• 179
    yönetim ve teknik heyet tarafında şampiyonlar ligi için umut olmadığını gördüğümüz transfer sezonu.

    şampiyonlar ligi için ümidi olan bir takım ne yapar ne eder transferleri eleme maçlarına yetiştirirdi. galatasarayda transfer bombalarının salı günü patladığını bildiğimiz için, yarın bütün transferler açıklansa bile, karantinası, uyum süreci vs derken oyuncularından istenilen verim alınamayacaktır.

    hali hazırda tek orta saha oyuncusu olan taylan'ın da yeni ameliyattan çıktığı göz önüne alınırsa şampiyonlar ligi ön eleme turunda kadro kurmakta bile zorlanacağız.

    yeni yönetim, seçilmeden önce transferlerin 10 gün içinde açıklanacağını vaat etmişti. ancak görünen o ki, yakın gelecekte transfer yok.
  • 180
    öyle bir dönem ki henry onyekuru ve gedson fernandes gibi herkesin istediği oyuncuları alsak bile geçen sezonki bitirdiğimiz konuma ancak gelebiliyoruz. daha bunun üstüne sol bek ve orta saha şart.
    sağ bek, stoper ve 8.5/10 numara öncelikli değil fakat alınırsa harika olur.
    transfere göre takım değerlendirmek istemiyorum ama maalesef iyi futbol da iyi oyuncularla oynanıyor artık.
  • 181
    bana göre öncelik listesi şu şekildedir.
    1- sol bek
    2- gedson (olmuyorsa muadili)
    3- taylan yedeği (berkan kutlu orada kullanılabilir)
    4- stoper (luyindama satılırsa)
    5- sağ bek (yedlin gönderilirse)
    6- 10 numara (emre kılınç o bölgeyi doldurur)
    7- sağ açık (feghouli gönderilirse)
    8- kaan ayhan
    9- halil dervişoğlu (diagne satılırsa)
    10- ismail çokçalış
  • 183
    9 temmuz 2021 itibariyle 12 sözleşmeli yabancı ile devam ediyoruz. değerlendirmelerimi ilk 11'de 8 yabancı kuralı paralelinde yapıyorum. eski kural devam etse transfer sezonuna bakış açım çok farklı olurdu.

    fernando muslera
    marcão
    christian luyindama (4-5 milyon eurolara çıkabilmek çok hoş olur)
    deandre yedlin
    omar elabdellaoui
    ryan babel (keşke ağustos ortasına doğru sürpriz bir talip çıksa hem kontratından çıksak hem de 1-2 milyon euro bonservis kazanabilsek)
    sofiane feghouli -----(kontratından çıkabileceğimizi düşünmüyorum)
    mostafa mohamed

    valentine ozornwafor---- (düşük maliyetli olduğu için çok büyük değişken değil)
    jesse sekidika ----(düşük maliyetli olduğu için çok büyük değişken değil)
    falcao ------(kontratından çıkabileceğimizi düşünmüyorum)
    mbaye diagne -----(bu hafta içinde peşin 5-6 milyon eurolara satışı kulüpte olumlu bir hava yaratabilir)

    önceki entrylerimde görüşümü bildirdim.
    12 yabancı+omar
    11 yabancı+omar şeklinde sezona başlanmalı. 14 yabancı geniş kadroya yazmak mantıksız geliyor.

    gün itibariyle sol bek ve 8 numara transferi haricinde yapacağımız her yabancı transfer gönderilen yabancılara göre şekillenmesi gerekiyor.

    gündemdeki nicolae stanciu transferi için feghouli veya falcao ikilisinin birisinden çıkabildikten sonra değerlendirmek mantıklı geliyor. sağ önde de kullanabiliriz diye düşünüyorum.

    henry onyekuru, barış alper tranferi ve yabacı sınırı sonrası mantıksız geliyor. onyekuru'nun problemi biraz mental. kariyerinin ilk yılları gibi istekli değil. 2019 yazında monaco ile 5 yıllık sözleşme yapınca müthiş bir rahatlık geldi kendisine. kesinlikle düşünmezdim bonservisini almayı bu sezon*. 2024'de sözleşmesi bitiyor, önümüzdeki sezon* tekrar kasmaya başlar. gol-asist iyi istatistik görürüz.

    yabancı 6 numara pozisyonu için ismi geçen aliou dieng transferi yine gönderilecek futbolculara göre şekillenmeli.
  • 185
    trabzonspor ve demirspor dışında öne çıkan bir takım yok.

    üç büyüklerde para yok.

    beşiktaş'ın şampiyon kadrosu kiralık abou, ghezzal, rosier gibi isimlerle kuruluydu. ayrılanların yerine oyuncu alınmadı. sadece salih uçan'ı aldılar, o da gidenlerden bağımsız bir mevkiide oynuyor. hala sağ kanat, sağ bek ve santrfor eksikleri var.

    fenerbahçe'nin samatta'dan 6 milyon zararı var. caulker ve serdar dursun gibi bedelsiz oyuncularla yedek kadroyu güçlendirdiler. miha zajc, zanka, dirar, ademi gibi oyuncuları da geri döndü. frey'i 2 milyon'a antwerp'e sattılar.

    trabzonspor gervinho, peres, koita gibi transferler yaptı. bence gereksizdi.

    ads; belhanda ve balotelli ile sezonun flaş takımı olmaya aday bir kadro oluşturuyor. hala görüşmede oldukları bek oyuncuları da varmış.

    bizim zaten ne yaptığımız belli değil. ''tapusunu aldık'' denilen onyekuru'dan bile vazgeçtik.
  • 187
    ilk 26 günü bizim açımızdan felaket geçmiş olan transfer dönemi. çok önceden anlaştığımız aytaç ve alpaslan haricindeki tek dış transferimiz barış alper. 7-8 tane transfer daha yapmamız gerek ama ilk psv maçına 9 gün kala 1-2 gün içinde açıklanır diyebildiğimiz 1 tane bile oyuncu yok. yine-yeni-yeniden hayal kırıklığı yaşıyorum. sanırım beklentilerimi çok yanlış ayarladım. bu saatten sonra diyecek bir şey yok, umarım en azından cepte gördüğümüz transferleri gerçekleştirebiliriz ve en azından lig şampiyonluğuna yetecek bir kadro oluşturabiliriz.

    seçim öncesi "10 gün" açıklaması yapan başkanımızın ve yönetiminin şu anki sessizliğini de unutmayacağım.
  • 190
    hem galatasaray hem beşiktaş muhabirleri rosier ve ghezzal'la anlaştığımızı söylüyor. ben burada bir bit yeniği varmış gibi düşünüyorum nedense. kulüpte para yok deniliyor ama bu arkadaşlara rahatlıkla veriyor. biri sağ bek biri sağ ön oyuncusu. önceliğimiz olan yerler değil. bu arkadaşlar beşiktaşla anlaşır transfer çalımı hikayesi yazılır diye düşünüyorum açıkçası. ilgilendiğimize ihtimal vermiyorum.
  • 192
    evet 21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı yaklaşıyor ve transferlerin bu tura yetişmesi zor gözüküyor. haklısınız da. ama ben yangın yapılmaması taraftarıyım. 3 büyüklere baktığımız takdirde sadece fenerbahçe'nin bir yabancı transferi yaptığını görüyoruz. o isim de bonservisi elinde olan caulker. muhtemelen üç takım da yabancı sınırı olayının kesin kararını bekliyor. bu sebepten dolayı şu anlık yerli oyunculara yatırım yapılıyor ve yabancı oyuncular bekletiliyor. yerli oyuncu transferlerine baktığımızda geçen sezon takımlarının en iyi oyuncularından birisi olan alpaslan ve aytaç takıma katıldı. 1. lig'in en dikkat çeken hücum oyuncularından barış alper takıma katıldı. yani aslında rotasyon anlamında gayet makul hamleler yapıldı. as kadroya zaten yabancı oyuncu alacağız. bu yabancı oyuncuları alabilmemiz için de yabancı sınırının akıbeti bir an önce belli olmalı. muhtemelen 2-3 güne bu konu da kesinliğe kavuşur. bütün takimlar da bu doğrultuda hamlelerini yapar. son olarak donk'dan da onyekuru'dan da vazgeçildiğini düşünmüyorum. şimdilik bu iki oyuncu da bu kararı bekliyor durumda.
  • 193
    nolur gençten takım kurulsun artık, marcao, mostafa mohammed, kerem aktürkoğlu ve barış alper yılmaz gibi gençler gelsin allah aşkına rosier, ghezzal, aanholt vs umarım sadece yem olarak sunulmaktadır.

    ffp varken öne çıkan isimler hauge, moder, kamil jozwiak, ismail coulibaly şimdi ise stanciu, aanholt, rosier,ghezzalumarım geleceğe para yatırımı yapar geçmişi iyi diye oyuncu almayız.

    bir sene performans gösterdi diye ghezzal
    kart görmedi diye çoşturulan, abartılan rossier
    bir daha bonservis parası gelmeyecek olan stanciu
    hırpalanmış olan aliozki
    bir önceki sene performansı düşmüş ve 30 yaşı bulmuş aanholt gibi isimlerden uzak durmalıyız.

    elimizde ıskartaya çıkmış zaten bolca isim var. falcao, babel, feghouli, diagne, emre taşdemir, arda vs diye uzar.

    bize aç, dirençli ve gelişim gösterecek profilde oyuncu lazım !
  • 195
    transfer dönemlerinin en sevmedigim tarafi, adi sani duyulmamis insanlarin, rastgele ortaya attigi isimlerin sözlük ortamina tasinmasi sanirim.

    transfer yapilir yapilamaz, hepimiz merak ediyoruz da, her yazi yazan dogruyu söylüyor diye bir kaide yok, neden acaba herkese inaniliyor?

    ne yazik ki ayni sacma durumu yasamaya devam ettigimiz transfer sezonudur kendisi.

    sahsi fikrim (ayni zamanda bir kac muhabir de benzer seyler söyledi), yönetim isimleri disari sizdirmiyor, yani basindaki ya da bu hesaplardaki isimlerin cogu ya uydurma ya da manajerler tarafindan basina verilen isimler. bosuna prim yaptirmayalim sacma sapan insanlara.
  • 197
    ya of vallahi sevgili renktaşlarım. yemin ederim şu transfer dönemi boyunca hem kendi içinizi şişirdiniz hem de bizim sinir stres sahibi olmamıza sebebiyet vermek üzeresiniz.

    bu ne abi? ne yapıyorsunuz siz allah aşkına?

    tamam maliyeti hesaplayalım, evet geçmiş hatalardan ders alalım. bonservis bedelleri, maaş, imza parası derken bir yerlerimize roma mızrağı girmesin eyvallah da bu sezon fazla mı agresif oldunuz acaba? stanciu 28 yaşında diyorlar, 'son bonservisli transferi olacak bu para bu herife yatırılır mı' diye tepki geliyor, van aanholt ismi geçiyor 'bu herif bu parayı etmez, çok para bağlamayalım' deniyor, gedson'umuzun sürecine ilişkin yazılar yazılıyor 'ya sakatlık olursa, 10 milyon euroluk opsiyon nasıl ödenecek' diye soruluyor. berkan kutlu alınacak diyorlar, 'adamı sion'dayken niye almadık da şimdi para bayılıyoruz' diye itiraz ediliyor. rosier, ghezzal, alioski falan bunlara hiç girmiyorum. tamam ffp gibi bi bela atlattık ama yorumlar fecaat.

    hadi bunlar transfer listesi. ya kadrodakiler?

    luyindama bomba, falcao kazık, babel balon, feghouli üç aylar topçusu, yedlin rezalet...

    bu nedir birader ya? bu nasıl negatif bir atmosfer böyle yahu? ya hiç mi yüzünüz gülmez abi hiç mi memnun olacağınız şey çıkmadı ya? bırakın, biraz her şey akışına göre şekillensin. elde kağıt kalem her hamleyi yerin dibine sokmaya ne gerek var allah aşkına? bi bitsin şu transfer dönemi, sonra hep birlikte eleştirelim.

    ama bu şekilde gidersek işin sonu fena. hiçbirimiz ne futboldan, ne de takımdan keyif alamayacağız şimdiden uyarmış olayım.
  • 199
    bilinmezlik açısından şimdiden unutulmaz bir transfer dönemi oluyor. hem rakip takımda oynayan oyuncular, hem bizim kiralayıp tekrar kadroya katmaya çalıştığımız oyuncular derken her gün 2 transfer oluyor 1 transfer yatıyor.

    temmuzun ortasına geldiğimiz bu dönemde resmi olarak takıma katılan aytaç, alparslan ve barış olmak üzere 3 futbolcu var. yani rüzgarı bize doğru estirecek bir transfer yok.

    mali şartlar ve yeni yönetim olması elbette önemli bahaneler ama işin bunlarla alakası yok. ne zaman kafamız rahat bir transfer dönemi geçirdik bunu düşünmek lazım.

    ortaya bir isim çıkar, kulüpten zaten yalanlama gelmez bir hafta geçer iki hafta geçer önümüzdeki hafta netleşir derken son anda oyuncu uçağa binecekken bir pürüz çıkar ve transfer iptal olur. artık transfer döneminin son günleridir ve kulüplerin kurtulmak istediği oyunculardan biri tutup getirilir.

    ben bu transfer döneminin de bundan pek farklı olacağını düşünmüyorum. o yüzden kafam gayet rahat. galatasaray transfer çalımı atacakmış diye de umutlanmam elime kağıt kalem alıp maliyet hesabı da yapmam.

    galatasaray son zamanlarda aynı oyuncu için aylarca görüşme yapıyor. yahu dünya üzerinde buna kolay kolay rastlamazsınız. alamıyorsanız almayın kardeşim başka oyuncu mu yok. oyuncular bizim kulüplere geleceğini bildiği için düşünmek istiyorum diyip tatilini uzatıyor keyif yapıyor, bizim taraftarımız da burda transfer haberi bekliyor.

    değerli taraftarımıza tavsiyem bu transfer meselesini çok önemsemesinler. galatasarayın bugün en önemli ihtiyacı gedson ki o bile bitmedi. burdan ghezzalı beklemek falan bana çok iyimser bir yaklaşım olarak geliyor.

    transfer konusu olan oyuncuların başlıklarını sırayla ziyaret edip son birkaç haftadır kaç kere twitterda bitti haberi verildiğine bakmanızı rica ediyorum. o zaman anlayacaksınız ki 1 aydır her gün transfer bitiyor. gelecek 1 ay da bu şekilde geçecek, sonraki transfer dönemleri de. yani burda boş yere kendinizi yıpratıp muhtemel transferleri değerlendirmeyin. beklenti olmazsa hayal kırıklığı da olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın