• 651
    bu maç artık net şekilde gösterdi ki kanatlar arda ve feghouli ile falan olmaz.

    hızlı kanat oyuncusu şart.

    belhanda bir kere daha gösterdi ki gitmesi lazım. gevşek herif. kaç kere gustavo, belhanda'nın önündeki-ayağındaki topu aldı.

    taylan'ın yanına (veya muadili ne derseniz artık) birisi kesinlikle alınmalı. belhanda yerine skorer bir orta saha da alınmalı.

    marcao, taylan, luyindama üçlüsünün kalitesinden 3 tane daha lazım yani.

    1 kanat, 2 tane de orta saha.

    (bkz: 27 eylül 2020 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • 652
    son haftaya girdik ve artık kurtuluyoruz. şu an 32 kişilik bir kadromuz var. bu hafta içinde 5-6 oyuncu ile yollarımızı ayıracağımızı düşünüyorum. jimmy, ahmet, sekidika büyük ihtimal bu hafta içinde gidecek. isimleri hiç basında çıkmayan şener, ozornwafor, atalay ve süleymanında gideceğini düşünüyorum.

    son 2 güne kadar da kimseyi transfer etmeyiz. en son fırsat transferleriyle milli takım arasına gideriz.
  • 653
    arda, babel, feghouli'yi yedekleyecek, hatta birinden formayı alacak , 30 yaş üstü bir fırsat transferine bile razı olunması gereken dönem.

    biraz poposunu kaldıran bir kanat lazım. 1970 model anadol marka araçlar gibi koşan , taraftarı kanser eden adamlardan bıktım. orta saha falan deniliyor ama bizim sorunumuz malesef ceza sahasındaki forvetlere topu taşıyamayan kanat oyuncularımız. iki tane fişek bekimiz var ama onların önünde bek oyuncularımızı dinlendirecek adam yok. arda çıkıyor aynı muadilde babel giriyor, son 20 dakika tüm oyun duruyor ve rakip takımı izliyoruz. taylan dediğin adam daha ne kadar arka tarafı süpürecek, adam 15 günde beş maça çıktı, ciğeri soldu. koşan adam şart abicim.
  • 654
    bu transfer döneminden en büyük beklentim; falcao, diagne, babel, feghouli, belhanda ve maicon gibi overpaid oyuncuların en az 2-3 tanesinin gönderilmesiydi. ne yazık ki sadece maicon gitti.

    ffp'den bağımsız bir şekilde, kasada para olmadığı söyleniyor. kadromuzdaki yüksek maaşlı oyuncuları da düşünürsek, 1 ekim 2020 rangers galatasaray maçından önce transfer beklemiyorum.

    eğer bu maçı kazanabilirsek, kasamıza 300 bin euro girecek. gruplara kaldığımız için de 2.9 milyon euro. gruplarda ise puan başı başarı bonusu 190 bin euro. neftçi ve hajduk maçlarından gelen toplam para ise 540 bin euro.

    özetle, 1 ekim 2020 rangers galatasaray maçı sezonun en önemli maçlarından biri olduğu gibi, içinde bulunduğumuz transfer sezonu için de kilit rol oynayacak. kazanamazsak transfer yapılacağını pek sanmıyorum.

    edit: yayın haklarından gelecek parayı da eklemek lazım.
  • 660
    aslında şartlar mümkün olsa belhanda ve feghouli'yi gönderip 2 orta saha 1 tane de baskın kanat oyuncusu alınması makul olan sezondur. çünkü bu ikili ve arda kadroda oldukça hoca taylan, emre, etebo gibi tempolu adamları kesmek uğruna bunları oynatacak. en ufak şüphe duymuyorum bundan. sırf bu yüzden en azından soso ve belhanda'nın takımdan uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyorum.

    ekleme:

    trezeguet bu sene formayı traore'ye kaptırabilir. nakamba da pek tercih edilmiyor. paket halinde zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama olsa mis gibi olur.
  • 661
    son iki yılda 2 milyar tl gelirine rağmen bugün tek kuruş paran yoksa kasan da pek transfer beklenilmemesi gereken dönemdir artık. seri falan isteniyor sanki gerçekleşmemesi daha iyi olur gibi. özellikle belhanda gönderilip devamında düşünülüyorsa hiç gerçekleşmesin.

    skandal bir durum da olmaz. forvetsiz oynadı bu takım 6 ay. rotasyonu olmayan takımla da ocak ayına kadar dayansın ne olacak. herkes kendi işine baksın dimi yani. yönetim her şeyin en iyisini bilir.
  • 662
    taraftarın biraz sakin olması gerektiğini düşünüyorum. zira oldukça iyi bir kadromuz var. bana göre ilk 11 için transfer lazım olan bölge sadece 1 (bir). dengesini bulmuş bir takımda bu bir oyuncuyu transferin son saniyesinde takıma getirseniz bile uyum sorunu yaşamayacaktır, neticede takım olmayı becermiş bir ekip içine dahil olacak.

    blok blok kadromuza bakalım:

    kale bölgesinde iyi veya kötü bir çözümümüz var. muslera'nın sakatlığı geçene kadar elimizdekilerle idare edicez. zaten özellikle ligde fazla da pozisyon vermiyoruz.

    defans bloğu: uzun senelerdir bu kadar iyisine sahip olmamıştık. defans bloğunun sorunları var mı? var. bir defa luyindama'nın sakatlık sonrası form bulması gerekiyor. malesef bu katlanmamız gereken bir acı. bazı maçlarda bizi yakacaktır da... yapacak bir şey yok. bu bölgede bana göre esas eksiğimiz 2 adet yedek oyuncu. defansın göbeğinde donk güvenilir bir yedek. emin bayram ise galatasaray takımının yükünü kaldırabilir mi henüz emin değilim. ciddi bir potansiyeli olduğu görülüyor ama her fırsatta ve sırtına ağır yük bindirmeden forma vermek lazım bu oyuncuya. en korkulu senaryo luyindama'nınki gibi sakatlıkların tekrar riski yüksek oluyor. oyuncuyu benzer bir sakatlığa kurban verirsek o bölgede sıkıntıya düşeriz. bana göre buraya bir yedek stoper lazım. ancak alınması zor. mali durum malum. diğer bir eksiğimiz bek bölgesinde. geçen sezon gördük ki saracchi sakatlığa yatkın bir oyuncu. sebebi biraz da inanılmaz eforlu oyunu. arkasında güvenilir bir linnes var ama linnes her iki kanat için elimizdeki tek yedek. emre taşdemir fena bir görüntü vermedi ama linnes'in kalitesinden çok uzakta. bütün sezon 3 kanat beki ile geçmez. ancak buraya da transfer olacağını sanmıyorum. rizespor oğulcan'ı geçen sezon bek olarak kullanmıştı. görmek lazım tabi... yine de bakarsak ilk 11 için elimizdeki ideal 4 oyuncu gerçekten göz kamaştırıyor.

    *** saracchi-marcao-luyindama-omar

    orta saha: en tartışmalı bölge. bana göre oyunun göbeğinde taylan'ın yedeklenmesi dışında son derece iyiyiz. etobo, belhanda, ömer, emre akbaba (takımla idmanlara başlamış görünüyor). 3 pozisyon için 4 oyuncu var. taylan'ın rotasyonu için bir oyuncu daha alınacağını umarsak bu sayı 5. ayrıca arda ve feghouli de her zaman emre akbaba ile birlikte forvet arkasında oynayabilir. hatta kanattan çok bu bölgede düşünülmeliler. kanatta ise elimizde malesef sadece emre kılınç var. ben emre kılınç'ın kanatta kullanılması gerektiğini düşünüyorum. böylece en azından form tutana kadar feghouli'nin umursamazlığı ile muhattap olmak zorunda kalmayız. ayrıca oğulcan'ın da performansını merak ediyorum. açıkcası önceden de beğendiğim bir futbolcuydu. bir diğer alternatif linnes'i o bölgede kullanmak. bence başarılı olur. akıllı bir oyuncu. nerede ne yapacağını biliyor. ortalama düzeyde driplingi, şutu ve orta yapma yeteneği var. ayrıca yavaş da değil. arkasında omar ile ilginç bir ikili olurlar. ama bek bölgesinde sayı olarak çok azız. belki beke bir transfer yapılıp linnesi kanat bölgesine kaydırmak düşünülebilir. bir taşla iki kuş. mecbur kalırsak linnes'i yine beke kaydırma opsiyonumuz da olur ayrıca. ama sanıyorum bulgaristan semalarından bir adet kanat oyuncusu daha transfer edicez. aslında trezeguet'i kiralasak güzel olurdu. yine de bu bölgede yedek oyuncu eksiğimiz var. emre kılınç ve bir kanatla koca sezon geçme. gerçi feghouli biraz yedek kalırsa belki oynamaya karar verir. 18/19 sezonunun başında gönderilmek istendi, hatta yedek kaldı. ama sonra yeteneklerini hatırlayıp sezonu getiren oyuncu olmuştu performansıyla. kim bilir rekabet belki hırslandırır adamı. neticede şu ana kadar oynanan maçlarda ama sakatlık, ama maç trafiği, ama hazır olmama yüzünden ideal orta sahamızı bir arada izleyemedik. son tahlilde sakatlık yaşanmadığı sürece bu bölgede de hayli iyiyiz.

    *** arda------------------------------------emre
    -------------belhanda---------etobo
    ------------------------taylan

    forvet bloğu: fazla söze gerek yok. falcao ve diagne. açıkcası benim ilk tercihim diagne olurdu bu ikiliden.

    muhtemelen taylan'la rotasyona girecek bir oyuncu ve bir de kanat oyuncusu alırız son gün. diğer eksikleri kapatabileceğimizi ise sanmıyorum. mali durumumuz bizi son anı beklemeye ve hiç kimseyi alamama riskini göze almaya mecbur ediyor. yapacak bir şey yok. olgunlukla karşılamalıyız. bu kadro ligde her türlü iş yapar. avrupa meselesini de 1 eylül 2o2o'de glasgow rangers'ı geçersek konuşuruz. o maça elimizdeki kadro ile çıkacağımız kesin.

    ancak paniklemek için bir sebep göremiyorum. ligde galatasaray'ımızınkinden iyi bir kadro yok. fatih terim doğru oyun modeli üzerinde yoğunlaşmış görünüyor. federasyon ve siyasi müdahaleler nedeniyle şampiyon oluruz - olmayız ama iyi futbol oynadığımız müddetçe ben mutluyum.
  • 663
    121 saatin kaldığı dönem.

    son günü saymıyorum, o gün kimse inmez, yani öncesinden geleceği belli olur zaten.

    ortada elle tutulur biçimde michael seri haricinde dolaşan bir isim yok.

    gözüken o ki tamamen rangers maçına* göre transfer yapılacak. ilk yarı sonuna kadar bu kadro ligi götürür diye düşünüyorlar sanırım. en azından yönetim bence kesin böyle düşünüyor. orta sahaya bile birisi gerekmez diye düşündüklerine eminim.

    bakalım neler olacak.

    bana göre belhanda ve babel'in satılıp, 2 tane orta sahaya, 1 tane de kanada ihtiyacımız var. sekidika ve ozarnwafor da kiralık.

    muslera
    linnes
    omar
    luyindama
    marcao
    donk
    saracchi
    etebo
    orta saha transferi 1
    orta saha transferi 2
    feghouli
    kanat forvet transferi 3
    diagne
    falcao
  • 669
    kitap uzerinde 7 transfer yaptigimiz ama aslinda 1'i ust duzey 2side orta duzey katki verecek oyuncu takviyeleri disinda pekte gecen seneki takimin ustune koyacak bir adim atamadigimiz donem.

    malesef cok sessiz kaldik, ne satabildik nede alabildik, kaan ayhan, mert hakan ve daha niceleri elden kacti.

    simdilik moralli ve formdayiz ama kadro kalitemiz bence geri gitti.
  • 673
    hocaya para yok kiralık oyuncu alalım diye gelmişler hoca da avrupa maçından sonra bakarız dedi yüksek ihtimal. şimdi elenince kiralık gerek yok ocak ayına kadar kadro idare eder ligde iki zor maçı atlattım ocak ayında zorunlu satın alma yaparak 2-3 oyuncu alırım diye düşünüyor sanırım. yüksek ihtimal transferi kapattık gibi hatta belhanda da gidebilir. ocak ayına kadar sadece orta saha orjinli etebo taylan ikilisiyle devam edersek hiç şarşımam.

    https://twitter.com/...786880476884992?s=19
  • 674
    https://twitter.com/...786880476884992?s=19

    hocanın "bonservisli oyuncu isterim, genç olsun" ısrarı nedeniyle transfer yapılamayan dönemdir.

    neden bu ısrar? 1 sene daha idare edemiyor musun hocam? durum ortada. oyuncu satmak (!) kolay mı? oyuncunun insiyatifi dışında oyuncuyu gönderebilir misin? bırak hocam o zaman gitmemekte direnen adamları kadro dışı. ama sen ne yapıyorsuni bu adamları kafadan ilk 11'e yazıyorsun.

    genç ve bonservisli oyuncu alamıyoruz. bu kadar basit. bu konuda inat etmenin ne anlamı var?

    ekleme:

    bir de bonservisi elinde oyuncu da istemiyor hoca. hazır, oynayan, kaliteli, genç ve bonservisiyle alınacak oyuncu istiyor.

    nasıl sahada babel ve feghouli'den kanat olmuyorsa bu transferler de olmuyor. ama hoca istiyor. olmasa da istiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın