• 276
    bu yönetim iş başındayken pek umutlu olmadığım transfer dönemi. iki senedir şu takımın orta saha ve forvet bölgesi kan ağlıyorken bir tane düzgün futbolcu bulamadılar. kimse ffp, bütçe falan demesin. falcao gibi bir fiyaskoya ayrılan bütçe ortada. anadolu takımları bile adını bilmediğimiz güçlü kuvvetli adamları bir yerden bulup getiriyor, bizde ses yok.

    adem büyük ve henry onyekuru ile bir şekilde anlaşsalar bari, başka bir beklenti içinde değilim.
  • 282
    beklentiler çok ama çok yükseldi. hiç hayra alamet değil bu. biraz daha gerçekçi olmakta fayda var.

    irfan: kasamızda 1 milyon euro varken göksel neden versin ki bize? oyuncu gelmek isteyebilir, biz onu almak isteyebiliriz ama 2024'e kadar sözleşmesi olan bir oyuncudan bahsediyoruz. verecek olan adam da üyelikten kovduğumuz kanlı bıçaklı olduğumuz biri. 4-5'e satıyorum dese yarın fener alır, biz neyle alacağız?

    salih: gelmesini çok istediğim bir başka isim. aynı sorun onlarda da var. alanya kafaya oynuyor. avrupa kupalarına katılma ihtimalleri çok yüksek. neden takım için önemli bir oyuncuyu versinler ki? hem de fanatik fenerli bir başkan neden yapsın bunu? en kötü bekler sene sonu ne yaparsan yap der. ya da ver kardeşim 3 milyon euro al der bir de üstüne kahkaha atar. oyuncu fifalık olmadan devre arası çok zor gelir.

    sörloth, muriqi vs üzerine yazmaya bile gerek duymuyorum o kadar ümitsiz.

    onyekuru: gelmesi en yüksek olasılık oyuncu. kiralık ve sene sonu zorunlu satın alma opsiyonuyla olur bu iş. o da yönetimin başarısı değil yanlış anlamayın; oyuncunun dik duruşu sayesinde olur.

    bugün adını duymadığımız azıcık yetenekli genç çocuklar için kulüpleri en az 3-4 milyon euroyu gözü kapalı istiyor. bizim kasamızda ise 1 milyon euro var. yani onları bile alamayız kolay kolay. oyuncu satmaya kalksak emin olun o paraya da yazık olur. takımı koruyup en azından bir iki ufak takviye ile ve sakatlıkların azalması ile şampiyonluk potasında kalabiliriz. yoksa 3-4 adam gelecek takım uçacak falan dersek hayal kırıklığı büyük olur.
  • 283
    19/20 sezonu bittiğinden beri orta sahamız yok. bu dönem boyunca alınan tek orta saha oyuncusu, almış olmak için alınan etebo. tabii böyle deyince insan ''transfer açılır açılmaz arka arkaya patlatacağız herhalde.'' diye düşünür, tuttuğu takımın yönetimi transfer yapmayı biliyor olsa.

    biz bunu 18/19 sezonunda forvette yaşamıştık. koca devreyi forvetsiz geçtik, devre arası transferin son günü yan mahalleden diagne geldi sonra önümüze.

    hayırlısı.
  • 285
    gelirler gelmezler o ayrı bir konu ama hiçbir transfer döneminde bu kadar ezildiğimizi, aşağılandığımızı hatırlamıyorum. sizleri bilmem ama bana baya koyuyor. rakiplerimiz; mesut, mandzukic hatta di maria gibi isimlerle anılırken bizim salih uçan'ı, aytaç kara'yı nasıl daha ucuza kapatırızın yolunu aradığımız vahim bir transfer döneminden geçiyoruz. geçmişte de özellikle o ortega'lı dönemlerde, fenerbahçe bizden daha sükseli transferler yaptı ancak ciddi söylüyorum, bizim bu kadar eli kolu bağlı bir dönem yaşadığımızı hatırlamıyorum.
  • 286
    irfan can kahveci'nin bize çok yüksek ihtimalle gelmeyeceği transfer dönemi. oyuncuyu alacak paramız yok maalesef. takas diyorlar, bizden isteyecekleri oyuncular mbaye diagne, christian luyindama nekadio, marcos do nascimento teixeira marcao falan. hiçbirini bonservis almadan veremeyiz, çünkü hepsi bize lazım (ya da yerine bonservisli gelecek ikameleri). oyuncularımızı başakşehir'e gitmeye de ikna edemeyiz zaten. kim galatasaray'ı bırakıp başakşehir'e gider ki?

    henry onyekuru gelecek gibi duruyor. onun yanında salih uçan ve aytaç kara'yı kulüpleri bırakırsa onlar gelir. ben bu transfer döneminde en azından birini kadromuza katabileceğimizi düşünüyorum. 2'si olursa çok güzel olur, orta sahadaki eksikliğimizi en azından nicelik olarak doldurmuş oluruz.

    orta saha rotasyonumuz;

    6 numara: taylan antalyalı-aytaç kara
    iç alternatifleri: emre kılınç-younes belhanda-sofiane feghouli-salih uçan-ömer bayram- belki jean michael seri (fulham bedelsiz kiralık formülünü kabul ederse), belki oghenekaro peter etebo

    şeklinde olur. seri'li seçenek bence hem nicelik hem nitelik olarak tatmin edici olur, etebo'lu seçenek ise en azından nicelik olarak tatmin edici olur.

    bir de çok ucuza alabileceğimiz bir pivot santrfor gelebilir. mesela pablo sabbag ismi geçiyor 1-1.5 milyon euro arası bir paraya. o veya o değerde bir başkası getirilebilir. doğru profilde alternatifleri bulmak konusunda scout ekibimize ve fatih hoca'ya güveniyorum.

    onun dışında bir ihtimal stopere furkan bayır gelir. onun da kulübünü ikna etmeye çalışıyoruz gördüğüm kadarıyla.

    yani toplam 2-2.5 milyon euro arası bir bonservis bedeli ödeyerek çıkarız işin içinden. zaten yaklaşık o kadar parayı geçen yazdan arttırmıştık, umarım buraya ekleniyordur. eksiğimiz kalırsa jesse sekidika'nın maaşını ödeyerek daha pahalıya kiralarız falan bir şekilde hallederiz.

    buraya kadar anlattıklarım satış olmaması durumunda optimum stratejimizdi. şimdiye kadar oyuncularımıza gelen bir teklif olmaması satış ihtimallerini azaltıyor; https://twitter.com/.../1347576512220950528

    ama olur da bir satış gerçekleştirebilirsek; mesela 10+ milyon euro'ya christian luyindama nekadio gibi, işte o zaman her şey değişir. liste başı pivot santrfor+irfan can kahveci+christian luyindama nekadio'nun ikamesi stoper+sağ bek alternatifi+taylan antalyalı'ya yedek (mesela seri)+furkan bayır+henry onyekuru

    şeklinde full paket bir transfer dönemi geçirebiliriz. ama ben bu ihtimalin çok düşük olduğu düşüncesindeyim. hayal kırıklığına uğramamak için ilk senaryo üzerinden yürümek daha doğru olur.

    son olarak radamel falcao ile yollarımızı kesinlikle ayırmalı, jesse sekidika'yı da para kazanacağımız şekilde ya satmalı ya da kiralamalıyız. nicelik sıkıntısı yaşama durumumuz olmayacaksa oghenekaro etebo'yu da geri göndermeliyiz.

    umarım yukarıda bahsettiğim 2 senaryodan en azından ilkini (satışsız senaryo) gerçekleştirebiliriz. işin ucunda bir değil, birkaç şampiyonluk var. her şey bu transfer dönemine bağlı.
  • 289
    puan kayıpları ile başladığımız ve bu şekilde devam edersek puan kayıplarının artacağı dönem. takımın en önemli oyuncuları hakkında üzerine bir miktar para eklenip irfan can ile takas edilecek bazen de 2 li 3 lü paket halinde irfan can'a karşışık başakşehir'e verilecek şeklinde haberler çıkıyor. bu haberlere her gün yenileri ekleniyor. hakkında sürekli bu tarz haberler yapılan oyuncuların sahaya konsantrasyon koymaları çok zor. mustafa cengiz yönetimi bir transfer dönemini daha çok kötü yönetmeyi başardı. oyuncularımızın değersizleştirilmesine, konsantrasyonlarının bozulmasına çanak tutuyoruz. helal olsun valla.
  • 290
    bir sonraki yıl gelecek ve kademeli olarak düşecek yabancı sınırını göze alarak irfan can kahveci,salih uçan,kenan karaman isimlerine yönelmenin doğru olacağı transfer dönemidir. her yıl ısıtılıp önümüze konan henry onyekuru takıma katılacak gibi duruyor.
    umarım daha önceki yıllarda olduğu gibi tek bir futbolcuya takılıp sonunda fahiş maliyetler ödediğimiz transfer dönemi olmaz.
  • 291
    ülkemizde malesef işler pek profesyonel yürümüyor. türkiyede futbol galatasaray’a karşı oynanan bi oyundur sözünü de düşünürsek, özellikle galatasarayın düşüşte, fener ve besiktasın yükselişte olduğu bi dönemde beşiktaşlı ciner’in kasımpasası aytaçı veya fenerli cavusoglunun alanyası salihi, bizdeki kabiliyetsiz yönetimi de düşününce öyle al gülüm diyip vermezler. bu ikisini almak bile zor. en muhtemeli esesten mehmet özcan gelir ve onyekuru kiralanır, falcaonun durumuna göre de diego costa veya mandzukic falan gelir. olacağı bu.
    biz taraftarlar genelde transfer dönemi maçlara odaklanmıyoruz ama umarım futbolcularımız motivedir.
  • 292
    burada taraftarın asıl sabırsızlığı açıklama olmamasından, plansız, programsızlıktan. yoksa kimse dünya yıldızı beklemiyor. hadi transfer yapamayacaksan açıklama yap öz kaynaklarımıza yöneleceğiz de o yok. transfer yapacaksan bugüne her şey bitmeliydi. o da yok. altı aydır ne yapıyorsunuz. yönetimi, scout ekibi. bu süreçler bize şunu gösteriyor, kulüp yöneticiliği, profesyonel olmalı, yöneticinin başka iş olmamalı, yöneticilerin maaşları başarıya orantılı artmalı, yöneticilere dair kuralları belirleyen üst kurul olmalı.
  • 293
    ya bir kere de, şöyle son güne bırakmadan; ilk günlerden gelse transferlerin hepsi. çok mu şey istiyoruz arkadaş ya? hayır istediğimiz kişiler de, öyle astronomik fiyatları olan futbolcular da değil yani.

    futbolu, futbolcuyu geçtim; son dönemlerde, son günlere bırakılan transferler yüzünden; "ya evraklar yetişmezse", "imzalar eksik kalırsa" vb. gibi fantastik şeyleri düşünüyoruz taraftar olarak.
  • 294
    büyük liglerde yedek bekleyen bir dünya yıldız var, çoğu galatasaray ismine koşarak gelir. taraftar drogba, sneijder beklemiyor ki. çokmu zor bi maxim, rozier, ghezzal, pelkas, nwakaeme, ekuban, nkodou, boupenza bulmak. çoğu bedelsiz/çerez parasına geldi.
    sekidika ve ozornwafor kiralanmalı, gerekirse maaşını biz ödeyelim ama asgari oynama şartı koyalım. çoğu kulüp maaş ödeyemiyor. bayıla bayıla kabul ederler beleş oyuncuyu. oyuncu böyle boş boş durup, sırasını bekleyerek ne yapabilir ki?
    bu yönetimden gram umudum yok transferde. çok savundum ama dürüstlükten başka meziyetleri yok gibi. bizden bin beter durumdaki beşiktaş bile çatır çatır klas oyuncular alıyor. (jozef, ghezzal, rozier, aboubakar,)
    hocası desen bütün takımın seviyesini yükseltti. larin, ersin, rıdvan, hasiç hatta necip
  • 295
    basında ismi geçen isimlere bakınca doğru bir yolda olduğumuz söylenebilir.

    henry onyekuru-23
    irfan can kahveci-25
    salih uçan-27
    kenan karaman-27
    trezeguet-26
    michel seri-29

    hepsi belirli oyun kalitesine sahip 30 yaş altı isimler. eldeki taylan, marcao, luyindama, saracchi,oğulcan mayası ile uyum sağlarsa bu isimlerin hepsi başarılı olur.

    bu isimler kadar önemli olan başka mevzu ise belhanda, falcao, babel, diagne gibi isimler ile bir bölümünden para da kazanarak yolları ayırmamız olur. yukarıda yazan isimlerin yanına 25-26 yaş altı bir santrafor da eklersek bu takım ikinci yarı uçuşa geçer.
  • 296
    son gune kadar irfan can diye oyalanip, sonra zaman kalmadi galatsarayin parasini sokaga atamayiz, kadromuz yeterli, fatih hoca iceriden halledecek diyerek bitirecegimiz transfer donemi olacaktir.
    bu yonetim ozbek gibi tarihin en kotu baskanlarindan birisinin kurdugu basari kazanan kadroyu satip, gelen parayi carcur eden tarihin transfer konusundaki en kotu yonetimidir. bu sartlar altinda farkli birsey beklemek hayal otesi olur.
  • 298
    hocanın maç sonu açıklamalarını tekrar sakin şekilde dinleyerek yazmak istedim.

    hoca ilk olarak diyor ki 1 ocakta ffp bitiyor demişim ama yaz transfer dönemiymiş "yönetimden özür dilerim" ama zaten yazın bonservis verip alabileceklerimizi şu an yazın bonservis vererek alabiliriz söylediğim aynı kapıya çıkıyor hazır anlaşıyorken şimdi bitirelim demeye getirmiş. biraz ironili biraz laf çakmalı bir durum var. tahminen yazın kaan ayhanla başlayan devamında alamadığımız oyuncu transferlerine gönderme yapıyor.
    devamında irfan, onyekuru, mohamed, visca diyor, visca hariç isimlerin hepsi zaten basında çıktı. yönetimimiz çalışıyor ama biraz daha gayretli olsun derken hadi artık yavaş davranmayın yazın bonservis ödeyecek şekilde anlaşın bitsin bu iş diyor.

    arkasından şöyle bir şey geliyor sezon başı zaten listeyi verdik diyip sürtüşmesi yaşıyor ve devamında pardon ilerleyen süreçte diyerek düzeltiyor.
    bu yazıda sinyalleri vermiştim.(bkz: #3043692)
    zaten irfan, onyekuru, mohamed sezon başı da isteniyordu. aynı şekilde berat, okay ve seri istendi haberlerde hep çıktı bunlar. sadece visca araya süpriz olarak eklendi belki oyuncu ile ilgili fırsat durumu ortaya çıktıysa bunu değerlendirmek istemiştir.

    en son kimseyi almadan satmayacağım tabi yönetimin tasarrufu daha önemli ama benim isteğim bu yönde diyerek arkasına falcao filan ekleyip bitiriyor.
    onun meali şöyle hazırda satış için anlaşılan isimler var ama ben artık icraate bakarım önceki dönemler gibi elimden oyuncuyu çıkartıp sözler verilip sonrasında kimseyi alamadan elimdekini kaybetmek istemiyorum diyor. hemen arkasına belki hafta içi beyaz gömlekli bir açıklamalar olur diyor.
    zaten konuşma içerisinde net bir değişim hedefliyorum diye ekledi. demek ki satış için anlaşmalar var istediğim oyuncuları aldığınız an beyaz gömlekli halimle çıkar teşekkür konuşmamı yaparım demiş imparator.

    zaten çoğu transferde oyuncu tarafını şükrü hanedar ve hakan balta çözüyor, satın alma işi yönetime kalıyor. bunun içinde bilmediğimiz bir anda gündeme düşecek isimlerde olacaktır.

    hoca 40 yıldır bu işin içinde gündemi nereye çekeceğini iyi bilir belki bu işlerin arasından süpriz 1-2 oyuncu çıkar belli olmaz. ama 10 ocak-17 ocak beşiktaş maçı sonrasındaki basın toplantısı da dahil çok ilginç bir süreç yaşanacak gibi duruyor.

    (bkz: 9 ocak 2021 fatih terim'in maç sonu basın toplantısı)
  • 299
    bugün ki tabloyu gördükten sonra galatasaray için tarihi öneme sahip bir transfer dönemi olduğu ortaya çıkmıştır.

    medyanın sarı lacivert ayağı el birliği ile ahlaksızlık ve çekememezlik yarışına girdi yine.

    adı geçen kim varsa alınmalı.

    terim cephane istiyorsa ki istiyor, verilmeli

    dönem sonunda

    taylan, oğullcan, arda, emre kılınç ve irfan’ı ile ligin en yetenekli yerli rotasyonuna sahip takım olarak bugün konuşanları sezon sonu zirveden selamlamalıyız.

    aksini yapacak yönetim orda durmasın 1 sn bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın