• 26
    16 ocak 2022 hayatspor galatasaray maçında aleyhimize verilen/verilmeyen hatalı kararlar:

    1- kerem aktürkoğlu'na ceza sahası içinde içinde yapılan müdahele. kerem dengesini kaybetti ve tökezledi. var devreye girmedi, penaltı verilmedi.
    2- patrick van anholt penaltıyı kullanmadan kalecinin çizgiyi terk etmesi. penaltı tekrarlanmalıydı.
    3- kerem aktürkoğlu'na ceza sahası içinde omuzla yapılan müdahele. kerem dengesiniz kaybetti ve kötü bir şekilde panolara çarptı. penaltı verilmeliydi.
    4- muhtelif hataysporlu oyuncuların sert müdaheleleri ki kamara'nın ikinci sarıdan kırmızı kartı direk olarak atlandı. bunun dışında hataysporlu oyuncuların hakemi aldatmaya yönelik bir çok hareketi de gözümden kaçmadı. hakemler hariç herkes gördü.
    5- ikinci golden önceki ofsayt pozisyonu. çok bariz bir şekilde ofsayt, ama tabi ki var devreye girmedi.
    6- kerem aktürkoğluna ceza sahası çizgi üstü iç kısımda yapılan faul. ben içeride olarak gördüm. yani penaltı olduğu düşüncesindeyim. kırmızı kart verilebilecek sertlikte bir fauldü.
    7- taylan antalyalı'ya verilen kırmızı kart. neye dayanarak verdiğini çözemedim.
    8- sacha boey'e yapılan faul kalemize gol olarak döndü. tabi ki var devreye girmedi.
    9- aleyhimize verilen penaltıdan da emin değilim. pozisyon tekrarlarını inceleyemedim.

    aklıma gelenler bunlar. unuttuklarım varsa renktaşlarım lütfen eklesinler.

    edit: imla ve anlatım bozukluğu
  • 29
    fatih terimle alakası olmayan hatalardı. bu takımın adı galatasaray ve federasyonu yöneten kişinin ''galatasaray'ı asla affetmeyeceğim'' gibi meşhur bir sözü var. sorunun nereden başladığını görmek lazım olay sadece fatih terim değil. hoca da kulüpten büyük değil keşke anlasak şunu. takımı öyle sindirdiler ki takım galibiyete inanmıyor bundan sonra da düşürmeye çalışacak değiller.
  • 30
    fatih terim'in gönderilmesi ile yapılmasına gerek kalmamış organize şike operasyonudur. fatih terim'in takır takır top oynayan galatasaray'ını durdurmak için yapılmıştı. guardiola'nın çaycısı gelip koşan oyuncuları kesip ne oynattığı belli olmayan şeyi sergileyince yapılmasına gerek kalmamıştır.

    zira bu hatalar yapılmaya devam edilseydi tff/mhk, hatta ileri gidiyorum siyasi iktidar galatasaraylı seçmen karşısında kötü duruma düşmeye devam edecekti. guardiola'nın çaycısı yerine takır takır top oynatmaya devam edecek gerçek bir teknik direktör getirilseydi, bu hatalar da yapılmaya devam edecekti.
  • 32
    fatih terim'in ayrılmasından sonra hakem hatalarının azalarak sona erdiği iddiasında bulunmuştum.

    nitekim bu iddiam 21 şubat 2022 göztepe galatasaray maçından daha da zenginleşti. zira bu maçın son dakikalarında bugüne kadar yaptıkları ortada olan 2 malum hakemin verdikleri 2 penaltı kararı bana göre bir nevi günah çıkarma kararlarıydı. hatırlarsak 2021-22 sezonunda ligin ilk yarısında bunlardan çok daha net ne penaltılarımız verilmedi. nizami gollerimiz iptal edildi
  • 33
    sözlükte ve basında fatih terim ayrıldıktan sonra galatasaray aleyhine hakem hatalarının bittiğine yönelik bir algı var. buna dayanak olarak da 21 şubat 2022 göztepe galatasaray maçı ve 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçında lehimize verilen 4 penaltı kararı gösteriliyor. fatih terim olsa bu penaltılar verilmezdi kanısı hakim.
    öncelikle son iki haftada lehimize verilen bütün penaltı kararları doğru.
    en çok tartışılan iki tanesine aleyhimize verilen penaltılardan örnek verecek olursak:

    21 şubat 2022 göztepe galatasaray maçında emre kılınç'a yapılan penaltının benzeri 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçının 66. dakikasında muslera'nın isla'ya yaptığı penaltı, top ayaktan çıktıktan sonraki hareket var'dan penaltı kararı:
    http://gss.gs/3i8

    27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçında gomis'e yapılan penaltının benzeri 2 şubat 2021 galatasaray başakşehir maçının 21. dakikasında marcao'nun epureanu'ya yaptığı penaltı, kafasını okşadığı hareket var'dan penaltı kararı:
    http://gss.gs/BW3

    verilen doğru kararlar üzerinden güntekin onay'ın başını çektiği, basında yapılan "galatasaray kollanıyor" algısına prim vermemek gerek. aklı selim bir yönetim olsa bu algıya cevap verirdi. "fatih terim gitti hakemler düzeldi" hatasına düşersek, en başta fatih hocaya haksızlık yapmış oluruz. geçen sezon şampiyonluğu gasp edilmiş, bu sezon da gün yüzü gösterilmemiş bir galatasaray'dan bahsediyoruz. şampiyonluğumuz çalındıktan sonra mı kollanıyoruz? amaç fatih terim üzerinden galatasaray'ı harcamaktı, başardılar. şimdi bir de "galatasaray'ı düşmekten kurtardılar" algısına en azından taraftar olarak biz hizmet etmeyelim.
  • 34
    hiç lafı dolandırmaya gerek yok. fatih hoca'nın gönderilmesinden sonra bariz şekilde "hakkımız olan penaltılar"ın verilmeye başlandığı ve var ile hataların minimuma indirilmeye çalışıldığı gayet ortada. bu rezil, haksız ve hukuksuz durum medyada o kadar kanıksanmış ki adaletli bir yönetimde adı geçenlerce "kollanıyor" damgası yiyoruz. bunu fatih hocanın gönderilmesini isteyen biri olarak gayet net söyleyebilirim.

    örneğin emre kılınç'ın göztepe maçındaki pozisyonunda değil yerde yatması ayağı kırılsa o penaltı vardan dahi çalınmazdı ki örneklerini çok gördük.
  • 35
    ligin ilk yarısında yapılanları galatasaray açısından hem ligin; hem teknik heyetin hem de yönetimin kaderini belirlemiştir.

    özellikle 21.10.2021 tarihinde oynanan galatasaray - fb maçında ve sonrasında galatasaray aleyhine yapılan kasıtlı hakem hataları, o maçtan sonra fatih terim'in haksız yere ağır cezalar alması akabinde takımın başarısızlığa itilmesi. tüm bunların sonucu olarak; takımın önce teknik direktör daha sonra yönetim değişikliğine gitmesi tesadüf değildir; olamaz da.

    hala kötü kadro kuruldu vs. diye birilerini suçlamaya çalışan taraftarlar bu gerçeği asla unutmamalıdır. kötü denilen kadronun tarafsız bir yönetim gösterilen uefa avrupa ligi gruplarını namağlup tamamladığını, son 16'da barcelona'ya karşı gururlu bir mücadele verdiğini de unutmamalıdır.
  • 36
    objektif taraftarımız tarafından kulak ardı edilen olgu. kulak ardı edilmesinin bir sebebi de fatih terim'e bir tekme de ben atayım düşüncesidir. ilk yarıda çalınan 15-20 puanımız vardır diye düşünüyorum.

    biz fatih terim döneminde kötü oynamıyorduk. bu kadar gol pozisyonuna girip bu kadar az pozisyon veren takım kötü olamaz. bizim kronik üç sorunumuz vardı:

    1. cicaldau öne çekilince hücumda verimimiz artsa da orta sahamız kolay geçiliyordu ve kolay gol yiyorduk. cicaldau geriye çekilince pozisyonlardaki verimimiz düşüyordu çünkü cicaldau'nun koşuları forvet oyuncularımıza daha net şut çekme imkanı sağlıyordu. cicaldau'yu önde tutabileceğimiz kontra atak kesecek bir oyuncumuz yani gedson'umuz yoktu.
    2. pas ile çıkarken hat kıracak bir oyuncumuz yoktu. yani bir gedson bir lemina'mız hatta pas ile kıracak bir seri'miz bile yoktu. taylan ortalama bir 6 numara 1. bölgeden 2. bölgeye bağlantıyı yapar ancak takımın ona göre yerleşmiş ve hareket halinde olması gerekli. zaten taylan'ı geçen sene değerli kılan şey bu bağlantıyı sağlarken boştaki topları da toplamasıydı. bu sene rolü değişti, ısı haritalarından da anlayabilirsiniz.
    3. forvetlerimiz gol pozisyonlarında çok bonkör davrandılar. ismi ne olursa olsun ileri uçtaki oyuncumuz her maç en az 3 net gol pozisyonu harcamıştır. bunun en net örneği kupadan elendiğimiz maçtır, bizim abartısız 9 atmamız lazımdı.

    bunların ikisi gedson isimli oyuncu ile çözülecek sorunlardı. diğerinde ise sürpriz bekliyordum açıkçası. ileri uç oyuncusu değil de ileri ucun her bölgesinde oynayabilecek golcü bir oyuncu bekliyordum*.

    yapılan hatalar yüzünden kaybedilen puanlar sistematik bir şekilde kötü oyuna bağlandı. oysaki ortada kötü oyun yoktu. eksik diyebilirsiniz, duran top ve dominant bir set oyunumuz yoktu. bunlar gelişmeyecek yada gelişim görmediğimiz konular değildi. fatih terim kovulmadan önce kornerlerden goller atmaya başlamıştık. halil merkezinde kerem'in içeri devrildiği bir set oyunu da görünüyordu.

    objektif taraftarımızın fatih terim'den kurtulmasına rağmen bu sistematik hakem şikesini kabullenememesi çok enteresan bence. şimdi de fatih terim çöp kadro kurdu olmuş. tabi fatih terim kovulmadan önce de hoca kadroyu oynatamıyordu. aynı objektif taraftarımıza geçen sene şampiyonluğumuzun çalındığını da anlatamamıştık zaten. billong canı istediği için moonwalk ile savunma yaptı malum maçta.
  • 39
    eğer bu hatalar fatih terim'in kovulmasına sebep olan hatalarsa, fatih terim'e yakışan şey bu hataları kimin, ne maksatla yaptığını kamuoyuna açıklamaktır. 2013'te demirören federasyonuna ateş püskürerek nasıl şampiyonluğu yedirmediğini hepimiz hatırlıyoruz. görev başındayken "konuşursam ceza alırım" diyordu, artık ceza alacak bir görevi de kalmadı. işte meydan işte peşrev, kimin ne kötü planı vardıysa döksün ortaya.

    ama fatih hocadan ses seda çıkmıyor. demek ki ya federasyonu yöneten güç odaklarıyla tekrar işbirliği yapacağı günleri bekliyor (örneğin milli takımın başına geçmesi için gelecek bir teklif gibi) ya da hakem hataları olmasaydı da galatasaray'ın kötü bir sezon geçirecek olduğunun o da farkında. ben fatih hocanın onursuz biri olmadığını bildiğim için birinci ihtimalin doğru olduğuna inanmıyorum, bu durumda geriye yalnız ikinci seçenek kalıyor.
  • 40
    allah belasını versin dediğim hatalar. bıktım artık tffsinden mhksından hakeminden şusundan busundan ben artık kaliteli kadroya sahip ve rakibi sahada boğup gömen bi galatasaray istiyorum çok mu zor bu yahu ? galatasaray böyle oynadığı zaman sahadaki hakemi de o sahaya gömüp galibiyetler almasını bilen bi takımdı, ne ara bu hallere düştük anlamıyorum.
  • 41
    fatih terim'in defalarca organize ama amatör bir kötülük sözünü kullandığı, bunun devam ettiğini söylediği, kimlerin bunu yaptığını çok defa ima etmesine rağmen hala niye konuşmuyor diye eleştirildiği başlık.

    adam kulübün resmi hocasıyken yapılan şeylere ses çıkarttı diye meslektaşlarına 1 maç ceza verilirken daha hafifini yaptığı halde 8 maç alırken hoca'ya suç bulanlar, hoca'nın arkasında durmayanlar şimdi bu hatalar karşısında konuşmasını istiyorlar.

    bahsi geçen sezonda ilk 21 haftaki hatalar sonraki 12 haftada da devam etseydi, muhtemelen küme düşme potasında olurduk. son 12 haftadaki yönetim ilk 21 hafta olsa şuan şampiyonluk hesapları yapıyor olurduk.
  • 42
    ama galatasaray ne oynadı ki, hakemleride yeneceksin abi taraftarları sayesinde zirveye taşınmış hatalardır. bu kafayla devam edildiği sürece yeni sezonun hakem hataları başlığı ilk haftadan dolar. galatasaray sahada iyi oynamayabilir, etkisiz olabilir, şanssız olabilir bunlar futbolda olağan şeylerdir. ancak hakemlerin yanlı tutumların,ı hatalı kararlarını, iki yüzlü davranışlarını benimsemek kadar saçma bir şey yok. aynı maç içinde iki yüze vurma var. aleyhimizde olan marcao'nun pozisyonu sarı kart. lehimizde olan taylan'a yapılan hareket sarı kart yok. pozisyon golle sonuçlanıyor.*
    taraftarı, üyesi, divan kurulu, başkanı artık kendisine gelsin. galatasaray'ı bitiriyorlar.
  • 43
    bu başlıkta en çok girdisi olan yazarlardan biriydimdir muhtemelen ancak hakemlerin aleyhimize çok fazla hata yapmasının bu galatasaray futbol takımının çok kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    galatasaray taraftarı peki ne yapmalıydı? galatasaray'ın hakkını savunacak, başarılı olacak bir yönetim istedi taraftar ve mevcut yönetim ile genel kurul taraftar baskısıyla beraber seçim kararı aldı. umarım takımımızın hakkını savunacak bir yönetime sahip oluruz. hakem hataları konusunda taraftarın yapabileceği bir bu var, bir de sosyal medyadan yazmak, hadi bir tribünde bağırmak. taraftar bunların hepsini yaptı zaten. hakem hataları konusunda taraftardan başka ne bekleniyor, anlamadım.

    taraftar sonra ikinci probleme yöneldi. takımın kalitesizliğine. yedek kalecisi olmayan, bekleri sıkıntılı, orta sahası üretemeyen ve savunamayan, bir kanadı kırık ve gol atamayan forvetleri olan bir takım kurulmuş. yalansa yalan deyin arkadaşlar. en fazla 20 metreden, kullandığı ayağına şandel gelen topu indiremeyen 6.5 milyon euroluk orta sahayı, topa bomba muamelesi yapan ve tek övüldüğü nokta koşmak olan 4 milyon euroluk orta sahayı beğenmeyip bir daha 6, 7 milyon euro daha verip orta saha almak istemeyi eleştirmek ayıp mı? ille de sen diye alınan ama sahada görünmeyen 3.5 milyon euroluk kanat oyuncusunu, yedek kulübesini ısıtan 2 milyon euroluk kanat oyuncusunu beğenmeyip yine 6, 7 milyon euro daha verip kanat oyuncusu almak istemeyi eleştirmek ayıp mı? takım ligde 10 maçta 1 galibiyet alınca eleştirmek suç mu? hakem hatasıyla 5 maçta puan kaybet, 5 maçı kazan ya. hepsi de mi hakem hatasıydı? pardon 5 hakkımızla kaybettik, kazancaklarımızı da hakem engelledi de mi?

    kabul edelim beyler. bu sezon bu takımda kim çalıştıysa batırdı. yönetimden teknik ekibine, futbolcusundan bilmem nesine batırdı. birkaç istisna hariç işte. onları da saymaya gerek yok, herkes biliyor. geri kalan herkes başarısız oldu. geçmiş olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın