• 53
    gerçekleşeceğine inandığım durumdur. ancak gönül güzel futbol izleyerek, sadece sezon sonundaki önemli maçları kazanarak değil, sezonun genelinde bu tarz maçları kazanarak elde etmek istiyor. şımarıklık gibi durabilir. fenerbahçeli ya da beşiktaşlı biri kötü oynasak da şampiyon olalım diyebilir. ama bizim zaten 23 tane şampiyonluğumuz var, ülkenin ilk ve tek 4 yıldızlı takımıyız. gönül biraz da güzel top oynayarak, rakipleri içerde dışarda yenerek kupa alalım istiyor. benim isteğim aslında her zaman daha iyisi vardır düşüncesinden geliyor.
  • 54
    sanırım herkesin hala inancı yüksek, benim de inancım var ama bu puan ortalamasına göre çok zor olan temenni. lig şuan günümüzdeki gibi 18 takım ve 3 puan sistemine geçtiğinden beridir 12 haftada 19 puan toplayıp şampiyon olabilen takım var mıdır bilmiyorum. bakmak lazım ama varsa bile 1 yada 2 yi geçmez.

    hatta umuyorum olmaz ama bu hafta olası bir trabzon mağlubiyetinde 13 hafta 19 puan olacak.
  • 56
    güzel futbol değil, vasat futbol izleyebilsek o da olumlu. şu ffp dönemi bitmeden güzel futbol hedef olmamalı ama vasat bile oynayamayan kanser bir galatasaray'ı da izlemek istemiyoruz burası kesin.

    belirli hucüm şablonları, şok pres ve alan savunması paylaşımları, elimizdeki oyuncuları optimum kullanmak adına çizilmiş gol varyasyonları* ve son olarak duran top organizasyonları çalışırsak şampiyon olmamız için bir sebep yok.

    hepimizin söylediği gibi rakiplerin kadroları bizimkinden kötü, iyi bir kadro mühendisliğimiz olmasa da rakiplere oranla iyi bir kulübeye ve oyuncu topluluğuna sahibiz. futbol anlamında en fazla vasat altı oynayan rakipler var ve kadro genişlikleri sezonu bitirmeye yeterli değil. ayrıca sahip oldukları teknik direktörlerin en ufak b planları dahi yok yani işler ters gittiğinde puan koparma şansları da çok düşük.

    bizim açımızdan avrupa macerası bitti, yarı transfer dönemi de yaklaştı. yeni bir bek*, ofansif 8 ve 2 açık oyuncusu* gelir diye tahmin ediyorum. umarım diagne, babel, belhanda ve feghouli de güzel bonservis kazandırarak giderler. bu sayede operasyon tadında bir yarı transfer dönemi geçirebiliriz. şu kadroya 2 tane lemina ayarında futbolcu monte edebilsek bırak puan almayı orta sahayı geçebilecek rakip yok ligimizde.

    kulübe açısından, büyük takımların taçlar için bile koç transfer ettiği günümüz dünyasında bizim kulüpte hiç bilinir ve profesyonel koç olmaması için bir sebep yok. yardımcı teknik direktör, yeni koç eklemeleri yaparsak ikinci yarı ve sonrasında ki bir kaç yılda çok eğlenebiliriz. bu sezon yanlışlarından dönüp, radikal mantıklı yatırımlar yapacak bir galatasaray ligi yıllarca domine eder. (bkz: galatasaray futbol takımı/#2806186)
  • 57
    12. hafta puan durumu:
    1. sivas 24
    2. trabzon 22
    3. başakşehir 22
    4. f.bahçe 21
    5. beşiktaş 21
    6. malatya 19
    7. alanya 19
    8. g.saray 19

    sivas, trabzon, başakşehir, fener, beşiktaş ve bizim fikstürleri değerlendireceğim. malatya ve alanya'nın yarışacağını düşünmüyorum.

    sivas (24 puan)
    3 - kasımpaşa
    0 - malatya (d)
    3 - fenerbahçe
    1 - gençlerbirliği (d)
    3 - göztepe
    34 puan ediyor.

    trabzon (22 puan)
    3 - galatasaray
    3 - antalya (d)
    3 - denizli
    1 - konya (d)
    3 - kayseri
    35 puan ediyor.

    başakşehir (22 puan)
    3 - antalya
    1 - denizli (d)
    3 - konya
    3 - kayseri (d)
    3 - kasımpaşa
    35 puan ediyor.

    fenerbahçe (21 puan)
    1 - göztepe (d)
    3 - gençlerbirliği
    0 - sivas (d)
    3 - beşiktaş
    3 - rize (d)
    31 puan ediyor.

    beşiktaş (21 puan)
    3 - kayseri
    1 - kasımpaşa
    3 - malatya
    0 - fenerbahçe
    3 - gençlerbirliği
    31 puan ediyor.

    galatasaray (19 puan)
    0 - trabzon (d)
    3 - alanya
    3 - ankaragücü
    1 - göztepe (d)
    3 - antalya
    29 puan ediyor.

    bu durumda puan durumu şu şekilde oluşuyor.
    1. trabzon 35
    2. başakşehir 35
    3. sivas 34
    4. f.bahçe 31
    5. beşiktaş 31
    6. g.saray 29

    yani devreyi liderin 6 puan gerisinde bitireceğimizi düşünüyorum.

    18/19 sezonu 17. haftasına göz atalım:
    1. başakşehir 35
    2. trabzon 29
    3. malatya 29
    4. kasımpaşa 29
    5. g.saray 29

    geçen sezon da 6 puan geride bitirmiştik. ha bu sezon rakipler daha ciddi olabilir fakat herkesin birbirine karşı puan kaybettiği bir ortamda nelerin olabileceğini hepimiz biliyoruz. daha geçen hafta maç fazlasıyla lider olma şansımız dahi vardı.

    şampiyon olabiliriz. sonuna kadar kovalamalıyız.
  • 58
    bu kadar cok takimin zirve yarisinda oldugunu dusunursek, ilk yariyi 6 puan farkla geride kapatmanin sampiyonlugu zora sokacagi sezon. bence 3-4 puanin fazlasi olmamali. ozellikle trabzon, fenerbahce ve besiktas ile birebir farklar ilk yari sonunda maksimum 3 puan civarinda kalmali. zira 6 puan gibi bir farkla ikinci yariya girersek, gecen sezonki erzurum maci gibi maclar basimiza geldiginde bir anda havlu atabiliriz.

    gecen sezon 8 puan farki hem de son 7-8 haftada kapattik ancak tek bir takimi yakalayip gecmeye calisiyorduk. onlar da sagolsunlar 8 degil 18 olsa kapattirmaya yardimci olacaklardi.
  • 61
    gerçekleşmesini çok istememe rağmen biraz umutsuz yaklaşıyorum ama yine de inancımı kaybetmediğim durum.

    sivas 30
    bjk 27
    ts 26
    ibb 26
    fb 25
    gs 23

    önümüzdeki 4 hafta ankaragücü, göztepe, antalya maçlarından minimum 9 puan çıkarmamız gerek. bu süreçte sivas-fener, fener-bjk, bjk-malatya maçları oynanacak. devre arasına kafa kafaya girip, hızlı kanat oyuncuları ile ligin ikinci yarısına başlamalıyız. takımımızın eksikliği seri galibiyet almak.
  • 62
    zirveye oynayan takımların hepsinin bizden daha iyi oynadığı bir sezonda gerçekleşmesi çok zor olan durum. aslında polyanna yazar profiline daha yakınım ama ligin ikinci devresinde toparlanacağımızı düşünmekle birlikte bu sene takımda şampiyonluk ışığı görmüyorum. beklentim, sezonu erken açmak zorunda kalmayacak bir derecede, mümkün olan en üst sırada ligi bitirmek ve büyük şikecilerin ne olursa olsun şampiyon olmaması. "maç satacak kadar o.çocuğu" olmayan başkanın takımı bile şampiyon olabilir umurumda değil ama yalı bebesini ve şikeci ersun'u sevinirken görmek istemiyorum.
  • 64
    yabancı serbestisi sayesinde aynı epl gibi şampiyonluğa oynayan tam 6 takım var bu sezon. bu takımlardan lider sivasspor'u taşıyanların ise ekseriyetle türk futbolcular olması milli takımın geleceği için içimizi ayrıca umutla doldurmakta. bizim bu süreçte en parlak futbolcularımız da türk; adem, emre taşdemir ve ömer. beşiktaş'ta da umut nayır öne çıkanlardan. işte bu hep hakedenin formayı aldığı yabancı serbestisi kuralından ileri geliyor.

    2007-2008 sezonundan beri ilk defa 3'ten fazla takımın şampiyonluğa oynadığını görüyorum. keşke rant, cep doldurmak için tekrar yabancı sınırını getireceklerini bilmesek de anadolu takımları parlamaya devam etse böyle... ama nerede?

    oynadığımız futboldan bağımsız olarak muhteşem bir sezon yaşıyoruz bana göre. tadını çıkaralım ve eğer biz olamayacaksak anadolu takımlarından biri olsun şampiyon derim.

    devre arasına kadar çoğu iç sahada olan fikstürümüzle fener'i altımıza alabilirsek ve nokta atış niteliğinde bek, stoper ve kanat transferleri gerçekleştirirsek gayet de mümkün olacak olan bol inşallah'lı önerme.
  • 65
    ben her zaman iyiysek şampiyon olacağımıza, rakiplerin durumunun hiçbir önem arz etmediğine inandım ve bu inancım da hala devam ediyor. galatasaray futbol takımı iyiyse ve başında da fatih terim varsa o takım şampiyon olur, 17 takım birleşse de olur, gökten zebaniler inse de olur. bu durum bu kadar net ama maalesef ki 14 haftası geride kalan ligde en iyi top oynayan 5 takımdan birisi bile değiliz. buna rağmen puan durumunda rakiplerin bir tık gerisinde olmamız da gerçekten ne kadar winner bir kulüp olduğumuzun göstergesi.

    ocak'a kadar 3 maç var ve bu 3 maçtan 7 puan alıp 30 puanla devreyi bitirirsek bazı şeyler değişebilir. devre arasında hoca sihirli değneğini takıma değdirir ki bunu geçen sezon yaptı ama devre sonunda kadar liderin kaç puan gerisinde olacağız çok önemli.
    izleyip göreceğiz...
  • 67
    spikerin son haftadaki maçımızın bitişinde söylemesini temenni ettiğimiz bizi bizden alan cümle.

    yanlız önümüzdeki takımlar daha önce şampiyonluk potasında sürekli olan, şampiyon olan takımlar. bizim bir şeyleri değiştirmeden bu yarışın içinde kalmamız zor. teknik kadro birşeyler yapacak. yönetim bir şeyler yapacak.

    ancak lütfen herkesten bir şeyler beklerken biz de taraftarlik görevimizi yerine getirelim. tribünler şampiyonluk yolunda olmazsa olmazimiz.

    takımı yanliz bırakmamak en az diğerleri kadar hatta onlardan daha kritik bir görev. inşallah sezon sonunda hep birlikte bu cümleyi duyabiliriz.
  • 69
    kolay olmayacak. şu şartlarda hiç ama hiç kolay olmayacak fakat sezon sonunda mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum. tabii ikinci devre özellikle deplasman maçlarında winner özelliğimizi gösterebilirsek. aksi takdirde saçma puan kayıpları ile ilerlersek kendi elimizle şampiyonluğu veririz. ilk devrenin sonuna kadar sıfır puan kaybı ile ilerlememiz lazım. ikinci devrenin sonu bundan çok daha zor olacak. sezonun son 6 haftasında 4 tane deplasman maçı ve sahamızda trabzonspor maçı var. mayıslar bizimdir diyip içimizi biraz rahatlatıyorum.

    ilk devrenin sonuna kadar sadece tek bir deplasman maçımız var. bu konuda biraz rahatız fakat o tek deplasman maçımız en puan kaybetmeye yakın olan maçlardan birisi. ilhan palut başa geçtiğinden beri göztepe gayet iyi bir futbol ortaya koyuyor ve şu ana kadar 6 maçta mağlup olmadılar. kesinlikle kazanmamız lazım. aksi takdirde ilhan palut in fatih terim out mesajlarını görürüz. eğer bu deplasmandan galibiyetle ayrılırsak ondan sonraki hafta antalyaspor karşısında galip gelip iyice gaza geliriz. sonrası ara transfer dönemi zaten. verimli geçirdiğimiz, eksiklerimizi görüp giderdiğimiz takdirde sapasağlam ilerleriz.

    tabii bu benim isteğim ve takımımız, hocamızdan beklentim. ha olur da bir sonraki maçta gidip küme düşmenin en büyük adaylarından birisi olan 8 maçtır kazanamayan, tek puanını berabere kalarak alan ankaragücü karşısında puan falan kaybedersek üstte yazdığım çoğu şey boş çıkar. diğer takımlar form yakalamışken böyle bir saçma puan kaybından sonra taraftar iyice ümidini kaybeder. belki erken diyeceksiniz ama yangın çıkarmak için pusuda olan çok kişi var. yaşadığımız olumsuzluklara rağmen takımımızın arkasında duralım. yüzü gülen taraf yine biz olacağız.

    (bkz: hedef 23)
    (bkz: 2019-2020 süper lig cemil usta sezonu)
  • 70
    gecen 2 senede hic bir farki olmayan bir sezondayiz. gaza gelip seri galibiyetler alsa da futbolu hic de iyi olmayan, bazi yazar arkadaslar oyuncularina ovgu yagdirsa da kadro kalitesi dusuk bir besiktas (sahsen ben besiktastan abartisiz bir tane oyuncuyu takimimda gormek istemem), yilin tff destekcisi kontenjanini dolduran ve ersun yanalli cirkef emreli ara ara tempolu oynayan ama bence sampiyonluk icin asla yeterli olmayan bir fenerbahce, ve her zamankinden daha az destek goren iyi top oynasa bile taraftarsiz olmanin eksikligi ile sonuca ulasamayacak bir basaksehir var. trabzona hic deginmeyecegim, nefret objesi yonetimi ve taraftari ile yine mutlu sona ulasamayacak cirkef takim. son iki seneden tek fark bizim oyunumuz cok kotu bir hale geldi ancak ben ikinci yari islerin duzelecegini ummakla birlikte sampiyonluk yarisinda bu rakiplerden daha fazla sansimiz olacagina inaniyorum. bunun icin de ikinci yariya kadar sifir puan kaybi sart. zaten su sartlarda hala turkiyenin bayern munih i nasil olamiyoruz bir turlu anlamadim gitti.
  • 71
    olmasına canı gönülden inandığım şampiyonluk.

    geçtiğimiz sezon 14. hafta itibariyle başakşehir 30, kasımpaşa 26, beşiktaş ve galatasaray 24 puandaydı. bu yıl ise 14. haftada sivasspor 30, beşiktaş 27, trabzonspor ve başakşehir 26, fenerbahçe 25 ve galatasaray 23 puanda.

    17. maçlar sonunda geçen yıl başakşehir 35, trabzonspor, malatyaspor, galatasaray ve kasımpaşa 29 puandaydı. bu yıl ise sivasspor-fenerbahçe, fenerbahçe-beşiktaş, beşiktaş-malatyaspor maçlarını düşünürsek. fenerbahçe ve beşiktaş'tan en az birisini altımıza alıp diğeriyle en kötü aynı puana gelebiliriz. üstelik önümüzdeki 3 maçı da kazanarak geçen yıl aldığımız 29 puanın üzerine çıkıp 32 puana sahip olabiliriz.

    benim 17. maçlar sonunda puan durumu tahminim ilk 6 için şöyle;

    1) sivasspor: 37
    2) trabzonspor: 35
    3) başakşehir: 33
    4) galatasaray: 32
    5) beşiktaş: 32
    6) fenerbahçe: 29

    trabzonspor ve sivasspor'un şampiyonluğa yüreyebileceğine inanmıyorum, aslında buna okan buruk'lu başakşehir'de dahil. sezon sonuna doğru ilk iki sırada galatasaray ve beşiktaş olur. ancak sezon sonunda şampiyonluk iddiası bulunan bir galatasaray şampiyon olur. gram şüphe duymuyorum.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın