• 677
    merak ediyorum nasıl transfer yapabiliriz. gelen teklife göre transfer yapıyoruz. sözlükte inanılmaz kafalar yapılıyor şu anda. ffp devam ediyor ve 5 milyona sattıysan 5 milyona oyuncu alamıyorsun. 4 milyon civarına birini alacaksın ve bu oyuncu sattığından iyi olacak. şimdi burada kadro planlaması devreye giriyor. sen tutup babel’i geçen sene aldırdıysan, feghouli belhanda’yı sattırmadıysan o zaman transfer felan isteme lüksün yok. transfermarkt’a açıp kaç tane transfer yapılmış ve bu adamlar ilk geldiğinde beya haberleri çıktığında neler yazılmış açın bakın. geçen sene kartopu oynayarak şampiyon olacağımızı iddia edenler vardı. madem kadro bu kadar iyiydi neden oynamadık? taylan 6-7 ayda bu kadar seviye mi atladı yoksa oynatılmadı mı? yerine selçuk oynadı taylan’ın. güya hazır değildi. hazır olan selçuk inan’dı. adem falcao gelince direkt kesildi. adem çok formdaydı mesela. bugün ne oluyor? geçen sezonun en iyi 5 isminden biri emre kılınç transfer edildi, iki kanatta da oynayabiliyor. fakat sen babel veya feghouli oynatmak için orta sahada bu adamı adeta yok ediyorsun. peki feghouli babel ne yaptı? hiçbir şey. safi zarar verdi. şimdi seri isteniyor taylan yerine. gelsin bakalım takım nasıl daha da geriye gelecek. çünkü takımın problemleri belli. transfer değil. takıma oynatılmak istenen oyun kadroya uygun olmasa da oynatılıyor ve bu oyun da çok yanlış uygulanıyor. taylan yerine seri girdiğinde zaten durgun oyunumuz iyice kağnıya dönüşecek. rangers maç başlamadan bunu dedi. ben devre arası bakın ne yazmışım. ben görebilmişim olacakları. fakat hocamız görememiş. gördüyse de müdahale etmemiş ki bu daha da kötü. kaç senedir zibilyon tane adam alındı. sorun futbolcularda değil. sorun sahadaki oyunda. bu takıma kimi alırsanız alın bu sorun çözülmeyecek. 11 futbolcu da kötü değil mi? buna inanarak söyleyen var mı gerçekten? bu şekilde bitsin bu dönem. hiç değilse para harcamayız.
  • 678
    fatih terim bu dönemde kiralık oyuncu istememekte haklı. sonra başarısızlık durumunda bu kadar kiralık oyuncu alınırsa böyle olur deniyor. geçmişe değil geleceğe yatırım yapacağız lafıyla dalga geçiliyor. istediği her oyuncu zorla, kiralık olarak alındı ama başarısız oldu, kellesini isteriz deniyor.

    kiralık oyuncu yöntemi 2019-2020 sezonunda denendi ve tutmadı. tutmayan şeyi neden tekrar istesin fatih terim bu transfer döneminde? kiralık oyuncu yönteminin tutmasının bir çok nedeni olabilir ama tutmadı ve hoca istemiyor. hocanın yanlışları bol ama bu konu hakkında haklı.

    bir de bonservissiz, yaşlı ve hazır olmayan oyuncu da istemez adam. bonservissiz, yaşlı ve hazır olmayan ryan babel ve arda turan'ı aldırdı diye anasına küfredilmediği kaldı. bonservissiz, yaşlı ve hazır olmadan gelen radamel falcao'nun durumu da ortada. salak değilse istememeli zaten.
  • 680
    an itibariyle boşta olan oyunculardan işimize yarayabileceklere bir bakalım:

    orta saha:

    kuzyaev (28)
    stöger (27)
    aleix garcia (23)
    lusamba (23)
    kasami (28)

    belhanda giderse bu oyunculardan 2 tanesi işimizi görmez mi? bence görür.

    ama hocanın "ben kulüpsüz kalmış futbolcu istemem" dememesi ve kafasındaki isimlerde ısrarcı olmaması gerekiyor. aleix garcai ve lusamba 23 yaşındalar. işte genç oyuncu. al, istediğin gibi kullan. elinde etebo ve taylan da var.
  • 682
    herhangi bir uzatma olmazsa bitimine 3 günden az kalmış olan transfer dönemi. önceden anlaştığımız oyuncular hariç alabildiğimiz tek isim oghenekaro etebo. orta sahada ve kanatlarda hala eksiğimiz var. en az 2 transfer, hatta belhanda satılırsa 3 transfere ihtiyacımız var. gelgelelim sürekli transferlerin yapılacağını söyleyen yönetim kafasını kuma gömmüş durumda. fatih hoca'nın dünkü maç sonu açıklamaları da umut kırıcı cinstendi açıkçası. 2'yi 3'ü geçtim, orta sahaya en azından kadro derinliğini bir nebze sağlamak için 1 oyuncu gelse bari. adem, jimmy, celil, yunus'tan aldığımız ufak paralar ve maicon-etebo'dan kalan miktar bir işe yaramış olur en azından.
  • 687
    kaliteli bir oyuncu alacak paramız yok, gitmek isteyende yok, taraftarın transfer manyağı olan kesiminden yıllardır zılgıtı yiyorsun ee maçlar seyircisiz en fazla hastag açarlar zaten açmadıkları gün yok.

    şu saatten sonra herhangi bir transfer yapmanın manasını göremiyorum. seneye avrupa ligi gelirleri olmadan bize 150milyonluk limit ya gelir ya gelmez en azından maliyeti düşük oyuncuları takıma monte etmeye bu seneden başlamanın bahanesi olsun.

    alternatif oyun planı transfer edebiliyorsak ne ala.
  • 689
    gerçekleri kabullenmek gereklidir bu transfer doneminde. alabileceğimizi aldik, satabileceğimiz bir oyuncu da yok. birbirimizi kandirmanin anlami da yok. transfer sezonu etebo ile kapanmistir. zaten bu saatten sonra gelecek oyuncu bize, gidecek oyuncu da gittigi takima fayda saglamaz.

    son dakika transferleri hicbir yaraya da merhem olmaz. tecrubeyle sabit.

    ha son dakika hakikaten sukse yapacak bir transfer olursa hayir demem. ama kalkip da, iste pazarliklar uzadi, 1-2 milyon daha indirelim diye son gune kadar bekledik diye bir aciklama gelirse de, hem sozluk kurallarini hem de hukuki kurallari hice sayarak ilgili kisinin tum ailesine kufur ederim, aleni bir sekilde. zira, avrupa liginden elenerek muhtemel bir 10 milyon euroluk gelirden mahrum kalmis bulunmaktayiz. o 1-2 milyon euroyu ilgili arkadaslar munasip bir sekilde munasip yerlerde degerlendirebilirler.
  • 691
    kis transfer dönemiyle birlestirilse bile mevcut yönetimin herhangi bir oyuncu alabilecegini düsünmedigim transfer dönemidir.

    kanatta adamin yok, orta sahanda banko diyebilecegin adamin yok ve siz bu kadroyla ligde sampiyonluk kovalayacaginizi düsünüyorsunuz hemi? ilk beste bitirelim öpüp basimiza koyalim. alternatifsiz bir kadro bir sicrar iki sicrar ücüncüde sicar. iki kere iki dört.
  • 692
    kapanmasına 64 saat kalan transfer dönemi (pazartesi gecesi 23:59'da kapanacak gibi düşündüm). yurtdışı transferi için ise 40 saat civarı bir süre kaldı. gelecek oyuncunun sağlık kontrolü, uçak seyahati, uygun uçuş derken son dakika kimse gelemez.

    pazar akşamına kadar bir isim düşmezse, geriye zaten istanbul içi transfer ihtimali kalıyor. irfan can kahveci'yi alacak para olmadığı için maç saatinde halen bir transfer gerçekleşmemiş olursa sizleri 4 ekim 2020 kasımpaşa galatasaray maçında alıcı gözle aytaç kara'yı izlemeye davet ediyorum. hayırlara vesile olsun.
  • 693
    (bkz: ne dediler/#2985613)

    adama şurada, en başta söylemesi gerekeni en son da söyletmişler. daha konuşacak be var? beceriksiz bir grup insan galatasaray'ı yönetmeye çalışıyor olan bu. her transfer dönemi bi rezalete imza atıyorlar. bu sene de orta sahasız kapatıyorlar.

    iki senedir şampiyonlar ligi geliriyle finansal açıdan iyi gibi görünüyorlardı. şimdi sene sonunda 500 milyon tl zarar yazdığında görürüm savunanları.
  • 698
    yönetimin sezonun ilk yarısının seyircisiz oynanması sebebiyle saglik bakanı için her sabah uyandıklarında şükür namazı kıldıklarına inanıyorum. mayis ayına kadar duygun başkan gibi yönetsinler klubu. sesleri çıkmasın, satabiliyorlarsa gerekirse bonservissiz babel, feghouli ve falcao'nun kontratlarından çıksınlar. şampiyon olamayız belki ama en azından 10-15 milyon euro maliyetten de kurtulmuş oluruz...
  • 699
    ağustos 2019'dan beri orta sahaya transfer yapacağımız belli olan dönemdi. aylar geldi geçti, orta sahaya gelen olmadı, sadece etebo eklentisi geldi.
    2019-20 sezonunda şapkadan ömer çıktı, bu sezon da taylan ama omurgayı oluşturacak isimler kadroya eklenemedi. 1 ekim 2020'deki glasgow deplasmanındaki kadro tercihleri nedeniyle hocaya yüklenildi, kısmen kabul ama şapkadan taylan çıkmasaydı, belhanda'ya 1,430 milyon avro veren olsaydı da gitseydi galatasaray futbol takımı bu maça kimle çıkacaktı. niteliğini geçtim, nicelik olarak bile orta saha oyuncumuz yok.
    bir tane yönetici çıktı daha transferde 50 günümüz var dedi, aha geldi o da bitti hala bir şey yok. transferin kapanışında 3 kişilik bu aciz yönetim çıkıp öyle yalanlar söyleyecekler ki yılmaz savunucuları bile çok şaşıracak.
  • 700
    kafayı yemek üzereyim gerçekten kafayı yemek üzereyim. gelen oyuncuları geçtim oyuncu yollayamıyoruz oyuncu. ozornwafor, sekidika kiralık yollayamadık. şener ve babel’i bonservis istemeden yolla gitsin ya. boşluğa bırak bu adamları ne diye takımda duruyorlar.

    tutturmuşlar bir oyuncunun değeri düşüyor kötü konuşmayın diye. fenerbahçe geldiğinden beri sövdüğü frey’e almanya ve belçikadan kiralık takım buluyor. yararlanmadığı futbolcular alper, mevlüt, tolgay ile direk sözleşme fedh ediyor. büyük ihtimalle tonla para verdiler ama kurturdular.

    hollanda milli takım oyuncusu söyle tehdit et yolla arkadaş ya bıktık. kimse olmasın daha iyi. şener özbayraklıyı söylemiyorum bile.

    gelecek oyunculara dönersek ben fatih hocanın da işleri biraz zorlaştırdığını düşünüyorum. bonservisli olsun genç olsun hazır olsun istiyor. olmayana da gelmesin diyor. eğer başarısız olunursa suçu yönetime atmak için önüne gelen çoğu transferi istemediğini düşünüyorum.

    bu saatten sonra bence kimse gelmeyecek. babel, feghouli, arda, belhanda, falcao, diagne ile devam. nereye kadar nasıl gideceğiz bilmiyorum ama bıktık artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın