• 951
    yaptığımız ve yapmadığımız transferlerle takımın dengesiniz bozduğumuz transfer sezonudur.

    1- rashica transferi: kiralık olan ve takımla dokusu tutmuş oyuncuyu almadık. popülist davranarak yerine tete, ziyech transferleri yaptık.
    2- zaha transferi: kendisinin transferi, aktürkoğlu'na kadro içinde yer bulmaya itti. ne zaha takıma ait olabildi, ne de kerem'e yer bulabildik. sol açık ile forvet uyumunu da bozduk.
    3- ortasaha transferi: n'dombele transferi ya tutarsa transferiydi ve maalesef tutmadı. sezona ya tutarsa transferi ile başlamak resmen ayağımıza sıkmak oldu. neyse ki imdadımıza kaan yetişti.
    4- davinson sanchez transferi: en çok tutan ve içimize sinen transfer oldu. bonservisine ve kendisine verilen para ilk başta tepki çekse de, performansı ile bu tepkileri dindirdi.

    özet olarak rashica, 10 numara, 6-8 numara ve davinson sanchez transferleri yapsaydık, takımın görüntüsü bugüne göre daha iyi olurdu kanısındayım.

    bütün olumsuzluklara rağmen takımın avrupa ve lig performansı kötü değil. devre arası bazı sorunlarımızı çözeceğimizi düşünüyorum.
  • 952
    umarız "fatih terim adam eder" "okan buruk adam eder" gibi beyin yakan tezlerle dengesiz, yüksek riskli kadroların son kez oluşturulduğu transfer sezonu olmuştur. umarız "taştan olsun avrupa'nın üst seviye kulübünden olsun" diye özetlenebilecek bir anlayışla kulübün bir lirası bile artık harcanmaz. grup aşamasında bizi geçen antipatik takımdan öğrenecek şeylerimiz var. gurur yapmak, hamasetle adamlara sövmek yerine ders çıkarırsak kârımıza olur.

    bu yanlış transfer hamlelerinde sadece yönetimin değil, sosyal medyadaki taraftarın da, hayvan oğlu hayvan bilmem ne diye her gece yayınlar açıp yangınlar çıkaran yorumcuların da payı olduğunu düşünüyorum. ne talep edersek yöneticiler de parayı başı kesilmiş tavuk gibi saçıyorlar işte. ziyechleri, angeliño'ları biz talep ettik ama bu oyuncuların galatasaray pek umrunda olmadı. galatasaray'ı ve kendi kariyerlerini umursayan futbolculara ihtiyacımız var.
  • 955
    elimizde makine gibi işleyen takım varken, küçük rötüşlarla bu makineyi daha da korkutucu hale getirecekken isimlerin parıltısına ve transfer çalımı adı altında göz boyayıcı hamleler yaparak bir çuval inciri berbat ettiğimiz dönemdir.

    çok değil; rashica, bir 6-8oynayabilen ortasaha, bir de 10 numara transferi yapabilseydik şampiyonlar liginde yolumuza devam ederdik diye düşünüyorum.

    fakat transfer sezonunda attığımız karavanalara rağmen şampiyonlar ligi performansımız iyiydi bence. türkiye liginde de fenerbahçe bu kadar kollanmasa liderdik. şu ana kadar çok kötü bir durumda değiliz ama daha iyi olabilirdik. bu fırsatı kaçırdık.

    edit: solbek alındığını unutmuşum, düzeltme yapıldı.
  • 957
    bizim adımıza süren sessizlik, transfer sezonunun bitmesine sadece 8 gün kala endişe verici olmaya başladı. daha önce, erden timur'un bu süreçte pasif kaldığını söyleyemeyeceğimizi ve sessizliğin transfer sürecini olumlu yönde etkileyebileceğini belirtmiştim. ancak, transfer döneminin son aşamalarına yaklaşırken, bu kadar sessiz kalınması beni biraz rahatsız etmeye başladı. umarım her şey yolunda gider ve yakın zamanda takımın eksik bölgeleri için transferler peş peşe açıklanır.
  • 958
    her bir zerremle nefret ettiğim dönem. genele baktığımızda bu dönem transfer ettiğimiz hiçbir isminden istikrarlı katkı alamadık. tek istisna davinson burada ama ona da inanılmaz bir yıllık ücret vermek durumunda kaldık. imza para+maaş çözümünü o kadar çok kullandık ki eldeki asıl değerli isimleri maddi olarak tatmin edemedik, manevi olarak da rahatsızlık yaşattık, geriye götürdük oyunlarını.
  • 959
    iyi irdelememiz gereken sezondur.

    https://gss.gs/SAf.jpeg

    eğer atladığım varsa eklerim ama 2023-2024 yaz transfer dönemi içinde takımımıza katılan futbolcu listesi bu şekildedir. evet hepsi için elimizi sallak ellisi olabilir. tek tek tüm oyuncular oldukça kariyerli yetenekli ve başarılı da olabilir. fakar geldiğimiz noktada o kadar oyuncu var içimize sinen icardi (bu senenin transferi sayılır mı emin değilim), davinson ve kısmen zaha ve kdb o da dayılık hatırına.

    bu durum malesef kötü bir transfer dönemi geçirdiğimizi gösteriyor. takimda eksik olan her bolgeye acaba kaan ayhan ya da bay oynar mi diye kafamizda soru isareti varsa ortada bir problem var demektir. sorumluların bu dönemden ders çıkartıp hataları tekrarlamayacaklardır.
  • 960
    https://gss.gs/SAf.jpeg
    transfer edilmiş tüm isimler kağıt üzerinde sorunsuz görünüyor,
    ama gelin görün ki futbol kağıt üzerinde oynanmıyor.

    gelecekte uzak durmamız gereken isimler;
    1- 30 yaş civarı veya üzeri hazırlık kampı görmemiş, fiziksel olarak düşüşte futbolcular.
    2- büyük sakatlık atlatmış 30 yaş üzeri futbolcular.
    3- savaşçı olmayan, hırsı olmayan antrenman yapmayı extra çalışmayı sevmeyen oyuncular.
  • 961
    ıcardi ve kaan zaten takımda olduğu için saymazsak çok başarısız bir transfer dönemidir.
    sebebi ise çok fazla 30 yaş ve üzeri oyuncuya gitmemiz ve transfer çalımı işine girmemizdir. para yoktu bonservis veremiyoruz diyorsanda gerekirse elindeki adetleri harcarsın.koskoca milan tonali’yi bu sebepten satmak zorunda kaldı ve sandro tonaliağlaya ağlaya gitti.gerekirse yönetim bunu yapacaktı.şimdi bu yaz transfer dönemini kötü geçirdiğimiz işin otomatik olarak kış transfer dönemi kötü geçiyor çünkü avrupa takımları devre arası böyle kadroyu sil baştan yapmıyorlar ve yine bu yüzden adamlar oyuncu almak çok zorlaşıyor. alacam diyorsan da bu sefer fazladan para ödüyorsun.
    ndombele ,ziyech,bakambu,zaha ve tete .elimizde olsa hepsinden çıkacağız işte bu bir başarısızlıktır.36 yaşında 1.60 ‘lık mertens takımın yaratıcısı konumunda, kendisini çok severim ve çabasına hayranım ama adamın üst üste iki maç oynayacak bir fizik kalitesi yok.geçen sezon sonundan beri sol bek ve 8 numara bakıyoruz ve üstüne artık sağ bekimizde yok.bunca kötü planlamaya rağmen okan buruk çok iyi iş çıkartıyor sahada ama transfer konusunda o da başarısızlıkta pay sahibi.
    bu ülkenin futbol takımıysan düşük maaş ve potansiyelli oyuncuya gitmek zorundasın he yok gitmem diyorsan bankalar birliğinin kucağından kalkamazsın.bu kadar basit.
  • 962
    yapılan bütün transferler bana göre yanlıştı. sanchez falan da dahil. ama yine de arkasında bir vizyon ve becerikli insanların olduğunu düşünüyorum. tarz meselesi bu. ben titanic filmini hiç sevmem ama kendi tarzında çok başarılı bir filmdir.

    ekleme: yedek santrafor bakambu ve yedek kaleci günay bence makul tercihlerdi. onları unutmuşum.
  • 963
    ileri adım atamamamıza ve eldeki oyuncuların da performanslarındaki düşüşe dolaylı yönden katkı sağlamış transfer dönemi. başarısız geçen transfer dönemi dendiğinde bir numaralı olarak bu dönemi örnek vereceğim. çünkü verdiğimiz inanılmaz bir para ve karşılığını alamadığımız bir durum var. rakibin her ne olursa olsun her pozisyonunu minimum 2 oyuncu oynayacak şekilde planlıyorsa senin yönetimin de bunu hocasına sağlamak zorundadır. her hafta farklı oyunculara pozisyon devşiriyoruz çünkü o gereken pozisyonun oyuncusu elde yok, sakat yada yetersiz. kaynak her seferinde 2022-23 sezonundaki oyuncu grubu oluyor ki oradan da gerek sene başı gerekse 2024 ocak’ında oyuncu kaybettik.

    ihtiyaç yoksa oyuncu alınmamalı, oyuncu ismi kariyerli de diye oyuncu alınmamalı, oyuncular serbest diye maaş+imza parasına fazla düşülmemeli diye yazmak istiyorum ancak bu maddeleri bilmeyen yoktu. buna rağmen bu oyuncular alındı. zaten 6 ay geçmeden de büyük bir çoğunluğunu taraftar/basın/hoca/yönetim göndermek istiyor.

    yatıp kalkıp şükredilmesi gereken bir hocamız var, gerisi de teferruat maalesef. acı reçete ve gerçekler bu şekildedir. ancak tabi ki herkes hatalarından ders alabilir. tek dönemde insanlar yenmemeli ancak ortada böyle bir dönem varken de başta erden timur olmak üzere yöneticilere sonsuz kredi sağlanıp hashtaglerle desteklenmemeli. bir öz eleştiri yapmalı bu insanlar ki aynı geçmişte olduğu gibi galatasaray’a destek verebilirsinler.
  • 964
    paramız olmadığı için bedava oyunculara gittiğimiz dönemdir. ucl geliri eklenince son gün davinson'a bonservis ödeyebilmiştik. ısrarla anlaşılamaması yoruyor.

    tamam biz bittik, battık bundan sonra iflah da olmayız. sahada iyi kötü performans veren oyuncular var yaz transfer dönemi aldığımız. transferler yapılacaktır da bu kırılganlık galatasaray taraftarına yakışmıyor. ben de ara ara böyle düşüşler yaşıyorum ama toparlanmak gerek. yahu biz forvetsiz, orta sahasız, kalecisiz bile şampiyon olduk.

    öldük, bittik, tükendik ama bir yaz transfer döneminde aldığımız adamlardan üçü beşi tutmadı diye. bu arada ziyech ve bakambu afrika kupasına gitti onlardan da yararlanamadık doğru düzgün. aklıma geldi birden. biz ne zaman böyle bir çıkmazın içine düşsek güçlü çıkmayı bildik. yine bileceğiz ama bir sakin, bir sabır.

    ucl maçlarına çıktık, sayısız hakem kıyımına uğradık ama bu kadro ile bir yerlerdeyiz yine. kendimi bildim bileli galatasaray'da transfer bitmiyor zaten. bir şekilde hallolur her şey.
  • 968
    okan buruk'un istediği futbolcuların alınmadığı net bir sesle söylenmeye başlanan dönem. bu sefer bu durum eski açık'ta da dile getirildi.

    "okan hoca bence kan kusup kızılcık şerbeti içiyor. istediği transferlerin çoğu yapılamadı sezon başı. ona rağmen okan hoca ağzını açmayıp takımdan en iyisini almaya çalışıyor. zaha, ziyech, tete, ndombele okan hocanın transferleri değil mesela. başka biri olsa bunları deşifre ederdi illa."

    https://www.youtube.com/watch?v=zooYfa0eTbk
    1:07:00
  • 969
    bir kambur gibi sırtımızda taşıdığımız ve bu dönem alınan oyuncuların kontratları bitene kadar da sırtımızda taşıyacağımız dönem. üzerine herkese bir soğuk su içmesini öneriyorum ben.

    oyunculara bonservis ödemeyeceğim diye imza parası+maaş dağıtırsan böyle sessizce önüne bakarsın. free transfer ne zaman hesaplı olmuş da bu dönem olsun. avrupalı takımlar aptal oldukları için bu oyunculara yönelmiyor zaten. bonservis vermek bir seçenek değil bizim gibi kulüpler için, bir zorunluluk. düşük maaş verdiğiniz her oyuncuyu en kötü aldığınız paraya elden çıkarabiliyorsunuz ancak serbest gelen adama maaşı verdikten sonra eliniz kolunuz bağlanıyor, arabistan'a bakıp sizi mevcut kontratlardan kurtaracak bir kurtarıcı arıyorsunuz.

    bu dönemden kim sorumlu: dursun özbek yönetimi. bu yönetimin başkanı dursun özbek, futboldan sorumlu yöneticisi de erden timur. bu dönem verdikleri kontratları çıkarma ihtimalleri yok. herhangi bir kimsenin de olamaz. oyunculara maaş ödeme sorumlulukları oldukları için de boey'den gelen parayı bozduramıyorlar. zaten oyunculara yapılan son ödemelerde de dursun özbek'in kendi kredi çekerek ödeme yapıldığına dair bir haber söylenmişti laf arasında eski açık programında. verdiği para da 100-200 tl değil. adam tabi ki de verdiği parayı geri almak isteyecektir. zaten bu sebeple ki türk kulüplerinin başkanlarının zengin olması gerekiyor.
  • 970
    bu döneme rağmen maç fazlasıyla lideriz. neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. milyon euro alan adamlar bir gıdım katkı yapmazken bu adamlara göre üç beş kuruş alan adamlar takımı taşıyor. bunu başaran da okan buruk.

    yanlış transferler, maaş yükünü şişiren transferler, bize 2024 ocak’ında transfer yaptırmayan transferler. galatasaray forması giydikleri sürece hep destek tam destek ancak bu durum harcanan paraları da düşündüğümüzde en kötü transfer sezonu.

    belhanda-feghouli’den illallah gelmişti mesela. onlar da fiyat/performans olarak hatalı transferlerdi. ancak buna rağmen aldıkları maçlar, kazandırdıkları şampiyonluklar var, katkıları var. ve bunu ligin kalitesi çok daha yüksekken yapmışlardı.
  • 971
    bu kadar saçma sapan transferi nasıl yaptık diye düşünüyorum sonra başkanımızın dursun özbek olduğunu hatırlıyorum. kimse kusura bakmasın.

    gelenler

    halil dervişoğlu: futbolcu olmadığını bile bile yeniden aldık, tahmin edildiği gibi tekrar fos çıktı.
    cedric bakambu: hiç katkı vermedi. 700.000 euro ödemiştik, 5 milyon kazandırdı en azından.
    wilfred zaha: arada bir oynuyor ama istikrar yok aa ama olsun fenere çalım attık!
    kerem demirbay: idare ediyor, yanlış transfer denemez.
    günay güvenç: muslera'yı yedekliyor, yanlış transfer denemez.
    tete: oynamaya çalışıyor da mı oynayamıyor, yoksa kapasitesi mi bu anlaşılmıyor, çünkü istikrarsız.
    davinson sanchez: süper transfer.
    angelino: devre arasında kapının önüne konulacak kadar yanlış transferdi.
    hakim ziyech: varlığını unutturacak kadar katkı vermeden kariyerini sürdürüyor.
    tanguy ndombele: varlığı zarar, sıfır katkı. 90 gün bekleyip de aldığımız ortaha saha!

    gidenler

    zaniolo: zaha'dan da tete'den de ziyech'den de çok çok daha iyiydi.
    dubois: angelino geldi diye gönderildi, angelino kendisinin tırnağı olamadı. aurier de olamayacak gibi.
    midtsjö: ndombele geldi diye gönderildi ve ndombele kendisinin tırnağı olamadı.
    rashica: zaha'dan da tete'den de ziyech'den de çok çok daha iyiydi.

    şu takıma icardi ve rashica'yı yeniden katıp adamakıllı 1 orta saha bulacaktık, bir de mertens'i yedekleyecektik. tek yapacağımız buydu. bir de forvet ve orta saha yedeği bulacaktık. hadi demirbay ve bakambu geldi rotasyon için en azından.

    biz gittik rashica ve zaniolo'dan çıkıp kanatlara 1 futbolcu kadar katkı vermeyecek 3 tane adam aldık. orta sahaya da son gün laf olsun diye ndombele'yi getirdik. mertens'i de yedeklemedik.

    kerem demirbay ve sanchez dışında adamakıllı verim aldığımız 1 tek futbolcumuz yok.
  • 973
    ndombele ve ziyech hariç hatalı ya da zarar edilecek bir transfer yok. onlar da zaten kiralık ücreti vs olmadan geldi, sezon sonu yollar ayrılır. kaldı ki ziyech şampiyonlar liginde ve ligde ikişer maç iyi katkı verdi. tek başına fa bir 3 puan aldırdı bize. ama şimdi şunu merak ediyorum; çok iyi oynadığımız, rahat kazandığımız zor bir deplasmandan* sonra biz neden bu başlığa yazıyoruz?
  • 975
    harcanan parayı da göz önüne aldığımızda tarihimizin en kötü transfer sezonu. paramızla rezil olmak bu olsa gerek. avrupa’dan gelen önemli bir geliri de zaha+ziyech+tete+ndombele’ye dökmüş olduk.

    bu transferlerin yapılmasında ben sorumlu olarak erden timur ve başkanı dursun özbek’i görüyorum. hem onlar hem de bu transferlerde emeği olanların transfer etme karar merciinin dışarısında kalması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın