• 51
    devre arası transfer dönemine az bir süre kalmışken, çeşitli mecralarda galatasaray adına hareketli geçeceği iddia ediliyor. özellikle yerli oyuncu piyasasında.

    beklentim falcao’nun maaş yükünden kurtularak, diagne’nin yanında ondan formayı kapabilecek kalitede bir forvet, hızlı ve takım oyununa yatkın genç bir sol kanat (ahh heuge ahh), bir orta saha ve eğer stoper satışı yaparsak stoper. tabi rotasyonu genişletecek hamlelere de ihtiyacımız var. ilk adımda kenan karaman, salih uçan ve ali akman’ı uygun rakamlarla kapatabilirsek “yerli oyuncu zorunluluğu” kuralında elimiz çok rahatlar.
    ek olarak yarım dönem kiralık (seri, onyekuru vs.) gibi işlere hiç girmenin alemi yok. keza fatih hoca da bundan yana olmadığını açıkladı. 1,5 yıllık kiralık isimler belki değerlendirilir. yeter ki aynı oyuncuların etrafında dönüp, mecburmuşuz gibi hareket etmeyelim.
  • 53
    şuan herşey yolunda gibi görünse de bu takımın ilk 11 ne direkt yazacağı en az iki totalde dört transfere ihtiyacı var ve lütfen bu oyuncular havaalanına gidip karşılama yapmayacağımız christian luyindama nekadio gibi henry onyekuru gibi bu kim allahınsen diyeceğimiz oyuncular olsun malum aksi bize yaramıyor .

    öncelikle taylan antalyalıyı dinlendirebilecek bir oyuncuya ihtiyacımız (etebo'nun konuyla alakası yok gibi oynuyor ) var ki her maç aman taylan' a bişey olmasın diye dualarla totemlerle maçı izlemeyelim bize de yazık en başta ben helak oldum.

    varlığı bizim takımda tavuk dönerle karnını doyuran üniversite öğrencisinin cebinden çıkan iphone 12 pro gibi duran radamel falcao garcia nın yüksek maliyetinden kurtulup ilerde parlatıp satacağımız bir genç ile doldurulmalı ki bu transfer dönemine dair en yüksek beklentim bu inşallah gerçekleşir. kenan karaman deniyor ben fitim yarın gelsin başlasın.

    babel-arda -feghouli den oluşan kağnı hızındaki ortasahadan merkezde feghouli nin olduğu emre ve oğulcan'ın oynadığı sistemde keyifle maç izler oldum. dinamizmi bozmadan onyekuru tarzı bir wing getirilmeli defans arkasına hızlı koşular yapan bir kanat kapanan anadolu takımlarına karşı en büyük silah ligimizde.

    son olarak emin bayram yeterli görülüyorsa bile bir eğer luyindama veya marcao ayrılacaksa iki stoper takviyesi gerekir diye düşünüyorum. zira lig ve kupa ile ikinci yarı daha fazla maç yapacağız. donk ve emin ile rotasyon yetersiz kalacak gibi.

    son dakikaya kadar kap bildirimi gelir mi diye ömrümüzden ömür gitmeyeceği bir transfer dönemi diliyorum canımızdan çok sevdiğimiz galatasaray'a .
  • 54
    nedense beklentiler korkunç yükselmiş durumda. nereye baksam 2 kişi geliyor, 4 kişi uçakta, anlaşmalar yapıldı, formalar hazır...

    ben bu yönetimi, daha doğrusu başkanı severim ama 3 yıldır tanıyoruz artık bu adamları. elimizde 10 milyon euro varken transfer yapamadılar, şimdi 1 milyon euro bütçemiz kalmışken yapılır mı inanın bilmiyorum. tek bildiğim biraz daha sakin kalmakta fayda var, yoksa devre arası gerçekten büyük hayal kırıklığı olacak.

    benim önceliğim gelecekler değil gidecekler. falcao ve babelden bir kurtulsak hatta bir de feghouli gitse üstüne süper bir dönem geçirmiş oluruz.
  • 55
    ozornwafor ve falcao'yu gönderme lüksümüz olduğu dönem. yani bence falcao gitse bile yerine transfere ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum babel takımda kaldığı sürece.

    korona vakalarından sonra oynama şansı bulan futbolcular gösterdi ki, ön taraf sandığımızdan daha kalabalık. oğulcan ve kerem net olarak rotasyona girdi. emre akbaba kanatta oynuyor, feghouli merkezde oynuyor, babel forvette oynuyor. oynatıyorum desen belhanda da kanatta oynar mesela. geçmişte gayet iyi oynadı. emre kılınç hem kanat hem de iç oynar. esnek bir kadro var. sekidika'dan bahsetmiyorum bile.

    temel sıkıntımız orta saha. etebo fatih hocanın sistemine uyum sağlamadı, zaten istenen bir futbolcu da değildi. taylan'ın da yedeği bulunmuyor. belki buraya bir transfer yapılabilir. onun haricinde ancak giden olursa transfer yaparız. en başta belirttiğim gibi, bence falcao gitse de yerine oyuncu almaya gerek yok.
  • 56
    --- alıntı ---

    galatasaray'ın aytaç kara ve salih uçan kararı!
    sözleşmesi sezon sonunda bitecek salih uçan için alanyaspor 1 milyon euro bonservis istiyor. o yüzden öncelik devre arası kasımpaşa'dan aytaç kara'da.

    kiralık olan oghenekaro etebo ile devre arasında yollarını ayırma kararı alan galatasaray, ocak ayında orta sahaya takviye yapmaya kararlı. aytaç ocak'ta, salih yaza

    salih uçan listenin ilk sırasına yazılsa da alanyaspor, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 26 yaşındaki oyuncusu için 1 milyon euro talep ediyor. finansal fair play yüzünden ara transferde bonservis harcamak istemeyen sarı-kırmızılı kulüp, kasımpaşa ile yol ayrımında olan aytaç kara için girişimde bulunacak.

    --- alıntı ---

    (bkz: sporx)
  • 57
    spor sitelerinde bu transfer dönemi için ortaya atılan her iddiaya yalan gözüyle bakıyorum. galatasaray'ın maddi durumu herkesin malumuyken ancak çok uygun koşullarda oyuncu transfer edebilecektir. kaldı ki eldeki kadro da yavaş yavaş oturmaya başladı. yani takviye sanıldığı gibi katkı sağlamayıp, takımın düzenini de bozabilir. misal adı sıkça geçen onyekuru şu an oynadığımız futboldan bambaşka bir oyunun adamı.

    bence eğer transfer olursa (olmayabilir) forvet, defansif orta saha gibi ihtiyaç bölgelerinden hangisinde uygun futbolcu varsa onun alınması suretiyle gerçekleşecektir. olmazsa olmaz bir transfer arayışımız olduğunu hiç sanmıyorum. mesela orta sahaya aytaç kara gibi türk, yedek beklemeyi sorun etmeyecek bir isim takviyesi mümkün olabilir... tabi çok cüzi maliyetle. veya avrupa'dan henüz yıldızı parlaşamış bir pivot santrafor alınabilir.

    ancak hiç bozmadan eldeki kadro ile lige devam edersek de ne şaşırırım ne de garipserim. zira muhammet kerem aktürkoğlu, bartuğ elmaz, emin bayram gibi artık yavaş yavaş forma bulacak oyuncular var.

    bir diğer seçenek de hazır adam almayıp önümüzdeki 1-2 sene içerisinde kadro maliyetini düşürmek ve takımı gelebilecek muhtemel yabancı sınırına karşı korumak için ali akman gibi gençlere yönelmek. zira dediğim gibi eldeki kadro oldukça verimli bir futbol oynuyor. tüm bunlara ek olarak takımın gücü muslera dönünce muazzam şekilde artacak. forma giymeye başladıktan 3-4 hafta sonra kendine gelecek bir muslera galatasaray'ın defansif gücünü %40-50 civarında arttırır. zira kendisi kurtarılabilecek topların neredeyse tamamını kurtaran, kurtarılmayacak toplarda da ciddi şekilde başarısı olan bir kaleci. zaten iyi olan defans hattımızın maç başına 1-2 şuttan fazlasını çektirmediği düşünüldüğünde gerçekten rahat olduğumuz bir transfer sezonuna giriyoruz.
  • 58
    evet arkadaşlar merakla beklenen yeni transferleri açıklıyorum toplanın twitterda etkileşim sayfaları copy-paste yapmadan önce ilk sizler öğrenin.

    -baptista hayırlı olsun
    -juninho galatasaray'ın yeni kaptanı olacak
    -robert pires uçağa bindi 16 gün sonra istanbula iniş yapacak
    -dani alves için malatyaspordan hamza hamzaoğlun vetosu gelmiş
    -ronaldinho ile görüşmeler son aşamada.
  • 59
    18 aralık 2020 fatih karagümrük galatasaray maçı'ndan sonra emin oldum ki valentine ozornwafor, radamel falcao garcia ve jesse sekidika'yı yollamamız; 6 numaraya jean michael seri ve sol kanada henry onyekuru'yu almamız gereken dönem.

    hatta 1 tane de forvet almamız gerek ama onu nasıl yapacağız tam çözemiyorum. gerekirse oghenekaro etebo, mbaye diagne, ryan babel üçlüsünden birini yollayıp halletmeliyiz onu da. benim adayım etebo. etebo'nun yerine aytaç kara'yı alırız ve bence pek bir şey kaybetmemiş oluruz. etebo felaket durumda maalesef.

    böylece kadromuz şu şekilde olmuş olur,

    kale: muslera-okan-fatih
    stoper: marcao-luyindama-donk-emin
    sağ bek: omar-linnes-şener
    sol bek: saracchi-emre taşdemir
    6 numara: taylan-seri-aytaç
    sağ iç: belhanda-feghouli
    sol iç: emre kılınç-ömer
    sağ kanat: oğulcan
    sol kanat: onyekuru-arda-kerem-emre akbaba-babel
    forvet: dominant santrfor-diagne-ali yavuz

    bu yazdıklarımdan feghouli sağ kanat, seri ve taylan iç, belhanda sol kanat, emre kılınç sağ ve sol kanat, ömer sol kanat ve sol bek, oğulcan santrfor, arda iç, emre akbaba iç, babel santrfor ve ali yavuz sol kanat oynayabiliyor. bu kadar versatil futbolculara sahip olmamız elimizi güçlendiriyor. güçsüz gibi gözüken sağ kanat mevkisinde bile oğulcan-feghouli-emre kılınç oynayabiliyor.

    gayet geniş ve yeterli bir kadro. belki bek özelliklerine de sahip bir stoper daha alınabilir ama ona para yeter mi bilmem.

    işin ekonomik boyutu da şu şekilde olur. seri ve onyekuru için çok az para çıkar kasamızdan yüksek ihtimalle. dominant santrfora çok para veremiyoruz ama maalesef. falcao-jesse-ozornwafor üçlüsünden gelecek az miktarda parayı 2020-2021 sezonu yaz transfer dönemi'nden kalan 2-3 milyon euro ile birleştirirsek ucuz yollu bir scout transferi ya da taksitli transfer gelebilir. umarım gerçekleştirebiliriz böyle bir senaryoyu.

    bu dönemin başlamasına tam 15 gün kaldı. umarım gereken hazırlıkları yapmışızdır. süper lig 2020-2021 sezonu'nun şampiyonu olup olamayacağımız büyük oranda bu transfer dönemindeki performansımıza bağlı.
  • 60
    sadece 1 satışla bile gayet iyi geçirebileceğimiz dönem.

    para edecek oyuncular belli, luyindama ve marcao.

    şayet luyindama giderse sene sonuna kadar donk'la bile geçebiliriz.

    yok marcao satılırsa bir ara gündemimizde olan luis abram'ın sözleşmesi 6 ay kalmış olacak.

    24 yaşında, solak. marcao ile benzer profil.

    ayrıca kenan karaman, ali akman, dorukhan, mehmet özcan, fatih kuruçuk gibi yerlilerin 6 ay, p.berg, björkan gibi kaliteli isimlerin de ligleri bittiğinden 1 senesi kalmış olacak.

    zinckernagel zaten free.

    diğer taraftan da mert muldur, kaan ayhan, mert çetin, onyekuru gibi isimler de 11'den düşmüş gözüküyor, kiralık veya bonservisli fırsatlar çıkabilir. gerçi mert zaten kiralık.

    velhasıl tüm operasyon 1 adet 10m üstü satışa bakar.

    o da olmazsa ve falcao denildiği gibi abd yolcusu ise babel, diagne'de olduğu gibi 3-5m bonservis alıp maaşı biz karsilayacagimiz şekilde çözüm üretilebilir.

    şahsi görüşüm en kilit adam p.berg.

    bu çocuğu alıp mutlaka taylan'ın yanına monte etmek ve taylan'ı da bir nebze olsun rahatlatmak gerek.

    falcao gitsin-kalsin, mirlind daku'yu kaçırmamak gerek, tabi lazio'nun elinden alabilirsek.

    beleş kanat için de zinckernagel'i al devam et.

    olursa sözleşmesi biten yerlilerden 1-2 tanesi, olmazsa da sene sonu artık.

    berg-daku-zinckernagel üçlüsü ciddi çehresini değiştirir takımın.
  • 61
    radamel falcao, jesse sekidika, valentine ozornwafor, şener özbayraklı ve ali yavuz kol‘u gönderip orta saha ve sol kanat alabilirsek gayet başarılı bir dönem geçirmiş oluruz.

    devre arasında ve özellikle böyle bir olağan dışı dönemde kadroyu değiştirmek çok riskli olur. sadece alternatiflere yönelmemiz lazım. santrafor biraz eksik gibi görünsede diagne ve babel’in sezon sonuna kadar bizi götürebileceğini düşünüyorum. özellikle babel’in fiziki açıdan sorun yaşamadığı takdirde oyun kurucu santrafor modelini çok iyi idare edebileceğini düşünüyorum. (bkz: 8 kasım 2020 sivasspor galatasaray maçı)

    eğer transfer döneminden benim düşündüğüm şekilde başarılı çıkardak şöyle bir 25 kişilik kadromuz olacak.

    kaleci : muslera-okan-fatih
    sağ bek : elabdellaoui-linnes
    sağ stoper : luyindama-donk
    sol stoper : marcao-emin
    sol bek : saracchi-emre
    önlibero : taylan-transfer
    sağ iç : belhanda-etebo
    sol iç : emre-ömer
    sağ kanat : feghouli-oğulcan-akbaba
    sol kanat : transfer-arda-kerem
    santrafor : diagne-babel
  • 62
    --- alıntı ---

    galatasaray, etebo yerine nakamba'yı istiyor
    galatasaray teknik direktörü fatih terim'in orta saha için regista rolünde bir futbolcu transfer etmek istediği biliniyor. sarı kırmızılı takım etebo'dan memnun kalmadı ve orta saha için yeni bir hedef belirledi. işte detaylar...

    galatasaray'da en önemli gündem maddelerinden birisi de orta saha... fatih terim geçen sezon sonundan bu yana 'regista' talebini dile getirirken deneyimli teknik adamın gözde ismi yeniden gündeme geldi. etebo gözden düştü

    stoke city'den kiralanan etebo beklentilerin altında kaldı ve devre arasında gönderilmesi planlanıyor. ayrıca sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan belhanda'nın da ayrılma ihtimali bulunuyor. terim, sakatlığını atlatmasına karşın etebo'ya hatay karşısında sadece 11 dakika şans verdi. fatih karagümrük maçında da ise hiç kullanmadı. nijeryalı futbolcu oynadığı son 3 maçta sadece 42 dakika süre alabildi.
    marvelous nakamba kiralanacak!

    orta saha arayışlarını hızlandıran cimbom, aston villa'da formasını douglas luiz'e kaptıran nakamba'nın peşine düştü. terim, club brugge'da oynarken de 25 yaşındaki futbolcuyu istemiş ancak ingiliz ekibi 12 milyon euro sayınca görüşmeler kağıt üzerinde kalmıştı.

    galatasaray şimdi kiralama formülünü devreye sormak isterken yüksek maliyeti nedeniyle aston villa'nın nakamba'yı kiralayabileceği belirtiliyor.

    cimbom, hem zimbabve hem de ada basınında çıkan haberlere göre; 2024 yılına kadar kulübüyle kontratı bulunan solak ön libero marvelous nakamba için 1.5 senelik kiralama teklifi yapacak. ancak 6 ay da fatih terim'in kabulü...

    --- alıntı ---

    (bkz: sporx)*
  • 63
    tercihen duran topları etkili kullanabilen ve orijinal mevkii orta saha olan en az iki oyuncu ile kanatlara hızlı oyuncular bulmanın şart olduğu zor bir transfer dönemidir. burada marcao'yu satalım yazanlar var. takımda yeri doldurulamayacak iki futbolcu marcao ve muslera'dır. muslera yokken halimiz ortada. marcao'yu gönderirsek takımın altına dinamit koyarız. ezcümle kaş yapalım derken göz çıkarırız. orta sahadaki zaafiyeti çözmek bence öncelik olmalı. zira iyi niyetlerinden şüphem olmasa da ne taylan ne emre kılınç ne oğulcan asli bölgelerinde oynamadıkları için dişli rakiplere karşı yetersiz kalıyorlar.
  • 66
    galatasaray futbol takımının bu dönemdeki en büyük ihtiyacı forvettir. çünkü şu an falcao ile diagne'yi toplasan bir forvet etmiyor. o yüzden ilk olarak buraya bir nokta atışı transfer lazım. ondan sonra ise tabii ki orta saha. taylan'ı yedekleyecek bir adam almamız şart. luyindama'nın gitme durumuna göre stoper ihtiyacı da doğabilir. umarım mustafa cengiz yönetimi giderayak bu transfer döneminde de bizi kanser etmez. şampiyonluk için bu hamleleri yapmak şart.
  • 67
    5 ocak 2021'de başlayacak transfer dönemi.

    2 ocakta iç sahada oynanacak antalyaspor ve 5 ocakta deplasmanda oynanacak konyaspor deplasmanından sonra oynanacak 24 maçı yeni transferler ile oynayabilme ihtimalimiz var.

    bu bugüne kadar yaşanan bir durum değildi. yani sezonun %40'ını yaz transfer döneminde aldığımız oyuncularla %60'ını ise ara transfer döneminde alacağımız oyuncularla oynayacağız. bu transfer döneminde kim daha erken eksiklerini tespit edip, nokta atışı yaparsa o kadar avantajlı duruma geçer.

    bu durum da bence eksik kadro ile sezona kanadı kırık başlayıp, bugüne kadar iyi gelmiş iki takıma faydalı olacak; galatasaray ve beşiktaş.

    umarım bu fırsatı iyi değerlendiririz. umarım göndereceklerimiz ve gelecekler hazırdır. umarım plan masada hazır bekliyordur. yazın yaşanan fiyasko transfer döneminden sonra böylesi bir fırsatı tepmememiz lazım.
  • 68
    alacaklarimiz bir yana satacaklarimiz beni daha cok heyecanlandiriyor.
    olmaz ya, belhanda, diagne, falcao gibi isimlerden kasaya para da koyarak kurtulabilirsek, hem maas hem de butce anlaminda bir nefes alsak, sonrasinda da ogulcan gibi, kerem gibi, taylan gibi neferler ile galatasarayin gelecegine de yatirim yapsak, hoca da sozluye 100-100 verse... hayal gibi degil mi :)

    demek istesigim su ki satmayi da bilmek lazim ki elin guclensin. elin oglu ligi 9. bitirip ilk onbir dahi oynamayan oyuncusunu 15-20 milyon euroya satarken, biz bize sampiyonluk getiren sofiane'ni pazarlayamadik, sapkayi onune koyacak birileri, yoksa almak kolay abicim.
  • 70
    bazı başlıklar altında bir şeyler yazıyorum legal olmadığı için siliniyor arkadaşlar bana dm atıyor kim alıncak edilecek diye. öncelikle böyle şeyler söylemek benim haddim değil. duyumcu falan değilim sadece bilgim dahilinde bir şeyler üzerinden varsayım yaparım.

    daha legal bir yapı içerisinde kısaca bir şeyler yazmak istedim ve transfer dönemi için oyuncu isimleri ciddi gündeme düşmeden daha fazla ağzımı açmayayım istedim.

    yaz transfer dönemi 5 ekim tarihinde kapandı. ara transfer dönemi 5 ocakta açılıyor arada 3 aylık dönem geçti.
    bu 3 ay oldukça kısa bir zaman zarfı o yüzden 5 ekim tarihinde veya öncesinde istenilen ama başka takıma transfer yapan oyuncular hariç zaten yazdan beri gündeme düşen oyuncular ve ismi düşmeyenler için girişimler oluyordur olacaktır.

    3 ay içerisinde büyük çıkış yapıp izlenip listeye giren oyuncu sayısı iki elin parmaklarını geçmez.

    transfer yapabilmek için önce maaş bütçesi düşürmek ve satış yapmak gerekiyor. önce bu noktada girişimlere göz atalım sonra alma kısmı satma işine göre daha kolay olan kısmı.

    not: yazının 3. kısmı dikkatli okursanız aklınızdaki soru işaretlerini bir nebze olsun giderecektir.

    (bkz: 2020-2021 sezonu yaz transfer dönemi)
  • 72
    etebo olmadi, muhtemelen gidecek, bu 1.
    falcao abd'ye gitti gidiyor.com, bu 2.
    teklif var ise diagne de tutulmayacaktır. teklif var mıdır, forvet baktığımıza göre bence var bir şeyler, bu 3.
    yüksek sesle gidiyor olduğumuz duyduğumuz luyindama var, bu 4.

    en az 3, daigne ve hatta babel'in durumuna göre 5 yabancı oyuncu gidecek. takımımızın kimse gitmese bile en az 2 merkez orta sahaya ihtiyacı zaten var. gidecek oyunculara göre bu ihtiyaç sayısı artacaktır. umarım sağlam bir planımız vardır.
  • 73
    ilginç bir transfer dönemi bizleri bekliyor. neden ise liglere ara verilmeyecek olması.
    ligler devam ederken bir yandan da transfer dönemi devam edecek yaklaşık 6 süper lig maçı esnasında.
    bu da bir futbolcunun a takımıyla maça çıkıp sonraki hafta b takımıyla belki de eski takımına rakip olmasına neden olacak. böylesi manipülasyona açık durumu da sevgili basınımız epey kullanacaktır.
    ellerini ovuşturduklarını şimdiden görüyor gibiyim.

    (bkz: süper lig 2020-2021 sezonu)
  • 75
    öncelikle oyuncu satmamız gereken dönem. burada da elde para edebilecek oyunculara bakmak gerekiyor. olağan şüpheliler marcao ve luyindama. marcao bence daha değerli bir oyuncu ve elde kesinlikle kalması gerekiyor. dolayısıyla bir şekilde luyindama, iyi bir ücret karşılığında satılmalı. kendisinden gelecek parayla da hamleler yapılmalı.

    bu duruma göre yorumlarsak öncelikle stopere bir isim alınmalı. donk ve marcao'yu yedeklemesi için bir isme ihtiyacımız olur. çabuk bir kanat oyuncusuna, orta saha çeşitliliğine ve bize istikrarlı bir şekilde katkı verecek forvete ihtiyacımız var. yani minimum 4 oyuncunun kadroya katılması gerekiyor. umarım bu hamleleri gerçekleştirebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın