• 301
    olabilecek en iyi senaryo;

    1- falcao miami’ye gider. yerine mısır’dan mo gelir.
    bu olası ama zamalek’i ikna etmek sıkıntı yaratabilir.

    2- luyindama + belhanda + yazın 3-4 milyon euro karşılığında irfan can ve vişça gelir.
    bu her ne kadar olası gözükmese de irfan can ve vişça’nın başakşehir’den kurtulmak istediğini sağır sultan bile duydu.
    bizdeyse belhanda istanbul’da kalmak için bu teklifi kabul edebilir gibi.

    yine bu 2. senaryoda luyindama yurtdışına satılır ve başakşehir’e bu para bonservis olarak da gidebilir.

    yine de son dönemde iyice gözden düşen mustafa cengiz yönetiminden bunu beklemek umut sarıkaya karikatüründeki “dünyanın bütün ihtimalleri” karikatürüne benziyor.

    bir de bu senaryo sonrasında bir stoper bir de taylan alternatifine hala ihtiyaç duyuyor olacağız. beceriksiz bir yönetimle bunları başarmak çok çok zor.
  • 304
    yönetimin berat ve mohamed gibi iki transferi kaptırarak yine ikide iki ile başladıkları bir transfer dönemi daha. cengiz ve yönetimi kadar kebab yöneticilik yapan var mıdır acaba galatasaray yönetimleri içinde gerçekten merak içindeyim. transfer olarak hiçbir dertleri yok adamların çünkü transfer yapmak gibi bir dertleri yok. çünkü yapmıyorlar. tek yaptıkları olay transfer dönemlerinde ölü taklidi yapmak.
  • 306
    2021 ocak ayı için sorunumuzu tam anlamıyla anlatmak gerekiyor.
    iki farklı engel veya denetleme var diyelim.
    biri ffp, diğeri de tff harcama limitleri.
    şimdi ffo için kuralu hepimiz zaten biliyoruz ve bu kural dahilinde kullanılabilecek 1,5 milyon euro var.
    diğer yandan tff limitlerinde yanlış bilmiyorsam 30 milyon tl gibi bir bütçe var.
    şimdi mesela çok konuşulan mostafa mohamed üzerinden gidelim.
    kulübü nakit istedi, gittin en kötü bankadan kredi çektin.
    hem ffp, hem tff limitini aşmış oluyorsun.
    diyelim ki falcao ile vedalaştın yani tff limitini açtın ama yine ffp’ye takılıyorsun.
    1,5 m euro ile 3 adam kiraladın, toplam 2 maaş verdin ffp tamam ama birini yollayamazsan tff limitlerine takılıyorsun.
    velhasıl hoca da biliyor işimizin zor olduğunu, biraz da bilerek o açıklamaları yaptı ki yönetim daha çok çabalasın.
    bu yönetimin oyuncu satması deveye hendek atlatmaktan daha zor.
    yani sorunu peşin para bulunamıyora indirgememek lazım.
    evet öyle de bir sorun var ama iş ona kalsa bir şekilde gerçekten çözülür.
    he yarın birini 10 milyon euroya satarlar, iki tarafın da bütçesi açılır o zaman dilediğimizi alırız.
    şu an için en ideal transfer; bedelsiz kiralama, zorunlu satış opsiyonu ve düşük yarım sezonluk maaş.
    (bkz: henry onyekuru)
  • 308
    gerçekçi olmamız gereken ara transfer dönemi. aytaç kara ve henry onyekuru dışında transfer yapmamız pek olası değil. düşük bir ihtimal de salih uçan transferi. arda turan’ı en iyi şekilde kullanıp hem orta sahada hem de kanatta yüksek verim almamız gerekiyor.

    hocaya ve futbolculara güvenimizi her ortamda gösterelim. yarışta olduğumuz sürece en tehlikeli takım biziz.
  • 310
    yine olmayacak dualara amin dediğimiz transfer sezonu. irfan can, visca falan yazılıyor şaşırıyorum. geçen takas muhabbetleri tamamen akıl tutulması zaten.

    yapılacak iki iş var. 1er milyon kiralama bedeli, 4er milyon gibi bir zorunlu satın alma bedeli ile onyekuru ve seriyi getirip bitireceksin. sekidika, ozornwafor'u da kiralık yollayacaksın.

    seri de onyekuru da takımlarında istenmiyor ve galatasaraya gelmek istiyor, başakşehir'in ağız kokusunu falan çekmeye gerek yok. attıkları tweetle de belli ettiler zaten.

    6 numara: taylan, seri, bartuğ
    8 numara: belhanda, feghouli, emre kılınç, ömer bayram, etebo, emre akbaba
    kanatlar: onyekuru, arda turan, babel, kerem, oğulcan, ali yavuz
    forvet: diagne, falcao, babel, oğulcan, ali yavuz

    birden fazla mevkide oynayan oyuncularımız sayesinde geniş sayılabilecek bir kadro oluyor sonuç olarak. yazın da salih uçan, aytaç kara gibi oyuncular bedelsiz alınır gidenlerin yerine bir iki transfer yapılır olur biter.
  • 314
    son dönemlerde bizim için karın ağrısına dönüyor transfer sezonları. peki ama neden?

    organize ama amatör kötülük gün geçtikçe daha hırslı daha saldırgan oluyor. bunu suyun öte tarafı gibi dış güçler paranoyası yapmak için söylemiyorum.

    ancak soruyorum, ali koç için oğulcan meselesi neden şu anda mesut özil sorusundan daha önemli ki o soruyu bekletip oğulcan için yorum yapmakta acele ediyor? vedat'ı istiyoruz ülke çalkanıyor. mhy'i istiyoruz olay oluyor. oğulcan'ı alıyoruz rizespor son dakika sözleşme uzatmaya çalışıyor. şu an transfere her takımdan çok ihtiyacı olan başakşehir oturalım konuşalım diyeceğine fincan paylaşıyor. neden?

    yurt içi transferlerimiz neden nasıl ve kimin sponsorluğunda* imkansız hale geldi?

    verilecek en iyi cevap yurtdışı transferleri ile buradaki pazarı öldürmek. çok merak ediyorum bizim almayacağımız irfancan yurtdışına satılsa ne kadar paraya satılır? edin visca gitse nereye kaç paraya gider?

    bu tezgah ile inatlaşmaya hiç gerek yok. scout raporları doğrultusunda yurtdışı pazarına yönelelim. umarım geçmiş dönemlerden çıkardığımız dersleri uyguladığımız bir transfer sezonu olur.
  • 315
    bitmesine yaklaşık 20 gün olan transfer dönemidir. başta kendim olmak üzere taraftarda bu transfer dönemi ile ilgili karamsar bir hava hakim diyebilirim.

    artık hoca istiyor yönetim alamıyor veya hocanın istekleri gerçekçi değil yönetim ne yapsın gibi şeyleri hem burada hem de sosyal medyada okumaktan sıkıldım.

    bu takımın sezon başında da şimdi de eksikleri belli. kalite olarak da sayı olarak da eksik olduğumuz en önemli nokta da orta saha.

    ben artık yönetimin bahanesini de taraftarın bahanesini de dinlemek istemiyorum. yahu dünya üzerinde hangi yönetim vardır ki biz transfer yapacağız ama yolumuza taş koyuyorlar desin. inanın artık sinirlenmeyi geçtim ağlanacak halimize gülüyorum.

    dünyanın her yerinde her bölgesinde her liginde siz bir oyuncuya talip olduğunuzda rakipleriniz olur. galatasaray bir oyuncuya talip olduğu zaman onu transfer eder. oyuncu gelmek istiyorsa onu başka takımlara kaptırmaz.

    zaten yurtdışından transfer yapmayı bile beceremiyoruz bari yurtiçine dönelim diyoruz onda da oyuncu bize gelmek istese dahi alamıyoruz. galatasaray yönetimi bahane üretilecek değil çözüm üretilecek yerdir.

    değerli yazarlarımızdan da rica ediyorum. lütfen artık bu ağlaklığa prim vermeyin. burası galatasaray kulübü. bu kulüp türkiyenin en büyük spor kulübüdür.

    futbol takımının başında türk futbolunun yaşayan en büyük efsanesi var. seversiniz sevmezsiniz beğenirsiniz beğenmezsiniz fatih hoca türk futbolunun yetiştirdiği en büyük teknik direktördür. bu adam şu an takımın başında ve gözlemcilerimizin bulduğu oyuncular dahil olmak üzere transfer istiyor. hayatında hiç yapmadığı bir şekilde isimleri basın toplantısında söylüyor. biz ise hala onyekuru olacak mı acaba diyerek bekliyoruz.

    bu transfer dönemlerinin nelere mal olduğunu olacağını iş işten geçtikten sonra anlarız. kaçan futbolcuları daha çok iç geçirerek izleriz.

    ben kendi sağlığım adına artık transfer dönemini takip etmiyorum. bir kesim vasat sevici anlayışlı taraftarı da yönetimimizle baş başa bırakıyorum.

    (bkz: galatasaray arzu edilmesi gereken seksi bir kulüp)
  • 321
    mustafa cengiz yönetiminin bile isteye, sırf mobbing için boş geçirdiği dönemdir. ffp bu yaz bitiyor mu? bitiyor.

    madem bu kadar transfere ihtiyaç var, gidersin yaparsın transferini, dersin ki 2021 yazına kadar kiralık, sonra zorunlu satın alma opsiyonu mevcut.

    mümkün mü? gayet mümkün. ffp'yi deliyor musun? hayır.

    peki neden yapmıyoruz transfer? yarın çıkıp konuşacak başkan. çıkıp limitimiz yok demesin. luyindama'yı aldığımız yolla transfer yapması, hem de isterse 50 milyon euro'luk transfer yapması mümkün. yemiyoruz artık bunları.
  • 323
    birine platonik aşık olursun ya. bilirsin sevmediğini ama hep bir umutla beklersin. kendini çekmeye çalıştıkta yanında bulursun kendini. senin umudunu kırdıkça en ufak hareketinde yine ümitlenirsin. on kere seni kırıp onbirincide gel dese yine gidersin elinde olmadan. işte durum bundan ibaret.

    beceremezler bu saatten sonra diye dillendirdikçe hala istemeden o ümidimi koruyorum içten içe. mevcut yönetimin her transfer döneminde yaptığı hatalara rağmen on tane transfer dönemi geçirsek kendileriyle ben onbirincide yine ümitlerim. çünkü taraftarım, aşığım elimde değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın