• 326
    geleceklerin bir şekilde geleceğine inandığım dönem. ancak gitmesi gerekenlerin ne zaman ve nasıl gideceği konusunda endişeliyim. diagne için bile teklif gelmiyorsa vay bizim halimize. açıkçası şu an gitmesi istenen tüm oyunculardan karşılıklı anlaşıp bedavaya çıkılsa tek kelime etmem. cebimizde kalacak olan maaş tutarları bile bize fazla fazla yeter.
  • 328
    ilk 11 anlamında gedson dahil edildiğinde sıkıntı olmayacak gibi dursa da yedek kadroda sıkıntı var gibi. 38 maçlık bir periyodu as kadroyla götüremeyiz.

    kalede muslera'nın yedeği fatih olsun istemem. kendisine güvenmiyorum. okan'ı niye gönderdik hiç anlamadım. buraya transfer şart bana kalırsa. tavsiyem can eğribayat

    sağ bek de işler karışık boey mi oynayacak, yedlin kalacak mı, omar'ın durumu ne olacak belirsiz. bana kalırsa yedlin ve omar'la yolları ayırmak ve boey'a alternatif bir yerli oyuncu bulmak. tavsiyem ismail çokçalış.

    stoperde işler arapsaçı gibi. marcao var. luyindama hedef tahtasında. donk varken rotasyon üçü arasında iyi dönüyordu. ama şimdi alpaslan, luyi ve marcao dışında stoper yok. ha alpaslan olmuş ha ahmet çalık zaten. bence luyindama-marcao ikilisini yedekleyecek ya da birinin yerine yerleşecek biri lazım. iş ekstrem durumlar dışında alpaslan'a kalmadan üçü rotasyona girsin geçen seneki gibi. tavsiye veremiyorum. kaan ayhan mı olur, mert çetin mi olur, sürpriz bir isim mi olur bilmiyorum ama buraya transfer cidden şart. tek söyleyebileceğim bu stoper kıtlığında ve bu ekonomik şartlarda luyindama'yı göndermek hiç akıllıca olmaz. bizim bu bölgede transfere ihtiyacımız var adam eksiltmeye değil. luyi de kalsın, stoper de gelsin.

    sol bek tamam bence. van aanholt ve e.taşdemir götürür işi. emre sakatlanırsa ömer idare eder.

    sağ kanat da emre kılınç var, kerem var, oğulcan var. feghouli'yi artık bu takımdan saymıyorum. morutan deniliyor ama bir şey söyleyemem. yabancı sınırına göre düşünülsün. emre'yi solda düşünürsek kerem-oğulcan düşünülebilir sanki. en kötü yunus da var.

    orta sahada oynayabilen taylan, cicaldau, ömer, emre kılınç, emre akbaba, aytaç var şu an. gedson olmazsa olmaz. berkan da elimizi rahatlatmalı. yani bana göre iki transfer daha şart. isteklerim gedson fernandes ve berkan kutlu.

    sol kanat da kerem var, emre kılınç var, barış var maalesef bir de arda ve babel var. babel'i artık bu takımdan saymıyorum. keşke 11 sınırsız yabancı olabilseydi de onyekuru da olsaydı. transfere ihtiyaç şart değil gibi duruyor. arda'yı mümkün oldukça oynatmamalıyız ama terim varken zor. kerem'i sağda düşünürsek emre kılınç-barış götürür gibi işi. ama elim hala onyekuru olmayacak yazmaya gitmiyor. jimmy de var ama gidici sanırım.

    forvet de mustafa var, falcao diye birinin olduğu iddia ediliyor, diagne gidici gibi, babel var maalesef. ali yavuz oynatılmayacak gibi. yani işin özünde mustafa var sadece. bir transfer yapılıp falcao ve babel'den biri de üçüncü forvet tercih edilebilir. tavsiyem halil dervişoğlu. mustafa-halil-falcao olabilir gibi. ya da falcao olmasa mı bilemedim. lisansı çıkarsa oğulcan da forvet alternatifi olur.

    buradan çıkardığım transfer listesi

    1 yerli yedek kaleci
    1 yerli yedek sağ bek
    1 yerli stoper
    gedson fernandes
    berkan kutlu
    halil dervişoğlu

    onyekuru ve morutan'a boynu bükük bakıyor ve yabancı kuralını 8 yapanları kınıyorum.
  • 329
    gitmesi beklenen ve gereken oyuncular için son güne kadar teklif bekleyip gelmediği taktirde kadro dışı bırakılması gereken dönemdir.

    madem yapılanma diye yola çıkıldı (doğruysa tabii) o zaman takım içi dengeleri bozacak ve herkesin sinirine dokunan bu isimlerin teklif gelmediği durumda kadro dışı kalması ve ayrılmaya zorlanması şart.

    ancak hocanın böyle bir işe girişmeyeceğini ve sezon içinde bunlardan birinin atacağı tek gol üzerinden “bakın gönderin dediler ama çok kritik noktada katkıları oldu” şeklinde yorumlar yapacağını hepimiz biliyoruz. o yüzden satılmadıkları durumda tüm sezon kadroda tutulup kafa karıştıracaklarını ve sene sonunda bedavaya gideceklerini tahmin etmek zor değil.
  • 330
    gençleşmenin yanında kalitenin de arttırılmasının şart olduğu transfer sezonudur. şu ana kadar ilk 11 seviyesinde yapılan iki transfer oldu, cicaldau ve aanholt. kalan isimlerin hepsi rotasyon seviyesi oyuncular. onbir için bu isimler ile birlikte muslera, marcao, mohamed ve taylan’ın yeri garanti gibi görünüyor. sağ bek için sacha ve yedlin’den biri de daha çok forma şansı bulacaktır. ancak ben yedlin’den çıkılıp kaan’ın kadroya eklenmesinin daha yerinde olacağını düşünüyorum.

    hali hazırda en az bir stoper, en az iki orta saha ve bir tane de fişek kanat ihtiyacımız çok açık. forvet için de gönder ve al taktiği uygulanmalı.

    defans kurgusu açısından bize kaan ayhan ve ozan kabak ikilisi cuk oturur. özellikle kaan tam bir joker gerektiğinde beki, gerektiğinde orta sahayı da yedekler. ozan’da marcao yanına tam aradığımız profil ve en azından 1 sezon onunda bence bize ihtiyacı var.

    transfer dönemi sonunda

    ilk 11:

    muslera-kaan-marcao-ozan-aanholt-gedson-taylan-cicaldau-morutan-emre kılınç-mohamed

    yedekler:

    mert/irfan can-boey-luyindama-berkan-ömer-akbaba-babel-arda-oğulcan-halil

    gibi bir yapılanma bekliyorum. uygun maliyet olursa luyindama’dan çıkılıp onyekuru da kadroya katılmalı.
  • 332
    beşiktaş'ın ghezzal, godin, diego costa, alex teixeira gibi yaş oyuncularla ilgilendiği,
    fenerbahçe'nin kadrosundaki dirar'lar, allahyarlar'dan kurtulmaya çalıştığı
    trabzonspor'un yine hamsik, gervinho, bruno peres gibi transferler yaptığı sezon olmakta.

    bu saydığım oyuncuların yaşları 31'den başlıyor, 35'e kadar çeşitleniyor.

    valla başta aanholt, larsen, ghezzal gibi isimler hep beraber geçtiğinde çok korktum biz de bu yola gireceğiz diye ama neyse ki yaşlı kontenjanımızı maliyetini de düşünerek sadece aanholt'da kullandık.

    adı geçen oyuncular hep yıllarca taraftarların görmek istediği tarzda, göreceli yüksek bonservis ve düşük maaşlı.

    bundan sonra sezondan beklentilerim :
    berkan kutlu
    gedson carvalho fernandes
    biraz daha oyun kurucu yapıda bir sağ kanat
    luyindama satılacaksa yerine yabancı bir stoper

    eğer gedson olmazsa yapacağımız hamle çok önemli bence. acaba hernani gibi bir 6 numara alıp daha defansif bir yapıya mı döneceğiz ? (donk-fernando ikilisi gibi) yoksa yine gedson tarzı bir orta saha mı bakıyoruz ? (bkz: abdou harroui)
    yoksa taylan-berkan-cicaldau orta sahasıyla sezona başlayıp yabancı hakkımızı stoperde mi kullanacağız ?

    bu soruların cevabı çok önemli.

    edit: unutmuşum aliou dieng de gündemimizde.
  • 333
    28 temmuz 2021 galatasaray psv eindhoven maçı odağı yine bu transfer dönemi üzerinden aldı ama benim aklım dün maçtan sonra bile bugün yapma ihtimalimiz olan transferlerdeydi. berkan kutlu'nun sağlık kontrolünden geçtiği ve bu akşam açıklanacağı söyleniyor ki bu çok sevindirici bir gelişme. hatta burak elmas ve fatih terim'in sözlerinden anladığım kadarıyla yetişmesi durumunda bugün açıklanacak bir sürpriz transfer de görebiliriz. şu saat itibariyle ne yerli basında ne de yabancı basında herhangi bir oyuncunun transferini bitirmeye yaklaştığımıza dair hiçbir haber çıkmadı ama henry onyekuru'nun 2018 yazındaki transferi gibi sessiz sedasız bitirdiğimiz bir transferi bugün açıklamamızı ciddi şekilde istiyorum. bu kadar transfer heveslisi biri olmayı hiç sevmiyorum ama maalesef şartlar bize bunu dayatıyor. umarım gün bitmeden 1 değil 2 transfer açıklamış oluruz.
  • 334
    galatasaray özelinde berkan kutlu transferinden sonra alış konusunda uzun bir sessizlik dönemi bekliyorum. gedson ve halil için ağustos sonu eylül başını bekleyeceğiz gibi duruyor. o zamana dek kadro boşaltabiliriz umarım. yapacağımız hamlelerin büyük bir bölümü yaptık zaten. geriye gedson, falcao ya da diagne giderse halil, sağ kanat ve belki bir stoper kaldı. stoper konusunun da direkt luyindama işe ilişkili olduğunu düşünüyorum. önümüzdeki bir ay sadece falcao ve feghouliden çıkabilmek bile inanılmaz bir başarı olacaktır.
  • 335
    bu saatten sonra önemli olan elden oyuncu çıkarmak olacaktır. 37 kişi ile antrenmanlara devam ediyoruz. ilk etapta ismail çipe, jimmy durmaz, sofiane feghouli, ryan babel ve radamel falcao ile yolları ayırmalıyız. sonrasında eylüle kadar kiralık gidecek 7-8 tane genç oyuncumuz da olacaktır.

    gelen transfer olarak ise bu saatten sonra fırsat transferleri kovalamalıyız. sağ kanat, orta saha ve stoper mevkilerine sağlam oyuncular alırsak çok iyi olur. gitme durumlarına göre yedlin, luyindama ve diagne’nin yerlerine de transfer yapılması lazım. ama bu 3 oyuncu ile yolları ayıramasak bile başarılı transfer dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum.
  • 336
    şaka maka şu ana kadar 7 yeni ismi takımımıza kattığımız transfer dönemidir.

    gelen transferler:
    alpaslan öztürk
    aytaç kara
    barış alper yılmaz
    alexandru cicaldau
    sacha boey
    patrick van aanholt
    berkan kutlu

    berkan'ın transferiyle birlikte 5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçı'nın nihai kadrosu da belirlenmiş oldu. en azından rövanş maçından 1 gün sonraya kadar yeni bir gelen transfer olmasını beklemiyorum. bu önümüzdeki 2 hafta ağırlıklı olarak gidecek(satılık/kiralık) oyunculara odaklanılacaktır. elbette takıma katılması için uğraşılan transferler istenilen maddi düzeye gelirse açıklanabilir; ancak yönetimin bu süreçte hem yabancı kontenjanını açmak hem de maliyetleri düşürmek adına özellikle falcao ve feghouli'nin gönderilmesi için uğraşacaklardır. diagne ve babel içinse tok satıcıyı oynayacakmışız gibi geliyor. babel gönderilmez bence ama diagne konusunda son günlere kadar sabırla beklenilecektir.

    bundan sonra bir isim gitmeden bir isim gelmez gibi duruyor. özellikle türkiye'den yerli futbolcu almayız gibi duruyor bundan sonra. belki halil dervişoğlu'nu yeniden kiralayabiliriz belli olmaz. bunun dışında yeni bir türk isim beklemiyorum. elimizdeki yerli ve genç oyunculardan yine bir takıma kiralama durumları söz konusu olacaktır. özellikle kadromuzda bir süre sonra bazı bölgelerde kadro şişkinliği ortaya çıkacak ve en çok nerede futbolcu varsa kiralarız bir takıma. ve jimmy gibi isimleri satarız gider.

    bundan sonra acelemiz yok. telaş yapmaya da gerek yok. özellikle sağ kanatta oynayacak bir isme ihtiyacımız var oraya da bir yabancı oyuncu geldi mi yabancı oyuncu transferini de kapatırız. tabi sakatlık vb. durumlar olmazsa.

    bence kalan ihtiyaçlarımız:
    - sağ kanat
    - muslera'nın başına taffarel
    - bir forvet(halil dervişoğlu veya milan baros tipi bir oyuncu)
    - stoper luyindama satılırsa yerine alınmalı.

    ryan donk alınmayacak sanırım. bir de muslera'ya yedek almak lazım da işte fatih varken ekonomik olarak lüks kaçar. fatih gönderilip yerine biri alınmalı. okan kiralanmayaydı iyiydi(kendisi için iyi oldu tabi).

    bir de transferlerimiz psv maçlarına yetişseydi iyiydi. transferlerin geç kalması dışında şimdilik bir şikayetim yok. ilerleyen aylarda futbolcuların performansları bizi memnun eder umarım.
  • 337
    şu ana kadar takımımıza 7 yeni oyuncu katıldı ve bu oyuncuların yaş ortalaması 24,86. ödenen toplam bonservis ise 12,5 milyon euro. verilen maaşlarda ise en yüksek bonservissiz gelen patrick van aanholt'a verilmiş durumda 1,75 milyon euro. diğer oyuncuların maaşları sanırım 1 milyon euro veya altında. bu şartlarda yapılan transferleri başarısız bulmak pek mümkün değil. hem yerli rotasyonuna hem de boş olan mevkilere eklemeler yapıldı.

    bu noktadan itibaren beklentim maaş bütçesini aşağıya çekebilmek adına falcao, feghouli, babel, daigne ve luyindama gibi oyuncularla yolların ayrılabilmesi. açıkçası giden olmadan gelen olmasını pek istemiyorum. çünkü gelecek yıllarda yine galatasaray'ın mali açıdan dar boğaza girdiğini, bundan çıkmak için kampanyalar yapıldığını, ffp gibi konularla mücadele edildiğini görmek istemiyorum. ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. luyindama giderse yerine stoper gelsin, diagne ya da falcao giderse mesela halil dervişoğlu mümkünse alınsın ve hatta feghouli ya da babel giderse morutan gelsin gibi bir sirkülasyon elimizi rahatlatır diye düşünüyorum.

    şu saatten sonra artık acele edecek bir konu kalmadı. takımda eksikler mevcut ama artık gelen giden dengesini oturtmak lazım.
  • 338
    teknik ekibin kafasındaki yabancilar: muslera, marcao, boey, aanholt, cicaldau, mohammed. toplam 6 kişi.

    göndermeyi düşündükleri: luyindama, yedlin, omar, ozornwafor, sekidika, falcao, feghouli, babel, diagne.
    toplam 9 kişi.

    basinda çıkan haberlere göre almak istedikleri: morutan, gedson, stoper. toplam 3 kişi.

    ben gedson öncesi, muadili olarak baktigimiz ilk isme imza attırmamiz gerektiğini düşünüyorum. bu hem bizim ihtiyacımızı karşılayacak hem de elimizi gedson konusunda rahatlatacak. bellii benfica tok satıcı rolünü oynuyor.

    tabi bu denklemin en can alıcı kısmı göndermeyi düşündüğünüz isimler ile vedalasabilmek. feghouli, falcao, babel 3' lüsünün tamamını gönderebilirsek diğer isimler zorluk cikartmayacaktir. hatta son dakika kalmasını isteyeceklerimiz dahi olabilir.
  • 339
    sürekli oyuncu transfer ettiğimiz yeni bir dönem. galatasaray çapındaki takımlar, her sezon on ve üzeri oyuncu alıp, yine on ve üzeri oyuncu göndermemeli. her sene sil baştan toplama takım kurup, tekrar bozuyoruz.

    (2019 - 2020 sezonunda sayabildiğim 14; 2020 - 2021 sezonunda 13 yeni oyuncu)

    an itibariyle yedi oyuncuyla anlaşmışız, daha da eksiğimiz var. göreceksiniz devre arası yine üç - dört oyuncu bakıyor olacağız. bu kadar sık değişen bir kadroyla nasıl sistem oturtursunuz, nasıl istikrar yakalarsınız, nasıl başarı yakalarsınız? (2021 - 2022 sezonu)
  • 341
    gedson transfer ihtimali yavaş yavaş düşerken tam olarak onun profilinde aynı yaşlarda veya daha genç bir oyuncuya yönelmemiz bizim için gün geçtikçe daha önemli gözüküyor.
    scout ekibimiz eminim benzer profile sahip oyuncuların taramasını yapıyordur ama yavaş yavaş ne kadar istemesem de gedson sevdasından kopmamız gerekiyor.
    içimde bir ukte olarak kalacak ama şu an orta sahamıza tam olarak bu profilde bir oyuncu kazandırmamız şart.
    bütün transfer sezonunu gedson’u bekleyerek kaybetmemeliyiz. kesinlikle aynı profilde veya şu an daha o seviyeye çıkamamış daha genç(bu senaryoda oynatarak sabredeceğiz gelişimi için) veya aynı yaşlarda bir oyuncu ile anlaşmalıyız.
  • 342
    çok iyi bir stoper, çok iyi bir sağ kanat, gedson, halil dervişoğlu ve iyi bir yedek kaleci.

    - stoper için güney koreli arkadaş ya da tanganga reis, sağ kanat için morutan mutlu eder.
    - gedson işi yatarsa 8 numara rotasyonu taylan ve berkan ikilisine emanet edilip dieng gibi çılgın bir 6 numara da gelebilir.
    - forvet için halil olmuyorsa adem büyük geri dönüp o bölgede güven veren alternatif yedek olabilir.
    - kaleye ismail çipe ya da fatih öztürk'e muhtaç etmeyecek biri gelmesi şart oğlu şart.
    - tüm bunlar dışında gitmesi elzem malum 4 lüden ikisi bile gitse çılgın hamleler gelebilir.

    heyecan dolu bir ağustos ayının bizleri beklediği takımımız için güzel gelişmeler olmasını dilediğimiz dönemdir.
  • 343
    paranın çok kötü harcandığını düşündüğüm transfer dönemi. çok daha net ve vereceği katkı kesin olan isimlere yönelmek gerekiyor bence.

    transfer dönemi başlamadan önce berkan-cicaldau ikilisine 10.5 milyon euro bağlanacağı söylenseydi bence ekseriyet memnun olmazdı. ama şuan genel olarak acaba tutar mı diye bir çekimserlik hali mevcut.

    bir diğer hususta yönetimin ve taraftarın bir kısmının 28-29 yaşındaki futbolculara dahi yaşlı muamelesi yapıp adı geçen her isme burun kıvırması büyük bir futbol cehaleti. ghezzal özelinde söylemiyorum alınır yada alınmaz ama başkanın bu transfere yaklaşımı futbolun gerçekleri anlamında tam bir fiyasko.

    "hocamız çok istedi ama biz son kontratı olacağını düşündüğümüz için bu transfere sıcak bakmadık." minvalinde bir şey söyledi. en yakın örnek gomis ve fernando galatasaray'a 32 ve 31 yaşlarında geldiler. muazzam katkı verip üstüne bonservis kazandırıp gittiler. hele fernando resmen 2. şampiyonluğunu direk kendisi aldı tabiri caizse. o gittiğinden beridir orta saha perişan bir halde ve üstüne 5. transfer dönemi geçti hala yeri dolmadı. gittiği kulüp sevilla'da da la liga 3. lüğü ve uefa kupası kazandı.

    ee ne oldu şimdi. 31 yaşında fernando'yu aldın da kötü mü ettin. bir takımın tamamını genç futbolculardan kuramazsın. sahanın içinde askerlerin yanında generaller de lazım. istersen yaş ortalaması 23 olan bir takımla sahaya çık, ardı ardına gelecek mağlubiyetlerden sonra taraftar ne teknik ekibe anlayış gösterir ne sahadaki çocuklara ne yönetime. hepsini yerden yere vurur. fatih terime senin kariyerin bitmiş denir, burak elmas yönetimini istifaya davet eder. ama aynı kitle şuan 30 yaşında bir topçunun adını duyunca "siz galatasaray'ın geleceğini çöpe mi atıyorsunuz" tribine giriyor. taylan, berkan, cicaldau orta sahası yazanları falan görüyorum. sen bu orta sahaya tecrübeli birini monte etmeden as orta sahan olarak düşünürsen 10. hafta başı kesik tavuk gibi kalırsın.

    galatasaray genç futbolcu yetiştirme tesisi değildir. yeteneği olan gençler elbette alınıp, şans verilip değerlendirilmelidir. kerem gibi, barış gibi, atalay gibi, berkan gibi, sacha boey gibi. ama bunu yaparken dengeyi de tutturmak zorundasın. taraftarın hayalindeki gibi sadece gençlerden kurulu bir kulüp veya milli takımın başarıya ulaştığı tarihte görülmemiştir muhtemelen yada istisnadır.
  • 344
    hem ümitlendiren hem kaygılandıran transfer sezonu.

    transfer eleştirileri gösteriyor ki isim yapmış oyunculardan adı henüz duyulmamış oyunculara geçiş sancılı olacak. yeni transferler daha sahaya adım atmadan taraflı tarafsız her kesimden olumsuz sesler çıkıyor. sezon başlayınca alınacak her kötü sonuçta bu sesler daha da yükselecek.

    kontratlar beşer yıllık bu çocukları çok iyi korumalı ve çok iyi geliştirmeliyiz.

    fatih hoca'nın özellikle son döneminde mürit oyuncu grubu dışındaki oyunculara sahip çıkmadığını ve bu oyuncular üzerinde hem sahada hem taraftar nezdinde baskıya sebep olduğunu düşünüyorum. hoca camia üzerinde nasıl güçlü bir lider figürü olduğunun farkında. istese pekala tüm oyuncuları koruma altına alır. bir basın toplantısında nevzata vereceği sert bir cevaba bakar. hoca liderlik kartını ensemize çökmek için pusuda bekleyen kanser tayfa üzerinde kullanmalı. yeni oluşturduğu genç oyuncu grubunun tüm konsantrasyonunu gelişimlerine yönlendirmeli.

    antrenör ekibi nitelik ve nicelik olarak eksik.

    'fatih terim idmanı' gündemi sadece mizah olsun diye ortaya çıkan bir konu değil. son dönemlerde takımımızda ne teknik taktik olarak hazır bir görüntü var ne de fiziksel olarak. bu sorunu görmezden gelerek çözemeyiz. bir jenerasyon hazırlanacaksa en ufak ayrıntıya kadar düşünüp hareket etmeli. hoca daha önce takım çalıştıran öğrencilerinden güçlü bir ekip çıkartamaz mı? italya bağlantıları ile ekibe italyan futbolunu tanıyan teknik taktik olarak fikir danışabileceği çalışma arkadaşları bulamaz mı? daha önce takımda oynamış dünyaca ünlü oyunculardan bu gençlere rol model olacak isimleri floryaya getiremez mi?

    takımın gençleşmesinden gelecek adına ümitliyim. ama bu iş sadece oyuncuları transfer ederek olmaz. malesef bu oyuncuları ülkedeki kötü futbol ortamından korumak ve geliştirmek için yeteri kadar aksiyon almıyoruz. kaygılandıran kısımlar da bunlar.
  • 347
    1- gedson fernandes (22)
    2- victor nelsson (22)
    3- halil ibrahim dervişoğlu (21)
    4- olimpiu morutan (22)

    ve hatta emre taşdemir'i yollayıp

    5- george bello (19)

    transferleri ile tamamlarsak çok mutlu olacağım transfer sezonu. böyle bir senaryoda kadromuzda kapatılamayacak bir gedik kalacağını düşünmüyorum.

    yazdığım isimlerin tamamını getirebileceğimizi düşünmüyorum. bence morutan'ı alamayacağız, nelsson ile ilgilenip ilgilenmediğimiz bile muamma, hatta diğer 3 oyuncunun gelişi bile kolay değil gibi görünüyor. isimleri temsilen, ihtiyaç duyduğumuz profillere göre yazdım. yine de bu isimleri transfer edeceğimizi varsayarsak transfer dönemi sonunda elimizde şöyle bir kadro oluyor;

    kale: muslera-berk-fatih: (35-21-34)
    stoper: marcao-nelsson-luyindama-ışık-alpaslan (22-25-27-20-28)
    sağ bek: boey-yedlin-mahmut berkan (20-28-19)
    sol bek: pva-bello-ömer (30-19-30)
    6 numara: taylan-berkan (26-23)
    8 numara: gedson-emre kılınç-aytaç (22-26-28)
    10 numara cicaldau-emre akbaba (24-28)
    sağ kanat: morutan-oğulcan-yunus (22-25-21)
    sol kanat: kerem-barış alper yılmaz-arda (22-21-34)
    forvet: mohamed-halil-babel (23-21-34)

    ideal 11 (3 yerli kuralını göz önünde bulundurarak): nando-boey-nelsson-marcao-pva-taylan-gedson-cica-morutan-kerem-halil

    kadronun yaş ortalaması:
    (35+21+34+22+25+27+20+28+20+28+19+30+19+30+26+23+22+26+28+24+28+22+25+21+22+21+34+23+21+34)/30 = 25.27

    ideal 11'in yaş ortalaması: (35+20+22+25+30+26+22+24+22+22+21)/11 = 24.45

    13 yabancı ve 17 yerli oyuncu ile birlikte 30 kişilik bir kadro. aslında 30 kişilik kadro fazla geniş ama bu sezon avrupa'dan tamamen elenmezsek oynayacağımız maç sayısı çok olacağı için bu seneye mahsus bu kadar geniş bir kadro ile yola çıkabiliriz diye düşünüyorum. zaten gelecek sene yedlin, arda, babel, fatih ve birkaç ismin daha aramızda olmayacağını düşünüyorum.

    kadro incelediğim kadarıyla şurada yazar arkadaşın belirttiği kıstaslara da uyuyor; (bkz: #3213822)

    28 oyuncuya ek olarak 2 tane 2001 doğumlu yahut daha genç altyapı oyuncumuz var; ışık ve berkan mahmut. toplamda 1997'den daha geç doğmuş 4 oyuncumuz var; ışık, berkan mahmut, yunus ve berk. yabancı sayımız da zaten 13.

    tabii bu kadroyu kurmak için yollamamız gereken oyuncular da var;

    1- radamel falcao (kendisi gidici zaten)
    2- sofiane feghouli (gitmezse lisansı bile çıkartılmamalı)
    3- mbaye diagne (kendisinden fena olmayan bir bonservis geliri elde edebiliriz)
    4- jesse sekidika (kiralanmayı kabul ediyorsa kiralanabilir, yoksa satılmalı)
    5- emre taşdemir (bello uğruna feda edilebilir)
    6- ismail çipe

    gelen ve gidenler bu şekilde olursa hem bugünü hem de geleceği çok parlak bir kadroya sahip olacağız. ancak tabii ki bu kadar kusursuz bir transfer operasyonu yapmamız bir mucize. bu entry'i yazma sebebim biraz hayal kurmak biraz da tarihe not düşmek, bakalım bu yazdıklarımın ne kadarı gerçekleşecek...
  • 348
    gelmesi beklenen kanat transferinin illa sağ kanat olduğunu düşünmediğim transfer dönemi. bana kalırsa istenen oyuncunun rahat ettiği pozisyon keremin hangi kanatta görev alacağını belirleyecek. çıkan isimlere bakarak bunu söylemiyorum çünkü çıkan isimler ihtiyacımız olan isimler değil bana kalırsa.

    fakat asıl bahsetmek istediğim olay insanlarda bir wide playmaker beklentisi olması. özellikle sağda bunu beklemek bana biraz saçma geliyor. aynı formasyonu devam ettirdiğimizi düşünürsek cica muhtemelen sağ iç pozisyonunda görev alacak. hal böyleyken wide playmaker yerine inside forward veya inverted winger bana daha mantıklı geliyor.

    bizim oyun kurmak için bir kanada ihtiyacımız yok ki bu kanatta. cica gibi birini kullanıyoruz ve zaten en büyük sorunumuz ceza sahasında etkili ve kalabalık olamamamız. tabi ki bir wide playmakerı hapsetmemize gerek yok. yerinde mıhlanmayacak futbolcu. fakat bir inside forward veya inverted winger ile galatasaray’ın oyunu çok daha ileriye gider. sorunun sadece burada olduğunu düşünürek odaklandığımızda daha çözüm odaklı bir seçenek. ha formasyon değişir, oynadığımı oyun değişir o zaman farklı şeyler konuşuruz.

    burada bence bir diğer önemli husus da gedson fernandes’in gelip gelmeyeceği. gedson gelirse bir wide playmaker mantıklı gelmeye başlar. tam olarak hazır bir gedson ile güzel bir ilişkileri olabilir. bana kalırsa kanat transferi birçok farklı etmene bağlı. saydığım sebepler dolayısıyla da teknik heyet de nasıl bir profile yönelmesi gerektiğini bilmiyor. bir belirsizlik söz konusu. gedson olacak mı olmayacak mı bütün mesele bu. medyanın pompaladığı isimler palavra. şu an görüşmekte olduğumuz isimler tamamen farklı profillerde isimlerse zerre şaşırmam açıkçası. muhtemelen görüşüp hazırda bekletiyoruz. benim düşüncem gedson+wide playmaker veya bir inside forward/inverted winger alınacak. inverted winger mümkünse.

    hayalimdeki galatasaray ve hocanın da yapmak istediği bu yönde. lakin nasıl bir oyuncu aldığınızdan daha önemli husus oyunu hızlandırmak ve artık sistemi oturtmak. bizim için en önemli transfer sistemi oturtmak olacak. umarım istikrarlı başarının temeli atılmış olur.
  • 349
    taraftarları ve medyayı oldukça manipüle ediyor bu transfer dönemi. dikkatimi çeken husus özellikle dört büyüklere gelen oyuncuların taraftarları ve medyadaki yorumcular tarafından aşırı övülmesi. öyle bir algı var ki sanki premier lig seviyesinde bir lig yarışı izleyeceğiz. hem biz de hem rakiplerde yapılan beklentisi yüksek bazı transferler mutlaka fos çıkacaktır. ancak basında gördüğüm kadarıyla dört büyükler şu ana kadar yüzde yüz transfer başarısı yapmışlar gibi duruyor. açıkçası oldukça komik bir durum. neyse kurtlar vadisi bu hafta sonu başlıyor. bu dört büyükler göztepe, karagümrük, kayseri ve malatya gibi maçlarda tokatlanınca taraftarlar ve basın yavaş yavaş gözünü açmaya başlar. hemen her sene aynı terane. lig başlamadan takımlar övülür sezon başlar bir ay geçer kulüpler için hata nerede yapıldı manşetleri atılır.
  • 350
    yeni transferler, mevcut yabancı oyuncular, verim alamadığımız futbolcular, gelmesi muhtemel oyuncular, eski aşklar, 8+6 yabancı kuralı, 3 yerli oyuncu oynatma zorunluluğu derken transfer sezonu bittiğinde takım nasıl şekillenecek merak ediyorum,

    öncelikle yeni transferler ile birlikte elimizde 15 tane yabancı oyuncu var,

    mevcut yabancı oyucular;

    muslera, omar, yedlin, boey, patrick van aanholt, marcao, luyindama, ozornwafor, cicâldău, sekidika, babel, feghouli, falcao, mohammed, diagne

    yabancı bir stoper alacağımız kesin gibi bu bölge de victor nelsson ismi ön plana çıkıyor, yine orta sahaya eski aşkımız gedson fernandes ya da florentino luis, aliou dieng, amine harit benzeri bir oyuncusu alınacak gibi, kanat forvet içinse rachid ghezzal ile başlayan süreç morutan, edin visca, alassane ndao, dennis man isimleriyle devam ediyor,

    mevcut 15 yabancı oyuncumuzun üzerine 1 stoper + 1 orta saha + 1 kanat oyuncusu eklediğimizde sayı 18' e çıkıyor, ozornwafor ve sekidika' yı elden kiralıkta olsa kolayca çıkarabiliriz, omar' ın da sözleşmesini dondurursak yabancı oyuncu sayısı tekrar 15 e düştü burada + 1 yabancı oyuncumuz fazla,

    ayrıca garabet 8+6 yabancı kuralı gereği sahada 3 yerli oyucu olması gerekiyor, burada taylan, berkan ve kerem' in oynaması üzerine herkes hem fikir gibi,

    takımda muslera, boey, marcao, luyindama yada victor nelsson, patrick van aanholt, cicâldău, mohammed ile birlikte 7 yabancı oyuncunun yeri garanti gibi ve ilk 11 e sadece 1 yabancı oyuncu eklenebiliyor, eğer federasyon mevcut yabancı kuralında değişiklik yapmazsa,

    orta saha taylan, berkan, cicâldău olursa gedson ya da muadili isim nerede oynayacak, orta sahayı berkan, cicâldău, yeni yabancı transfer olarak kurarsak, sol kanadı da kerem' e emanet ettiğimizi varsayarsak, bu sefer sağ kanadı türk oyuncuya emanet etmek gerekecek burada barış alper yılmaz' a yada arda veya bir türlü gerçek yeri olan kanat bölgesinde oynatmadığımız emre kılınç' a mı şans verilecek,

    bu karmaşık algoritmalar yetmezmiş gibi birde fatih hoca' nın 4-1-4-1 sistemi, kanat oyuncularını iç oyuncusu gibi kullanması bekleri devamlı ileri göndermesi, oyuncuların mevcut pozisyonlarından farklı yerler de oynatması gibi ayrıntılar da eklenince afakanlar basıyor, işin içinden bir türlü çıkamıyorum,

    son tahlilde ozornwafor, omar, sekidika, falcao, diagne, feghouli ve babel' in sözleşmelerinden çıkılıp hocanın istediği yabancı stoper, orta saha ve kanat oyuncusuna ek olarak kaan ayhan ve halil dervişoğlu' nun alınmasıyla biten bir transfer sezonu diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın