• 27
    brugge maçlarında içerde mutlaka galibiyet, dışarda en kötü beraberlik almalıyız. üçüncülüğün garantileşmesi yolunda önemli.

    kendi sahamızda taraftarın şampiyonlar ligi atmosferiyle real madrid’i yenebiliriz de. daha önce çok kez de yaptık bunu. real madrid bu sene formsuz. içerde büyük şansımız olduğunu düşünüyorum.

    psg ise bana göre grubun en güçlü halkası. ancak büyük maçlara çok farklı motivasyon ve konsantrasyon ile hazırlanılır. içerdeki maçta atmosferle birlikte şansımız olduğunu düşünüyorum.

    biz kendi sahamızda taraftarı arkamıza alıp ve avrupalı kimliğimizle puanlar çıkarırsak gruptan çıkarız da. olmadığı takdirde avrupa ligi’ne devam edersek orada finallere ulaşırız.
  • 28
    grup zor da; real-juventus grubundan çıkmış olmak bi özgüven veriyor.
    tabi olay sezon içi genel performansa bağlı olduğu kadar, anlık maç içi değişkenlerine de bağlı..

    enseyi karartmaya gerek yok; evet şu anda denizli-konya-kayseri grubundan bile çıkabileceğimiz meçhul ama 6 maçlık kısa bir maratonda ben günlük perfprmansların her şeye gebe olacağını düşünüyorum
  • 30
    ilk maçı yaklaşık 2 hafta sonra oynayacağımız devler ligi grubudur.

    bizim takım ne kadar hazır olacak bunu tartışmaya başlamalıyız. kadromuzdaki oyuncular kaliteli. kağıt üzerinde eminim ki rakipler çekinmişlerdir bizden. falcao'yu da alırsak o zaman daha iyi olur. ama performans olarak oyuncular isimlerinin hakkını ne kadar verebilecek bunu göreceğiz. isimlerinin hakkını verirlerse ilk 2'de gruptan çıkmamız sürpriz olmaz.
  • 33
    kendimizi kandırmayalım. geçen sene gördük, evet şanssızlık da vardı ama bizim yapabileceğimiz şu an için mevcut durum dahilinde evimizde 3. torba takımını yenmek, deplasmanda olabiliyorsa 3. torba takımıyla berabere kalmak veya yenilsek bile averajla önde olmak. odaklanmamız gereken yine yeni yeniden 3. olup uefa kupasında şans faktörüyle 1-2 tur daha atlamayı kovalamak.
  • 35
    içinde bulunduğumuz şampiyonlar ligi grubu.
    birincinin psg olacağı, 2 için güçlü adayın real olduğunu düşünüyorum. real kötü bir sezon başlangıcında olabilir ama bu adamların bir huyu var ki avrupada farklı oynuyorlar. ispanya liginde yerlerde dökülürken cl almış bir takım. kadrosunu da güçlendiriyor. ha bize fark eder mi? 9-11 puanla 2. olup çıkabiliriz. büyüklerden deplasmanda beraberlik ve içerde birinden galibiyet alırsak(brudge'i yendiğimizi varsayıyorum) bi ihtimal 2. olarak çıkabiliriz.
    3. sıra garanti gibi dursa da, geçen sene olanlardan dolayı o konuda çok net konuşamıyorum maalesef.
    hayırlısı neyse olsun.
    (bkz: bizim hayallerimiz dünyadan büyük)
  • 39
    hiç hayal kurmaya gerek yok. galatasaray bu grubun takımı değil şu an oynadığı futbolla. şampiyonlar ligi deplasman galibiyeti sayısı 6 olan, en son şampiyonlar ligi deplasman galibiyeti üzerinden 6 yıl geçmiş olan bir takım bu gruptan çıkamaz. galatasaray'ın yapması gereken içeride brugge kesin yenmek, deplasmanda da brugge'a yenilmemektir.

    onu haricinde real ve psg'ye kendi evimizde yenilemezsek 3. oluruz. olur da bunlardan birini içerde yenersek çok tatlı bir galibiyet olur. deplasmanda ise real ile psg bizi dümdüz ederler.
  • 42
    1 haftadır simülasyonlar da her gün psg çıkıyordu. buraya da 2-3 kere yazmıştım. yine geldi maalesef. bari 2. torbadan real gelmeseydi. istediği kadar kötü olsun, ki sevmem kendilerini ama lig de olmasa da ucl de favori realdir her zaman. winner çünkü. hakemler vs kesinlikle çok etkili ama yine de öyle. psg desen cavani mbappe olmasin di maria vs diğer adamlarla yine rahat rahat geçer gider. diğer adamlarını saymaya gerek yok. iki tarafa da 12 puan bırakırız. brugge için bu performans ile kafa kafayayız. zagrebden sonra en kolay kendileri o ayrı. burada taraftar ile yenebiliriz, orada yenebileceğimizi sanmıyorum.

    averaj durumuna göre üçüncü veya dördüncü oluruz. allah yar ve yardımcımız olsun.
  • 44
    benim bildiğim, hatırladığım en zor grup bu bize gelen. real ve psg ile bütçe konusunda boy ölçüşebilecek 3 takım daha sayarsın en fazla ki onlar da zaten 1. torba takımlarıdır. bu grupta bizim yerimize dortmund olsa mesela, bu grubum favorileri yine psg ve real'dir. bu iki takım da sezon başında hedef olarak kendisine şampiyonlar ligi şampiyonluğunu koyan takım. bu tarz 3 takım daha ya vardır ya yoktur şu an dünyada. city dersin, liverpool dersin, bayern dersin, çok zorlarsan juventus ve barcelona dersin bu sezon için. elbette atletico da şampiyon olabilir, x bir takım da olabilir ama bir gerçek var; dortmund, atletico hatta juventus sampiyonlar ligini alamasa bile, kendi liglerinde şampiyon olurlarsa o sezona başarısız demezler. psg, real, bayern, city için, bunların hocaları icin başarı kriteri bu kupadır. şu kupanın 5 favorisi varsa 2'si bizim grupta. ben böyle bir kura hatırlamıyorum galatasaray için.

    hayal kurmaya gerek yok. elbette futbolda her şey olur ama bu gruptan çıkamayan bir psg ya da real 'de o hoca nisan ayını göremez. bu açıdan bakmak lazım gruba.
  • 45
    yalan yok, alman ve ingiliz takımı istemiyordum. özellikle m.city, liverpool, b.münich ve barcelona uzak dursun diyerek izledim kura çekimini. allahtan gelmediler.

    makas çok açıldı, o yüzden benim bu seneki beklentim, bjk'nin rekorunu kırmadan deplasmanlardan dönmek üzerine olduğu için yukarıdaki 4 takımı özellikle istemedim. psg ve r.madrid fark atamazlar mı, illaki atarlar ama yukarıdaki 4'lünün özellikle zihniyet olarak fark atma olasılığı çok daha fazla.

    açıkçası rezil rüsva olmadan, grupta 3.olursak, öpüp başımıza koyalım.
  • 46
    suan 3. olacaksiniz, 2g 1b ile 7 puan vercez deseler direkt maclara cikmadan kabul edecegim grup. temizinden 2 galibiyet 5.5 6 civari beraberlik 1 1.5 civari gelir getirirdi. 7.5milyon euroyla cok guzel bi sene gecirmis olurduk.

    burda bir cok umutlu arkadas goruyorum. ne guzel. ama gecen sene dahi avrupada sicmis batirmissak bize sampiyonlar liginin artik birkac tik ust seviye geldigini farketmemiz lazim ne yazikki. bunu bizim ozelimizde soylemiyorum. mevcut konjukturde bizim gelir grubumuza sahip bir takim ajax gibi alt yapidan de ligtleri falan ortaya cikaramadigi surece asla ust seviyeye yaklasamaz. bizim takimimiz guzel bir uefa takimi olabilir mesela. uefa grup asamasinda 12 13 puan alir, guzelce ilk 2 icinde ust tura cikar ve subat ayini gorur. ama bizim takimimiz artik clde en iyi ihtimal 3. torba takimini altina alip uefaya gider. makasin bu kadar acildigi bu devirde mac gunleri heyecanlanacak ve yerimde duramayacak olsam dahi suan fanatik galatasarayli gozluklerimi cikarip baktigimda muhtemelen alinacak 2 veya 3 puan goruyorum. maksimum 4p aliriz brugge 1p de kalirsa uefaya gideriz. orda da ilk turda nolur ne biter bilinmez.

    hocami cok seviyorum. takimim benim dokunulmazim kiymetlim biricigim. ama biz gercekleri gormeyip biz bu gruptan 10puan alir cikariz dedikce icinde bulundugumuz bu kotu tablodan sonsuza dek cikamayiz. bizim ayaklarimizin uzerine basip brugge'ü evimizde yenip 3.luge odaklanmamiz lazim.

    internetteki yorumlara bakiyorum. hemen brugge'ü icerde disarda yenip 6 puani yazmisiz tabelaya. hep insanlarin dilinde bi 6 puan zaten brugge'dan gelir geyigi. biz hangi yil 3. torba takimindan veya 4. tirba takimindan 6puan almisiz biri gostersin:(

    velhasil ben galatasarayi cok seviyorum. cok sevdigim icin ayagi yere basan yorumlar okumak, ayagi yere basan kararlarla alinan topcular gormek ve ayagi yere basan hedefler koymak istiyorum. yonetimimiz de boyle yapmali. hedefin uzerine atacagimiz her adim bizi inanilmaz motive eder. ama kendimizi dev aynasinda gorursek 6 da 0 bile cekebilir kadromuz. herkesin ayik olmasi lazim. calismasi lazim. iyi futbol ve dogru futbol icin ilerleme kaydetmesi lazim. oyle hep yerinde sayip sadece istemekle olsa babam universiteye profesor olurdu.

    bu arada amacim negatif vermek degil. ofsayt manyagi olmak degil. sadece hepimiz icinde bulundugumuz duruma hakim olarak makul yorumlar yapalim makul beklentiler icine girelim.

    allah yardimcimiz olsun. cl muzigi caldiginda bambaska bir adam olacagima emin olsam da suan dusuncelerim bunlar:(
  • 47
    avrupa fatihi ünvanını bosuna almadığınızı hatirlamamiz gerek. bu grubun bunun icin harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum. artik "su son 20 macta 2 galibiyet alan avrupa fatihi mi olur ?" yorumunu bu grupta alacağımız galibiyetlerle sonlandiririz umarim. bu ülkenin yuz aki, dışa açılan penceresidir galatasaray. tekrar bir basari kazanilacaksa bunu da ancak galatasarayimiz basarir.
  • 48
    içeride brugge'dan 3, r.madrid'den 1 puan alarak 4 puanla bitireceğimiz gruptur. 3.olmaya yeter mi bilemiyorum. ben de isterdim 2. oluruz demeyi ama gerçekçi olalım arkadaşlar. yanlış hatırlamıyorsam son 25 avrupa maçımızda sadece 2 galibiyetimiz var. avrupa futbolu ile türk futbolu arasındaki makas her geçen sene daha da açılıyor. adamlar 20-21 yaşındaki bebelerle bize futbol dersi veriyor her sene. bu söylediklerim sadece galatasaray için değil tüm türk takımları için geçerli. avrupa takımlarının çıktığı tempoya, paslaşma hızına yaklaşabilecek bir türk futbolu yok maalesef ve bu fark öyle isimli futbolcular transfer ederek de kapanmıyor. dolayısıyla beklentiyi fazla tutmayın.
  • 49
    1- real madrid böyle oynamaya devam eder de devre arasına kadar bu istikrarsızlığını bozmazsa, evimizde tek yürek olduğumuz bir oyunla bunları yenebiliriz. fener'in 3 attığı takımı biz biraz kıpırdanırsak istanbul'da ufalarız beyler.
    2- psg'ye yapacak birşey yok. galatasaray gibi oynamak, yenilsek bile başımızı öne eğmemek önemli.
    3- brugge'ü asla hafife almamak gerekiyor. hem içerde hem dışarda yenebilecek gücümüz ve kadro kalitemiz mevcut, yeter ki salak salak hatalar yapmayalım!

    psg, real madrid ve club brugge'le birlikte bulunduğumuz, şahsi kanaatimce 2013-14'teki real madrid, juventus ve fc kopenhag'dan sonra düştüğümüz en zor grup.
  • 50
    galatasaray futbol takımının normal şartlarda hedeflemesi gereken puan 8. real madrid ve psg ile kendi evinde berabere kal, club brugge'ü iki maçta da yen. ancak takım olarak sezona çok kötü başladık o yüzden maksimum 5 puan hedefimiz olmalı. devlerden birinden beraberlik kendi evimizde ve brugge'den 4 puan. böylece 3. olup yolumuza devam edebiliriz. aslında olaylar aleyhimize gerçekleşirse 1 puanla bile grubu bitirebiliriz. kolay bir grup değil ve biz de hazır değiliz. çok umutlu değilim, hedef 3.lük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın