• 277
    arapların para basıp ne var ne yok aldığı transfer dönemi.

    kantesi, firminosu osu busu yemin ediyorum giderek daha da nefret ediyorum ve irite oluyorum. ya ffp falan hani ya? uefa niye sesini çıkarmıyor fifaya neden baskı yapmıyor "aga ben bunların alanı dışındayım elleyemiyorum böyle giderse uefayı kapatır gideriz. benim bir cazibem kalmayacak" diye? parası var diye wc ver, parası var diye kulüp alsın sponsor olsun gitsin her boku alıp cl alsın sonra başarılı. anasının gözü. arap parasının da arap parasına giden topçunun da...

    2 gün sonra arabistan avrupada diyip clde al ahli-real-bortmund-gs grubu görürsek şaşmam. paraları batsın.
  • 278
    2023 yazının yavanlığına ve olmamışlığıyla orantılı ve tutarlı şekilde devam eden dönem.

    freed from desire bağlama versiyonu hariç ne bir yaz şarkısı patladı, ne bir yaz dizisi çıktı. aşk-ı memnu ve doktorlar dizisinin tekrarı bile başlamadı. adam bayıltan sıcaklar bile temmuz ayına yetişebildi.

    ıcardi'yi hala çözemedik, kesin satılacak denenleri satamadık, yerlerine kimseyi alamadık.

    sonumuz hayrolsun...
  • 279
    sezon sonu erden timur açıklamalarından ve geçmiş sezon transferlerinden yola çıkarak, haziran ayında pekte transfer yapacağımızı beklemiyordum.

    temmuz sonu ve ağustos ayında daha hareketli olacaktır, piyasanın en pahalı olduğu zamanlardayız ve arabistan faktörü var. bugün 5 verip zor ikna edebileceğimiz adamı 1 ay sonra yarısına ikna ihtimali artacaktır.

    o sebeple bu aralar çokta yakından takip etmeye gerek yok.
  • 284
    muslera/batuhan
    nelsson/ross
    abdülkerim/emin
    boey/dubois
    kazımcan
    torreira/berkan
    sergio/midtsjö
    zaniolo/yunus
    kerem/barış alper
    mertens/yusuf

    rotasyonuna şimdiden sahip galatasaray'ın acele etmesi için bir sebebi yok. iki forvet ve bir sol bek ile ana kadro tamamlanıyor. kadro için pek tabi iyileştirmeler istenecektir veya olası oyuncu ayrılıklarında transfer gerecektir. ancak telaş yapmaya gerek yok. şimdilik yapmamız gereken şey meşaleleri yağlamaya devam etmek. yangın çıkartacak raddeye daha gelmedik.
  • 285
    santrfor dışında acil gerekli bir eksiğimiz yok. totalde elbette önemli transferler yapacağız (paredes, icardi, sol bek, nelsson ve boey giderse yerlerine gelecekler) ama ilk etapta sadece icardi'yle (ya da allah korusun, olmazsa benzer bir ismle) rotasyona girecek bir santrfor ihtiyacımız var. transfer bağımlısı taraftarlar tabii ki sabırsız ama kulüp yönetimi bilgisayar oyununa benzemez. teknik ekip ve yönetim ince eleyip sık dokuyorlar. doğru hamleler gelecektir. bir de sosyal medyada çıkan her haberde erden timur'a falan sallayanlar var ki, transfer sezonu sonrası göreceğiz bakalım onları da.
  • 286
    icardi, potansiyel yabancı bir forvet, parades, angelinho, alternatif yerli kaleci. 5 transfere ihtiyacımızın olduğu sezon. kolay kolay oyuncu satışı yapacağımızı düşünmüyorum. nelson ve zaniolo için beklentimiz 25-35 seviyelerinde. altına da satilmamalilar. sadece boey 18-20 arası bir teklif alırsa satılabilir diye düşünüyorum. o durumda dubois'i 11 kullanıp arkasına mert müldür'ü koymak, stoper hatta sol bek alternatifi de olabildiği için de mantıklı duruyor. boey, mohamed, morutan, cicaldau, *midtsjö, taylan satışlarından da bu 5 transferi çözebilmek muhasebe açısından da olumlu olur. toplam edilebilecek 30 milyonluk gelir kalite kaybetmeden mükemmel gözüküyor. *midtsjö'yü de bu listeye ekledim çünkü yabancı sınırına takılacak gibi gözüküyor.

    muslera/yerli transfer/batuhan
    boey/dubois
    nelson/ross/
    abdülkerim/kaan/emin
    angelinho/kazım
    torreira/berkan/baran aksaka
    parades/oliviera/hamza akman
    kerem/yunus
    *barış/yusuf
    zaniolo/mertens
    icardi/yabancı transfer/*barış

    üçüncü yerli seçimim ilk 11 için barış oldu. transferle dahi çözebileceğimiz daha iyi bir yerli alternatifi yok gibi gözüküyor. genel kadro kalitesi de bu kadar iyiyken barış'ın 11'e yerleşmesi en mantıklı çözüm. okan hoca rashica'yı mutlaka isteyecektir ama barış'ın 11'de olması gerekliliği için ben kendisinden vazgeçtim.
    yusuf'a da ciddi bir yatırım yaptık geçen sezon, o yüzden alternatif olarak da ona şans verilmeli. yunus da keza henüz 22 yaşında performansı artabilir. okan hoca bir çok oyuncunun performansını yukarı çekti, bu oyuncularda da bir gelişim olacaktır.
  • 288
    neden acele etmemiz gerektiğini kaç gün geçti hala anlayamadığım dönem. birincisi transfer için sıcak para gerekiyor. mohamed’den gelen para da okuduklarımıza göre torrent ve omar’ın tazminatlarına gitmiş. orayı geçiyorum. ikincisi geçen seneden rotasyonun dibindeki birkaç oyuncu haricinde sadece icardi ve rashica eksik, nitekim onların transferi için de çalışılıyor ancak dediğim gibi sıcak para lazım.

    üçüncüsü; eksiklerimiz olmasına rağmen çok çok iyi bir kadromuz var şu anda. lig ikincisi fener’i dışarda icardi’siz (ilk 75 dakika), içerde rashica’sız paramparça ettik zaten. beyoğlu’nun herhangi bir muhiti kadar nüfusu olmayan şehirlerin takımlarını elemek için de o ikisine ihtiyacımız yok zaten. e be nankör gassray taraftarı* hangi sene haziran sonunda böyle kadromuz oldu da bu sene çok transfere ihtiyacımız var biri çıkıp açıklasın yahu.

    üç tane satmaya hazır olduğumuz çok yüksek getirisi olacak oyuncumuz* var. bunun dışında satmak istemediğimiz ancak getirisi yine yüksek olabilecek iki oyuncumuz* daha var. bunların da ötesinde geçen sene olsa balıklama atlayacağımız teklifler gelen oyuncularımız* da var. ben bu paniği, aceleyi bir türlü anlayamıyorum gerçekten.

    birazcık sükunet… en büyük rakibimiz* yana döne topçu ararken en önemli değerinin ayağına kapanıyor gitmesin diye, beriki* bizden de sessiz. ne geleni var ne gideni. hayır bizde de angelino ve paredes gibi oyuncuların bitme noktasında olduğu konuşuluyor bir de. kapalı tribün sakin olalım.
  • 289
    klasik galatasaray transfer sezonlarından bir diğeridir. büyük futbol gurmeleri bilir ki galatasaray transferleri asla ve asla sezon başı kampını tam olarak görmezler. en baba olanları ise lig başladıktan sonra gelirler.

    buraya kadar hiç sorun yok. zaten rutinimiz bu bizim. ne kadar rahatsız da olsak alıştık artık. amma ve lakin çıkıp da “ transferlerimizin büyük çoğunluğu ilk kampa yetişecek” gibi saçma sapan bağlayıcı cümleler kurarsanız insanlar da sizi eleştirmeye başlar.

    bağlayıcı cümleler, yorumlar yapmayı bırakırsanız zaten olağan akışta devam edecek herşey. şu an acil olarak bir forvet ihtiyacımız var. icardi’nin 2 ay tatili yapmadan gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. ağustos sonu gibi takıma katılır icardi. keşke diagne ile 1 yıllık sözleşme imzalayabilsek de şu elemelerin 2 turunu atlatabilsek. zaniolo da 2 tur iş görür ancak net bir forvete ihtiyacımız var.

    muslera-leo-kaan-apo-kazım-barış-lucas-sergio-kerem-mertens-zaniolo

    bu kadro ilk turu geçer. ligi başlamamış bir takım gelirse 2. turu da geçer. ancak sonrası için kesinlikle bir forvete ihtiyacı var.
  • 290
    görüştüğümüz isimler basına çıkmıyor, çok başka oyuncularla görüşüyoruz, biraz sabır mutlu olacaksınız, paredes b planı, vizyonumuz rabiot, kovacic ve maddison, boey ve nelsson'un taliplileri kuyrukta gibi kolpaları kim basına yazdırıyorsa artık kesmesi lazım. hayır acele gerektirecek bir mevzu da yok. bu kadro bizi saçmalamazsak play offlara kadar taşır. geçen sene torreira ve mertensi ağustosta, icardi ve rashica'yı ise son gün aldık. daha önümüze çok iyi fırsatlar çıkacaktır. yalnız anlamadığım bir kısım var. daha 3 5 ay önce 15 20 milyon euroyu basıp zaniolo alan şampiyon takımda ne ara para bitti abi? belli ki satış yapmadan çok şaşalı isimleri en azından beklediğimiz kalitedeki adamları alamayacağız.
  • 292
    direkt 11 için olanları olmasa da en azından kadro derinliği için gerekli adımları atmamız lazım artık. ideal 11'in orta sahasına adam almak kolay değil, tamam. ıcardi zaten kolay değil ona da ok. rashica da zor, tamam ona da ok. e baba bu takıma yedek de olsa bir sol bek lazım. yedek orta saha lazım. yahu icardi'yi alsan da almasan da yedek santrfor lazım. e bunlarla ilgili de bir gelişme yok. tamam beklemesine bekleyelim de net olarak yaprak da kımıldamıyor.

    bence hafiften geç kalıyoruz. avrupa kupaları bambaşka bir dünya. eldeki kadro şu anki haliyle fena değil ama bu düşüncenin aynısı ile östersunds'a elendik. o maçın kadrosuna bakarsanız o da normalde yeterdi. ama elendik. avrupa maçları hiçbir zaman düşünüldüğü gibi kolay geçmez. sonra ah vah eder, rezil olduğumuzla kalırız.

    biraz hareket...
  • 293
    tabi ki herkes erden timur'a güveniyor.
    fakat kaç kere ön elemelerde oyuncu eksikliği yüzünden elendik.
    sağ bekte sekidika ile şampiyonlar ligi ön elemesine çıkmışlığımız var bizim.
    bu takımın as santraforunu bırakın yedek santraforu bile yok.
    kabul edelim biz top 5 ligdeki ilk 2-3 sıra takımları gibi değiliz.
    ana santraforumuz mauro icardi iken yedek santraforumuz da illa yıldız oyuncu olacak diye bir şey yok.
    yedek santrafor ne olursa olsun kısa bir süre içinde çözülmelidir.

    kadronun ilk tur için yeterli olduğuna ben de katılıyorum.
    fakat bir sonraki turda gelecek rakip iyi kapanan, ligi başlamış, dirençli bir takım olursa bu zamana kadar sadece açık savunmaya karşı performansı denenmiş barış alper yılmaz ile sahaya çıkmamız büyük hata olur.
    ve önemli nokta 2.tur ile 3.tur arasında sadece 1 haftalık süre var bildiğim kadarıyla.
    yani 2.tura santraforsuz çıkmak, 3.turda da santrafor olmadan oynayacağım demektir.

    orta kalite bir santrafor takviyesi yaptıktan sonra, şans başımıza bela açmadığı takdirde play off turuna kadar rahat ilerleyeceğimizi düşünüyorum.
    ön eleme turları ilk defa bu kadar basitken, en ufak hata payı bırakılmamalı.
  • 294
    sosyal medya illeti nedeniyle insan ister istemez bazı beklentilere giriyor ve akabinde heyecanlanıyor. halbuki birçok renkdaşın da belirttiği gibi, ortada acele etmeyi gerektirecek bir durum da pek yok. yani onca uğraşın arasında, erden başkan vakit bulur da gündemle ilgili gerekli açıklamaları yaparsa herkesin üzerindeki baskının azalacağını düşünüyorum.

    erden başkan, okan hoca, teknik ekip ve yönetimimiz sayesinde en güzel şekilde sonuçlanacak dönem.
  • 295
    yönetimimiz tarafından mükemmel yürütülen transfer dönemi.

    bazılarımız farkında değil sanırım, yine bir üstünden geçmiş olayım;

    -galatasaray tarihinin en yüksek puan ortalaması,
    -14 maçlık türk futbol tarihinin en büyük galibiyet serisi,
    -tarihte örneği olmamış bir şekilde derbilerde gelen ezici dominasyon,
    -hakemlerin etkisi olmasa lig tarihinin muhtemel en erken şampiyonu
    ünvanlı galatasaray futbol takımı taraftarının gereksiz yere endişeye kapıldığı transfer dönemi.
    rekorlar kırarak şampiyon olmuş bir takım olarak mümkün olan en az ‘değişim’ ile sonlandırmamız gerekiyor. taraftar gazı almak için lüzumsuz yere erkenden açıklanacak transferlere açıkçası karşıyım. bizden önceki şampiyon olmuş trabzon takımını hatırlayın, onlarca adam gönderip bir o kadar aldılar eni sonu çorba edip bıraktılar. bizim şu anki takımımız o zamanın şampiyon trabzon’undan fersah fersah önde bir takım. ama taraftara bakacak olursak şimdiden bir sürü adam satıp kamyonla adam aldılar bile. madem boey ve nelsson’a istenilen miktarda teklifler yok. en az 1 tanesini kalmaya ikna edip paşa paşa oynatacaksın. ikisi de rekorlar kıran takımın çok önemli parçaları.

    hali hazırda ön elemeler için forvet dışında acil bir eksiğimiz bulunmuyor. sol bek için kazımcan da dubois de o mevkiyi idare eder. önemli olan husus orta sahayı nicelik ve nitelik olarak güçlendirmek. bunun için de 1 ay öncesinde full paket paredes’e 20 milyon verecekken belki şimdi 15’e bitireceksin. cenk ergün gibi ilk günden bonservisi ve yıllık maaşı basıp adam almak çok kolay. neyse ki transfer komitesindekiler kulübün parasını kendi parasıymış gibi düşünüp ona göre hareket ediyor. en büyük önceliğin icardi olduğunu erden timur hepimizden iyi biliyor. o transfer olsa da olmasa da elinden geleni yapmış bir yönetimimizin olduğunu hepimiz biliyoruz. rashica için geçmiş gs yönetimleri gibi ilk günden 10 m euro vermek yerine belki de 2 ay sonra yarı fiyatına bitireceğiz. aynı formasyonda oynayacaksak alacağımız 10 numaranın avrupa transfer döneminin kapanmasıyla gelecek yıldız bir oyuncu olacağını düşünüyorum. adı geçen 10 numaraların adı bıçak gibi kesildi ve o transferi son hafta fırsat transferi olarak yapmaları muhtemel gözüküyor.

    nihayetinde olabilecek birkaç değişimle bu rekorlar kırmış takımı fazla bozmadan, kulübün de durumunu gözetip ince eleyip sık dokuyan yönetime sonuna kadar güvenmeliyiz. şimdiye kadar karalar bağlanacak veya endişelenecek hiçbir şey yok. aksine ben bu durumdan fazlasıyla memnunum.
  • 296
    artık tahmin ediyorum ki maalesef maddi yokluklardan transfer yapılamıyor. yoksa hemen şimdi getireceğin oyuncuyu ancak 1 sonraki şampiyonlar ligi elemesi maçlarında rahatlıkla koyup oynatabilirsin. bugün oyuncuyu getirsen gelmesi, imza atması, yerleşmesi, kampa geçmesi, takıma alışması en az 1 ay. yok en iyisini arıyoruz, yok çok çaba sarf ediyoruz hep aynı martaval. 15 gün önce de çok çaba sarfediyordunuz mikrofon uzatılıyor aradan 2 - 3 hafta geçmiş hala aynı şeyler.

    anlaşılan o ki dostlarım kulüpte para yok. boey, nelsson ve zaniolo satılacak ki yönetim transferleri yapsın. maalesef satış gelmeden yeni oyuncu alımı zor gibi duruyor. şampiyonlar ligi elemesinde önümüzdeki ilk elemeyi geçsek bile bu belirlenen transfer politikasıyla sonraki turu geçmek oldukça zor...
  • 297
    sezon mükemmel şekilde bitmişken her türlü programa çıkan başkan, erden timur ve okan hoca keşke sürekli transfer mesajı vermek yerine kadromuz iyi acele etmeyeceğiz, vaktimiz var mesajı verseydi böylece taraftar beklentisi düşürülüp rahat hareket etme alanı olmuş olurdu, hem görüşmeye gittiğimiz menajer ve kulüplerin elini güçlendirmemiş olurduk. ayrıca ben bu ekipten sezon biter bitmez en acil eksik olan sol bek ve yedek santrafor transferinin bitmiş olmasını beklerdim. ondan sonrası zaten zamanla çözülürdü. sezona strateji hatasıyla başladık ama erden timur bir şekilde toplayacaktır.
  • 298
    bundan önceki sezonlarda nasıl ağustos ve eylül ayını beklediysek bu sezon da bekleyeceğiz. hayır yani her yıl aynı transfer sezonunu yaşıyoruz ve her yıl aynı şeyler oluyor dönem olarak ama ısrarla haziran ayında transfer bekleyenler oluyor. oyuncular tatilde. (milli takımlarda olanlar) ayrıca oyuncular seçeneklerini görmek istiyorlar. bizim gibi ülkeleri de en son sıraya koyuyorlar. paşa paşa bekleyeceğiz.
  • 299
    haziran veya temmuz ayında adam almak istersen oliveira gibi kötü koşullarda kontrat yapmak zorunda kalırsın. biraz daha beklersen torreira gibi çok iyi şartlarda oyuncu getirebilirsin. zengin bir kulüp değiliz, oyuncuların ilk tercihi hiç değiliz. ya kulübün geleceğini ipotek altına alacağız, ya da biraz sabırlı olacağız.

    şu anki kadro elemeler için gayet yeterli. hatta nelsson ve boey gitse bile yeterli.

    muslera
    dubois-kaan-abdülkerim-kazımcan
    torreira-oliveira
    zaniolo-mertens-kerem
    barış

    daha midjö var, yusuf var, berkan var, yunus var...

    zaten elemeler için büyük bir risk olduğu düşünülseydi transferlerde acele edilir ve yüksek maliyetlere adam alınırdı. bırakalım adamlar işini rahat rahat yapsın.
  • 300
    "transfere ihtiyac yok." diyenlerin buyuk bir bolumunun transfer sezonu bittiginde transfer goremedikleri zaman yonetime sallayacagina o kadar eminim ki. mertens sezonun sonunu zor gordu ve yas aldi. oliveira desen ha keza oyle zor gordu. umarim hayirli biter ve eminim yonetim amacinin lig olmadigini belirttigi sekilde sampiyonlar liginde en azindan ceyrek gorebilecek bir kadro planlamasi yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın