• 426
    elimizde harcayabileceğimiz sadece maicon'dan gelen 1.4 milyon euro bonservis var. belhanda gönderilmeye çalışıyor sanırım fakat o da bonservisini istemiş gibi bir haber vardı. bir de babel gönderilebilir, babel'in de yüksek maaşı buna engel. maaşın bir kısımını biz ödeyip kalanını bonservis şeklinde alıp belki 1 milyon euro zarar ederek 1 milyon euro'luk bir transfer bütçesi daha oluşturulabilir. ediyor sana 2.5 milyon.

    feghouli son haberlere göre takımda kalacak. para edecek sadece marcao ve luyindama var. eğer makul bir bonservis ücreti elde edebileceksek linnes'le de duruma göre yollar ayrılabilir. gerçekten işin mali boyutu çok zor. bonservis verip oyuncu alamıyoruz ffp'den ötürü. elimizde para edecek oyuncu sayısı çok az. luyindama ve marcao sadece, belki belhanda ve feghouli*. seneye ffp'den kurtuluyoruz zorunlu satın alma koydursak limitimiz ne olacak belli değil. mali açıdan gerçekten elimiz kolumuz bağlı. şu telles artık porto'dan defolup gitse piyango gibi olur. kalan mevkilerde tahmin ediyorum ki yine kiralama formülüne yöneleceğiz.
  • 427
    hiç gözünün yaşına bakmadan sonraki transfer karından pay ve zorunlu satın alma opsiyonu ile genç oyuncu almamız gereken sezon. önümüzdeki yıl transfer limitini dert etmeyelim. en fazla 3 puan silinir, bu yil fenerbahce'ye olabileceği gibi. iyı bir sezon geçirirsek zaten marcao veya luyindama satılır. o para yine çıkar. belhanda filan sözleşmeleri zaten bitiyor. yatırım için risk almalıyız. yok garanti iş istiyorsak maicon'dan gelen parayı kredi borcuna yatıralım, oyuncu da almayalım. en azından bir miktar faiz yükü de düşer...
  • 428
    gelen oyuncular ve senelik ücretleri güncel euro kuru şu şekildedir:

    omar-1.300.000
    emre-1.300.000
    arda-450.000
    fatih-450.000
    oğulcan-425.000
    donk-515.000

    takımda ki mevcut futbolcular:

    muslera-3.575.000
    okan-315.000
    saracchi-1.350.000
    linnes-1.400.000
    marcao-800.000
    luyindama-1.050.000
    ahmet-900.000
    şener-800.000
    emin-50.000
    taylan -250.000
    ömer-400.000
    belhanda-3.350.000
    feghouli-3.850.000
    jimmy-800.000
    sekidika-250.000
    akbaba-1.750.000
    yunus-50.000
    atalay-50.000
    falcao-5.000.000
    diagne-2.350.000
    babel-2.500.000
    adem-450.000

    toplam: 35.830.000 euro

    gitmesi gerekenler:

    şener-800k
    jimmy-800k
    ahmet-900k
    babel-2.500.000
    sekidika-250.000
    belhanda-3.350.000

    toplam:9.100.000

    indirimle kalması gerekenler:

    muslera-3.000.000 (bu sene seneye 2.5)
    feghouli-3.000.000
    falcao-4.500.000
    diagne-2.000.000
    akbaba-1.500.000
    linnes-1.000.000

    toplam:2.975.000

    gelmesi gerekenler:

    doucore-2.000.000
    lemina-1.300.000
    seri-1.500.000

    genel toplam:28.555.000 euro
  • 429
    yine önemli trasnferlerin bir kısmını doğru zamanda en önemli kısmını ise yanlış zamanda yaptığımız/yapacağımız dönemdir.

    şimdiye kadar takımımıza kattığımız isimler transfer dönemi başlamadan önce anlaştığımız isimler. transfer dönemi başladıktan sonra yapılan görüşmelerden hiçbirini bitiremedik(belki fatih öztürk ama onun için de 2 aydır görüştüğümüz haberleri dolanıyor.).

    aldığımız isimler doğru isimler olarak görünüyor.

    son zamanlarda yönetimimiz maalesef "yine transfere 2 ay var acele etmeyeceğiz." gibi açıklamalar yapıyor. şimdiye kadar takımımızdaki isimlere bakılınca orta sahamızda kocaman bir boşluk görüyoruz. bir takımın orta sahası ise olması gereken en önemli yerdir. orta sahamız için planımız neydi merak ediyorum. seri ve lemina ile devam etmekse şimdiye kadar bitirilememesi rezalet. başka isimler düşünüldüyse en azından 1'i bitmeliydi şimdiye kadar.

    orta sahamız böyle boşken bu bölgeye alacağımız isimler için transferin son gününe kadar beklenip acele edilmeyecekse rezalet oğlu rezalettir bu.

    transferde öncelikle en kritik yerlerinizi en hızlı şekilde halledersiniz. fırsat transferi kollama aşaması olan acele etmeden bekleme işine ise takımın bölgelerindeki alternatifler için yoğunlaşılır. takımının 11'ini kampında yeni sezona hazırlıyor olursun ve ilerleyen dönemlerde transfer sezonu bitmeden bir fırsat yakalarsan mesela stoperleri yedekleyebilecek bir fırsat transferi gerçekleştirirsin.

    orta sahamızda kocaman bir boşluk var. takım orta sahasız yeni sezona hazırlanıyor şimdilerde. hangi taktiğe çalışıyorlar acaba orta sahasız? hadi çalışıyorsun eldekilerle diyelim. sonra yeni orta saha aldığında ona taktiği öğretmesi için baştan başlayacaksın neredeyse.

    maalesef orta saha için 3 isimde takılı kaldık. seri, lemina ve moder. ya bu 3 isimden en az 2'si ile anlaşacağız ya da kimsenin haberi olmayan sürpriz transferler olacak. tek pozitif beklentim bu. eğer bu 2 seçenek olmuyorsa transfer döneminin sonuna kadar bekleyeceğiz demektir. transfer döneminin son gününde orta sahalar alınır sonra da transfer yaptık derler; ancak lig de avrupa da bizim için o zamana kadar bitebilir de!

    bitir orta saha transferlerini de sonra rahat rahat transfer döneminin sonuna kadar fırsatları bekle.

    her sezon başlarda transferler yapıyoruz var olan idare edebilecek bölgelerimize, oyuncu varken oraya oyuncular alırken en acil gerekli bölgelerimize son güne kadar bekliyoruz! bir sezon stoper bekliyoruz bir sezon forvet. bu sezon da orta saha ve hepsinden de önemlisi.

    evet ekonomik olarak zorlanıyoruz kabul ama ortada seri, lemina ve moder'den başka resmi bir isim geçmiyor bizim için. seri ve lemina takımda düşünülüyorsa neden şimdiye kadar ilerleme kaydedilemedi? bu 2 isim düşünülüyorsa şimdiye kadar takımla çalışıyor olmalılardı. bu 2 isme kafayı takıp başka oyunculara son dakika teklifler ediyorsak o da ayrı bir rezalet. ligin başlamasına 23 gün kaldı!

    bu hafta içi orta saha işi çözülmezse avrupa'da ilk maçtan elendiğimizi görebiliyorum şimdiden. ligde ise geçen sezonkinden de kötü bir başlangıç hayal değil!
  • 431
    futbola dair nefret ettigim seylerden biridir bu transfer donemleri. ulkemizdeki futbolseverlerin bilgisayar oyunlarindan kalma hevesleriyle falan cekilmez hale geliyor malesef. acikcasi insanlara cok haksiz da diyemiyorum, zira kimsenin takimi saha ici durumlariyla taraftarini keyiflendirmiyor. millet saha disinda ariyor mutlulugu artik, yoneticim rakibe ne guzel laf soktu, kudurtucu mode on, fuze firlatti vs gibi sacma salak mutluluklar pesindeyiz. rakiplerimiz de biz de yillardir bekliyoruz ki kuluplerimiz imrendigimiz takimlar gibi yapilar kursun, genc oyuncular yetistirsin, bulsun, avrupa kupalarinda yarismaci olsun. ama yoneticisinden medyasina, hocasindan oyuncusuna, federasyonundan spor bakanligina kadar herkes tam tersi istikamete yon aldi, haliyle de millet artik futbolun icerigi pesinde degil.

    2019-20 sezonu ozelinde dusuneceksek, bizim adimiza bir galatasaray taraftari koca sezonda kac kez yataga takimindan keyif almis sekilde, gurur duyarak, mutlu sekilde yatti. 6 tane sampiyonlar ligi maci oynadik, 6 gece de cani sikkin yattik, hatta maclarda gol sevinci bile 1 kez yasayabildik. basaksehir maclari da dahil olmak uzere 8 tane buyuk mac oynadik ligde, kadikoy deplasmani haric 7 gece de mutsuz yattik. zaten o kadikoy derbisi de sezonun tek zaferi oldu. bunlarin haricinde anket yapalim, taraftari en mutlu eden olay falcao transferinin aciklandigi gun, nzonzi'nin, onyekurunun aciklandigi gun ve lemina-andone'nin aciklandigi transfer sezonun son gunudur. kepazelik su. ayni sey rakiplerimiz icin de gecerli, fenerliler butun sene mutlu olmadigi kadar, muriqi ve mert hakan'i elimizden aldiklarinda mutlu oldu. besiktas keza ayni yolda, bu sebeple ki 3 buyukler cokus yasamaya basladilar. biz yine bu 2 rakibimize gore bunlari kabullenmeyen, sorgulayan, kendi ozelestirisini daha fazla yapan bir camiayiz. ozellikle bizim taraftarimiz arasinda bu tarz sova yonelik seylere prim vermeyenlerin sayisi daha fazla. umarim bu sezon saha icine odaklanacagimiz, saha icinde mutlu olabilecegimiz bir sezon olur. elbette bunun icin takviyeler gerekli, transferler gerekli, ama biraz sabirli olmakta da fayda var diye dusunuyorum.
  • 433
    ligin başlamasına bikaç hafta kaldı orta sahamız belhanda, taylan, ömer. hoca yaz kampının önemine dikkat çekti. geçen sene bunun sıkıntısını çok çektiğimizi söyledi. ne nicelik, ne nitelik olarak orta sahada yeterli değiliz. daha bunun uefa maçları olacak, en azından bir orta saha gelseydi bile durum çok daha iç açıcı olurdu. başkan hala 2 ayımız var diyor. geçmişten ders alınmadığı belli. düşündükçe daralıyorum.
  • 434
    yine yeni yeniden galatasaray taraftarına eziyet olan başka bir transfer dönemi.

    bu yönetim her şeyi çok iyi yapıyor olsa bile transfer konusunda en kötü yönetimlerden biri olduğu kesin. kimse para yok demesin zamanında fikret orman para olmadan nasıl transferler yaptı nasıl takımın değerini artırdı.

    sadece para harcamayarak ekonomini iyileştiremezsin bir şekilde para kazanmak lazım şu ortamda en uygunu para edeccek futbolcu almak.
  • 435
    zaten rezalet geçen bir önceki sezonun ardından resmen taraftara daha sezon başlamadan kan kusturmuş ve önümüzdeki sezonun da fragmanını göstermiş dönemdir.
    konu mert hakan, mensah, lemina konusu değil. üçünün de alınmamasına ben sevindim bile diyebilirim. ilk ikisinden kazık yemedik üçüncüsü de ne zaman sakatlanacak diye beklemekten kurtulduk biraz da bjkliler yüreği ağzında maç izlesin.
    benim derdim başka. takımın eksiği belli ben orta saha istiyorum, santrafor istiyorum diye bas bas bağırıyor. herkes orta saha diyor ama diagne manyaklıklara başlayıp falcao iki maçta bir sakatlanınca yine garibim adem'e kalacağız. orta saha ise artık rezalet boyutuna geldi. paran yoksa ona göre transfer yaparsın son dakikaya hem ucuz olsun hem kariyeri olsun az buçuk dersen elden düşme beklersin alıp alacağın lemina, andone olur senede 20 maç oynarsa öper başına koyarsın.
    tedariksiz hacete giden domala domala taş ararmış. kusura bakmayın ayıp oldu belki ama bizim transfer komitesini anlatan başka söz bulamadım. dünyada 3 futbolcu varmış gibi 1 aydır transfer yapmaya kalkarsan olacağı budur. sanki orta sahada mensah ile lemina'dan başka oyuncu yok. sen 10 kişiyle görüş, alamazsan başkasına geç kampa adamlarını yetiştir. mevzu para meselesi değil iddia ediyorum prekazi'ye söylesek bize kalitesi belli ligimizde iş görecek 2 tane genç sırp oyuncu bulur. ama biz hala denenmiş olmamışların peşindeyiz.
    hani renkdaşlar enseyi karartmayın falan diyorlar ama ben ne ile umutlanacağımı bilemiyorum maalesef...
  • 436
    şu anda elimizde 1,73 milyon euro'muz ve nicelik olarak sadece orta saha eksikliğimiz var.

    çok iyi bir defans dörtlüsümüz oluştu. umarım seneye saracchi'nin bonservisi alınabilir. kaleyi söylemeye gerek yok.

    ileri üçlümüz de fena değil. feghouli biraz sırıtıyor ama gidip kamil jozwiak'ı alamıyorsak kalması taraftarıyım feghouli'nin. zaten arda da baya pışpışlıyor bunu. gaza gelince iyi oynayan topçu.

    orta sahada 2 tane net eksiğimiz var. ömer'i sol iç olarak düşünürsek sağ iç ve 6 numara pozisyonunda gerçekten kimse yok. belhanda falan olmaz bu saatten sonra. bu adamdan hayır gelmez. taylan da rotasyon topçusu.

    biraz daha sabretmek lazım. şu anda eminim ki moder, kamil ve seri için uğraşılıyor. en azından ağustos ayının sonunu görmek lazım.
  • 439
    ara ara güzel isimler çıksa da kısa vadede hiçbir şey olacağına inanmadığım dönem. yönetim şu an bile transferlere en fazla 1.3 milyon vermek istiyor. üzerine mümkün değil çıkmıyor.

    fenerbahçe limit olmasına rağmen cesur davranıp aldıkça alıyor. ama sonra şak diye 18'lik adam satıyor. biz en iyi oyuncumuzdan bile o civarda para alamayız. gözden çıkardığımız isimleri satamıyoruz. satmadan da alamıyoruz.

    açıkçası eylül ortası gibi bi satış olur, yeniden umutlanırım ama ne bu günlerde, ne bu hafta, ne önümüzdeki hafta; kısacası ligin ilk haftalarına kadar herhangi bir hamle yapacağımıza dair hiçbir inancım yok. en fazla vazgeçip ücretsiz kiralık hamlelerle "buyrun orta saha" der ve sezona başlarız.
  • 442
    fena geçirmediğimiz dönem. uygun fiyatlara birkaç oyuncu aldık. şu anda ismi geçen oyuncularda hepimizi memnun ediyordur sanıyorum. bu oyuncular alınamasa bile artık bu tarz oyunculara yönelmemiz benim için bir artı.
    geçen yıl belki de tarihimizin en iyi transfer dönemlerini geçirdik de ne oldu? mevcut corona durumu ve döviz kuru bu haldeyken zaten çok bir transfer beklenmemeli. iki orta saha transferi ile ben bu dönemi başarılı kabul ederim. hayırlısıyla belhanda, babel, feghouli üçlüsü de gidebilirse tadından yenmez.
  • 444
    fatih hocadaki sabra helal olsun dediğim dönemdir. senin eksik bölgelerin 2 ay öncesinden belliyken, kontratı sona erecek oyuncuların (gerekli görülenlerin) yenilenmesi gerekirken lig bitmiş, transfer dönemi açılalı 2.5 haftaya yaklaşırken daha orta sahaya transfer yapamayıp, gönderilmesi gereken oyuncuları gönderme becerisini gösteremediler. bu kadar transfer özürlü bir yönetim ben ömrümde görmedim. dursun özbek bile daha iyiydi bunlardan. şu adamın adını bile andırıyorsunuz, söyletiyorsunuz ya ne diyeyim ben size ? beceriksizler sürüsü. beklemekten öldüm ya, yetti artık be!
  • 445
    her şey yolunda. sırf taraftarlar arkadaşlarına hava atacak diye takımı zor duruma sokmayan yönetimi tebrik ediyorum. takımın orta sahası kalite açısındn eksik olsa da sayı olarak antrenmana zarar verecek şekilde eksik değil.

    üçlü orta saha donk-belhanda-arda/taylan-ömer-emre a.
    ikili orta saha donk-belhanda/taylan-arda

    öyle bir hava var ki sanki takımda hiç orta saha oyuncusu yok. sakin kalmaya devam etmeliyiz. transfer dönemi bittiğinde kurulan kadrolara bakılınca yönetimi tebrik etmek için sıraya gireceğiz burada.

    fbjk transfer dönemi bitince yine pişman olacaklar. 'ne yaptık biz?!" diyecekler. bizimle aşık atmak için olmayan paralarını saçtılar yine. şampiyon olacak kadroyu kuramadılar, kurmaları da zor.
  • 446
    zamanlamanın önemli olduğu dönem. fikrimce 2019-2020 sezonunda başarısızlığın en önemli etkeni oyuncuların iyi isimler olsa da geç katılmalar sebebi ile form tutamayışları ve takım oyunu olgusunun çok geç elde edilmesiydi. oyuncuların birbirleri ile antrenman yapmaya ve oyun düzeninde uyum sağlamaya ihtiyaçları var. bu sebeple illaki en üst seçenek değil de ihtiyaç duyulan bölgedeki alternatif isimlerle yola çıkılması daha fazla katkı sağlayacaktır.
  • 450
    gönderilmesi gereken oyuncuları gönderemediğimiz, belki de o yüzden yerlerine oyuncu da almaktan vazgeçtiğimiz dönem. önümüzdeki yıl da şampiyonlar ligi gelirlerinden mahrum kalırsak, suyun öteki tarafının durumuna düşmek an meselesi olur. hata yapma lüksümüzü önceki sezon öncesi transfer döneminde kullandık. artık doğru hamleler yapmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın