• 201
    https://twitter.com/.../1779446993938457039

    --- alıntı ---

    her şey önceden hazırlanmış...

    gökhan dinç: "ali koç, riyad'ta zaten u19 takımıyla çıkacakmış!

    fb u19 takımı, riyad'a gitmek üzere havaalanındayken; eski dost meclisinden birileri 'u19'un ne işi var burada?' diye soruyor, gelen cevap; 'galatasaray ile oynayacağız' oluyor..."

    --- alıntı ---

    hepimiz kandırıldık beyler hepimiz. atatürk ve milliyetçilik hassasiyetini kullanıp hepimizi kandırdılar.
  • 74
    --- alıntı ---

    galatasaray ile fenerbahçe arasındaki süper kupa mücadelesi ortak mutabakat ile iptal edildi. (dha)

    --- alıntı ---

    neye göre iptal ediliyor? yönetimler kime sordu bu kararı alırken? kupa var işin ucunda. fenerbahçe korkuyor diye biz neden iptale tamam diyoruz? bana kalırsa fenerbahçe iptalini istedi bizimkilere sormadılar bile.

    edit: iptal yok. koyup kupamızı alacağız.
  • 78
    iptal falan olmayan final. okuduğunu anlamaktan aciz türk medyası ve sosyal medya sayfaları son dakika geçiyor. haberin kaynağı fenerbahçe'nin yaptığı açıklama.

    --- alıntı ---
    29 aralık 2023 tarihinde galatasaray sportif a.ş.-fenerbahçe futbol a.ş. arasında oynanması planlanan süper kupa mücadelesi, katılımcı takımlar ve türkiye futbol federasyonu (tff) arasında verilen ortak mutabakat neticesinde iptal edilmiştir.

    iptal kararının, tff ve kulüpler nezdinde kamuoyuna açıklanmasını takiben, yaşanan süreçlerle ilgili manipülasyon içeren birçok bilgi servis edilerek, başkanımız ali y. koç hakkında asılsız iftira ve ithamlarda bulunulmuştur.

    gerek yapılan yayınlar, gerekse görsel medyada yazılan haber ve yorumlarla birlikte sosyal medyada yapılan paylaşımlar da göz önünde bulundurulduğunda, konunun odağının süper kupa finali olmadığı net bir şekilde görülmektedir.

    tff ve katılımcı diğer kulüp tamamen göz ardı edilerek, tüm olayların sorumluluğunun başkanımız ali y. koç özeline atfedilmeye çalışılması üzerine, devletimizin ilgili kurumlarına yaşanan tüm süreçlerin detaylıca araştırılması yönünde taleplerimiz olmuştur.

    bu talepler kapsamında; 3 ocak 2024 tarihinde ve 14 şubat 2024 tarihinde olmak üzere 2 kez dezenformasyonla mücadele merkezi’ne,
    5 ocak 2024 tarihinde tff’ye,
    14 şubat 2024 tarihinde t.c. adalet bakanlığı’na ve yine aynı tarihte cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi’ne (cimer) başvuruda bulunulmuştur.

    başvurularımıza yönelik bugüne kadar tarafımıza sadece aşağıda görüleceği şekilde cimer tarafından yanıt gelmiştir.

    "t.c. cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi (cimer)’ne yapmış olduğunuz 2400617193 sayılı başvurunuz 16.02.2024 tarihinde cevaplanmıştır*

    cevap metni: her türlü futbol faaliyetini milli ve milletler arası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak, geliştirmek ve türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk türkiye futbol federasyonu'nun kurulması, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usuller 5894 sayılı türkiye futbol federasyonu kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun'da düzenlenmiştir. gerek 5894 sayılı kanun ve gerekse fıfa ve uefa kurallarına göre türkiye futbol federasyonu özerk olup, gençlik ve spor bakanlığı’nın federasyon kararları ve işlemleri üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisi bulunmamaktadır. bu sebeple tff ile ilgili başvurulara gençlik ve spor bakanlığınca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmadığından söz konusu başvurunuzu doğrudan türkiye futbol federasyonu’na yapmanız gerekmektedir.
    bilgilerinize sunulur."

    hem kulübümüzü hem de başkanımız ali y. koç’u hedef alan algı çalışmalarının sonucunda, kamuoyunda oluşan bilgi kirliğinin sona erdirilmesi konusundaki kararlı duruşumuz devam edecektir.

    ilgili başvurularımızın ısrarla takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
    --- alıntı ---

    açıklamada özetle arabistan'da düzenlenen finalin ortak kararla iptal edildiğinden ve ali koç'un iftiraya uğradığından bahsetmişler.

    organizasyon tamamen iptal edildi veya oynanmayacak diye bir şey yok yani.
  • 67
    açık konuşmak gerekirse kimsenin oynamak istemediği maç.

    cumhuriyetin 100. yılında arabistan'da oynanıyor oluşuyla cumhuriyet kazanımlarına ve inkılaplarına açıkça bir meydan okuma var, fakat bunlara alıştık maalesef. kulüplerden biri çıkar stadının adını atatürk'e çevirir, diğeri tevfik fikret'in sınıfında kurulmayla övünür ve kendisine kazandığı lig şampiyonluğuyla ilintili "cumhuriyetin 100'ü" der, fakat iş aksiyon almaya geldiğinde hükümet korkusundan herkes sus pus olur, utanıyorum.

    lokasyon bizi ilgilendiren mesela ama işin yabancı oyuncular için farklı bir kısmı da var. bu adamları tatil yapabilecekleri tek haftada kalkıp arabistan'a öyle istekli bir biçimde götüremezsin, hele sadece adı süper olan, çok da fazla bir prestiji bulunmayan bir kupa için hiç götüremezsin. yani açıkçası ne izleyesim var ne de üzerine kafa yorasım, kazanmışız kaybetmişiz çok da umurumda değil, hiç yaşanmamış bir maç gibi unutup gitmek istiyorum bu maçı.
  • 199
    gene tipik fenerbahçe camiasının yalanları ile dolan kupa.
    ya bu kupa temmuz ayında ertelenince açıklamada iki takımın ardı ardına maçlar olması yazılmış ki doğru iki takım da aynı anda açtı sezonu.
    sonra baktım ekşi sözlük gibi yerde bile sadece iki sayfa var. kimseden de bir tepki falan yok.
    ama bu herifler öyle konuşuyor ki sanki ertelenmesi bizim içinmiş, biz istemişiz, bunlar tepki göstermiş gibi. harbiden ülkede çok ciddi bir doğruyu söyleyememe olayı var.
  • 108
    bir daha ertelenmesi mümkün olmayan final. eğer 1 ay içinde yapılmazsa daha da yapılamaz çünkü takvim aşırı sıkışık. araplara yaranmak için konuyu nerelere getirdiler ya. öte yandan tff her iki takımı da şampiyon ilan etmek isterse de şaşmamak lazım. camia olarak bir daha hiçbir şekilde ertelenmeyeceğini dile getirirsek hiçbir şey yapamazlar.
  • 5
    tff’nin ali koç’tan henüz izin alamadığı için tarihi hâlâ net olmayan maç. adamlar daha idmanlara başlamamışken takımımızın ne kadar hazır olduğunu dün gördük. u21 takımının ikinci yarıdaki oyununu baz alan yoktur herhalde. ön elemeler oynanırken, lig de başlamamışken 6 ağustos tarihini belirlemek bu kadar zor olmamalı.

    o güne kadar hiç transfer yapmadığımız takdirde maçı domine edecek 11;

    muslera
    boey nelsson abdülkerim kazımcan
    yunus torreira berkan kerem
    zaniolo mertens(barış)
  • 50
    satmadığımız bir onurumuz kalmıştı, o da olacak gibi sonunda. cumhuriyetimizin 100. yılında arabistanda ne işimiz var abi? ya hangi sebep bunu doğru kılabiliyor. sadece para mı? işin garip tarafı bazı taraftarlar kulüplerin tüm masraflarını karşılaması ve takımlara verilecek olan "hoş geldiniz" primi karşılığında okeyler. abi siz iyi misiniz ya? yapın güzel ankaramızda. maçtan önce takımlar ve yönetimler anıtkabir'e ziyaret yapıp, akşamında maça çıksınlar mis gibi.

    tff ile biz taraftarların arasında geçen muhabbet bu skeçte ki soru gibi.

    https://www.youtube.com/shorts/2rc-6kn14N0
  • 53
    arabistan'da yapılacak bir kupa finali için takımlara ödenecek para oldukça az. 50.000 kişilik bir stadyumda ortalama 200 dolarlık bilet satılsa zaten 10m dolar para ediyor. toplamda 4.8m dolar para takımlara dağıtılıyor. bu miktarlar kabul edilebilir değil.

    türkiye sınırları içerisinde yapılmıyorsa kulüplere minimum 5+milyon dolarlık getiri sağlaması şartıyla başka ülkelerde yapılmalı.
  • 63
    türkiye cumhuriyetinin şanlı tarihinin 100.yılında türkiye sınırları dışında oynanacak müsabaka. ha bunu oynayanlar da öyle 20-30 yıllık takımlar da değil bu 100 yılın her zerresinde spor denince akla gelen takımlar. kokuşmuşluğun, gerilemenin geldiği nokta bu işte, fecaat. ve buna her iki taraftan da adam akıllı bir tepki yok (yönetim+taraftar).
App Store'dan indirin Google Play'den alın