• 102
    ilk etapta onyekuru-linnes ikilisinin dönüşüne kesin gözüyle bakılıyor. buna ek olarak diagne'nin de döneceği dedikodular arasında tabi eğer club brugge takımına bir kuruş geri ödeme yapmayıp yapılan anlaşmaya da sadık kalacaklarını sağlayabilirsek bedava diagne'ye kimse hayır demez sanırım. andone'nin sakatlık durumu nedir bilmiyorum ama luyindama ile birlikte kontejyan için sözleşmeleri fesh edilecek (boss'un dondurulacak) gibi görünüyor bence andone ve bizim adımıza talihsiz oldu kimyamız tutmuştu sene sonu cuzi bir miktara kendisi alıp diagne'yi yollayabilirdik. bence sol bek takviyesi ilk öncelik olmalı linnes-şener ligi götürebilecek kapasitede ancak yuto artık tat vermiyor atakların çoğunu geriye dönerek olgunlaşmadan bitiriyor. gündemde sarachhi ismi var pek izlediğim söylenemez ama yapılan yorumlarda hücumcu bir bek olduğu ileriye çıkmayı sevdiğini belirtiyorlar doğru isim mi bilemeyiz tabi ama bu şartlarda en azından 6 aylık kiralık denenebilir. satılacak oyunculara gelirsek belhanda ve bana kalırsa soso ilk gitmesi gereken ikili. ağır sözleşmeleri ve düşen form durumları taraftarın gözünden iyice düşmeleri üst üste gelince artık takıma daha fazla bir şey katabileceklerini düşünmüyorum. ikisinden alabileceğimiz 10m€ civarı bir bütçe ile gerekli takviyeleri yapabiliriz sanırım. herkesin gözden kaçırdığı bir nokta da stoper eksiğimiz. donk, paris maçında alenen gösterdi ki kendisi stoper değil. sık sık pozisyon hatası yapıyor ve arkaya adam kaçırıyor. tuchel bunu farketmiş olacak ki boyuna bizim sağımızdan hücum ettiler. mariano'nun futbolu unutması da tuzu biberi oldu. uzun lafın kısası sezon hala bitmiş değil yeter ki hoca 4-1-4-1 saçmalığından bir an önce vazgeçip üstadı olduğu geçiş oyununu oynatmaya başlasın.
  • 103
    belhanda, feghouli ve mariano ile kesin olarak yollar ayrılmalı, nagatomo gitse de olur yedek olsa da olur. belhanda ve feghouli’nin hala piyasası olduğu için acilen satılmaları gerek. babel’e teklif gelirse gönderilmeli. luyindama ve andone’nin sözleşmeleri dondurulmalı. (sezon sonunda geri almak şartıyla tabii. özellikle luyindama.) onyekuru, targetman, stoper ve sol bek transferi yapılmalı. seri ile yollar ayrılmalı. evet kağıt üzerinde iyi transfer diye düşünüyorduk ama tutmadı bu adam. nzonzi de keza öyle. ndiaye çok daha iyiydi bunlardan. stoper transferi yapılırsa ryan donk ön libero oynayabilir(keşke 6 aylığına felipe melo olsa). linnes, emre akbaba ve falcao’nun da takıma tam anlamıyla dönmeleriyle birlikte çok da kötü durumda değiliz. yeter ki ligin ilk yarısını en az puan farkıyla kapatalım. ama benim en çok merak ettiğim şey biz taraftar olarak bu eksik şu eksik diyebiliyoruz. teknik heyet de bu teşhisi koyup yönetime şu şu oyuncularla görüşün ve alın dedi mi şimdiden? yine transfer döneminin son günü panik transferi mi yapacağız?
  • 104
    belhanda, feghouli, babel, nzonzi, seri, mariano, nagatomo ile yolların kesin olarak ayrılması gerekmekte. eğer 10 milyon civarı bir gelir elde edebilirsek yerlerine genç, dinamik, gelecek vadeden takım için savaşacak futbolcularla doldurmalıyız. illa yıldız veya büyük yetenek olacak diye birşey yok. bize en az linnes kadar güven versin, onun kadar çalışkan, azimli olsun yeter. bu tarz futbolcuları elden çıkartmasıda kolay. örnek (bkz: lionel carole) çok zorlanmadık satarken. şimdi kaliteli diye alıp milyon euro'lar gömdüğümüz belhandayı sat satabilirsen.

    sonuç olarak benim ikinci yarıdaki düşüncem şu şekilde:
    muslera
    linnes donk(emin) marcao transfer
    transfer lemina transfer transfer
    falcao transfer(andone)

    transfer olarak belirttiğim adamlar için çok uçuk bonservislere çıkmaya gerek yok. ya da en azından,3 transfer yapıp 2 kiralık deneyebiliriz tekrardan. ayrıca benim için lemina yanına melo ihtimalide varsa kabuldür. yazdığım transfer sayısının fazla olduğunun farkındayım. bunun sebebi de sayın hocamız fatih terim'in bu hantal takıma neşter vurma ihtimalinden dolayı. ben hocamıza güveniyorum. ligin ikinci yarısında bizim istediğimiz tempoyu yakalayacak, rakibi ısıracak takımı kuracaktır.
  • 106
    bir hayalim var... https://galatasaray11.com/63349

    4-4-2’ye dönüş,

    hiçbiri 26 yaşından büyük olmamak kaydıyla,

    *hava hakimiyeti iyi kuvvetli bir santrafor,

    *uçak bir sol bek,

    *şut atabilen, duran top kullanabilen, hareketli bir 8 numara,

    *orta saha özellikli, pas oyununa yatkın, mücadele gücü yüksek bir sağ kanat

    belhanda,feghouli,babel,mariano,nagatomo’dan talibi olan varsa anında gönderilmesi. alınacak oyunculara buradan kaynak yaratılması.
    seri ve nzonzi eğer mutsuzsa kiralandıkları takımlara geri dönmeleri.

    edit: ömer kanatta kötü diye çok mesaj alıyorum. evet 4-1-4-1’in sol kanadı olarak bekleneni veremiyor ama 4-4-2’de orta saha özelliklerinden faydalanacağımız bir düzende iyi performans vereceğini düşünüyorum. 11-12 sezonundaki emre çolak gibi.
  • 107
    herşeyi bırakıp sığındığımız transfer dönemi. ne olacak merakla bekliyoruz. yine 7 adam alınıp 10 adam gönderilecekse (ki ara transferde böyle köklü bir değişikliğe ihtimal vermiyorum) adaptasyon problemleri vs yine aynı kısır döngüye girmiş olacağız. 2019-2020 kış transfer döneminin bize oyuncu değişikliklerinden çok sistem, mantalite farklılığı getirmesini diliyorum.

    diğer bir yönden eldeki futbolcuların satışı performanslarından dolayı hiç kolay olmayacak. en kötüsü mali açıdan bizi zorluğa sokacak tek taraflı fesihlerle geçmesi muhtemel.
  • 108
    fatih hoca taraftar bize 1-2 transfer dönemi sabretsin dedi sabrettik ocak ayını bekleyin gerekeni yapacağım dedi biz de bekliyoruz.
    ancak hoca da biliyor ki ocak ayından sonra takım halen yarışmacı kimliğe bürünemezse gitmesi gerekecek. bunu muhtemelen yönetimin yapmasına gerek kalmaz çünkü o bu kulübe zarar vermek istemeyecektir.
    o yüzden bu transfer döneminde takıma uzun vadede kambur olmayacak hamleler yapılmalı. kendini kanıtlamış kiralık, takımında mutsuz veya az oynayan potansiyelli oyuncu veya genç yatırıma uygun az maliyetli. ya performans ya da maddi dönüş getirebilecek ya da tutmazsa elini kolunu baglamayacak oyuncular yani.
    umarım hoca kendini veya bugünü kurtarmaya yönelik olarak büyük hamleler yapmaz. çünkü kurulan en alternatifli ve kaliteli kadroyla boyumuzun ölçüsünü şampiyonlar liginde aldık ve artık ayağımızı yorganimiza göre uzatmamiz gerek.
  • 109
    martin linnes
    rıza durmisi
    emre akbaba
    henry onyekuru

    elde para yapabilen hiçbir oyuncuyu satamayacağımızı düşünürsek bu oyuncular ile ikinci yarıya başlayabiliriz. mariano-nagatomo-nzonzi üçlüsü zaten gidecek. bu oyuncuları kaydedebilmemiz için 1 oyuncu ile daha yolları ayırmamız gerekecek. bana göre emre mor'un da sözleşmesinin devre arasında fesih edilmesi lazım.

    transferlere gelirsek para olmadığı için onyekuru ve durmisiyi mecbur kiralayacağız. bizim için bu iki oyuncuyu 1.5 yıl için kiralamamız çok önemli. iki oyuncuda takımlarında forma giyemiyolar ve bu olasılık gayet yüksek. gelecek sezonda bu iki mevki için tekrar transfer hesaplarına girmememiz lazım, tıpkı fenerbahçenin yaptığı gibi oyuncuları kiralamamız lazım. (bkz: garry mendes rodrigues) (bkz: victor moses)

    durmisi'yi brondby zamanından beri biliyorum. hucüm gücü çok yüksek tempolu bir bek. üstelik henüz 25 yaşında bir bek. real betisde de çok iyi işler yaptıktan sonra lazioya gitti ama orada bekleneni veremedi. bu sezon hiç bir maçta forma giyemedi. yani eğer bu transfer olursa linnes ve durmisi gibi ilk yarıyı bomboş geçirmiş 2 bekle şampiyonluk kovalayacağız.*

    en son baktığımızda şöyle bir 24 kişilik kadroyla ikinci yarıya başlamamız çok zor değil. kamp gördükten sonra bu takım ligi çok rahat bir şekilde götürebilir.

    muslera
    linnes-luyindama-marcao-durmisi
    lemina-seri
    feghouli-belhanda-onyekuru
    falcao

    okan
    şener-donk-ahmet-emre
    selçuk-taylan(ömer)
    jimmy-akbaba-babel(adem)
    andone

    edit:yazım hataları düzeltildi
  • 110
    kimseyi almamıza gerek olmayan, sadece 1 kişinin gitmesi gereken transfer dönemidir. çok ciddi olarak söylüyorum. eğer andone ile yollar ayrılacak ise yedek kanat/forvet gelebilir makuldür.

    tabi ki terimciler gelip “re re rö” edecektir ama kim ne derse desin açık ara ligin en iyi kadrosuna sahibiz. ama oynatabilmek veya oynatamamak teknik direktörlük işidir. kimisi bu işi iyi yapabiliyorken kimisi yapamıyor.
  • 111
    fatih terim'in 4. gelişinden itibaren yanılmıyorsam yaz ve kış olarak toplam 4 tane transfer dönemi geçirdik. her transfer döneminden sonra takım oyun olarak daha da geriye gitti. ve geldiğimiz sonuç herkesin malumu.

    daha bu transfer döneminden ne bekliyoruz ki? en fazla ne olabilir? kaç oyuncu gönderip kaç oyuncu alabilirsin? alacaklarınla takımın düzeleceğinin garantisi var mı?

    geçmişe bakarsak daha da kötü olmaması için bir neden yok asıl.
  • 112
    ara transfer dönemidir.

    normal takımlar bu dönemi sene içinde sakatlık, formsuzluk ve cezalar sebebiyle planladıklarının dışında gelişen olumsuzlukları gidermek için kullanır. 1-2 hamle ile geçirirler.

    bizim gibi plansız gayri nizami hareket eden takımlar ise “yandım allah” diye piyasaya çıkar. menejerlerin elinde ordan oraya savrulup 30+ kiralık oyuncularla döner.

    sonra esas hamlelerin yapılması gereken yaz transfer döneminde de ara transferde yapılan hatalar onarılmaya çalışılır (bkz: mbaye diagne).

    hiç bir takım iyi oyuncusunu ara transferde bırakmayacağı için iyi transfer yazın yapılır. bu seneyi kayıp görüp, elimizden çıkarmak istediğimiz oyuncuları çıkartıp gerekli değişim işini yaza bırakmalıyız. onun için de şimdiden çalışılması gerekir. tatil bitip ağustos ayında “kimler kalmış bakalım“ denirse, ondan da bir sonuç alınamaz.

    edit: imla
  • 113
    4 ocak 2020 tarihinde başlayıp, 31 ocak 2020'de bitecek olan ara transfer dönemidir. mali açıdan kulübü zora sokmadan, (ki tff yeterince herşeyi bu konuda zora sokuyor.) bir şeylerin gazına gelip elde ettiğimiz gelirleri har vurup harman savurmadan bu sürenin kapatılması gerekir. altyapımızdan kazandığımız futbolcularımız da ikinci yarı da yeterli forma şansı bulamayacaksa kiralanabilir.

    transfer konusuna gelince alınacak futbolcudan çok satılacak futbolcu var. mariano ve nagatomo gibi takımda miadını doldurmuş futbolcularımıza teşekkür edilip yollar ayrılmalıdır. kiralık olarak gelipte artistlik yapan nzonzi gibi adamlarda yaramaz. orta bir yol bulunup takımına gönderilmelidir. belhanda'nın ara dönemde satılmasına sıcak bakmayanlardan biride benim, yerine gelen adam ever banega'da olsa tutmaz arkadaşım. belhanda sövücü arkadaşlarım da sezon sonu kararlarını değiştirebilir. forvet hattına da ocak ayında dönüş yapmasına muhtemel gözle bakılan yeteneksiz diagne' de geliyor. daha ne olsun.

    bunun dışında takıma sadece minimum bonservis bedelleri ile iki üç bölgeye türk oyuncu takviyesi yapılabilir. fakat arda turan konusunda tek bir adım dahi kesinlikle atılmamalıdır. onun dışında yıldız arayışlarımız ve yabancı transfer olayı mümkünse yaz transfer dönemine kalsın.

    edit: imla.
  • 114
    fatih hoca sürekli kış transferini ima etse de bir şeylerin yapılabilme ihtimalini de gerçekçi olarak düşünmemiz gereken bir dönem yani ben çok ümitli değilim ara transfer döneminden. sebebi şöyle ki kurtulmak istediğimiz futbolcuların başında gelen belhanda daha 4 gün önce açıklama yaptı 1,5 yıllık sözleşmem daha var buradayım diye, aldığı para zaten malumunuz niye gitsin ki. kiralık olarak bir takıma gönderebilirsek büyük başarı olur ama onu da anca yıllık ücretini karşılarsak kabul eder kiralayan takım yani şu parasızlıkta her türlü zarardayız. feghouli için de benzer durum söz konusu bu adamlar lütfedip oynamasa da eziyetlerine katlanacağız gibi duruyor. diğer gitmesi gerekenler mariano ve nagatomonun performansı da her geçen gün daha da kötüye gidiyor, ikisi de 33 yaşında ve bu futbolculara anca ülkelerinden teklif gelir göndermesi çok da kolay görünmüyor. kiralık aldığımız adamları devre arası gönderebilmenin yolu nedir bilemiyorum ama karşı tarafın rızasıyla o iş oluyorsa o zaman da işimiz zor. hocanın amacı en az 5-6 adam daha takıma katmak gibi dursa da gelen ve gidenlerin organizasyonunu bizi uzun süre forvetsiz bırakan mevcut yönetim nasıl yapabilir çok da umut verici değil. hoca ocağı bekleyin diyor ama beklesek de bir şeylerin değişebileceğine ben inanmıyorum. hocam bir mucizenin peşindeyiz gibi bakalım n'olucak. (u: :( )
  • 117
    satmadan alamadığız için şu anda muhtemelen yine kiralık oyuncular üzerine düşeceğiz gibi duruyor. belhanda'nın satılma ihtimalinin de ben pek yüksek olduğunu düşünmüyorum. şu performanstaki bir oyuncuya kim olursa olsun ne kadar ücret verebilir ki. arap takımları da bize pek bonkör değiller maalesef. onyekuru bir nebze olsun durağan oyuna katkı sağlar ama en fazla yama olur. bizim esas çözmemiz gereken transferden ziyade oyundaki inanılmaz yavaşlık ve dikine oynayamama. şu takıma messi'yi koysan ileriye futbolu bırakır isyan ede ede. kimi satıp kim alınacak orası da meçhul. keşke her şey transferle çözülebilse.
  • 118
    mariano + nagatomo'yu toplamda 2 milyona gönder.
    nzonzi sözleşme feshedilir herhalde.
    belhanda alan olur mu bilmiyorum ama 5 milyon civarı gitse araplara harika olur.
    selçuk sözleşme fesih.
    babel 3 milyon civarı gitse iyidir.

    bu hamleler yapılırsa hem maaş bütçesi rahatlar, hem 5 kişilik yabancı kontenjanı açılır, hem de harcayabileceğimiz 10 milyon civarı paramız olur. transfer gereken mevkiler ise, sol bek, sol kanat, 10 numara, olursa defans. 10 milyon bu 3-4 pozisyon için gayet yeterli aslında, 2 sene sonra değerlendirip satmak üzere linnes ayarında oyuncular bulsak (10 üzerinden 6-7'lik ama hırslı ve iş ahlakı olan) bu seneyi de kurtarabiliriz.

    seneye zaten ffp'nin son senesi olacak ve artık yavaş yavaş düzlüğe çıkabileceğiz ama bu sene de şampiyonluk çok çok önemli. ocak ocak denildi madem biz de bekleyelim ama gerekli hamleler gelmezse sabır kalmaz kimsede.
  • 119
    bugün sivasspor kazanırsa liderle aramızda 9 puan fark oluşacak. 9 puan fark kapanır mı, bence çok rahat kapanır ama an itibariyle bu takım ve bu teknik heyetle biz son 4 haftaya 9 puan farkla önde olsak bile şampiyon olabiliriz diyemem. kış transfer döneminde bedava da olsa, üstüne para dahi verseler hiç bir oyuncuyu almamamız gerek. sadece elimizde olan sözde futbolcuları yollasak kafi. geleceğe yatırım adı altında transfer düşünülüyorsa ilk önce kendi kaynaklarımıza bi bakalım derim. oynatalım gençleri 33'lük abileri yerine en azından kendilerine güvenleri gelsin, sezonu kaybettik bari geleceğimizi kaybetmeyelim.
  • 120
    marcao’yu 15’e babel’i de 3-4’e okutuyoruz. bir sol stoper, bir sol açık, bir sol bek, bir merkez orta saha* bonservisiyle alıyoruz. mert çetin’i kiralıyoruz.

    donk hem stoperi hem de 6 numarayı yedekliyor. nzonzi, seri, yuto ve mariano’ya yol veriyoruz.

    emre kılınç ve mert hakan’la şimdiden anlaşıyoruz. feghouli yazın satılınca onun yerini emre kılınç alıyor. yedeğine de hızlı, genç, çalışkan ve ucuz bi yabancı koyarız. mert hakan da 10 numarayı yedekler.

    küfür yiyeceğim kısmı en sona sakladım: diagne’yi çağırıyoruz. falcao’ya yol veriyoruz. diagne satılırsa yerine transfer yaparız. satılmazsa sezon sonuna kadar oynatıp, yazın 7-12 milyona satıyoruz. o parayla da hem yerini doldurup hem de ihtiyaç transferi yaparız.

    (bkz: hayallerde yaşıyor bazı i*neler)
  • 121
    ffp kıskacındaki kulübümüz için önümüzdeki yıllara umut olmasını dilediğim dönemlerden biri.

    28 kişilik kadrodan gidecekler:
    -mariano
    -yuto nagatomo
    -younes belhanda
    -florin andone
    -luyindama( 6 ay lisans dondurma)
    -steven nzonzi

    tahmini bonservis geliri 6-8m€

    28 kişilik kadroya gelecekler:
    -martin linnes
    -emre akbaba
    -henry onyekuru
    -solaksolbek(max 25 yaş)
    -talisca tipi forvet arkası (maks. 25 yaş)
    -genç target man

    tahmini gider, yönetim ve scouta kalmış.

    gerçekçi ideal 11'im.

    nando
    linnes-ryan-marcao-solakbek
    seri
    lemina-ömer(ttfa*)
    feghouli onyekuru
    falcao

    kenardaki oyuncularla da beraber 4-4-2, 4-4-2(diamond), 4-2-3-1 kombinasyonlarına rahatça geçişi, şok presli hücum oyununu gerçekleştirebileceğin bir takım yaratılabilir. bartali'nin rolü ve idman tempoları çok önemli tabiki.

    fernando muslera: böyle devam kaptan.

    martin linnes : maç eksiğini ilk 3-4 hafta kupa maçları ve ligte şenerle değişmeli oynayarak gidermesi gerekiyor. temposuna çok ihtiyacımız var.

    ryan donk : asıl mevkisinde oynamadığı için hata yapacaktır zaman zaman. ancak profesyonelliği ve aidiyet duygusu tartışılmaz. lig için yeterli.

    marcao : ritmini arttırmaya devam ediyor. takım savunmasını ileride başlatmayı başardığımızda ve 2-3. bölgelerdeki top kaybı sayılarını düşürdüğümüzde daha da iyi olacak.

    solaksolbek: üç adet hareketli, oyunun iki yönünü de oynayabilen orta saha, linnes, henry,soso ve rf9 ile beraber oyuna uygun, ayağı iyi, dengeli ya da hücumcu bek alınmalı. arbeloa, eboue, balta, abidal tarzı beklerin yanında taşdemir'in üst modelleri de tercih edilebilir. yeter ki kaliteli ve uzun ömürlü olsun.

    jean michael seri : takımın, oyun hızını ve hareketliliğini arttırmasıyla, seri'nin de bambaşka bir performans izleteceğini düşünüyorum.

    mario lemina : hırsı, yeteneği, isteği. çok ihtiyacımız var size sayın ruh. fazla söze gerek yok.

    ömer bayram : aynı zamanda kadrodaki 12. adamlardan kendisi. 60 değil 90 dk çıkardığı gün, enerjisi,dribblingleri ve oyunu ileri/kanada taşımasından çok fayda sağlayacağız.

    sofiane feghouli : ruhsuz tayfa gidiyor. takım içi görevler, sorumluluklar da değişecek böylece. linnes, henry ve falco'nun gelişi kendisine de yarayacak.

    henry onyekuru : bu sene çok az süre aldı. bu süreçte eminim ki kendisine iyi bakmıştır ki yine de 2-3 maç ritmini bulmasına yardımcı olacaktır. "uç, uçabildiğin kadar, uçabildiğin kadar uç. bırak kendini..."

    radamel falcao: 18. hafta itibariyle takım içi liderlerinden birisi olacaktır. kendisine güveniyorum. hem takımı hem de kendi performansını yukarı çıkaracaktır. sezonu 14-15 gol ortalamasında bitirip organizasyondaki rolüyle çevresindekilere de attıracak.

    12.oyuncular:

    *talisca tipi forvet arkası( genç) : kiralık olmaması kanaatindeyim. kaka, krause, alex, talisca, sasa ilic birbirlerinden farklı oyuncularsa da gole yakın adamlar. emre akbaba'yı da sayabilirim tarz olarak. brezilya'dan falan düşük bonservisli bir genç yetenek getirsek ne hoş olur. ( mert hakan için de benzeri söyleniyor, izlemediğim için yorum yapamayacağım)

    target man(genç): pivot santrfor abim bile kabul. kiralık olmaması lazım. donk'u ileriye gönderdiğimiz günler geride kalmalı artık. genç, potansiyelli bir kuzey avrupalı bulsak ne hoş olur.

    ryan babel : iyi para veren çıkarsa gönderilmesinde sıkıntı görmüyorum. eğer kendisinden faydalanacaksak top sürmemek için direndiği solda değil, 4-4-2 versiyonlarında falcao'nun yanında kullanmalıyız. target man transferi olursa ve alacağı süre azalırsa sıkıntı çıkarabilir.

    emre akbaba: sanırım ocaktan itibaren süre almaya başlayacak. kıran kırana geçecek son 10 haftada kritik işler yapacaktır. formunun dışında oyun anlayışıyla falcao ile çok iyi anlaşacaklarını düşünüyorum. sezonu hemen açabilecekse ttfa* almamıza da gerek yok.

    şener özbayraklı: ideal bir rotasyon oyuncusu aslında. artık sakatlanmaz diye umuyoruz.

    taylan antalyalı: nzonzi ve belhanda'nın gidişlerine bağlı olarak alacağı süre artacaktır. ancak kendisinin de kiralanma durumu olabilir.

    adem büyük: bazılarının aksine oyun tarzı ve hırsını çok beğeniyorum. keşke daha önce katılsaymış takıma. tam bir yedek forvet kendisi. top kontrolü, zıplama ve kafa vuruşu yeteneği ve golcülük sezgisi yeterli. kritik goller atmaya devam edecektir.

    emre taşdemir: birkaç yıl önceki potansiyelini gösterseydi sol bek transferine ihtiyacımız olmazdı. iyi bir rotasyon oyuncusu. sakat değilse yuto'nun önünde yazarım.

    jimmy durmaz: bilal kısa gibi kendine has bir yeteneği var. zaman zaman feghouli yerine faydalanabilsek ne güzel olur.

    emre mor: onyekuru, akbaba, falcao ve olası transferler ile forma şansı azalacaktır. çok da bir şey beklemiyorum kendisinden.

    ahmet çalık: donk ve marcao'nun emin ile beraber alternatifi. umarım çok iş düşmez kendisine.

    emin bayram: gencecik çocuk. kupa maçında sakin,güçlü ve ayağı düzgün gözüktü. gollerde pozisyon bilgisi eksikliği göze çarpsa da umarım gelişimini sürdürür ve yeni bir oyuncu kazanırız.

    luş, yunus, atalay, kapıı, erencan : hoca kendilerine şans vermediğine göre gelişimleri iyi gitmiyor sanıyorum. bu çocuklar geçen senenin hazırlık kampında bile vardılar. sözleşme mevzuları da konuşuluyor tabi.

    selçuk inan: sözlükte mi okudum bilmiyorum kimlik yaşından 2 yaş büyük olduğunu. bitik bitik. süper lig'te hiç bir takımda şans bulamaz artık. sezon sonu kişisel kariyer planlamasına göre veda edilmeli. futbolu sevdiğini ve futbolun içinde kalacağını düşünmüyorum.

    iskeleti ve tempolu yardımcı oyuncularıyla bu takım şampiyon olabilir. kanserli hücreleri takımdan gönderdikten sonra terim, oynayacakların büyük oyuncular olduğunu kendilerine hatırlatacaktır. nokta atışlar ile siyah ve beyaz kadar farklı olacak.

    dipnot: yazıyı tamamladığımda nzonzi'den haberim yoktu. isabet oldu.
  • 123
    odaklanılmaması gereken bir transfer dönemidir.

    hatta hiç bir transfer dönemine odaklanılmaması gerekir. bunun örneklerini oldukça fazla yaşadık. o kadar çok fazla üzerine gidildi ki transfer olgusunun ne bir taktik anlayış, ne bir takım olma olgusu ne de uzun vadeli düşünceler konuşuldu. tek istenen adeta fifa oyunundaki gibi onu da alalım bunu da alalım havaalanına gidip show yapalım oldu.

    aslında taraftarın bu aceleciliginin bir sebebi de araştırma yapmayan, ödevini yapmayan yönetim ve teknik kadro. koskoca bir transfer döneminde forvet oyuncusu alamayan ve sonraki tercihi de diagne olan bir yönetim gören taraftarlar işi sıkı tutmak adına baskı yapıyor, sonuçta isimleri olan fakat takım uyumu olmayan oyuncularla kadrolar doluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın