• 826
    şampiyon olmuş, hali hazırda iyi bir oyunu olan bir takıma göre çok fazla 'ya tutarsa', 'eski günlerine dönerse' transferi yaptığımızı düşündüğüm transfer dönemi.

    zaha, ziyech, ndombele, kerem demirbay, davinson sanchez; hepsi hayal ettiklerimizi gerçekleştirse avrupa'da bile önemli iş yapabilecek bir kadro olabilir ancak tersi bir ihtimalde bu maliyet ve beklentilere göre fiyasko da yaşatabilecek bir kadroya dönüşebilir.
    ne alacağımızı bildiğimiz, isim olarak çok yıldız olmasa da net katkı sağlayacak bir 8 ve 10 numaraya ben daha sıcak bakıyordum açıkçası.

    erden timur biz avrupa'da kupa hedefliyoruz ve bunun için risk almayı göze aldık açıklamasını birden fazla tekrar etti. ben bu riski her sene 1-2 denemeyle minimumda tutarak biraz zamana yayarak yapılmasından yanaydım ancak bu tercihe de tamamen saygı duyuyorum. umarım hayal ettiklerimiz gerçekleşir ve tarihin en başarılı dönemlerinden birini geçiririz.
  • 828
    şampiyon olmuş, hali hazırda iyi bir oyunu olan bir takımın ilk 11'inden yalnızca milot rashica eksildiğini düşünürsek riskli transferlerle dolu dönem geçirmesi gayet uygun gözüken takım.
    en kötü senaryoyu düşünecek olursak bile zaten angelino ve kerem transferinden verim alabileceğimiz ortada. tete, zaha, ziyech, ndombele, davinson bunların hepsi 0 katkıyla oynasa bile geçen seneye göre iyi durumdayız.
    ama bu tete, zaha, ziyech, ndombele, davinson 5'lisinden 2 tanesi bile potansiyelini yakalarsa bu takım geçen seneye göre kalitesini arttırmış olur.
    en olumlu senaryo ise hepsinin öyle ya da böyle tutması. işte o zaman premier lig seviyesinde bir takım izleriz. derbiler merbiler çerez olur bize.

    evet risk alındı ama bir noktada seviyemizden yukarı sıçramamız gerekiyordu. geçen sene şampiyon olduk ama harika futbol oynadığımız maç sayısı azdır.

    bu nedenle bir taraftar olarak benim beklentimin üzerinde isimlerle kadroyu güçlendirip, elimizdeki isimleri korumayı başarılı olarak değerlendiriyorum.

    ama nihayetinde bu yıl da lig şampiyonu olup seneye de şampiyonlar liginde yer almalıyız. bu yüzden herhangi bir lig maçı en az avrupa maçlarımız kadar önemlidir.
  • 829
    bu takıma 6 numara lazım. transfer döneminden önce lucas sakatlandığında berkan ve midjö yerini dolduramıyor diyorduk. iki oyuncuda gitti. eskiden yerine dolduramayan adamlar da yok artık. lucas ın o bölgede alternatifi bir tek kaan kaldı. transfer döneminden önce iyi kötü 3 adet olan alternatif sayısı şu an 1 oldu. gerçekten aklım hayalim almıyor
  • 830
    galatasaray takımı adına oldukça verimli geçmiş transfer sezonu.

    rakiplerini sürklase ederek şampiyon olan kadrodan yalnızca milot rashica ayrılmış, üzerine de inanması güç transferler kadroya dahil edilmiştir * .

    şimdi tadından yenmeyecek bu dönemi gökdeniz gürpüz ve eyüp aydın transferleriyle tamamlarsak fm24 çıktığında ilk maaşımla satın alacağım ve yıllık iznimi kullanıp 15 günlük erzağı eve doldurup tatili başlatacağım. *

    edit:imla
  • 831
    bence güzel bir transfer dönemi yaşadık.
    tek eleştiri yapacağımız kısım şu olabilir transfer ettiğimiz oyuncuların büyük çoğunluğu hazır oyuncu değil ne yazık ki...
    hepsi için zaman vermemiz gerek.
    ziyech
    ndombele
    zaha
    angelinho
    bakambu vs
    bir de alt yapı hamleleri gelmeli...
    özellikle gurbetçi genç oyuncu atağı bekliyorum.
    yönetimin ve erden timur'un hakkı ödenmez sağ olsunlar.
  • 834
    galatasaray icin guzel gecmis donemdir. yunus, berkan, zaniolo gibi oyunculari kiralik yolladik ancak cok ciddi bir para kazanabiliriz. bunun disinda ana kadromuz yildizlardan olusuyor, yedekleri de 18-19 yasinda yetenekli genclerle doldurabiliriz. zaten su an turk olarak demirbay, akturkoglu, kazimcan, abdulkerim, kaan ayhan fazlasiyla yeterli.

    takima girecek genc oyuncular, yildiz oyunculardan ogrenecekleriyle cok daha hizli gelisecektir.
  • 836
    kağıt üzerinde inanılmaz isimleri aldığımız ve sonuç olarak da türkiye tarihinin malum siteye göre en değerli kadrosunu kurduğumuz transfer dönemi.

    gelenleriyle gidenleriyle benzersiz oldu.

    herşeyden önce bir taraftar olarak sağlığını kaybetme pahasına durmaksızın çalışan erden timur’a teşekkür ederim.

    transferler tutar tutmaz, nolursa olsun erden beyin arkasında durmalı ve vizyonunu gerçekleştirmesi için ona zaman vermeliyiz, unutulmamalı ki kendisi genç bir insan ve tecrübesiz bir futbol yöneticisi, yani hata yapma hakkı tabi ki var.

    transferlere gelirsek de, şahsım adına içime sinmeyen bir şeyler var. isimler büyük olsa da önemli bir kısmı medyada pek çok takıma yazılmış yani menajer elinde kulüp arayan isimlerdi, gözlemci transferine gitmedik. bu bana seri lemina nzonzi transferlerini hatırlatıyor, umarım benzemez.
    ikincisi çok fazla acabalı oyuncu aldık, hani deniyor ya mesela ‘ne olacak 3ü tutmasın diğer 5’i tutarsa acayip olur’ işte o tutmayan kısmın takım bütünlüğüne zarar vermesi durumu da gözümü korkutuyor.
    üçüncüsü de profil olarak da üst düzey olsa da elimizde iyisi olan futbolcuların daha iyilerini aldık. mesela kerem yeterli bir oyuncu galatasaray için, benim görüşüme göre, zaha ile orayı daha da iyi yapmak takımı takım olarak gerçekten ileri taşıyacak mı şüphelerim var.
    dördüncüsü, eylül ayının ortasına yaklaşıyoruz ve ‘yıldız’ isimler henüz hazır değil, maç tempolarını yakalayacaklar vs, hazır olmaları belki de kasım-aralığı bulacak ki yarım sezon demek oluyor.
    beşincisi, avrupada da geniş kadro kuruluyor evet ama altyapıdan parlayan futbolculara süre verilmesi üzerine de planlama yapılıyor. barcelona psg bayern 16-17 yaşında birini sahaya atabiliyor. bizde genç oyuncuların oynayabileceği bir yapıya hiç gidilmedi, mesela efe akman çok potansiyelli deniyor ama muhtemelen dakika bile alamayacak bu takımda bu sene.

    iyi yanı ise riskli olduğu düşünülen isimlerle kontratların sınırlayıcı yapılmış olması, yani performans vermeyen devre arası bilemedin sene sonu gider. (bkz: erdem timur vizyonu)

    toplam olarak, bu transferlere gidilme mantığını anlıyorum hatta seviyorum ama geçmiş tecrübelerden de yola çıkınca taraftarlarımız arasında biraz daha karamsar tarafta kalıyorum.
    şahsen adım adım büyüme bana daha mantıklı geliyor, yani her sene eksikleri kapat biraz da güçlendirme yap şeklinde. şu anki durum okan buruk üzerinde inanılmaz bir baskı oluşturma potansiyeline sahip şöyle ki kerem’i oynatsa neden zaha oynamadı, nelsson hata yaparsa neden davinson oynamıyor denecek. bunlar hep takım psikolojisini etkileme potansiyeli olan şeyler.
    olumsuz yazmayı sevmiyorum, umarım yanılırım, daha doğrusu okan buruk ekstra işler yapar ve futbolcular gerçekten de takımın seviyesini yükseltir.

    tekrar söylüyorum, nolursa olsun hem okan buruk hem de erden timur desteklenmeli. hayatımda gördüğüm en iyi galatasaray organizasyonu kuruldu bu durum bozulmamalı.
  • 837
    çok iyi diyemesek de iyiye yakın geçirdik diyebileceğimiz dönem. 10 üzerinden puanla deseler sanırım 7'ye tekabül eder. çok iyi diyememe sebebim alınan isimlerden ziyade alınan isimlerin mevcut durumu aslında.burada maalesef ciddi soru işaretleri var.

    ziyech ve zaha'nın durumları sürekli sorgulanıyor ve sorgulanmaya da devam edecek. "henüz hazır değil", "tam hazır olduğunda oynatacağız" vb. açıklamalar bana tatminkar gelmiyor açıkçası. özellikle zaha ve ziyech nezdinde sezon içerisinde süreklilik sağlayamama tehlikesi bulunuyor yani. bu oyunculardan istenen verimi alamayabiliriz ve bu ciddi bir risk. tete de istenen seviyelere ulaşamazsa-ki pek iyi başladı denemez- kanatlarda dahi sorun yaşayabiliriz.

    torreira gibi en kritik oyunculardan biri yedeklenmedi. entrylerimde sürekli yazdım bizim 1 değil 2 farklı tip orta sahaya ihtiyacımız var diye. ndombele bence tam aradığımız adam 8 numarada, oliveira ve kerem demirbay da onu yedekleyebilir fakat 6 numarada tek yedeğimiz kaan ayhan kaldı ki o da torreira'yı ikame edebilecek bir oyuncu değil. yani torreira'nın olmadığı özellikle de avrupa maçları çok sıkıntılı olabilir. böyle bir kadro kurup da böyle bir açık bırakmak doğru olmadı bence.

    transferler biraz geç kaldı. evet elimizde olmayan sebepler oldu belki, fiyat açısından beklemek daha makul bir stratejiydi ama lig başlayalı 1 ay oldu, 10 gün sonra çok kritik şampiyonlar ligi maçı var ve biz yeni transferlerimizi istediğimiz ölçüde kullanamıyoruz. bir süre daha muhtemelen böyle devam edecek. sonuç olarak bu sürecin bizim açımızdan böyle bir dezavantajı da olmuş oldu.

    bu yazdıklarım tabi ki varsayımlar üzerine kurulu. umarım hepsi de varsayım olarak kalır ama özellikle ziyech ve zaha konusunda süreklilik anlamında sorun yaşayabileceğinizi düşünüyorum.
  • 838
    hatalı şekilde planlanmış transfer dönemimizdir. erden timur tarafından 7 eylül 2023 günü belirli açıklamalar yapıldı, yapılıyor. orta saha transferinin gecikmesinin sebebi olarak harcama limitlerinin belirli olmaması ve bize tanımlanan sınırın üzerinde olduğumuzu söyledi sayın erden timur. yalan söyleyecek hali yok kendisinin ancak bizim limiti aşmamızın sebebi ihtiyacımız yokken tete'nin, zaha'nın ve ziyech'in alınması oldu. çok büyük katkı verecekler belki ve umarım verirler, camianın efsaneleri arasında yerlerini alırlar ancak takımın 8 numara eksiği bu kadar yüksekken bu işin ertelenmesi büyük bir hataydı.
  • 841
    tamamen hissiyatıma dayanarak söylüyorum. geçen sezon okan hoca'nın isteğine karşı alınan mauro icardi transferi sonrası, erden timur transferde sazı eline aldı. 2023-2024 transfer döneminde yapılan bütün transferler, erden timurun kulüp içerisinden ve dışarıdan oluşturduğu verilere dayalı futbolcular.

    bu iddialarıma kaynak olarak da sadece hissiyat değil, aynı mevki için 50 farklı stilde oyuncunun adının çıkması. kimisi doğrulandı, kimisi doğrulanmadı.

    sofyan amrabat transferi yatınca okan hoca, isim yerine sistem transferi istediği için bir kesici transferi istedi. bunun üzerine de cenk ergüne bu isteğini iletti.

    cenk ergün de her zamanki gibi yüksek yaş ve kontrat kriterlerinden bu vecino transferini gerçekleştirmek istedi.

    burada erden timura kızamam, bu da bir yöneticilik şeklidir. hocanı daha iyi malzemelerle, daha iyi yemek yapmaya zorlayabilirsin.

    okan buruka kızamam, çünkü kendi malzemeleri ve yemeğiyle, çok başarılı olmuş bir hoca. değişime zorlanmaktansa, güvenli limanlardan devam etmek istemiş olabilir.

    ama sen yok musun keltoş, bütün transfer dönemi hiçbir görev almadan, koltuğunda oturdun. tam bir görev verildi, bula bula matias vecino falero mu buldun? onu da geçtik gerçekten bu maliyetlere mi buldun?
  • 842
    bu sezon yapılan kiralamalarda açıklanmayan bonuslar hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

    satış, kiralama, fesih karşılıklı bir anlaşma. anlaşma şartlarını açıklamak tek taraflı alınacak bir karar değil.

    açıklanmasını biz, oyuncu yada karşı kulüp istememiş olabilir.

    açıklanması bizim zararımıza olabilir. taraftar her şeyi öğrenmek isteyebilir. fakat bu taraftarın her şeyi öğrenmesinin doğru olduğu anlamına gelmez.

    bu yıl gidenler, gelenler konusunda kulübü izlediği transfer politikasını doğru buldum.

    artık bu politikanın sahaya yansımasını bekleyeceğiz.
  • 843
    ben orta karar bir transfer sezonu olduğunu düşünüyorum. gelen transferler kağıt üstünde kötü değil fakat bu isimler her dönem parasını verince alabileceğimiz adamlardı ( icardi baba hariç) . bence geçen seneden itibaren gereksiz bir beklenti oluşturuldu. şampiyon olup şampiyonlar ligine gidersek takım yıldızlar karması olacak gibi hem medya hem sosyal medyada sözler söylendi.

    çıkıp kimsede bunun aksi yönde laf etmedi. bakın şimdi sosyal medyada aynı furya tekrar başlamış. seneye şampiyon olup şampiyonlar ligine gidersek çok iyi adamlar gelecek diye yererler atılıyor. bence hem teknik ekinin hem yönetimin bu beklentiyi düşürmesi şart çünkü taraftarın beklediği üst düzey isimlerin galatasaray 2000 yıllarında olduğu gibi sürdürülebilir başarı kıstasını tamamlamadan gelmesi görüleceği üzere kolay değil.
  • 844
    tielemans ile başlayıp vecino ile bitirmek(!) üzereyken son anda ndombele ve davinson sanchez ile an itibariyle son günlerini yaşadığımız transfer dönemi.

    sezon sonunda ndombele'nin performansı sonrası lazio teknik direktörü sarri'ye kulüpten üstün hizmet madalyası gönderilmesi muhtemeldir. tabi erden timur'un söylediklerine inanıyorsak ki diyecek bir şey yok, beyan esastır.

    okan buruk umarım bizlere günün birinde neden 32 yaşında, geçen sezon o 44 maçın 23 tanesinde ilk 11'de sahaya çıkıp, sadece 12 tanesinde 90dk sahada kalmış, son 3 sezonda 90dk sahada kaldığı maç sayısının sadece 15 olan, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında diz sakatlığı nedeniyle ciddi sayıda maçı kaçıran vecino'yu neden tercih ettiğini açıklarda bizlerde futbol bilgimizi geliştiririz.
  • 845
    benim için yüzde seksen tamam olan sezon. en azından yıllardır savunduğum yedek oyuncuların kiraya verilerek gelişmesini sağlama projesi nihayet hayata geçti. berkan ve yunus gelecek sezon doğrudan onbire yazacağımız ve ne katkı vereceği belli olan adamlara dönüşebilirler. berkan'ın seviyesi bize 5 milyon euro bonservis kazandırmanın üstünde değil malesef. genoa'da düzenli oynasa ve opsiyon kullanılırsa bence her iki taraf için win-win olacaktır. genoa'nın 5 milyon euro verip almayacağı ama serie a tecrübesi kazanmış bir ortasaha elemanımızdan da rotasyonda daha güçlü bir seviye görme şansımız olur. yunus için daha başka beklentilerimiz var tam bir onbir oyuncusuna evrilmesini bekliyoruz açıkçası. yoksa koyardın opsiyonu geçerdin.

    alınan oyuncular babında tek kafamdaki soru işareti 8 numara olayının bu kadar hafife alınması, sanki paredes cepteymiş gibi haftalarca kıpırdanmaması. geri kalan kısım tamamen belli bir oyun planında alınmış futbolcular. (rashica/tete değişimi, zaha/ziyech tercihleri) öyledir herhalde. öyledir diye düşünüyorum.
  • 846
    bu kadar iyi kadro kurup torreira ya alternatif olacak bir tane oyuncu bile transfer etmemeyi gerçekten kabullenemiyorum. yarın allah korusun torreira sakatlansa yerine oynayabilecek bir tane bile adam yok. orta saha yol geçen hanına dönecek. ileri uçta ne kadar iyi olursak olalım orta sahayı tutan bir tane adamınız yoksa rakip orayı ele geçirir ve pozisyon üstüne pozisyon yersiniz.
  • 848
    erden timur'un bu dönemin başındaki röportajı, takımla ilgili teşhisin çok doğru konduğunu gösteriyordu: "amacımız şampiyon kadroyu korumak; sol bek, yedek forvet gibi eksilen bölgeleri takviye etmek ve sadece ligde değil avrupa'da da başarılı olma adına 8-10 numara gibi mevkilerdeki dinamizm eksikliğini gidermek."

    şimdi bu teşhisin ne kadarı tedaviye yansımış bir bakalım:

    1- kadroyu korumak

    çoğumuz, bu sezon bittiğinde kadronun çaya batırılmış bisküvi gibi dağılacağını düşünüyorduk. nelsson, boey gibi isimlere teklifler yağıyordu. torreira'ya sulanmalar başlamıştı. icardi'yi böyle iyi performans verdikten sonra, araplar da gözü karartmışken tutmak çok zordu vb. ama bugün kadrodan hiçbir önemli oyuncunun satılmadığını ve son yılların açık ara en heyecan verici oyuncusu icardi'nin kalıcı olarak alındığını görüyoruz. icardi çok önemli bir figürdü ve yönetim onu bizim için, gerçek olamayacak kadar güzel bir yaz aşkı olmaktan çıkardı. artık futbolcumuz. bu dönemin en güzel hareketi. gönül isterdi ki milot rashica da en azından 2 sağ açığımızdan biri olsun, geçen sezonun tüm ağır taşları yerinde olsun ama toplama baktığımızda ilk maddede harika bir iş çıkarmış yönetim.

    2- eksik bölgeleri takviye

    kadroyu koruduğumuz için eksik bölge çok çok azalmıştı. yedek oyunculardan giden birkaç kişi oldu. hepsi mevki ve tip olarak tutmuyor ama gidenler ve yerlerine gelenleri yazarsak toplamda kalitenin de epey arttığını görebiliyoruz.

    adekugbe <-> angelino
    okan kocuk <-> günay güvenç
    emin bayram <-> davinson sanchez
    midtsjö <-> tanguy ndombele
    juan mata <-> hakim ziyech
    nicolo zaniolo <-> tete
    milot rashica <-> wilfried zaha
    gomis <-> bakambu
    berkan kutlu - kerem demirbay

    geçen senenin şampiyon kadrosunu baz alırsak eksikler çok çok iyi doldu diyebiliriz. ancak elbette, geçen sezonun sonlarına doğru takımdaki bazı bölgelere sirayet eden yorgunluk ve formsuzluk, kağıt üzerinde eksik olmayan bazı konularda da takviyeyi gerektiriyordu. onun için de üçüncü maddeye geçelim.

    3- dinamizm

    işte bu sezon biraz tatlar kaçtıysa buradan kaçtı. gülümseyen fotoğrafta dudaklar hafif burulduysa burası büktü. geçen sezonun kadrosu, yorulmak nedir bilmeyen boey-torreira-rashica-berkan gibi isimlere sahipti. yetenekli ayaklarımız biraz da bu isimlerin özverisiyle parladı. buna rağmen dinamizmi eksik görüyordu erden timur. bu kadroya 1-2 dinamik oyuncu takviyesi hayal ettik. oysa gerçekte, rashica ve berkan gibi iki tane daha efor zengini adamı kaybettik, yerlerine ise dinamizmiyle öne çıkan 1 tane dahi oyuncu ekleyemedik. son ana kadar, orta sahaya gelecek aygır, hayvan gibi tabirlerle betimlenen dinamik oyuncuyu bekledik. son anda ise, bu konuda beklentiyi asla tatmin etmeyecek vecino ve ndombele gibi isimler arasında kaldık. ndombele seçimi vecino'ya göre daha fazla enerji ve güç vaat ediyor ama geçen sezondan kalan dinamizm eksiğimizi giderecek, presimize pres katacak o "torreira çarpı iki" hamlesi olmaktan uzak. hali hazırda takıma katılmasını sabırla beklediğimiz oyunculara, sabredilecek bir tane daha ekledik. bu da şampiyon kadroyu koruma gibi avantajların tam tersi yerde duruyor.

    genel tabloya bakınca, "takımın dinamizmi gitti, bir çuval incir berbat oldu" raddesinde değilim. erden timur da zaten dinamizm örneğini avrupa için vermiş, lige bu kadronun dahi yeteceğini söylemişti. bence de yeter. hatta beşiktaş'ın 2017-2018 kadrosunu hatırlarsak, avrupa'ya dahi yetebilir.

    ama benim esas sıkıntım, ideal galatasaray'ı bir kez daha bulamama hissine dair. bugüne kadar izlediğim en iyi galatasaraylar hep yoğun mücadele ve efor içeriyordu. dünya klası yetenekle, durmak bilmeyen eforu harmanlamak takımın alametifarikasıydı. ideal bileşime çok çok yaklaşmışken; son hamlelerle dümeni yeteneğe kırıp ağır ama daha yetenekli bir takıma dönüşmek bir miktar üzse de, büyük işler yapmaya aday donanımın hala bizde olması sevindirici. iyi sonuçların devam etmesi ve doğru anda gelen 1-2 takviye ile tekrar durdurulamaz bir canavara dönüşmek işten bile değil.

    bu seneye de umutla ve heyecanla başlamamızı sağlayan herkese teşekkürler. yolumuz açık olur inşallah.
  • 849
    peşin edit: ilk yazdığımda 22-23 transfer dönemine yazmıştım bu entriyi, uyaran arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    bu transfer dönemine en büyük ihtiyaç sol bek ve 8 numara olarak girdik, belki de sezonun en kritik ş.l maçında sol beki abdülkerim bardakcı ve ortasahada kaan ayhan ile bitirdik, hatta sonraki lig maçını da. işler kötü giderken herkes eleştirir de, iyi zamanda da dost acı söyler.

    (bkz: 3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı)

    (bkz: 7 ekim 2023 antalyaspor galatasaray maçı)
  • 850
    olumsuz yazılar tepki alıyor ama başarılı geçirdiğimizi söylemek mümkün değil.

    epey risk aldık ve neredeyse ekim ayı bitecek olmasına rağmen davinson dışında beklenen katkıyı alamadık.

    en önemli ihtiyaçlar sol bek, 8 numara ,10 numara ve icardi idi kadroyu korumak şartıyla.

    ıcardi'yi zamanında alarak büyük iş başardık ama geri kalanda sınıfta kaldık.

    angelino'ya karşı taraftarda güven kalmadı. defansif zaafiyeti çok can yakıyor. yerine ters ayaklı dubois oynasın isterdim. hücumda bile daha çok katkı sunardı.

    ndombele hiç hazır olmayacak gibi gözüküyor. öyle hantal bir hali var ki kısa vadede ilk 11 oyuncusu olması pek mümkün değil. orta ve uzun vadeyi de göreceğiz ama cl maçları kaçıyor..

    10 numarada bir oyuncu almadık. geçen senenin yıldızı kerem'i etkinliğini düşürme pahasına orada kullanıyoruz.

    zaha, kalitesi tartışılmaz tabi ama solda kerem mi zaha deseler kerem'i tercih ederim.

    tete, standart bir oyunu yok.

    zieych, başka riskli bir transferdi. o da ne olacak muallak şimdilik. zaniolo olsun isterdim yerine.

    bu oyuncular yerine dubois, zaniolo, yunus, berkan olsa 3 aylık periyotta daha fazla katkı alırdık. sonrası için konuşmak için erken. yıldız oyuncularımız fazlasıyla var ama şimdilik kısa vadede umut vaadeden yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın