paralara gidecekse nelsson'un 3. stoper rolünü emin bayram çok rahat doldurup rotasyona girebilir. 4. olarak yerli bir genç rotasyona sokulabilir.
    sağ beke net bir transfer gerekiyor, aurier'in durumu belirsiz. dubois geri döner ve bir transferle rotasyon oluşturulabilir.(kaan ayhan geri dörtlünün her hattını yedekleyebilir.)

    merkez orta sahada torreira'nın yeri garanti. kerem demirbay ile devam edilebilir. hatta kerem d. 10 numara pozisyonunda değerlendirilebilir, yahut başarabilirsek bologna'da oynayan lewis ferguson veya benzeri bir oyuncu çok işimize yarar. eyüp aydın daha fazla süreler alabilir. kaan ayhan burada da kullanılabilir. tete ve zaha'dan belli bir bonservis bedeli kazanılıp gönderilmesi lehimize olur, ikisinin yıllık yaklaşık 10 milyon euro maaşından da feragat etmiş oluruz.

    geri dönmesi halinde yunus rotasyona girer. zaniolo mertens'i ikame edebilirse hele tadından yenmez. barış veya kerem'in satışı gerçekleşme ihtimali var. hiç riske girmeden yusuf sarı ve oğuz aydın transferleri çok işimize yarayabilir. bu durumda kanatlarda ve forvet arkasında zaniolo,kerem,barış,yunus,oğuz ve yusuf rotasyonu etkili olabilir.

    hücum hattında icardi zaten as forvet, zaniolo burayı yedekler ancak 3. etkili bir hücum oyuncusu gerekmekte. bu isim şayet erencan olursa icardi'nin yanında çok daha iyi yerlere gelebilir.

    kiralık katiller ndombele,ziyech,aurier kuvvetle muhtemel ayrılıcaklar. tete'den kati suretle çıkılmalı zaha için ise yine de sezon sonunun beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. zaniolo'nunda durumuna göre mutlak suretle kalitesi tartışılmaz 2 orta saha almamız ise elzem. aynı tarife sağ bek için de geçerli. mesela fiorentinalı michael kayode olabilir. [swf]

    sonuç olarak eldeki kiralik ve yüksek maaşlı 5 oyuncuyu yollayarak kaliteli 5 oyuncu alınabilir. yusuf sarı bir nebze ama transfer sezonu açıldığı gibi oğuz aydın ilk hamlemiz olmalı.
  • 55
    transfer kim olur bilemem ama yapılması gereken şeyi artık anlamamız gerek. hem taraftar olarak hem de yönetim olarak okan buruk'un oynamak istediği oyuna uygun isimleri kadroya katmalıyız. bu sene yapılan transferlere baktığımızda bu oyuna uygun olan isimler davinson, köhn, sağlıklı bir ndombele. bu isimlerden ikisi tuttu zaten. tutmayan da uzun zamandır sağlıklı değil zaten. bunun dışında zaha da tete de bizim oyunumuza uymuyordu zaten. uymadı da. kim gelirse gelsin eksenimiz okan hocanın oyunu olmalı.
  • 56
    etrafta boşa çıkan fırsatmış gibi görünwn transferler yerine okan buruk'un oyunlari ne olacaksa onlara uyacak puzzle parçası sporculari almaliyiz. yedek bek isimleri için bence alt liglere bakilmali. eminim düşük bütçeli / yüksek performansli isimler kayniyordur hem ülkemiz hem avrupa alt liglerinde. okan hoca'nin alt ligden gelen potansiyelleri yükseltebildiğini gördük artik.
    umarim bir defa daha çuvallamayiz saçma sapan hamlelerle. hayirlisi olsun simdiden.
  • 58
    fernando muslera ile devam edilmeli kalede. yedeğine de türkiye'de yetişmiş bir kaleci alınmalı. zaten çok oynamayacak bir oyuncu için yabancı veya gurbetçi oyuncu kontenjanını doldurmaya gerek yok.

    sağ bekte kaan ayhan'ı alternatif yapacak sacha boey, derrick köhn tarzı bir transfer olmalı. barış alper yılmaz ile de rotasyon döner.

    sol bekte köhn var. rotasyon için gurbetçi bir oyuncu bulunmalı. berkan kutlu ve abdülkerim bardakcı da lazım olursa oynar.

    stoperler davinson sanchez, abdülkerim bardakcı, emin bayram ve metehan baltacı olmalı. gerektiğinde kaan da rotasyona girer.

    orta sahada lucas torreira, berkan, kerem demirbay ve eyüp aydın'ın yanına yine boey, köhn tarzı bir oyuncu alınmalı. kaan da gerekirse rotasyona girer.

    sağ kanat barış ve yunus akgün'ün olmalı. erencan yardımcı da alınmalı ve gerekirse kanatta rotasyona girmelidir.

    sol kanat kerem aktürkoğlu ve boey, köhn tarzı bir oyuncu ile kurulmalı. erencan yine burda da rotasyona girebilir.

    on numarada dries mertens devam etmeli ama önüne yine davinson, torreira tarzında yıldız bir oyuncu alınmalı.

    mauro icardi'nin arkasına boey, köhn tarzı bir topçu ve erencan alınmalı.

    muslera/homegrown
    davinson/metehan
    abdülkerim/emin
    yabancı/kaan
    köhn/gurbetçi
    torreira/berkan
    yabancı/demirbay/eyüp
    barış/yunus
    aktürkoğlu/yabancı
    yabancı/mertens
    ıcardi/yabancı/erencan

    4 altyapı, 4 türkiye'de yetişmiş, 5 gurbetçi ve 11 yabancılı tertemiz kadro. bir yabancı hakkı kalıyor. oraya da transferin son günlerinde yıldız bir topçu alınıp riske girilebilir. tutarsa mauro icardi gibi süper olur. tutmazsa hakim ziyech gibi zaten kadromuzu alternatifleri ile birlikte kurmuştuk deriz ve başımız ağrımaz.
  • 59
    takımdan ayrılacaklar:
    vinicius
    ndombele
    aurier
    ziyech
    sergio 3-5 milyon euro
    yunus 9 milyon euro
    nelsson 15-20 milyon euro
    zaha 10-12 milyon euro
    tete 8-10 milyon euro
    zaniolo 22.5 milyon euro

    erden timur'un başarılı satış stratejileriyle yaz transfer döneminde 55-70 milyon euro arasında bir gelir elde edebiliriz. bunun yarısı bankalar birliği anlaşmasına gidecek. boey satışından harcama limiti olarak zaten 15 milyon euromuz var. dolayısıyla önümüzdeki yaz transfer döneminde 40-50 milyon euro civarında bir harcama limitimiz olacak.

    erden timur'u çok fazla eleştirmeden önce onun da bir insan olduğunu ve hata yapabileceğini unutmamalıyız. henüz ikinci yılında olmasına rağmen çok iyi transferler ve inanılmaz satışlar yaptı. elbette geçen yaz yaptığı transferlerin işe yaramadığını görüyordur. hatalarından ders çıkaracaktır. yine de bu transferleri hocanın onayı olmadan yaptığını düşünmüyorum. sonuçta ikisi de bu sezon derslerini aldılar.

    gelecek sezon 4 as kadro, 9 da rotasyon için transfere ihtiyacımız var:
    1x kaleci
    2x sağ bek
    2x stoper
    1x sol bek
    2x orta saha
    1x ofansif orta saha
    1x sol kanat
    1x sağ kanat
    2x forvet

    kl: muslera, transfer
    sğb: transfer, transfer
    stp: davinson, transfer, abdülkerim, transfer
    slb: köhn, transfer
    os: torreira, transfer, demirbay, transfer, berkan, kaan
    oos: transfer, mertens
    slk: kerem, transfer
    sğk: barış, transfer
    snt: icardi, transfer, transfer

    ilk 11:
    —————-—-muslera——————
    transfer-davinson-transfer-köhn
    ——-——torreira-transfer————-
    barış——-—-transfer——-kerem
    ———————icardi———————

    yedek kadro:
    ———————-transfer——————-
    transfer—-transfer-abdülkerim-transfer
    —-———demirbay-transfer————-
    transfer—— mertens———-transfer
    ————-———transfer———————

    rotasyon:
    alt yapı kaleci, kazımcan, emin, kaan, berkan, 1 hücum oyuncusu transferi.

    28 kişilik kadro.
  • 61
    2023-2024 kış transfer dönemine bütün yarıyıl transfer diye ağlayarak girdik. üzerine uygun bir tarihte boey'den gelir elde ettin. buna rağmen bomboş bir transfer sezonu geçirdik. abi siz 5 ay ne yaptınız? ne çalışması yaptınız? fatih demireli olmasa derrick köhn de gelmeyecekti. bu tamamen bir kırılma anı. kusura bakmayın yaz transfer dönemi daha kötü olacak. tottenham'da postacıoğlu kimi gözden çıkardıysa onlar gelir nasıl bir ilişki dönüyorsa artık. onlar da 7 eylül'de falan gelirler. öyle bir tarihte alınıyor ki bu oyuncular, tottenham'dan adam geldi diye seviniyor taraftar, bir hafta sonra adamın çöp olduğu ortaya çıkıyor. 1 hafta önce yapsan 7 eylül'de bir transfer daha yapman gerekecek hocan isteyecek. kumpas gibi transfer yapılıyor.
  • 62
    önce mevki ayırt etmeden 12 yabancı oyuncumuzu belirlememiz gerekiyor. benim kendi değerlendirmelerime göre;

    1)fernando muslera
    2) leo dubois
    3) davinson sanchez
    4) derrick köhn
    5) lucas torreira
    6) kerem demirbay
    7)mauro ıcardi.

    aurier, ndombele, vinicius ve ziyech gidecekleri kesin oyuncular. nelsson’u satıp artık emin bayram’ı rotasyonun parçası yapmamız gerekiyor. hatta pek çok maça 11 çıkması gerekiyor. tete, zaha ve zaniolo’dan çıkmamız gerekiyor. mertens bırakacak. sergio’dan da çıkmamız gerekecek. kalacak 5 yabancı hakkımızı sağ bek, merkez orta saha, 10 numara, sağ kanat ve forvete harcamamız lazım. sol kanat rotasyonu barış alper ve kerem ile tamamdır. sağ kanat alternatifi yunus ve önüne bet bir çalışkan yabancı sağ kanat almamız lazım.
  • 63
    oyuncu bireysel kalite ve finansal kriterlerini karşılayanlar arasında, geçmiş tecrübelerden ders alarak geldiği lig/köken filtresinin uygulanması gereken dönem.

    ülke veya kökeni küçük görme amaçlı değil, galatasaray’a ve türkiye’ye uygunluk olarak tanımlanmıştır.

    içinde istisnalar olsa bile galatasaray’a uymayanlar:

    -mısırdan fas’a bütün kuzey afrika kökenliler
    -bosna-hersek, novipazar
    -portekiz
    -ispanya
    -nijerya
    -gana
    -pl sakatlık geçmişli yaşlılar
    -norveç

    galatasaray’a uyanlar:

    -uruguay
    -arnavutluk, kosova, makedonya dahil bütün arnavut coğrafyası.
    -hırvatistan ve karadağ
    -fransa ikinci lig veya birinci lig alt-orta takımlar
    -italya
    -fildişi sahilleri, senegal, capeverde,
    -arjantin.
    -pl homesick/kültürel adaptasyon problemli latin balkan yabancılar.
    -almanya
    -isveç
    -danimarka

    brezilya, hollanda, amerika/kanada, japonya çıkışlı ve almancılarda iyisi de oluyor, kötüsü de. orada dikkatli olup iyi incelemek lazım.
  • 64
    yine hicbir derde merhem olmayacak transfer donemidir.

    elit kulupler neden elit? cunku bir sonraki sezon, hatta 3 sonraki sezon planlamalarini bile simdiden yapiyorlar. anlasacaklari, alacaklarz satacaklari oyuncular vs hep belli. sadece medyaya yansimiyor. peki bizde boyle bir calisma var mi? hic zannetmiyorum.

    bizimkiler ancak; bugun ayin kaci? hmm 1 haziran. tamam transfer donemi basladi hadi bakalim kollari sivayalim diye yola cikiyorlar.

    sonra biriyle anlasma asamasina geliyorlar, dursun bi bakalim belki daha ucuzunu buluruz diye bekliyorlar. transferin son gununde de 2-3 oyuncuyu baglayip isi kapatıyorlar.

    bu transfer donemi de farkli olmayacaktir. ben artik cidden yildim. o sebeple son 2 transfer donemini dogru durust takip etmedim. renktaslara da tavsiyem bu yonde. en azindan kadro olusup donem kapandiginda haa takim bu, beklentiler bu, hadi hayirlisi diyip ona gore yola cikiyorsunuz. avrupa'dan elenince de uzuluyorsunuz ama dunyanin sonu olmuyor.
  • 66
    sadece ve sadece güney amerika ve fransa paazarına baksak ve sadece ve sadece belirli bir yaşın altında trasnfer yapsak bile en az 5 transferden 3'ü rahatlıkla tutacakken biz hep premier lig fantazisine gidiyoruz. sonra dönüp bakıyoruz ingiltere'den bize gelenler ne yapıyor, hiçbir şey yapmıyorlar. o yüzden hedef doğrudan ama doğrudan fransa ligi hedefimiz olmalı, oradan da alman, danimarka ve güney amerika pazarlarına bakabiliriz. holldanda, ispanya filan hikaye ve gereksiz. premier lige sadece oyuncu satalım mümkünse almayalım. manchester, chealsea gençlerinden olmadığı sürece (ki iyisi gelmiyor bize zaten). belki şamoiyon yapmaz ama şampiyonluk getirisi kadar da zarar ettirmez bu tip oyuncular. ve fakat biz galatasaray olduğumuz için gözümüz hep yıldızlarda olacak, ve yine seçim olduğu için transfer çalışmaları yaza kalacak, ardından avrupa şampiyonası sonrasına bırakılacak ve en son limit falan filan derken trasnferin son günü fırsat transferi kovalayacağız. kısaca önümüzdeki sezon da takım olma adına bir şey beklemeyelim. galatasaray rezalet seviyede bir sezon geçirmeden kadro revizyonu yapmıyor, yapamıyor. oluşturulan bir kadro maksimum iki sezon başarı yakaladıktan sonra saçma trasnferler ile dağıtılmaya başlayıp azar azar bir kaç sene içinde eritilir, rezalet bir sezon geçirilir, yönetim değişir ve tekrardan başarılı bir kadro kurulu. maalesef son yıllardaki döngümüz bu. mevcut yönetimde başarının ardından kadroyu yavaş yavaş eritmekte, ancak 2024-2025 yazında doğru adım atmazsa iki sezon içinde de benzer bir döngüyü tekrar yaşatacaktır.
  • 70
    çok hareketli geçireceğimiz dönemdir. 9 tane yabancıdan çıkma durumumuz söz konusu.

    ndombele (sözleşmesi bitiyor)
    ziyech (sözleşmesi bitiyor)
    tete (inşallah satabiliriz)
    mertens (sözleşmesi bitiyor)
    vinicius (sözleşmesi bitiyor)
    aurier (sözleşmesi bitiyor)
    zaha (daha fazla zarar etmeden çıkmak gerek)
    sergio (kendisinin sözleşmesini fesih bile edebiliriz)
    muslera (üzülerek. keşke 1 sene daha anlaşabilsek)

    bunların dışında satılıp para kazandırma ihtimali olanlar da var.

    kerem aktürkoğlu
    nelsson
    barış alper yılmaz
    zaniolo

    yani sevgili sözlük önümüzdeki transfer sezonu çok hareketli ve yoğun geçecek. kendinizi hazırlayın.

    kiralıktan geri dönenler ve kesinlikle takımda kalır dediğim isimler ise şunlar;

    günay güvenç
    batuhan şen
    derrick köhn
    kazımcan karataş (gönderilmeli)
    ali turap bülbül
    mathias ross (kiralanabilir)
    metehan baltacı (kiralanabilir)
    abdülkerm bardakçı
    nelsson (satılabilir)
    davinson sanchez
    kaan ayhan
    emin bayram
    leo dubois
    berkan kutlu
    taylan antalyalı (kiralanabilir)
    yusuf demir (kiralanabilir)
    cicaldau (kiralanabilir)
    morutan (kiralanabilir)
    torreira
    kerem demirbay
    eyüp aydın
    yunus akgün
    zaniolo (satılabilir)
    kerem aktürkoğlu (satılabilir)
    barış alper yılmaz (satılabilir)
    eren dinkçi
    halil dervişoğlu (kiralanabilir)
    mauro icardi

    bu kadrodan anlaşılan ise en az 7-8 transfere ihtiyaç olduğudur.

    muslera gidecekse 1 tane as kaleci.
    sol bek yedeği 1 tane
    sağ bek as 1 tane
    orta saha en az 1 tane (bence 2 tane)
    on numara en az 1 tane
    sol kanat (zaha ve kerem birlikte giderse 2 tane)
    yedek santrafor 1 tane
  • 71
    ayrılması muhtemeler yabancılar ;

    1- aurier - sozlesme sonu
    2- nelsson - 12 mil euro civarı bonservis
    3- ndombele - sozlesme sonu
    4- s. oliveira - bedelsiz
    5- mertens - sozlesme sonu
    6- ziyech - sozlesme sonu
    7- tete - 5 mil euro civarı bonservis
    8- zaha -5 mil euro civarı bonservis
    9- carlos vinicius - sozlesme sonu
    10- zaniolo - 15 mil euro civarı bonservis
    11-morutan - 3 mil euro civarı bonservis

    total: 40 mil euro

    kalacak yabancılar ;

    1- muslera
    2- dubois
    3- d.sanches
    4- kohn
    5- toreira
    6- ıcardi

    6 tane ilk 11 seviyesinde yabancı futbolcu transfer etmeliyiz. sağ bek,8 numara,10 numara,sağ kanat,sol kanat,yedek forvet.
  • 72
    bugün itibariyle iç transferde 5 oyuncumuzla sözleşme yeniledik. gelecek yıl zaniolo -nelsson-davinson-barış-sergio-tete ‘nin gideceği söyleniyor(twitter ve basın) bu oyunculardan minimum 70 milyon euro bonservis kazanmamız süpriz olmaz.

    doğru transferlerle çok iyi bir takım kurabiliriz. özellikle rafa silva, barreiro ve hermoso gibi sözleşmesi bitecek 3 oyuncu var. bize çok büyük güç katar.
  • 73
    umuyorum ki sözleşmesi biten futbolcularla uğraşmayacağımız bir dönem olsun. bonservisine para vermediğin adam bi kere en büyük sözleşmeyi kapmak için aylarca peşinden koşturuyor. böyle olunca da takıma uyumu, aldığı yüksek maaş, yemediği idmanlar başa dert oluyor. ndombele son günlerde kiralık
    zaha bonservis yok
    ziyech bonservis yok sezon başladıktan sonra katıldı kiralık
    vinicous bonservis yok
    tete bonservis yok
    serge aurier bonservissiz gibi
    mata bonservis yok
    mertens bonservis yok.
    bonservis yok, kallavi maaş, imza parası, son vurgun, düşük form her şey var.

    bi mertens tutmuş başa bela olmamış.
    bunun yanında oyalanıp peşinde koşturup gelmeyenler var. vakit kaybı. alexis sanchez var mesela. bu işin piri florian grillitsch var örneğin. adam bi kere bonservisli transfer yapmamış.

    adam gibi yüksek bonservis, düşük ve ya ortalama maaşlı, ölmemiş, hala katkı alabileceğin, ya da büyük potansiyelli gençler alalım. yeter artık akıllanalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın