• 101
    bizim futbol yorumcuları euro kurunun farkında değil sanırım. gazete dolsun diye her şeyi yazıyorlar. 7 milyon euro vereceksin. 3 milyon euro verip alacaksın. 4 milyon euro nedir ki?

    yerli ve alt yapıyı dönülmesi gereken sezon. onlar sıfırdan oyuncuyu milyon euroya satıyorsa sen de yapabilirsin. futbol bu ya. atom parçalayın demiyorlar.

    çok fazla ücret vermemek gerek futbolculara. örneğin emre akbaba ve ömer ile anlaşılmış. ver 500 tl yi. oynamazsa gitsin fener alsın. oynatsın. alt yapıda 10 tane bulursun bu yetenekten.

    cesur olalım.
  • 102
    daha ba$lamadan bitmesini istedigim sezon. sebepleri $unlar:

    - daha ba$kan seçilmedi
    - ffp devam ediyor
    - fatih terim belirsizligi
    - yönetimlerin son yillardaki transfer beceriksizlikleri

    yemin ediyorum 0 heyecanla geçirecegim bu dönemi. hiç bir beklentim yok. çünkü adam gibi transfer yapilmayacak yine, adim giib eminim. yaz dönemini ba$kan seçimleir ile heba edecegiz, sonra en iyi ihtimalle fatih hoca görevde kalacak ve kendiisinden sihibazlik yapmasini bekleyecegiz. aksi takdirde kendisi ile çali$mak istemeyen bir ba$kan gelirse, önce hoca arayi$ina girecegiz, sonra evlat kontenjanindan birisini geçici olarak göreve getirip, koskoca bir sezonu çöpe atacagiz.

    allah kimseyi fenerli yapmasin ama transfer döneminde galatasarayli olmak tam bir i$kence.

    aaah ah, nerde o eski haldun üstünelli transfer sezonlari. ak$am i$ten eve geliyorsun, bir bakmi$sin, adam harry kewell'i kolundan tutmu$ getimi$. olayin $okunu atlatamadan tak milan baro$ ile anla$mi$, at kuyrugu ile poz veriyor.
  • 104
    feghouli ve falcao'yu bir an önce, babel'i ise mustafa mohamed döner dönmez gönderebilirsek, açılan bütçe sayesinde başkan farketmeksizin çok rahat geçireceğimizi öngördüğüm dönemdir. mohamed dönene kadar babel yerine falcao da tutulabilir.

    olur da üçü de elimizde kalırsa -ki çok yüksek ihtimal-, nasıl transfer yapabileceğimiz konusunda çok endişeliyim.

    hayırlısı olsun...
  • 105
    yüksek maaşlı oyuncularımız babel, feghouli ve falcao'nun maaş yüklerinden kurtulmamızın hayal olduğu transfer dönemi. bu oyunculara kimse bizden aldığı paraları vermez. örnek veriyorum bir arap kulübü bu paraları verse bile oyuncular orada yaşamayı istemezler. oyunculara bu kontratlar verilmeden önce düşünülecekti bu iş, artık bir çıkış yolu yok. bu oyuncular ile devam edeceğimizi kabullenmemiz gerekiyor.
  • 106
    ----------------------------------muslera-------------------------------------

    -------------kaan a.------luyindama(?)---------marcao------

    ----yedlin(?)---------gedson--------taylan------------tsimikas(?)-------------

    ----halil dervişoğlu-------------------kerem a.--------
    -----------------mostafa---------------------

    geçen sene kaan ayhanı isteyen çoğu taraftarın hayali 3lü sisteme geçmekti. eğer bu yıl kaan ayhan transfer edebilirsek umarım buna benzer bir sistem hocanın aklında vardır. 1 devre şu sistem üstüne çalışsak ligte rakipsiz olacağımızı düşünüyorum. halil ibrahimi ucuza alabilirsek gedsonuda zorunlu almayla satın alırsak hem genç hem yerli oyuncu sıkıntısı olmayan bir kadromuz oluyor..
  • 109
    kafamda bir iki tezat durum ile başlayan/başlayacak olan transfer dönemidir.
    1-) yeni sezona dair ortada ne yönetim ne de teknik direktör varken günleri sayılı mevcut galatasaray yönetiminin neye göre hareket ettiğini (ya da hareket edip etmediğini) anlamakta güçlük çekiyorum. basında ismi anılan birçok oyuncunun (hadi çoğunluğunun asparagas haber olma ihtimali yüksek diyelim) transferine kim, hangi yapı karar veriyor, merak ediyorum.
    zira daha 1 hafta - 10 gün önce başkan ile terim arasındaki anlaşmazlık resmen gün yüzüne çıkmışken ve başkan net bir dille terim ile devam etmeyi düşünmediklerini deklare etmişken (ki şurada 15-20 gün sonra görevini devredecek bir yönetim için başkan nasıl böyle bir cümle kurabilir, o da ayrı bir çelişki ya), tutup terim'in raporu uygulanıyor desek saçma (ya da takdir edilecek profesyonel düşünce, nereden baktığınıza göre değişir), kafalarına göre takılıyorlar desek bu da ayrı bir saçmalık, anlayamıyorum kısaca.
    2-) fenerbahçe açısından, ali koç'un geçen günkü basın toplantısında emre belözoğlu ile yeni sezonda devam etmeyi düşünmediklerini açıklaması, hemen ardından alman ya da portekizli teknik direktörlerin camianın kimyasıyla daha çok uyuştuğunu ve haziran'ın 3. haftası gibi yeni teknik direktörün belli olacağını belirttikten kısa süre sonra transfer etmeyi planladıkları oyuncu sayı ve mevkilerini açıklaması da ayrı bir tezatlık (gelecek teknik direktöre emrivaki yapılıp malzeme bu denilecek sanırım) ve hala bazı şeylerden ders almadıklarını gösteren, bizim adımıza sevindirici bir durumdu, bu da dikkatimi çeken diğer husus oldu.
  • 113
    dün bir başlık altına yazdım silindi üstü kapalı tekrar yazayım bir şeyler oluyor bazı şeylerin olması için de yeni yönetimi beklemek lazım ortaya atılan her isim doğru değil ama bazı isimler doğru.

    kulüp adına kritik bir dönemeçten geçiyoruz pandemi bizim kulübümüze diğer takımlara nazaran ekstra oldukça uğursuz geldi ama 19 haziran akşamından itibaren umarım her şey güzel olacak.

    eğer yabancı sınırı gelirse yani sahada 3 türk oynama zorunluluğu olacaksa eğer hamlelerimizde geç kalmazsak bu konu en çok bize yarayacak hiç şüpheniz olmasın sebebini de aylar öncesinden yazmıştım.

    (bkz: #3023694)
  • 114
    8 eylul'e kadar uzatilmis. demek ki eylul'e kadar transfer beklemeye gerek yok. eylul'un ilk haftasinda ordan buradan adamlar kiralanir gene. sonra onlar takima girecek de duzelecek diye ocak'a kadar bekleyis. ocak ayinda yine onyekuru'nun kiralanmasi.

    --- alıntı ---
    türkiye futbol federasyonu yönetim kurulu aldığı karar doğrultusunda 2021-2022 futbol sezonu 1'inci ve 2'nci transfer dönemlerinin ilan edilen bitiş tarihlerinin birer hafta uzatıldığını açıkladı. buna göre 1'inci transfer dönemi 8 eylül 2021'de, 2'nci transfer dönemi ise 8 şubat 2022'de sona erecek.
    --- alıntı ---
  • 116
    hangi başkan ile ve hangi teknik heyet ile devam edeceğimize göre oldukça farklı, sancılı ve kaotik sonuçlara gebe transfer dönemi.

    bütün olasılıklardan bağımsız açıklanması beklenen alparslan ve aytaç hamleleri ile kadromuzda an itibari ile

    muslera-okan-marcao-luyindama-yedlin-omar-alparslan-taylan-emre kılınç-aytaç-soso-kerem-mohamed-falcao olmak üzere 14 futbolcu olacak.

    bu isimlerden okan yedek kaleci, omar sakatlık sonrası muamma, falcao 2 yıldır herhangi bir kritik anda yok olan konumda, taylan ve kerem ise milli takımda. direkt 11 için muslera, marcao,taylan, mohamed ve rotasyonda kerem, emre ve luyi dışında seviyesi düşük bir kadro var elimizde.

    bu kadroya muhakkak en az 2 stoper (kaan ve mert çetin vb.), bir sol bek (alex moreno ismi geçiyor), bir tane orta saha, bir tane ofansif orta saha (hakan çalhanoğlu gibi), iki tane de hücumcu kadroya katılmalı.

    en makulü ise

    gedson fernandes-opsiyonlu kiralık
    alex moreno-opsiyonlu kiralık
    halil dervişoğlu-bonservis
    hakan çalhanoğlu-serbest
    kaan ayhan-bonservis
    mert çetin-bonservis
    burak yılmaz-bonservis (başka bir alternatif de olabilir)

    elde ki genç hamur bu hamleler ile gerek tecrübe gerekse derinlik kazanacaktır. ama her şeyden önce düzgün bir idari kadro ve başkan gerekiyor. sonrasında da son kontratını imzalayacak bir fatih terim hamlesi gelirse çok güzel olur.

    bakıp göreceğiz...
  • 118
    aldığımızdan çok elden çıkarabildiklerimizi konuştuğumuz bir transfer dönemi olmasını istiyorum. falcao, babel, soso, donk, arda, emre taşdemir, fatih öztürk ilk sözleşmesinden çıkılması gereken arkadaşlarımız. zaten bana göre muslera, lyundama, marcao, kılınç, kerem, mohammed bu takımın as oyuncuları olmalı. gerisini de bir şekilde 30 yaş altı ancak potansiyeli yüksek teknik kapasitesi yüksek en önemlisi taktik esnekliğe açık adamlardan seçilmeli. bir kere herkesin takdiri iyi bir 6 sağlam iki tane 8 ve daha skora yatkın sağ açık şart. biran önce yeni yönetim iş başı yapsa da transfer heyecanına başlasak.
  • 119
    görünen o ki bu yıl da göndermek istediğimiz oyuncuları elden çıkaramayacağız. falcao,feghouli, babel, diagne, jimmy gibi yüksek maaşlı ve son sezonu oynayacak oyuncularla yola devam edeceğiz gibi görünüyor. eğer elden çıkaramıyorsak da mümkün olduğu kadar faydalanmalıyız. bu yıl gerekirse eksiklikler haricinde fazla futbolcu almayalım. önümüzdeki sezon ciddi bir maaş yükü açılacak oralara hedeflenen oyuncuları alarak kadronun üzerine adım adım koyarak ilerlemeliyiz. sırf maliyeti düşük veya bonservisi yok diye kadroyu şişirip uzun kontratlarla tıkamaya gerek yok. yukarıdaki bu futbolcularla da şampiyonluk mücadalesi verilebilir. sadece mostafanın bonservisini alıp bir sol bek, kaan ayhan ve bir şekilde gedsonu kalıcı bir şekilde kadroya katarsak ben fitim. yunus akgün ve kerem’e de mutlaka daha fazla süre vermeliyiz. zaten yeni başkanın da kredisi mutlaka olacaktır.
  • 120
    19 haziran 2021 galatasaray seçim genel kurul toplantısı'ndan dolayı olsa gerek bir türlü havasına giremediğim transfer dönemidir. oysa çok da heyecan duyardım bu dönem için. başkansızlık ve teknik direktörsüzlük zarar veriyor bize. neyse ki yarın yapılacak bu seçimler. yarından sonra transferde heyecan duyabiliriz yeniden diye ümit ediyorum.

    şimdiye kadar iç transferde marcos do nascimento teixeira marcao, ömer bayram ve emre taşdemir ile sözleşme yeniledik. takıma yeni katılan isimler ise aytaç kara ve alpaslan öztürk oldu.

    alpaslan savunma'da güzel bir alternatif olacaktır. alpaslan'ın transferi sonrası kaan ayhan için fazla ısrarcı davranmayacakmışız gibi geliyor açıkçası. kaan da olursa iyi olur tabi.

    aytaç ise geçtiğimiz sezon oghenekaro etebo'nun verdiği katkının çok daha fazlasını verecektir. hem daha ekonomik hem de yabancı kontenjanını doldurmayacak.

    forvet hattında bazı belirsizlikler var hala. radamel falcao garcia'nın gidip gitmeyeceği belli değil, ki açıklamalarına bakılırsa sözleşmesini tamamlayana kadar kalmaya niyetli gibi. halil ibrahim dervişoğlu ise yeniden kiralanabilirse elimizi güçlendirir ama zor görünüyor.

    mostafa mohamed ahmed'in yanına veya yedeğine iyi bir isim daha eklenmeli yine de.

    ileri uç alternatifi haricindeki kısımlarda bir aciliyetimiz yok gibi görünüyor(ileri uç için). kiralıklardan dönenler de oldu. henry onyekuru'nun bonservisini alırsak daha da rahatlarız. sofiane feghouli ile de yolları ayırıp bir sağ kanat oyuncusu takıma katmalıyız.

    takımda yeterince genç ve hızlı oyuncu var artık. bundan sonraki yeni katılacak isimlerin hızından çok aklının olup olmamasına odaklanmalıyız. yoksa yine kafası kesilmiş tavuk gibi koşturur dururuz sahada.

    20 haziran'da(yani 2 gün sonra) yeni yönetim göreve başlayacak ve 1 ay sonra şampiyonlar ligi eleme maçına çıkacağız psv eindhoven'a karşı. transferde önceliklerimizi doğru ayarlamalıyız. bence ilk 11 oyuncusu olarak sol bek, savunma önü defansif orta saha ve 10 numara mı dersiniz ne dersiniz bilemem ama takıma ciddi bir akıl katacak bir ofansif orta saha oyuncusu(mümkünse uzaktan şut tehlikesi de yüksek olan) önceliğimiz olmalı ve en geç 1 haftada bu transferler bitmeli. diğer transferler için biraz bekleme şansımız olur(tabi öyle çok uzatmamak gerek).

    teknik direktör olaraksa fatih terim ile devam etmek zorundayız. bence başka şansımız yok şu anki şartlarda. şimdi yeni bir teknik direktör gelse çok zaman kaybederiz ve hem avrupa hem de süper lig'i şimdiden çöpe atmış oluruz.

    seçimler sonrası hemen hareketlilik başlar umarım. hepimize sabır diliyorum. umarım en iyi şekilde, en az hasarla bu süreci atlatırız.
  • 121
    finansal fair play'ın sona ermesi ile birlikte geçen 3 yıla göre daha rahat hareket edebileceğimiz dönem. artık bir oyuncu alırken artı eksi hesabı yapmaya gerek kalmadı. ama yine de har vurup harman savuramayız tabii. yoksa bu elimizi kolumuzu bağlayan lanet kısıtlamalar geri gelir. inşallah burak elmas yönetimi ile fatih terim'in raporu doğrultusunda geçireceğimiz bir transfer dönemi olur.
  • 125
    çok tehlikeli olarak adlandırdığım transfer dönemidir. kulübümüzün içinden çıkmaya çalıştığı sarmalın tek yolu kar etmesidir, hem de kağıt üstünde değil gerçek faaliyetlerle. uefa ile kalkmış olan ffp anlaşması sebebiyle hocanın istediği her oyuncunun maliyetine bakılmaksızın alınmaması gerektiğini düşünüyorum. bu durum böyle olmaz mutlaka ama elimiz rahat deyip de geleceği var diyerek gereksiz isimlere fahiş bonservis paraları ödersek seçimlerin, yönetimlerin hiçbir önemi kalmaz. mali anlamda sürdürülebilir bir yapı için tutumlu davranarak başarıyı kovalamak şart.

    (bu arada beşiktaş yönetiminin mevcut durumda gerek transfer, gerekse de teknik heyet ile yapılan sözleşme pazarlıklarının örnek olarak karşımızda durması önemli)
App Store'dan indirin Google Play'den alın