• 627
    radamel falcao'nun gelişi ile birlikte sadece 6 numara transferine kaldığımız dönem.

    evet, kadro olarak mükemmele yakınız ki 6 numara yapıldıktan sonra mükemmel olacaktır. ama bu sefer de ffp sıkıntımız ortaya çıkacaktır.

    anlık olarak 2,9 milyon euro içerdeyiz ve şu anda kadroda en vazgeçilebilir & en satılabilir oyuncuların bulunduğu bölge kesinlikle sağ açık bana göre. yani mariano + linnes + şener üçlüsü birazcık fazla gibi. bir ara mariano'nun talibi olduğu konuşuluyordu, aynı şekilde linnes'in de.
    falcao için bonservis vereceksek bu 2,9 artacak da. mariano'yu satarsak bile yetmeyebilir, ha keza linnes de. belki linnes ile kafa kafaya gelebilliriz ama önümüzdeki sene de sağ bek problemimiz olacak. bu anlamda mariano'nun satılması benim için daha mantıklı hele de talibi bulunabiliyorsa.

    ama yetmeyeceği için büyük olasılıkla yunus ile de yollarımızı ayıracağız gibi geliyor bana. şu andaki en net hamlemiz mariano + yunus'un gidişi olur diagne gitmeyeceğine göre.

    çok zorda bıraktı bizi şu diagne mevzusu ama çözeceğiz inşallah.
  • 628
    marcao-luyindama ikilisi ile ilgi çatlak sesler arttığına göre sanirim bu tandem bölgesine de transfer yapmamız gerekecek. bi de bekler var tabi. bek bölgesine transfere ihtiyacımız var.orta sahaya da bi çapa lazim.oyunu iki yönlü oynayan birini de bulabilirsek ne güzel olur değil mi? hay allah bi de stabil kanat sorunumuz var. oraya da akıp gidecek biri bulmamız lazim. son olarak forvet. bin ayıp örtecek bitirici bi adama ihtiyacimiz var.

    gördüğünüz üzere yaklaşık 8-9 tane transfere ihtiyacımız var. peki bu transferler gerçek hayatta ne işimize yarayacak? işte şampiyon filan olacaz.
    ee avrupa? gideceğimiz yere kadar.
    nereye kadar gidebiliriz? kısmet, kura şansı.

    maşallah hayallerimiz dünyadan büyük ama oynadığımız şablonu liverpool'a kopyalasak bir günde yozgatspor'a çeviririz. bu ne bicim hayal kardeşim?

    slovenya'nın maribor takımı ile oynasak iki macta da pataklar geçeriz diyemiyorum.realist bir taraftar olarak bana kurdurulan hayal bu. biz halen transferlerle isin çözüleceği derdindeyiz.
  • 629
    bir falcao bir 6 numara transferi ile gayet güzel bir şekilde bitirilebilecek transfer dönemidir.
    kalemiz sağlam zaten

    beklerimiz lig için üst seviye, avrupa'da ise biraz konsantrasyon sağlarlarsa hiç fena değil.

    stoper ikilimiz bizim seviyemizde bir takımda olabilecek en iyi stoper ikililerinden biri.

    orta sahamızda iyi bir 6 numara-belhanda-seri üçlüsü şampiyonlar ligi seviyesinde bir orta saha olur.

    kanatlarımızda babel-feghouli-jimmy-adem-emre-yunus gibi bir rotasyona sahibiz. en büyük sıkıntımız bu 6 oyuncudan ikisini seçmek bence.

    forvette ise falcao transferi yapılırsa üst düzey bir forvet hattına sahip oluruz. yapılmaz ise de diagne-mitroglou ikilisi ligi götürebilecek seviyede zaten. beğenmezsek bu ikiliyi babel-adem ikilisinden biri burada oynayabilir. aynı zamanda ali yavuz gibi çok potansiyelli bir genç oyuncuya da sahibiz.

    hiç fena bir takım değiliz. düzgün bir sistem ve taktik anlayışla gayet iyi yerlere geleceğiz. daha önce de söylediğim gibi bu takımdaki pek çok oyuncu takıma 10 gün önce katıldı. tahminim bu süre içinde genel olarak kondisyon yüklemesi yapılmıştır. benim bildiğim fatih terim takımları da sezonun ortasına doğru iyi duruma gelir zaten.
  • 630
    falcao ve 6 numara transferi ile kapatacağımızı düşündüğüm transfer dönemi. bu transferler de olursa, ffp kriterleri ve yabancı sorunu ile baktığımızda oldukca başarılı bı dönem geçirdik diyebiliriz.

    keşke mariano, linnes, nagatomo üçlüsünden ikisi ile vedalaşıp, satın alma opsiyonlu iki genç sol ve sag bek kiralayabilseydik.

    nagatomo geldiği günden beri yokuş aşağı giden bi form grafiğine sahip. kiralik sezonundan sonra bonservisini almamalıydık.

    mariano 4-5 yaş genç halinle buluşabilseydik keşke seninle. büyük takım beki nasıl hücum yapmalı, nasıl oyun kurmalı bize gösterdi. savunmada geldiği günden beri defolari vardı, ama ligimizde fazla göze batmadı lakin avrupa'da büyük sorun yarattı. kendisiyle yollarımız ayrıldıktan sonra umarım onun gibi hücum yönü kuvvetli bir bek bulabiliriz.

    devre arasi fatih hocamdan en azından bir beke operasyon bekliyorum.
  • 634
    falcao transferi çok uzadı diyoruz ama ekonomik olarak monaco ile bir akıl oyunu içindeyiz, hemen bitirsinler diye 5kağıt bonservis bayılmamızı isteyen yoktur sanıyorum.

    burada kritik hata, orta saha transferi; aynı anda iki işi yapamadığımızdan mı nedir, falcao işi kendi mecrasında yürürken orta sahayı biraz daha gündemde tutup taraftarın falcao üzerinde bu kadar tepinmesinin önüne geçilebilirdi.
  • 635
    boyle giderse buyuk hayaller gordugumuz transfer sezonuyken buyuk bir hayal kirikligi olacak. falcao bitmek bilmedi ve abdurrahim albayrak’in o fotograftan sonra falcao’suz gelmesi beni ciddi sekilde endiselendirdi. 6 numaraya bakayoko, schneiderlin gibi isimlerden sonra bugun n’zonzi ismi ortaya atildi ama somut gic bir gelisme yok. mehmet ozcan gibi bir genc yetenek gelecek denildi ama onunla ilgili de girisimimiz oldugunu pek dusunmuyorum. en buyuk hayal kirikligi ise diagne’yi satamamak olacak gibi duruyor, diagne gitmeyince zaten dar olan bek rotasyonumuzdan linnes’in satilmasi olasi gibi duruyor. kisacasi seri transferi ile gordugumuz hayaller yerini kabusa birakmak uzere. umarim ben evhamliyimdir, dediklerim uzak ihtimaldir ve muthis bir sekilde bu transfer sezonunu kapatiriz.
  • 636
    sattigin kadar alabilirsin kurali 1 yil daha bizimle. bu kurala göre hareket edecegiz ve halihazirda 2.9 € (4.5 almi$, 7.4 vermi$iz) milyon € içerdeyiz. dolayisi ile bu noktada gerçekle$tirilmesi planlanan transferlerin bonservissiz yapilmasi büyük önem arz ediyor ve bu nedenle de transferde ince eleyip sik dokuyoruz.

    kabul edersiniz ki, bu baglamda cagne gibi yüksek miktarda gelir getirecek oyuncularin satilmasi elzemdir.
  • 637
    taraftar öyle bir moda sokuldu ki 'falcao gelmezse bitiğiz gelirse uçanı kaçanı affetmeyeceğiz'

    öyle bir dünya yok. bu takımın tek derdi falcao değil ki.

    diagne meselesi hala muamma, kalsa bile oynamayacağı kesin olan mitroglou'nun ne olacağı meçhul, oynayabileceği bir takıma kiralanması gereken ozornwafor hala takımda.

    6 numara yok.

    kimseyi satamadığımız için oluşmuş bir kaynak da yok.

    anlayamıyorum ki illa transferin son günü mü bekleniyor bütün bu sorunlar çözülsün diye?

    sorunlar en ideal şekilde son güne bile kalsa çözülsün yeter ki diyor insan ama işte tecrübeler de tam aksini söylüyor.

    allah sonumuzu hayır etsin.
  • 639
    daha önceki transfer sezonlarında olduğu gibi stratejimizin olmadığını gösteren transfer dönemi.
    adamlar (bkz: a.s.monaco) mevkisinde yerine oyuncu almadan elindeki oyuncuyu satmıyor ki akıllıca ve mantıklı olanı da budur.
    biz ise önce satıp dur bakalım akşam pazarında fiyatlar ucuzlasın o zaman oyuncu alalım kafasıyla yıllardır transfer dönemi geçiriyoruz. bunu sakın ffp ile ilişkilendirmeyiniz zira bir bağı yoktur, tamamen plansızlık ve programsızlık ile alakalıdır.
  • 641
    kalburüstü avrupa takımlarının 3. veya 4. tercihi olan oyuncuları transfer edip, sonra onlarla yarışıp üstüne şampiyonlar liginde çeyrek final oynayacağımızı hayal ettiğimiz transfer sezonu.

    her ne kadar transfer dönemi bitmeden eleştiri yapmak istemesem de zamanın hızlıca daralması ve 3 gün sonra liglerin başlaması gerekçesiyle içimde büyük bir karamsarlık da mevcut. ha ben yine transferden ziyade oyun planınımızı önemseyen biri olsam da orta saha ve forvette gereken kaliteyi yakalayamadık.

    gündemdeki aşırı kirlilikten sonra yerli/yabancı farketmez 300 bin euro'ya ozornwafor gibi birini bulup orta sahaya koysak daha mutlu olacağım. tutarsa ne ala, tutmazsa zaten şimdikinden daha kötü durumda olmayız. keşke bakayoko, n'zonzi, wanyama gibi oyuncular gelebilse- sonuçta daha 1 ay olmadı seri'yi açıklayalı-ancak maddi durumlarımız daha iyisine elvermiyorsa son güne kadar oyalanıp ikinci bir forvetsizlik vakası yaşamayalım.bakın bu bile plansızlığımızı apaçık ortaya koyuyor.

    fernando mevzusuna gelirsek, 'fernando'nun satılması doğruydu fakat yerine birini alamamamız yanlış' düşüncesine katılıyorum. ancak tahminimce biz fernando'yu satmayı bile planlamıyorduk, sevilla ile yapılan görüşmelerde "4.5 milyon iyi paraymış zaten ffp var" kafasıyla satılmadıysa ben de bir şey bilmiyorum *

    başımızda ffp gibi bir bela varken gönül isterdi ki daha sezon geçen sezonun başında bir ekip kurulup serbest kalacak/bonservissiz, cüzi miktarlara transfer edebileceğimiz gelecek vaat eden genç oyuncuların ayrıntılı bir listesini çıkarsın. transfer sezonu da başlar başlamaz çat çat eksik yerlerimizi birer birer dolduralım. ancak tek planımız diagne'yi satmakmış gibi gözüküyor.

    neyse uzun uzadıya yazmayayım, zaten başta da belirttiğim gibi bakayoko ve falcao'yu da alsak doğru alan parsellemesi yapmadığımız sürece, topla çıkmayı öğrenmediğimiz sürece ve en önemlisi bir oyun şablonumuz olmadığı sürece şampiyonlar liginde perişan oluruz. bence bunlar transferden daha önemli ve fatih hoca bunu başarabilir.
  • 644
    aynı anda üç beş oyuncuyla görüşmek imkansız mı dedirten transfer dönemi. falcao için girişim yapıyorsan alternatifi için de başka menajerler ve yöneticiler vasıtasıyla görüşmeler yapıp yerine göre bunu monaco'ya karşı koz olarak kullanırsın. fatih hoca ve teknik ekibin herşeyi ince eleyip sık dokuduğuna adım gibi eminim, nitekim şükrü hanedar kendi üstüne düşen transfer görevini bitirip, seri'yi aldı geldi. ama yönetimin hocanın düşünce ve stratejilerine göre hareket etmediğini düşünüyorum. bunun ispatı olarak da hocanın antrenmanda abdürrahim albayrak'a "ben size demiştim" diyerek sitem ettiği görüntüyü hatırlatırım. transfer dönemlerinde çok amatör hareket ediyoruz malesef.
  • 645
    13 ağustos itibariyle al-sat dengesinde kabaca 3 milyon euro ekside olduğumuz dönem. eğer diagne satılamıyorsa bu açığı ya devre arasında kapatmak üzere bırakacağız, ya da beklenmedik bir ayrılık olacak. ha eğer diagne satılamıyorsa tutup falcao kovalamanın da ekonomik açıdan bence mantıklı bir açıklaması yok. önümüzdeki 15-20 gün çok durgun da geçebilir, beklediğimizden çok hareketli geçebilir. ffp'yi garantiye alıp ilerlersek benim içim rahat daha olur açıkçası.
  • 646
    14 ağustos itibari ile kadromuzu, okan kocuk, şener özbayraklı, luyindama, ozornwafor, seri, jimmy, emre mor, babel ve adem büyük ile genişlettiğimiz dönem. radamel falcao’nun eli kulağında ve 1 tane de orta saha bekleniyor. transferlerin ciddi bir kısmı kampa yetişti. son 2 oyuncu biraz maliyetli olacak muhtemelen ancak şu ana kadar gelenlerin maaşı da gayet uygun.

    başımızda sattığın kadar al belası olduğu bir dönemde diagne’yi hala gönderemememize rağmen çok iyi iş çıkarttık bence.
  • 647
    şu saatten sonra ortasaha transferinin tek oluru var.

    o da dimarzio'nun nzonzi için belirttiği gibi "kiralık ücret vermeyelim ama maaşın tamamını karşılarız" mantığında olmasıdır.

    https://twitter.com/...391986097688576?s=19

    seri'nin aldığı maaşın tamamını karşılıyoruz zaten dolayısıyla böyle bir alternatif yoktu ancak emre mor için neden böyle bir anlaşma yapmayıp eksiye düştük anlamadım.
  • 648
    genel kaninin aksine, işin içinden orta saha ki haberler var gibi ve transfer döneminin skyler white'i radamel falcao garcia'yi cikartirsak yapilan hamlelerin hiçbiri kötü degili benim açımdan. geçen sene "bu yedek kulübesinden degil de tribünden adam atsak oyuna daha iyi" dediğimiz kulübe şu an düzeldi (gerek kaleci, gerek kanat gerek forvet. tek sikinti stoper ama türkiye'de stoper mi var?). bu ne kadar bir çok kişi tarafından kenara atilsa da çok onemli.

    benim tek eksi gördüğüm yer, belki de parasizliktan ki büyük ihtimal, genç ve yetenekli transferi goremiyoruz. gonul isterdi ki jean michael seri tipi adamlari fransa ikinci liginden toplayalim. belki bir gün...
  • 649
    mücadeleci, hava hakimiyeti olan ve top dağıtabilen bir forvet almamız gereken sezon. bu forvetin isminin falcao olması umrumda değil artık. sakız gibi uzayan transfer süreçlerinden bıktım.

    ayrıca; ortalamanın üstünde bir top tekniği olan, hava hakimiyeti yüksek olan bir 6 numara almalıyız.

    sadece uygun parçaları bulmamız lazım. isimler cidden önemli değil. prestij düşünülüyorsa; belhanda, feghouli, babel, muslera gibi bilindik oyuncularımız var zaten.

    diagne'yi de gelen ilk teklifte göndermeliyiz. diagne giderse mitroğlu kiralık anlaşmasını tamamlayabilir.
  • 650
    büyük olasılıkla, diagne'nin gitmemesinin tüm planlarımızı bozduğu ve sonrasında orta sahada 2 kiralık oyuncuyla birden oynamak zorunda kalacağımız dönemdir.

    ayrıca bu döneme girerken fatih hocanın orta saha için olan planının şimdilerde başka plana dönüştüğünü sanıyorum.

    luyindama ve marcao ikilisinin geçtiğimiz sezon gösterdiği performansından memnun olan hocamız bu ikiliye güvenerek orta sahada 6 numara olmadan oynamayı planlıyordu ancak fernando'nun gidişiyle birlikte hazırlık maçlarında stoper tandemimizin açıkları ortaya çıkınca hoca bu 6'sız orta saha planından vazgeçmişe benziyor. en azından transfer sürecinde ismi geçen isimlere bakıldığında bu görülebilir diye düşünüyorum. orta sahaya transferin de bu yüzden geciktiği kanısındayım açıkçası. 8 veya 10 numara ile uğraşırken bir anda fikir değişip 6'ya yöneldiğimiz için zaman kaybettik gibi bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın