• 806
    şu transfer sürecini bitirmiş bulunuyoruz ve çok sevindiğim 2 olay var.

    birincisi falcao. konuşmaya gerek yok. galatasaray'a belki de avrupa'da kupa kazandıracak.

    ikincisi de belhanda'nın artık alternatifi var. her maçta, her derbide kırmızı görecek diye yüreğim ağzıma gelmeyecek.

    çok güçlü bir kadro kurduk ve önümüzdeki çok zorlu maçlar var. özellikle avrupa maçlarında galatasaray'ımıza maçın son saniyesine kadar destekte bulunmamız lazım. stada gidip buraları okuyan renktaşlara sesleniyorum; takımı 90 dakika destekleyin, avrupa'da başarı için belli kalıplardan çıkın, luyindama ayağının altından topu kaçırınca veya belhanda laubali paslar verince homurdanmaya başlamayın*.
    üstümüze gelecek "profesyonel kötülere" karşı da bir durarak, hepsini üst üste koyup 23. şampiyonluğu kazanmalıyız.

    tekrardan hepsine geçmiş olsun...
  • 807
    mükemmel geçirdiğimiz* sezon, umarım sahada da meyvelerini alırız. bu kadar kaliteli futbolcuyu cüzi bir rakama getirmek çok büyük iş. eminim rakip taraftarlar evde tırnaklarını kemiriyordur*. eğer sonunda linnes de gitmezse çıldırırım herhalde.

    başta başkanımız mustafa cengiz ve abdurrahim albayrak olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkürler.
  • 809
    stoper ve bekler için beni tatmin etmeyen bir dönem oldu. stoper'leri yedekleyecek biri alınmadı. ahmet ve donk olacak büyük ihtimalle.

    beklerde ise sol bekte yuto, emre ve ömer. sağbekte mariano, linnes ve şener var. yabancılardan bekte oynayan biri kadroya giremeyecek. kim olacak bakalım.

    14 yabancımızdan 2'si tribünlerde olacak. biri donk olacaktır diğeri ise cezalı ya da sakat olan olursa o olur. ama cezalı ya da sakat olan olmazsa donk'a kim eşlik edecek merak ediyorum.

    bu transfer döneminde, olası bir yabancı kısıtlamasına ön hazırlık olarak, yabancı sayısını 12'de tutacağımızı sanmıştım; fakat 3 kulvarda iddialı olmak için 14 kaliteli yabancı oyuncu olması avantaj sağlayacak elbette.
  • 810
    mevcut oyuncularımızı kiralık gönderip, yeni oyuncuları kiralık aldığımız bir garip transfer dönemi.

    ancak bu şartlarda, bu bütçeyle, bu kontratlardan çıkmamız, üstüne de inanılmaz bir kadro kurmamız çok büyük başarı.

    insan bir an önce 9-10. haftaya gelelim de artık bu hafta rakibimizin içinden nasıl geçelim diye düşünelim istiyor *
  • 811
    falcao, seri, nzonzi gibi über kaliteli isimleri kadromuza kattığımız, 1 senedir yüzümüzün gülmediği forvet özlemini dindirdiğimiz, tüm bunların yanında yöneticilerimizin adeta ip üstünde yürüyerek son dakika da olsa transfer gelir-gider dengesinde bizi artıya geçirdiği dönem olmuştur.

    son yılların kesinlikle en iyi yönetilen, nokta ve mevkilerinin en kaliteli oyuncularını kadromuza kattığımız dönem oldu.

    şimdi sahne ben23rsiz galatasaray'ın!
  • 813
    bu transfer dönemi ile ilgili aklımda kalan tek soru ekside mi kapattık artıda mı kapattık. eğer mitroğlu'nun gidişinden gelen para sayılıyorsa artıdayız, sayılmıyorsa eksideyiz. ekside isek avrupa için kayıt yapamama gibi bir durumumuz olacak mı? keşke kulüp resmi siteden uzun uzun yazıp şunu aldık bunu verdik genel toplamı budur, ffp nezdinde de vaziyet şu şekildedir diye bir açıklama yapsa.

    edit: transfermarket verilerine göre 9,1 milyon euro harcarken 9,33 milyon euro gelir elde etmişiz. gelire mitroğlu dahil.

    https://www.transfermarkt.com.tr/...transfers/verein/141
  • 815
    gelenler:

    bonservisli:
    christian luyindama - standard liege / 5'000'000 eur
    valentine ozornwafor - enyimba / 300'000 eur
    radamel falcao - monaco / bedelsiz

    free agent:
    ryan babel - 2'000'000 eur imza parası
    taylan antalyalı - 4'000'000 try imza parası
    okan kocuk - 3'000'000 try imza parası
    adem büyük - bedelsiz
    jimmy durmaz - bedelsiz
    şener özbayraklı - bedelsiz

    kiralık futbolcular:
    jean michael seri - fulham / 1'500'000 eur
    mario lemina - southampton / 1'000'000 eur
    florin andone - brighton / 700'000 eur
    emre mor - celta vigo / 600'000 eur
    steven nzonzi - roma / bedelsiz

    toplam gider: 9'100'000 (imza paraları dahil değil)

    gidenler:

    bonservisli:
    fernando reges - sevilla / 4'500'000 eur (3'300'000 eur maaş alıyordu)

    kiralık futbolcular:
    mbaye diagne - club brugge / 3'350'000 eur kiralama bedeli / maaş 100% galatasaray
    kostas mitroğlu - psv eindhoven / 1'250'000 eur kiralama bedeli / maaş 100% galatasaray
    valentine ozornwafor - almeria / 200'000 eur kiralama bedeli / maaş hakkında bilgi yok
    ismail çipe - kayserispor / 160'000 try kiralama bedeli / maaş 100% kayseri
    recep gül - westerlo / bedelsiz / maaş 100% westerlo

    sözleşme uzatılmayan futbolcular:
    eren derdiyok - göztepe
    sinan gümüş - genoa
    muğdat çelik - gazişehir
    henry onyekuru - monaco
    semih kaya - sparta prag
    badou ndiaye - stoke

    toplam gelir: 9'300'000 eur + 160'000 try
  • 819
    seri, lemina, nzonzi, babel ve falcao gibi yıldızları ikna edip ffp kıskacı varken sorun yaşamadan takıma katmak büyük başarıydı ve en kötü ihtimalle arkasında iyi niyet vardı bu transferleri yapanlar senin benim gibi cimbomlu bu konuda hiç sıkıntı yok binlerce teşekkürler.

    ancak geleceğin galatasarayın kuracağız diyip, önümüzde luyindama&marcao (şu anki performanslarına göre yerilmesin silkeneceklerdir ve takım düzeni de kendilerini etkileniyor) gibi kısa bir süre önce başarılı bir örnek varken bu kadar yaşlı pahalı adamı almaya gerek var mıydı gerçekten?

    babel’i aldık falcao’nun niye peşine düştük, babel santraforu sol kanada göre daha iyi oynuyor artık. ikisinden biri fazla oldu. soso falcao babel ileri üçlüsü en fazla kaç yıl sonra bizi yeni hücumcular aramaktan kurtaracak?

    nzonzi’nin kalitesi tartışılmaz yalnız ömer bayramın sola yatık bir orta saha olarak bile sağa sola koşturması bizi mest ediyorken, genç koşan ileride kar edilebilir ve oyunu stoperlere gömük değil de önde basabilen bir ön libero daha uygun olmaz mıydı? lemina bu profil de bir adamsa nzonzi’yi neden aldık? vedat muriç konusunda hasan kartal’ı allah’a havale ediyorum o konuda yönetim üstüne düşeni yaptı.

    ortada tabi ki bir hüsran yok, beklentisi düşük milyonlarca taraftar için bir iki yıllığına da olsa ünlü futbolcuları takımımızda verimli bir şekilde izlemek de bir şeydir.

    sene sonu şampiyon olsak bile stratejik bir hata yaptık, ipler bizim elimizdeydi yazın fenerin ve beşiktaş’ın durumuna göre. olamazsak zaten ayrı bir kaos başlar, yanlız biz kaostan beslendiğimiz için bazı şeyler kafamıza dank edince doğruyu yapıyoruz o da iki üç sene sürüyor sonra tekrar aynı şey.

    tıpkı albert camus’un kitaplaştırdığı mitolojik karakter sisiphos gibi.
  • 820
    daha önce de yazmıştım buna benzer fikirler, bence iyi geçmiş, ama çok çok daha iyi geçirilebilecek dönemdi. şöyle ki;

    net satışını yapmamız gereken oyuncular, belhanda, feghouli ve diagne idi. kesin elden çıkarmamız gerekenler ise mariano ve nagatomo.

    diagne'den gelen parayla, ki zaten geldi para, direkt olarak onyekuru'yu almalıydık. monaco 13 m euro'ya aldı adamı, aynı paraya onyekuru bizi tercih ederdi zaten.

    belhanda ve feghouli'nin 29 yaş sınırında olmaları sebebiyle satışları gerekiyordu. bu yaz bu adamlardan 20 ve üstü kazanabilirdik, ama gelecek yaz 30'u geçecekleri için bu kadar kazanmamız çok zor. gelen 20 ve üstüne beklerimizi yenileyip (sağ bek linnes, sol bek hücumcu), bir de dinamik, belhanda'dan biraz daha üst bir orta saha oyuncusu almalıydık. 20 milyona bunu halledebilirdik diye düşünüyorum. hatta buna bir stoper bile ekleyebilirsiniz.

    geri kalan transferler tam olarak aynı olmalıydı.

    bunu yapmış olsa idik, hücum kanadımızı sağdan sola çevirebilir, onyekuru ve hücumcu sol bek işbirliğiyle takıma dinamizm katabilir, takımı gençleştirebilir ve kiralık oyuncu yerine geleceğe dönük bonservisi elimizde oyuncu kazanabilirdik.

    tabii bu çok radikal bir değişim, takımın en önemli hücum güçlerini bir çırpıda değiştirmekten bahsediyoruz. olmadı, canımız sağolsun.
  • 822
    kağıt üzerinde başarılı geçirdiğimiz söylenen transfer dönemi. taraftarın büyük çoğunluğu da, özellikle son gün yaşanan keşmekeşten çok zevk almıştı. evet geniş ve kaliteli bir kadro kuruldu kabul, bazı oyuncular geç geldi, hazırlayamadık, bazı değişiklikleri (bekler) yapamadık falan, linnes'e ayıp ettik. bunlar malum şeyler. lakin ligin 7. haftası geride kalırken, 10 tane resmi maç oynamış ve tamamında kötü bir oyun ortaya koymuşken dönüp tekrar ne yaptık diye düşünüyoruz. 5 ekim 2019 gençlerbirliği galatasaray maçı sonrası fatih hoca da yine ocak transfer dönemine işaret çaktı. hocanın bu söylemi de pek bir şey ifade etmiyor bana artık, zira belli ki planımız iyi değil. artık güven sarsan bir noktaya gelindi. elbette elimizi bağlayan malum kısıtlamalar da var transferde ama, alınan oyuncuların durumu da soru işareti uyandırıyor. yine hocanın söylemlerinde, sanki bu yaz alınan oyuncularda da, verilen sözlerin pek tutulmadığı gibi bir şey anladım. yani daha açık şekilde, hocaya sunulan seri,lemina,falcao gibi oyuncuların sağlık durumları sanırım yeterli değil. bu 3 oyuncuyu saha içinde istediğimiz gibi kullanmak, form tutmalarını sağlamak bile değil, oyuna süremedik 3 maç üstüste. bu ciddi manada soru işareti oluşturucu bir durum. bu adamların kağıt üzerindeki isimleri bize iyi kadro kurduk dedirtti ama zırt pırt saçma bahaneler duymaya başladık. nzonzi dışında yeni transferlerden düzgün ve istikrarlı katkı aldığımız adam yok. eskilerin çoğunluğu da zaten formsuz girdi, e hoca da mantıklı işler yapmıyor oyun planı ve oyuncu seçiminde. daha ekim ayından ocak transfer dönemi işaret ediyorsak, demek ki başarılı bir transfer dönemi de geçirmemişiz.
  • 823
    sofiane feghouli gibi topu ayağına isteyen, skorer ve oyun kurucu tarzda sağ kanada sahipken, diğer kanada da hemen hemen benzer özellikteki ryan babel alınması hataydı. bize top sürme üzerinden oynayan armindo bruma, garry rodrigues, henry onyekuru tarzı oyuncu lazımdı.

    orta sahadaki hücuma yönelik tek oyuncumuz emre akbaba iken ve o da sakat iken iki tane daha 8 numara almak lüks oldu. younes belhanda da malumunuz 8.5 numara*, o yüzden seçeneklerimiz daraldı.

    bekleri değiştirmemiz gerekirken değiştirmedik, gittik üstüne en iyi bekimizi kadro dışı bıraktık. buna diyecek lafım yok zaten.

    radamel falcao süreci çok kötü yönetildi. falcao'ya öyle bir muamele yapıldı ki diğer oyuncular kendini çöp hissetti. takımın önceki yıldızı feghouli'nin bu tavrını da ona bağlıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın