• 129
    fenerbahce'nin fiksturunun bizi baglamadigi mac.

    7 nisan'da oynanmalidir. 7 nisan'a ilk tarih atildiginda da belliydi uefa turnuvalarinin programi.

    o zaman mudahale etseydiniz boyle bir karin agriniz varsa.

    tabii galatasaray ilerleyip, kendileri elenseydi boyle bir dertleri olmayacakti, onun icin boyle bir mudahale yapilmadi.

    baktilar gs elendi, kendileri devam ediyor, tekrar konu ertelemeye geldi.

    ister ligden cekilsinler, ister u-19'la ciksinlar. ister cikmasinlar.

    bunlarin hezeyanlarindan gina geldi.

    tam kadro cikip onumuze bakmamiz gereken mac.
  • 131
    tek bir soru soracağım: aynı durumda biz olsak erteletirler miydi? bir de bunun üzerine mağduriyet çıkartırlar mıydı? cevabı herkes biliyor. adil bir hakem yönetimiyle puan farkı en az 9 olması gerekirken (fenerbahçe ve sivas maçlarımız ile fener'in kasımpaşa maçı bile yeter) 2 puan fark var bir de utanmadan yavuz hırsız misali, baskın çıkmaya çalışıyorlar. biz de hala centilmenlik peşindeyiz. olabildiğince sert olmak gerekiyor bunlara karşı, centilmenlik isteyen de curling izlesin.
  • 135
    biz nasıl basketbolda yıllar önce ünal aysal'ın sözü ile final maçına çıkmadık ve kupayı fenerbahçe aldı ve kimse bizim finale çıkmadığımızı konuşmuyor. şimdi de kendileri u19 ile çıkabilirler. ancak, onlarda o yürek yok. neticede, biz tam kadro çıkalım, onlar da as kadro ile gelecekler ve maça çıkacaklar. u19 ile çıkarlarsa da atalım farkımızı geçelim. yıllar geçtikçe sadece skor konuşulur kadrolar değil. yoksa 1950'lerde fenerbahçe beşiktaş şikesi de konuşulurdu şimdilerde...
  • 136
    adil bir lig oynanıyor olsa, ya da karşı taraf sporun centilmenliğinden anlayan, öyle yaklaşan bir camia olsalar, burası türkiye olduğu için belki erteleme düşünülebilirdi. fikstür sıkışıklığı normalde erteleme için bir bahane olamaz. biz çıktık, 3 gün arayla çatır çatır oynadık. geçmişte de avrupa maçımız öncesi ertelenmeyen maçlarımız oldu. keza premier lig takımları da aynı şekilde oynuyorlar.

    buna ek olarak, karşı takım bu sene o kadar arsızlaştı ki yaptıklarını saymaya enerjim ve zamanım yok. bunun üzerine yönetimin hiç birşey yapmadan maçın ertelenmesini kabul etmesini, taraftarlara hakaret sayarım. dediğim gibi karşımızda bizi düşman olarak gören bir güruh varken, ben niye onların işine gelecek bir ertelemeye onay vereyim. karakter ve duruş bunun karşısında olmayı gerektirir. umarım yönetim taraftarın yüzünü eğmez.
  • 139
    19 mart 2024 itibariyle oynanmasi cok zor gorunen mac. fener ligden cekilmez ama cezalar sonrasi buyuk ihtimal bu maci protesto eder diye dusunuyorum. ligden cekilemeyeceklerini biliyorlar ama cok da buyuk laflar ettiler, tarafatarin gazini almak icin bir sey yapmalari gerekecek. yapilacak en kisa yol protesto bu maca cikmamak. oyle u19 falan da olmaz, komple cikmazlar.
  • 141
    hepsi biliyor ki kupayı galatasaray'a kaybettikleri takdirde lig de %99 ihtimal ellerinden gidecek, psikolojik olarak iyice çökecekler. oldu da kupayı biz kaybettik 2 puan önde olan biziz daha sami yen'e gelecekler. bizim tarafta yoğun bir çöküş olmayacağı apaçık ortada. e tabi bunların hepsini üst üste koyduğunda maçı ellerinden geldiği kadar geciktirmek istiyorlar. yoksa köyferans ligiymis fikstürmüş falan hikaye.
  • 142
    ertelenirse dursun başkana yazıklar olsun. ertelenmemeli. sen istediğin kadar hakemlerle kazan hakemleri tehdit et süper lig oyuncağın olsun. galatasaray'da sana iştirak edecek öyle mi. vallahi galatasaray dinamiklerine çok ters olur aşırı ilkel bir tavır olur. biz galatasaray'ı diğer türk takımlarından farklı diye gönül veriyoruz. böyle olmamalı. ertelenmemeli.
  • 143
    normal şartlarda ertelenmemesi gereken, zaten oynanması gecikmiş olan kupa finalidir.

    olimpiyakos maçını bahane gösteriyor fb. ee ama rövanş maçları sonrası da hemen bjk ile de maçları olacak. onu da mı erteleyecekler? milli arada dinlenecekler zaten. ads ile kendi sahalarında lig maçından sonra bu maçı oynayıp sonra bir saatlik uçuş uzaklığındaki deplasmana olimpiyakosla oynamaya gidecekler. yeterince dinlenebilecekler.

    ne yoracak bunları? bizim maçta çıkarmayı planladıkları olaylar mı?

    ha ama ortam bu kadar gerilmişken çıkacak olaylardan bizi zararlı çıkartırlar demedi demeyin. son düzlükte bizi eksik bırakıp şampiyon olmak isterler. ki bizim kadro derinliğimiz çok yok.

    açıkçası ikilemdeyim bu konuda. sonra oynamak için fikstür de sıkışık. zaten kupa maçı için lig maçlarını ötelediler bir kere. bu maç oynanmazsa o haftasonu boş mu kalacak? yoksa milli ara sonrası ilk maçları o hafta sonuna mı koyacaklar? ya da öteledikleri hafta maçlarını geri mi çekecekler? neye karar vereceklerse hemen vermeliler ki kulüpler de kendilerini hazırlasın. tek fb'nin lig maçını ertelerler. yoksa mevcut durumda fb maç oynamasın diye tüm maçlar ötelenmiş olacak. saçma olacak. fb madem olimpiyakos maçı için dinlenmek istiyor o zaman dinlensin ama sonraki haftalardaki sıkışacak fikstürüne katlansın.
  • 144
    işlerine gelince ''malum camia, malum takım'' diye bahsederlerken totoları sıkışınca ''rakibimiz kabul eder uygun görürse'' diyen malum!!! takım ile oynayacağımız karşılaşma. hiç bir iyiliği ve nezaketi haketmiyorlar, buna rağmen jest yapıp istedikleri tarihte oynayıp öyle yenmek normalde bize yakışırken, pisliğin boyutunu arşa çıkardıkları için içimizden bunu söylemek bile gelmiyor.
  • 147
    haluk yürekli'nin söylediğine göre tff bugün saat 13.00'da yapacağı toplantıyla süper kupa'nın ertelenmesini oylayacakmış.

    ben size olanları söyleyeyim;
    normalde dün açıklanması gereken pfdk sevklerinin açıklanmama nedeni bu toplantıyı beklemekti. çünkü bu toplantı sonucunda erteleme çıkacak ve fener'in istediği olacak.
    birkaç gün sonra da pfdk sevkleri açıklanacak ve oosterwolde, osayi gibi oyunculara da sevk yapıldığı açıklanacak. aynı zamanda trabzonspor da doğal olarak saha olayları yüzünden sevk edilecek.
    eğer tff, süper kupayı erteleme düşüncesinde olmasaydı yukarıda ismini saydığım oyuncuların sevklerini hayatta yapmazdı. yani fener'e sus payı olarak bu maçın ertelenmesini verecekler. trabzonspor'a da yukarıda ismini saydıklarım ve beraberindeki kişilerin sevkleri sus payı olarak kullanılacak.
    peki ya galatasaray?
    maalesef ki en zararlı takım çıkacak. nedeni de tamamen pasif yönetimdir. zaten başkanın dünkü açıklamaları buna en büyük örnektir. süper kupayı resmen riske atıyor; hatta elinin tersiyle itiyor.
    bak mesela,
    7 mart 2024 royale union saint gilloise fenerbahçe maçını kazanan fenerbahçe, 3 gün sonra ligin son sıralarındaki takımlarından biri olan pendikspor'a karşı* zar zor hakem yardımıyla kazanıyor. rakibe verilen 2 kırmızı kart+kazandıkları penaltı olmasa puan kaybedeceklerdi. 4 gün sonra usg maçını* kaybettiler. usg maçından tam 3 gün sonra da trabzonspor maçını* zar zor hakem yardımıyla kazandılar. eğer djiku'ya kırmızı kart verilseydi, ts kazanabilirdi. onu da geç, fb'nin 3. golünden önceki faul verilseydi, fb yine puan kaybedecekti.

    düşünün işte,
    10 günde 4 maç yapan fb, neredeyse hepsinde takılacaktı ama hakemler izin vermedi. eğer karşılarına birazcık dişli bir takım gelseydi elek olurlardı.
    işte o dişli takım bizdik. süper kupa maçından önce de, sonra da bir sürü maça çıkıp yorgun düşecek olan rakibimizi elek etme fırsatını elimizin tersiyle itiyoruz. diğer bir deyişle, pasif ve korkak yönetimimiz olduğu için ekmeğimiz elimizden alınıyor.
  • 148
    ligden çekileceği söylenen takımın ''sıkışık takvim'' sebebiyle tarihini erteletmeye çalıştığı maç.

    ülke parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçecek kadar değişti, fenerbahçe'nin ''ligden çekiliyoruz'' muhabbeti değişmedi. bunun bir de ufak kardeşi var ''havuzdan çekiliriz'' diye; ama ihaleyi rica minnet verebildiğimiz için o topa pek girmiyorlar sanırım artık.
  • 149
    ortamı öyle geriyorlar ki bu gidişte güney doğu hattındaki sınır içi sınır dışı tüm güvenlik güçlerini bu maça getirmek zorunda kalacaklar. malum takımın başkanı kendi şirketlerindeki yönetim başarısızlığını fenerbahçe kulübünde de devam ettirince (hakkını yemeyelim bu konuda istikrarlı) her türlü yola baş vuruyor. işin garibi de devletin ilgili kurumları, spor camiası ve diğer takımlar da buna çanak tutuyor. kendi lehlerine hatalar yapılan maçlarda bile mağduru oynayıp, galatasaray maçlarını da bizden daha iyi takip ediyorlar. hatta o kadar iyi ki zumlarla, montajlarla icardi'nin şortunun dikişlerine kadar (ben dikiş diyorum siz gerisini anlayın).

    son yaşanan olaylarda fenerbahçe yerine biz olsaydık, tahrikten bütün futbolcularımız pfdk'ye sevkedilmiş, sahaya inen taraftarlarda çanakkale zaferinde arıburnundan düşmanın üzerine çöken melekler gibi kahraman ilan edilmişlerdi. basın birlik olmuş bizi tek suçlu ilan etmiş olacaktı. trabzonspor bile bundan daha savunmacı olacak, fenerbahçe de kendilerine destek çıkan neferler olacaktı (burada da malum yıl şampiyonluktan kaynaklanan düşmanlıkları da biterdi belki).

    ben 45 yaşına girmek üzere olan bir sporsever olarak futbolun kirlendiği, kaoslaştığı, herkesin ağzının ishal olduğu ve bir takımın (anlı şanlı galatararayım) bu derece ötekileştirildiği ali koç başkanlık dönemi gibi bir devir hatırlamıyorum. kendi değerlerine bile sahip çıkamayan şirketine ait manevi bir değeri olan kendisi gibi koskoca bir balonu (zeplin) bile zapdedemeyen bu şahıs futbolun altına resmen dinamit döşemiş durumda.

    türk futbolu bu paralı zengin çocuğunun pahalı bir oyuncağı oldu ve herkes kendisini pışpışlamakla meşgul. şükür ki galatasaraylıyız, şükür ki ali koç bizim başkanımız olsaydı biz gerçekleri çoktan görmüş ve ikinci sezonunda kendisini hemen aşağı indirmiş olurduk. ne diyelim koyun misali uyutsun dursun taraftarını. daha göreceği çoooook galatasaray şampiyonluğu var.
  • 150
    süper kupa maçı ile ilgili dursun özbek oldukça naif, okan buruk ise oldukça centilmen açıklamalar yaptı. tff ne karar alırsa ona uyarız noktasına getirdiler konuyu. tabii ki erteleyecekler. ayrıca son olaylardan dolayı ceza alacak olan fenerli oyuncular varsa da, süper kupa maçına kadar cezaları bitmiş olacak.

    galatasaray yangın yapsa dahi, bu pasif yönetimle bu maç ertelenirdi zaten. mülayim takıldığımız noktada haydi haydi ertelenir. belki de bizimkiler bunu bildiği için centilmeniz ayağına yatıyorlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın