• 51
    yerli forvete tamamım ben. sol bek işini bir şekilde çözeriz gibime geliyor.

    pva var, taşdemir var, kazımcan var, dubois de o bölgenin oyuncusu. rıdvan gibi yerli bir sol bek getirmediğimiz sürece, bu bölgeye yapılan transfer ekstra yük getirir bize.

    forvet transferi çok daha karışık. yerli forvetten yanayım, sonuçta kural belli ama yerli forvet olarak kimi getirebiliriz, orası muamma. halil dervişoğlu’na ben tamamım bu saatten sonra.

    önümüzdeki sezon gomis ve sefer yok. icardi çok büyük ihtimalle gider. düşünmek bile istemiyorum işin bu tarafını ):
  • 52
    ne kadar futbolcuya ihtiyacımız varsa o kadar futbolcu transfer etmemiz gerekiyor. valla ne yalan söyleyeyim ben transfer seviyorum. içim kıpır kıpır oluyor "x futbolcu galatasaray'da" haberini okuyunca.* tam şu modda oluyorum.

    https://youtu.be/kPBQFg1W30M

    uzun süredir transfer dönemleri zulüm oluyordu ama mevcut yönetimimiz güzel işler yapıyor. hoca ne kadar futbolcu istiyorsa o kadar futbolcu transfer edilmeli. gerekirse kiradaki oyuncularımız bile takıma dönebilir. seferovic, mata ve aanholt ile de yollar ayrılmalı diye düşünüyorum.
  • 57
    sol bek ve santrafor disinda hicbir eksigimiz oldugunu dusunmuyorum.

    hatta santrafor eksigimiz oldugunu da dusunmuyorum ama icardi kiralik, seferovic yok hukmunde ve gomis bitmis okeye donerken, ozellikle seferovic gidecekse, oraya bir takviye daha yapmak mantiksiz olmaz. ozellikle firsat transferleri kovalamaliyiz cunku icardi varken birinci forvet olabilecek bir oyuncu zaten alamayiz. ayrica baris alper forvette gayet yeterli oldugunu da bir kac defa gosterdi. ustune orada oynayabilecek bir mertens de var.

    gomis'in gecen sene gelmesine karsi olan biriyken su durumda kathiyen gonderilmemesi taraftariyim. birakin adam muazzam katki yaptigi sampiyonlugu takimla beraber kucaklasin. son 10, 15 dakikalar icinde dogru kullanildigi takdirde hala cok buyuk isler yapabilecegi de ortada. adamin zaten son senesi, aldigi para da verdigi katkiya oranla zaten dusuk. cristiano gibi bir oyuncu gelmeyecekse zorla gomis'i gondermenin hic bir mantigi yok.
  • 60
    erden timur ve okan hocanın planlamasına saygı duyduğum dönemdir. projelerin hayata geçmesiyle, altyapısıyla, doğru transfer politikasıyla, satılabilecek oyuncu grubuyla, liderliğiyle, derbi performansıyla, tribün doluluğuyla gayet keyifli dönemler geçiriyoruz.
    belli ki emek var. bize de saygı duymak düşer. umarım isabetsiz bir transfer yapmazlar ama yaparlarsa da bir hata canları sağolsun.
  • 63
    seferoviç ve pva kesinlikle gitmeli, sinerjimiz ve beklentilerimiz örtüşmedi…

    icardi’nin sene sonunda gitme ihtimali ve gomis’in yaş durumuna göre iyi bir santrafor, maliyetine rağmen tercihen genç ve etkili bir tane…

    oliveira kesinlikle yedeklenmeli, altyapıdaki parlak çocuklardan birine daha çok şans verilmeli, özellikle zorluk seviyesi bir nebze daha düşük maçlarda olabilir, yoksa bir takviye buraya lazım…

    sol beke banko takviye lazım. pva’nın geldiği sene augustinsson’u para çıkışmadığı için alamamıştık, tam fırsat transferiydi. şimdi o olmasa bile onun gibi bir fırsat kovalanabilir ya da opsiyonlu bir kiralık buraya da bakılabilir…

    ross ve emin’in daha çok çalışması lazım. ross sakat şu anda ama beklentilerimiz yüksek, inşallah abisi gibi olacak, form tutar ve üstüne koymaya başlarsa stopere takviyeye gerek kalmaz şimdilik. emin için de aynı fikirdeyim, lakin daha da fiziklenmeleri lazım…

    başka da bir eksiğimiz yok gibi şimdilik. tabii devre arasında gitmek isteyen olur mu olmaz mı bilmiyorum ama takımın iskeletini korursak ciddi paralar harcamak zorunda kalmayabiliriz…
  • 64
    önümüzdeki sene yabancı sınırının ne olacağı netleşirse ona göre bir planlama daha mantıklı olacaktır.

    herkesin mutabık olduğu üzere bir sol bek transferi ihtiyaç olarak görünüyor. bunun dışındaki bütün transferler fırsat transferi kontenjanından olacaktır.

    işleyen çarka çomak sokacak, altyapıdan gelen umut vaadeden gençlerin önünü tıkayacak, gereksiz maliyet oluşturacak hiçbir transfere girişilmemesi (belirttiğim fırsat transferi istinası hariç) gerektiğini düşünüyorum.

    içim son derece rahat. yönetime seçilmelerinin üzerinden henüz iki ay geçmişken hocayla anlaşıp, abdülkadir, mertens, torreira, icardi, sergio gibi izlemekten keyif aldığımız, karakter olarak kırk yıllık galatasaraylı ruhuna sahip bu takımı oluşturan, yüksek kaliteyi 2021-2022 sezonunu 13. sırada bitiren takımla aynı maliyete kuran erden timur’a güveniyorum.
  • 66
    spor gecesinde galatasaray adına ilk haberleri duymaya başladık.
    öncelik temelli gidecekler:
    seferovic - patrick van aanholt - mata - ve forvet gelirse gomis*
    kiralık gidecekler:
    mathias ross ve yusuf demir

    bir sürü genç oyuncumuza teklif gelmiş.
    özellikle metehan baltacı'ya süper ligden çok fazla talip varmış. okan hoca son kararı verecekmiş.

    getirilmeye çalışılanlar:
    haji wright için seferovic + bir miktar para işine girmişiz. rusya'dan 8+2 teklif aldık denince, alana hayırlı olsun denmiş konu kapanmış.
    sol bek için: uğur çiftçi 1. sırada. okan hoca özel istemiş. hak3 ve behiç veto yemiş. güray vural da listedeymiş.
    yerli bir stoper isteniyormuş.
    yabancı bir orta saha.
    icardiye yedek kaliteli bir santrafor isteniyormuş.
  • 67
    yapılacakların çok net ortada olduğu dönem.

    çok fazla hamle yapmadan yolumuza devam etmeliyiz. oturmuş bir kadromuz var.

    -gidecekler belli zaten; haris seferovic, patrick van aanholt, emre taşdemir ve juan mata.
    -yerlerine sol beke; aziz behich, deniz undav(kiralık) ve furkan bayir yeterli olacaktır.

    okan hocanın elinde denizi görmek lazım diye düşünüyorum.
    hem oyun yapımıza uyuyor hem de santrafor rotasyonumuzu oldukça kuvvetlendirir. kaybedecek bir şeyimiz yok.
    ayrıca furkan bayir için de bir denemek lazım diyorum. bu sezon beğendiğim stoperlerin başında geliyor.

    kiralık olarak da metehan baltacı olabilir. mesela metehanı adana demirspor'a kiralık gönderebiliriz.
    böylece ligin ikinci yarısına şöyle bir kadro ile çıkarız.

    muslera/okan/jankat
    boey/dubois - nelsson/ross/emin - abdülkerim/furkan - aziz/kazımcan
    torreira/berkan - sergio/midtsjö/baran
    rashica/yunus - mertens/yusuf - kerem/barış alper
    icardi/deniz/gomis

    bu kadro ile şampiyon olunup, asıl transfer hamlelerimizi yaza saklamalıyız.

    edit: anlatım bozukluğu giderildi.
  • 68
    rakipler eksik yerlerine güçlendirici transferler yapacakken işimizi sağlam kazığa bağlayarak mutlaka iyi transferler yapmamız gereken dönemdir. bu sayede makasın daralmasını engelleyebiliriz.

    gereklilik sırasına göre:

    sağlam bir sol bek.
    iyi bir yedek stoper.
    iyi bir forvet.
    iyi bir yedek kaleci.
    yedek ofansif orta saha.

    muslera/((((yedek kaleci))))/okan/jankat
    boey/dubois - nelsson/emin - abdülkerim/(yedek stoper) - (sağlam sol bek)/emre taşdemir/kazımcan
    torreira/berkan - sergio/midtsjö/baran
    rashica/yunus - mertens/(mertens'in yedeği)/mata - kerem/barış alper
    icardi/gomis/(yedek forvet)
  • 69
    niye sol bek meselesine bu kadar konsantre olduğumuzu anlamadığım transfer dönemi.

    kazımcan dönüyor, çok zorunda kalırsak taşdemir de var. orta sahada berkan formdaysa maçına göre dubois de idare ediyor orayı.

    bence elimizde olmayan oyuncu tiplerine yönelmeliyiz. seferovic’in sözleşme feshi sonrası sprinter ve atletik bir hücumcu alabiliriz. mesela shamar nicholson ismi çıkmıştı, okan buruk’un da çok istediği söyleniyordu. ben olsam bir 6 numara bir de sprinter kanat forvet alırdım. ne sol bek ne santrafor almazdım açıkçası. oyun çeşitliliği sağlamayan oyuncular transfer etmeyi makul bulmuyorum şu aşamada.
  • 73
    çok para harcamaya gerek yok bence. seferovic’i gönderip yerine sağlam bir forvet alabilirsek yeterli benim gözümde.

    takımda yerli oyuncu sıkıntımız var, yoksa kadro zenginliği ve kalitesi yeterli. ilk 11 oynayabilecek düşük maliyetli sol bek varsa alalım yoksa birkaç maç daha idare ederiz. sonra kazımcan’a güvenmeye devam. diğer pozisyonlar zaten dolu.

    paraları biriktirelim ki yazın icardi'nin bonservisini alacağız daha.
  • 74
    - bir orta saha
    - bir santrfor
    - bir sol bek

    tek yapmamız gereken bu gibi. seferovic ve aanholt kesin gitmeli. mata da giderse duruma göre bir transfer daha düşünülebilir bence. yönetim en iyi hamleleri yapacaktır. her yerden, her ligden transfer yapabiliriz ama süper ligden transfer yapmayalım. hele hele çok yüksek meblağlar falan aman diyim.

    ayrıca bu transferlerin de hemen yapılması gerekiyor ki takıma çabuk adaptasyon sağlasın. ara transferde sneijder, drogba indirmiş takımız bu mu zor gelecek?
  • 75
    3 futbolcu ile vedalaşılıp 3 futbolcu alarak bitireceğimiz transfer dönemi olmalıdır. seferoviç, pva ve emre taşdemir ile hemen yolları ayırıp. 3 tane genç potansiyelli sol bek, orta saha ve forvet almalıyız. zira elimizde tecrübeli oyuncu kotası bir hayli dolu. mertens, icardi, sergio, torreira, mata, dubois, gomis. he bu arada oynatma garantili yusuf ve mathias ross’u da kiraya yollayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın