• 76
    sol bek ve defans arkası koşu özelliği olan bir santrafor/kanat forvet şart. bu iki transfer olmazsa olmaz benim gözümde. eğer mümkünse yerli bir tecrübeli stoper de alınmalı. torreira'nın bir yere gitmediği, berkan'ın bu kadar farklı ve büyük oynadığı bir senaryoda daha önce ihtiyaç olduğunu düşündüğüm defansif özellikli orta sahadan vazgeçtim. şu an için gereksiz gibi gözüküyor.

    sol bek için tek düşüncem rıdvan'dı. ama rıdvan için tahmin ediyorum ciddi bir maliyet söz konusu, bonservisine yatırım yapan glasgow bırakmak istemeyecektir makul şartlar altında. geçenlerde beşiktaş'ın antrenmanını ziyaret etti ayrıca rıdvan, bize çok gönüllü gelir mi bundan da artık emin değilim. bu şartlar altında yüzümüzü anadolu'ya çevirmek gerekiyor. baştan söyleyim, türk veya yabancı, anadolu'dan transfer edilen hiçbir futbolcuya soğuk ve mesafeli yaklaşmadım. sözlükte genel bir kanaat var anadolu'dan bonservis ödenerek futbolcu alınmamasına yönelik ama katılmıyorum. anadolu'dan gelen ve bonservis ödediğimiz futbolcular arasında başarılı örnekler de var, başarısız örnekler de var. tıpkı yurt dışından aldığımız oyuncularda olduğu gibi. "bula bula bu anadolu topçusunu mu buldunuz?" eleştirileri altında 2.7 milyon euro bonservisle transfer edilen abdülkerim'in bugün geldiği nokta ortada. "küme düşen altay'ın sol bek bile olmayan sol beki" lafları arasında 18 milyon lira bonservis ücretiyle gelen kazımcan için bugün "kazımcan yakında dönecek, gerekirse sol bek almayalım" denebiliyor.o yüzden önyargılarımızı bir kenara bırakmamız gerektiğini düşünüyorum.

    sağ tarafta olağanüstü bir hücum bekine dönüşen "gölge adam" sacha boey var iken, sol bekin biraz daha dengeli ve defansı güçlü bir oyuncu olması gerektiğine inanıyorum. yere sağlam basan, kuvvetli biri olmalı. bu noktada iyi bir solak, iyi bir hücumcu ama kötü bir defans oyuncusu olan güray vural ne kadar doğru bir tercih olur bilmiyorum. emin değilim. sivasspor'un ve rıza çalımbay'ın saçma tutumları söz konusu olmasa, idareten oynayacak bir sol bek için uğur çiftçi daha doğru bir tercih olurdu bana göre. 2005-2006 sezonundaki yalçın ayhan veya emre aşık hamlelerine benzer şekilde tecrübeli bir türk stoper alıp, metehan'ı hatta emin'i yarım sezonluğuna başka bir takıma göndermek de çok iyi ve gerekli bir hamle olacaktır bence. bu noktada kafamda bir isim var ama linç edilirim muhtemelen. o yüzden yazmayacağım ismini açıkça. sprinter forvet olarak ise geçtiğimiz sezondan beri transferini istediğim isim belli, haji wright. elimizde olmayan bir forvet profili. hiç alakası yok sezonluk patlama yapan klasik forvet oyuncularıyla. diagne benzetmesi ve diagne transferi üzerinden olası wright transferine dair yaratılan korkunun içi de dolu değil. anlamlı da değil. ligimizin özellikle anadolu takımlarının sözlükte çok takip edildiğini, maçlarının izlendiğini zannetmiyorum. ben ama izliyorum. "anadolu'da mı oynuyor, kesin vasattır" bakış açısı hakim ismi geçen futbolculara yönelik çoğu zaman, izlemeden etmeden. wright'ın fiziğinin, oyun şeklinin, yapısının, saha içi hal ve hareketlerinin diagne ile uzaktan yakından alakası yok. oyun içi devamlılığı olan, elimizdeki forvet oyuncularından farklı özelliklere sahip, gayet iyi bir oyuncu. 10 milyon euro eder mi, tabiii ki etmez ama 5 milyon eder. rahat eder. zarar da ettirmez, henüz 24 yaşında çünkü. çok isterim transfer edilmesini. güray'a nötrüm ama antalyaspor'dan güray ve wright paket olarak transfer edilse hiç de şikayetçi olmam. aksine sevinirim.

    taraftarımızın ocak ayında olduğumuzu unutmaması gerekir. acil ihtiyaçları gidermek adına, hızlı bir şekilde bildiğimiz adamlara yönelmek zorundayız. her ocak ayında, ocak 2013'te olduğu gibi kupon bir wesley sneijder transferi ortaya çıkmaz. manchester united nasıl arjantin-hollanda maçını referans alıp erik ten hag'ın çok iyi tanıdığı weghorst'a yöneliyorsa acil ihtiyacını gidermek için (burada çok eleştiriliyor ama gayet mantıklı ve makul bir hamle), biz de bunu yapabiliriz. bunun ayıbı yok. ihtiyaçlar belli; zaman kısıtlı; seçenekler az. olabilecek en iyisine makul şartlar altında yönelmek gerekir ki, olabilecek iyi oyuncular ülkemizde de var. yanlış isimler üzerinde durduğumuzu ve yanlış bir yol izlediğimizi düşünmüyorum. daha iyi ve daha güçlü olacağız transfer döneminin sonunda.
  • 78
    an itibariyle başlamış dönemdir.

    ilk üfürmeler de hemen basına düştü. 20 kişinin geldiği, 17 kişinin gittiği her geçen gün yeni isimlerin basına düştüğü aksiyon dolu bir ay ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

    takım olarak beklentim, pva ve haris seferovic'ten çıkıp bir tane yerli sol bek eklemsi yapabilirsek benim için yeterli olur. şu an ekstra bir isme gerek olmadığını düşünüyorum.
  • 80
    35 yaşındayım. bundan 25 sene önce temmuz sıcağında bakkaldan aldığım fanatik, fotomaçla başladığım transfer takip serüveninde hayatımda bu transfer dönemi kadar rahat, gamsız olduğum bir dönem olmadı sanırım.

    biri alınacaksa veya alınamayacaksa, birileri satılacaksa ya da kadro dışı bırakılacaksa muhakkak vardır mantıklı bir sebebi diye düşünüyorum. çok rahatım çünkü şundan eminim ki galatasaray'ın yöneticisi bu dönem bilmediği numaralardan gelen görüntülü aramaları cevaplayıp "x 15m euro" demeyecek, teknik direktörü basının karşısına çıkıp ben ille de şunu istiyorum diyerek kendi yönetimini köşeye sıkıştırmayacak, saçma sapan tiplere daha transfer gerçekleşmeden haber gönderilip süreç piç edilmeyecek, 1 kişiye takılarak günler boşa harcandıktan sonra son gün kasımpaşa'nın kapısina dayanıp milyon eurolar saçılmayacak.

    gelen tutar tutmaz, kadro mühendisliği hatalı yapılır vs. bunlar ayrı konular ama bu dönem nihayet bir transfer dönemi olması gerektiği gibi geçecek. çok şükür...
  • 84
    pva ve seferovic'in gönderilip yerlerine oyuncu alınmasını istediğim dönem. bence bu iki hamle muhteşem olur, eksiklerimizi cuk diye kapatır çünkü bu iki oyuncu da boşu boşuna yabancı kontejanını işgal ediyor hiçbir işe yaramayarak. bi de olursa yedek orta saha, evet abartıyorum ama bi de eğer ihtimali bile varsa di maria için şartlar zorlanırsa çok mutlu olurum :(
  • 85
    elimizdeki isimler ayrılmadığı müddetçe (pva, sefer gibi yollamak istediklerimiz ya da torreira, boey gibi teklif gelebilecek oyuncular) yeni bir ismin takıma katılmasını makul görmüyorum. kadroyu gereksiz şekilde şişirdiğimizde sıkışıyoruz ve sonra bazı oyuncuları üstüne para vererek göndermek zorunda kalıyoruz.

    mesela ali koç bu hatayı sürekli yapıyor. önce bir sürü adam alıyor (şimdiden kimseyi göndermeden samet'i aldılar mesela) ve köşeye sıkıştıktan sonra yana yakıla adam yollamaya çalışıyor.

    hazır kulübün geleceğini düzeltecek, toparlayacak finansal hamleler yapılmışken, umarım bu para daha gelmeden har vurup harman savurulmaz.
  • 89
    sol bek transferi ve elimizdeki yildizlarin bonservislerinin alinmasi benim icin yeterli olacaktir.
    forvet rotasyonu baris’i sokmamiz gerekir artik, oliviera’nin yedegi baran’i devreye sokabiliriz. torreira’nin yerine mitco.

    kadroyu sisirmek avantajdan cok bu saatten sonra takim ruhunu negatif etkiler. seferovic ve pva’dan kesin cikmamiz lazim. oyunlarinin yaninda, yedek kaldiklarinda sikinti cikaracak profile sahip olduklarini dusunuyorum.
  • 91
    sol bek için bir fırsat varsa en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim ancak geçici yerli bir sol bek ile bu mevki için transfer kapatılacakmış gibi bir hissiyatım bulunmakta.

    kesinlikle bir forvet takviyesi yapılmalı ancak dünyaları vermeye gerek olmadığını düşünüyorum.

    orta saha içinse genç bir oyuncu takviyesi yapılması gereken transfer dönemi. özellikle torreira'nın arkasına genç ve yetenekli bir aday kendisi sonrası döneme hazırlık niteliğinde olacaktır.

    yedek stoper alınmayacağını düşünüyorum emin bayram ve metehan baltacı varken.
  • 92
    takımın bu dönemde en acil gerekliliği patrick van aanholt ve haris seferovic ikilisinden kurtulmak.

    bu durumda en acil gereklilik sol bektir. fakat sol bek alınamazsa dubois sezon sonuna kadar orayı idare de edebilecektir.

    seferovic giderse ve biliyorsunuz gomis de gidecek deniliyor, o durumda mutlaka yedek forvet alınmalıdır. tercihim seferovic'in gitmesi, gomis'in kalması ve fiyat/performans oranı yüksek, verimli, uygun fiyatlı bir yedek forvet alınmasıdır.

    torreira ve oliveira'nın yedeklenmesine gelince, midtsjö ve berkan iyiler gayet. bir yedek daha devre arası için lüks olabilir. alınırsa böyle bir isim hayır demeyiz elbette.

    yedek stoper için emin ve ross var ama ross yabancı ve sakat, emin ise fazla toy. bize sakatlık, cezalı olma gibi 1-2 maçlık dönemlerde nelsson'u ya da abdülkerim'i aratmayacak, kazma olmayan, yerli ve tecrübeli bir yedek stoper lazım.

    o halde transfer listem;

    1) yedek stoper
    2) yedek forvet
    3) sol bek
    4) yedek 8 numara.
  • 93
    kazımcan dönene kadar idare edecek bir türk sol bek kadar rotasyona sokabileceğimiz bir türk oyun kurucu orta saha ile elimizi iyice rahatlatabileceğimiz dönem.

    pva’nın ayrılacağını sanmam 1.9 milyon € maaşı kimse vermez hatta seneye de bizde kalır. seferovic’i geri göndeririz. normalde yatırım yapılabilecek bir pivot santrfor alınması taraftarıydım ama barış’ın fener maçındaki performansını görünce barış’a yatırım yapma yanlısı oldum.

    yusuf ve baran’ı mutlaka her maç oynayabileceği takımlara kiralamak lazım. yusuf yetersiz olduğundan değil yabancı sınırına takıldığı için bizde şans bulamaması nedeniyle.
  • 94
    8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçının taraftarı ve yönetimi rehavete sokmaması gereken dönem.

    sol beki kazımcan'a emanet edelim, sergio'nun yedeği baran olsun, forvet mi ne gerek var barış alper oynasın bla bla bla

    napoli kanadı genel hatlarıyla bizimkiler gibi düşünmüyor olacak ki hâlâ ounahi transferi için çabalıyorlar, hem de ellerinde 5-6 tane çok iyi merkez oyuncusu olmasına rağmen. ya da arteta'nın açıklamalarını kaçırıyor sanırım insanlar, neden transfer tahtasında aktif olmak zorunda olduklarına dair.

    galatasaray'ın önüne altın tepside fırsat geldi, 3-4 dokunuşla kıskıvrak ligi kapatma imkanı geldi. neden bu imkanı sonuna kadar zorlamıyoruz. illa 4 yıllık sözleşme ile oyuncu almak zorunda değiliz, birkaç kiralık hamle de bu noktada iş görebilir. yeter ki eldeki verim alınamayan oyuncular için bir çözüm yolu üretilsin.

    galatasaray eğer sorunsuz şekilde şampiyon olmak istiyorsa felaket senaryolarını da bir kenara yazıp o şekilde planlama yapması gerekir.
    nedir bu senaryolar; muslera sakatlansa okan sezonu götürebilir mi, mesela buna ben evet diyorum bu alınabilecek bir risk.
    boey sezonu kapatsa dubois geri kalanı götürebilir mi? ali turap da takıma kazandırılırsa bu da alınabilecek bir risk ama olması gereken de şu stoperlerden biri de acil durumda camı kırınız sağ beki olmalı, yani başımız dara düşünce beke stoper atabilmeliyiz.
    nelsson uzun vadeli sakatlansa eldekiler ile sezon sonunu aynı istikrarda görebilir miyiz? arkadaşlar metehan oynar yerine tamam da, metehan oynadığında 2.5 puan ortalaması ile maçları kazanabilecek miyiz? yoksa hemen hemen 2 hafta üst üste puan kaybedip 4 puanlık liderliğe rakipleri ortak mı edeceğiz?
    hatta bu senaryoları kombinasyon şeklinde de düşünebiliriz.
    irfancan'ın dubois'e müdahelesini görmediniz mi? sahanın en masum oyuncusu belki de, inanılmaz bir taban yiyor. ciddi bir sakatlık olmadığı için şanslı bence.
    ne rakiplere ne de hakemlere güvenmiyorum.

    sizce neden yıllarca lewa arkasında chupo moting tuttu bayern münih, bizim de icardi arkasında haji wright gibi bir oyuncu tutmanızın ne mahsuru var. işin mali boyutuna karışmayın, erden timur sizce diagne olayını bilmiyor mu, bu ligden bir oyuncuya 10 m€ vermeyecek kadar akıllı bir yönetici. o parayı verirse oyuncuyu yemek için bekleyen taraftarın farkında olan biri bence. profil olarak haji wright doğru mu, kesinlikle doğru. tek farklı giden maçlarda az kıvranmadık, bu tarz bir oyuncunun varlığı rakibin öyle hurda üstümüze gelmesini de engeller çünkü savunma arkası için de çok ciddi tehdit oluşturabilecek bir oyuncu ve hava hakimiyeti de olan biri. bu fiziksel özellikler tek bir oyuncuda çok nadir bulunur.

    isimlere değil niteliklere bakıyorum ben. maçlar artık 110 dk oynanıyor, dünya kupası sonrası uzatma sistemi değişti.
    bu yüzden merkez orta sahaya torreira+ sergio ayarında bir oyuncu daha istiyorum. bu iki oyuncudan birine bir şey olursa 15-20 hafta berkan- miço oynarsa 2.5 puan ortalaması devam eder mi sizce?

    mata'dan verim alamayan bir galatasaray var. 10 dk bile oynatamıyoruz, çünkü zor anlarda oyuna giriyor, skoru tutmak için giriyor. skoru tutmak istiyorsanız giren oyuncu orta sahada o ikili mücadeleyi kazanmak zorunda.
    puan avantajımı sahada koruyacak orta saha istiyorum, sene sonu çok iyi oyuncular boşa çıkıyor ama bu seneyi kiralık olarak kurtaracak bir oyuncu da pek ala alınabilir.

    mutluyken her şey güllük gülistanlık gelir. negatif senaryoları da bir düşünmek lazım.

    tedirginim ama umarım çok iyi bir transfer dönemi geçiririz.
  • 95
    1 transfer hakkımız olsa bile bu hakkımız sol bek için kullanılmalıdır. ve mümkünse o isim türk olmalıdır. uçan kaçan bir sol bek yok ancak idare edebilecek bir oyuncu işimizi görür. basında çıkan isimler belli zaten hangisi gelirse gelsin fark etmez. dediğim gibi yarım sezon bizi idare etsin yeter. önümüzdeki sezon yabancı sınırı durumuna göre bakarız.
  • 96
    teknik direktör, yönetici vs. galatasaray'da görev yapan kişilere güvenilmesi ve suyun gereksiz eleştirilerle bulandırılmaması gereken bir dönem. hassasiyetler, kaygılar elbette ki olacak, bunlara dair herkes özgürce fikrini de beyan edecek ama yıkıcı eleştiri bu transfer döneminde en son ihtiyacımız olan şey.
    galatasaray'ı yönetenler sol bek için güray vural da deseler kabulüm, uğur çiftçi de deseler kabulüm. forvet için haji wright ismine de tamam'ım, yurt dışından gelecek başka bir isme de. önemli değil. başka bir mevkiye transfer yapılırsa da yürüteceğim mantık bu şekilde olacak. galatasaray'da transfer süreçlerinde yetkisi ve etkisi olan herkese güveniyorum ve kararlarına inanıyorum.
  • 98
    aslında yapılması gereken belli.
    takıma katkı veremeyen seferovic ve van aanholt'u bir şekilde gönderip, 6 aylık yerli bir sol bek + 1 adet santrafor almalıyız.

    adı geçen isimler güray vural ve hasan ali kaldırım. 6 aylık geleceklerse her ikisi de olur, ikisinden birini tercih edeceksem güray vural daha iyi.

    santrafor konusunda ise, sezon sonu gomis gidecek, barış alper santrafor bölgesinde umut verici olsa da henüz kendisini ispatlamadı. icardi'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, bonservisi alınacak mı belli değil. dolayısıyla bizim 1 adet santrafor almamız lazım. devre arasında bir fırsat transferi yakalarsak harika olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın